Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@andy03 ahoj, ak sa môžem zapojiť, tak z toho, že ťa lekár preháňa na kontroly,si veľa nerob. Máš starostlivého lekára. Aj ten môj je taký. Nechal ma vydýchnuť až teraz v osmom týždni - mám prísť až o dva týždne 🙂))). Neboj všetko dobre dopadne 🙂))). Držím palčeky 🙂.
@dominika1516 neboj sa nic..neprehanam to s nicim..vzdy nieco malo porobim a oddychnem si...potom pokracujem a zasa oddych a tak to ide stale 🙂 uzi si ich trosku a posli dalej 😀 ja som velmi rada, ked viem, ze je babo v poriadku a pretrpim kadeco..len aby sa malo dobre...tak to uz bude asi cely zivot 🙂 mala si bolesti z prace? ci?
@bublinka711 jeej to by bolo super, si zlata. Ak najdes nejake vecicky ktore ty nebudes potrebovat kludne mi to mozes posunut dalej, samozrejme ze to od teba kupim. to by bolo fakt super. Dnes moj drahy objednal prvy overalik tak sa z neho vytesujem, lebo tie overaliky su pre mna srdcovka 🙂Papam ozaj vsetko,ale snazim sa co najviac ovocia a zeleniny davat do stravy,ked aj surovej. Byvame na dedine takze tu nudza o domace "vyrobky" nie je,inaksie nic specialne. Mas uz vybraty aj kocik? lebo ja to studujem na tych forach a v tych znackach sa nejako stracam 😨
@dominika1516 ..noo ja uz pomenej..ale objimam pravidelne aspon raz do dna urcite🙂)Porad co ti zabera na nevolnosti🙂)
@andy03 ..no vies ja ta nechcem strasit..a urcite bude vsetko v poriadku,ale si uz pocula ze v maternici sa vyvija len vacok a nie plod??ja som o tom vela citala..tak si myslim ze preto ta tak kontroluje🙂)Ale ked ti doktor povedal ze je vsetko v poriadku,tak sa nemas coho bbat🙂)Nestresuj sa a vsetko bude v poriasku🙂)
@25lenocka Jéj aj my bývame na dedine 🙂))). Aj tak mi tá zelenina nejako nejde ☹ čo už. No kočíky boli vždy moja srdcovka, ešte som ani nebola tehotná, keď som mala všetky značky zmáknuté. Vieš, ono to veľmi záleží, čo od kočíka očakávaš. Napríklad moja krstná mala absolútnu štvorkolesovú klasiku, ale bola maximálne spokojná. S kočíkom nikde necestovali, takže neriešili skladanie a tiež sú na dedine, takže im nevadila ani váha kočíka. Teta mala zas trojkolesový, nadávala statočne, lebo u nás máme na ceste dobré výmoly a jedno kolečko vpredu dosť plávalo. Jediné, čo bolo na nezaplatenie bola otočná sedačka, malý nechcel sedieť chrbtom k nej, v tedy strašne plakal. Pokiaľ ide o mňa, páčia sa mi aj imidžovky ako bugaboo a jané, ale sú strašne drahé a toľko za kočík fakt nedám. Dnes som aj na Jané kočíky nepočula dobrý názor, a keď som ho držala v ruke, je strašne rozkývaný, rúčka tomu lieta hore-dole. My máme zatiaľ vyhliadnutý CAM Dinamico - je to novinka. Stojí s výbavou okolo 590€, nie je lacný, ale je fakt kvalitný... Tak uvidíme, možno, že časom príde aj na nejaký ľahší a skladnejší kočík....
A foto vecičiek určite pošlem, lebo známa sa bude sťahovať a všetko my určite nepoberieme 🙂)) Bože ale som sa rozpísala 🙂))))
......ahojte dievčatá............mám problém so zápchou..........pomoooooooccc .........nič nezaberá ☹
@bublinka711 ja viem.pocula som o tom.vsak ja uz som kludna. vsak jak s a hovori co mam osudom dane tak to nezmenim..pokial ma nam to byt dopriate tak to bude pokial nie tak nie... 🙂 a co ty uz sa obzeras po vecickach ??? :D
@bublinka711 mna skor desi to ako citam to ze sono neni nejako extra dobra vec pre zaciatok teho. a ze niektorí maju nazor ze by sa mala so sono pockat aj do 10 tyzdna..vsak kolko ludi tolko nazorov.. a nas lekar to ma tak spravene ze si mame rano prist pre casenku a jaka sa ti ujde tak vtedy si na rade...ja ked vyrazam z domu o 6 tak sa mi ujde casenka na 9 tak sa zasa vratim domov a o pol 9 zasa vyrazam.. skoro pol dna mi zabera len to aby som sa k nemu dostala.... 😖 😖 😖 😖 a to si neviem predstavit ze by som mala ist busom o 5 aby som tam o 6 prisla potom naspat domov a na 9 zasa spat....ako dovi dopo..este ze vynasli autaaaaaaaaa 😀 😀
@dominika1516 sono ze je vsetko tak ako ma byt na 6tt vsetko v norme.buduce sono ze ma byt aj drobca vidiet a mozno aj akciu...som taka zvedavaaaaaaa.v kutiku duse verim ze bude vsetko dobre..a fotky som este nedostala od neho ziadne.ale ked tam uz aj nieco uvidim tak jasne ze si pocupitam s jednou v ruke :D
@sisus123 no tak vidiiiiis super.Som velmi rada za teba teda!! Ale zato ja dneska umieram. Kokooos vcera som si dala zmrzku a toi sa malemu/ej nepacilo by som povedala a som hotova dneska uf. Alebo este rozmyslam tiez som mala coca colu a mozno prave mne nezapasovala ;(((, kokoooos....
Nech sa ti dari Sisuska ;)))). Dufam ze i mna to coskoro prejde uf .... idem asi na nakupy aby som nad tym nerozmyslala, mozno i to mi poomoze.
Ahojte kočky tak u doktora v pohodke aj knižku už mám tak sa držkajte tu čítam že papáte a tak tak len papajte nech rastieme všetci ozaj všetky priberáte???ja som od zvracania 2 kg schudla ale teraz je to normálne vraj som sa dokonca dočítala že priberať je zdravé až v druhom a treťom trimestri...ale zas hladovka to nie len sa zbytočne neprejedať a hlavne nejesť za 2 to je hlúposť!!!!!!!Tak papa ešte sa ozvem 😀
@andy03 Joj, to chápem, aj u môjho lekára je to na šľakttrafenie, ale čo už. U nás časenky nefungujú, takže také tri-štyri hodinky si posedím - ráno na pol siedmu a na radu prídem niekedy aj o desiatej - no skrátka veselé 🙂))). Nejaké vecičky už máme, od známych a tak, ale nové som si zatiaľ kúpila iba jedny ponožtičky, lebo som im nemohla odolať 🙂))). Ale tiež som opatrná a stále sa modlím, aby bolo všetko v poriadku. Nikdy som si nemyslela, že je to taký strach a bezmocnosť. Ja nad ultrazvukom nepremýšľam, chodím naň rada, lebo konečne vidím, že je všetko v poriadku a na pár dní si zasa vydýchnem 🙂))))). A čo ty, už niečo chystáte? Ako to prežívaš? Už ti je vidno bruško? Lebo mne hej, hlavne, keď sa najem, tak potom je to trošku vidieť 🙂)))).
@julinka88 Blahozelam Julka!!! tak i tebe nech sa dari. Ja som dneska prvy krat zvracala, lebo uz sa o nedalo vydrzat uf. A stale mi je zle ;(. Boooze toto tehotenstvo ma asi znici .... jeeeej 😖 . Spravne nam radis ze nejest za 2 ;)))), hihi. Ani si nedokazem predstavit ze niekto moze mat apetit za 2 v prvom trimestri ... uf .... Ja som teda neschudla, ale dufam ze som ani nepribrala. I ked slaninka na brusku sa mi teda posunula vyssie kvoli zvacsenej maternici ... mmm
A ty uz netrpis nevolnostami?? Ci este stale ani teba to neobchadza? A co malinke? posluchalo na sono a videla si aj srdiecko bit? 😅
@sisus123 hihi Sisuska, no skusala som a dopadlo to veeeelmi zle, som myslela ze v obchode hodim tiku ;(((, hhhhh. Ale zacina to byt trosku lepsie uz teraz. Snad toto bdobie nebude trvat extra dlho a zajtra budem lepsie na tom. Uvidime. A ake dokumenty ti este chybaju v tom Chorvatsku? To ako si sa tam ocitla?Ako dlho si uz tam? |Ako vidim viacere sme takto rozlietane po svete ;))). nech sa dari a coskoro si vybavis vsetky dolezite dokumenty a budes si tehotenstvo len uzivat. Pocuj a o akom pochybeni ste to hovorili v predchadzajucich debatach???? To gynekologicka sa pochybila v niecom?
🙂)...Ahoj..a inak ja som bola aj v Bristole..byvala som vo Welingtone a robila Vo Svalovfilde🙂)...Noo ja tu mam priatela...do teras som zilal na slovensku,partner bol raz u mna,raz ja u neho...no a nakoniec test,dve ciarky a ostala som natrvalo:P.....Noo este dost papierou mi chyba..buduci tyzdne ideme na slovensko..musime vybavit vsetky dokumenty,aby sme sa mohli vziat..oni potrebuju rodny list krstny a ostatne veci nie starsie ako tri mesiace a vsetky moje papiere prelozit do chorvackeho jazyka...No je to dost tazske....oni este nie su v EU...mau svoje zakony a vsetko...treba ohladom toho vela lietat a aj fianancne je to dost nakladne...A too nehovorim o tom ze sa musime vziat do troch mesiacou pretoze inak musim prechadzat hranice znova a tehotna velmi cestovat nechcem...Takze svadba narychlo a zatial len my dvaja a svedkovia a ked sa male narodi tak bude normalna...To sa neda vsetko stihnut:(.A doktorka chodime ku sukromnej,jedna navsteva nas stoji 50-60 euro a to len sono..a pomylila sa najskor o par tyzdnou malemu pridala..potom som jej povedala ze nie to nemoze..nakoniec mi vyratala ze som v 7 tyzdni.ale ja viem na sto percent ze len teraz zacinam siesty🙂)..Ona sa ma pytala na menzes a ja si ymslim ze mi to ratala podla tohto.....Takze uvidime..mozno aj pani doktorku budeme musiet menit:(Nooo nie je to bohvieco... A ty pracujes v zahranici??

@25lenocka Prepáč, že sa ozývam tak neskôr, ale som v práci, tak sa mi nedá písať kedy chcem 🙂. Ja mám zasa výbavičky strašne veľa, lebo veľa rodiny okolo má malé detičky, tak miestami fakt neviem, čo s tým budem robiť 🙂))). Najmä pokiaľ ide o krsnú, tá je strašný škrečok 🙂. Pokiaľ by si chcela, tak potom môžem nejaké vecičky nafotiť a kľudne posunúť alebo predať za nejakú symbolickú cenu - myslím také, čo neupotrebíme my, lebo máme aj dievčenské aj chlapčenské...
To som rada, že sa nestravuješ nejako špeciálne, lebo ani ja. Hneď mám o výčitku svedomia menej 🙂)))