icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
5. okt 2012

@25lenocka ano je to najhlavnejsie to zdravie...a ked nebude teraz, tak nabuduce 😉 knizku este nemam...povedal, ze mi da 17.10. az...potom sa hned chystam aj zubarke, lebo musim mat 2 prehliadky pocas tehotenstva...ja beriem iba kyselinu listovu...jedna sa mi minula, tak som si kupila teraz kyselinu listovu+zelezo...doktor povedal, ze mi toto zatial staci a on mi povie, ked si budem musiet kupit nieco ine...co je to ten femibion 800? tak sa pekne liec...ja nemam zatial s nicim ziadne problemy...po vybavicke uz pozeram, ale nejake kusy oblecenia uz mam doma, lebo som mala obchod s babatkovskymi vecami a co sa nepredalo, tak som si nechala...kocik mam vybraty uz druhy rok a uz aj postielku viem aka bude 🙂

andy03
5. okt 2012

@inviav v tejto casti skor mlady ludia byvaju tak to je velika vyhoda..lebo niektore tie babky co riesia to je na zasmiatie. tak drzim palceky nech sa vam podari vsetko spravit tak ako si to predstavujete a nech ste hlavne spolu tam stastniiiiiiiiiiiiiiiiiii

bublinka711
5. okt 2012

@25lenocka No dá sa to tak povedať 🙂. Čo sa týka výbavičky, včera sme asi oficiálne začali, hoci neplánovane. Známa mi cez deň volala, či sa večer nezastavíme. Ale tie vecičky boli také krásne, že sa nedalo odolať. Má ich po jednom dieťatku (chlapec) ale šatník má ako modelka 🙂 . Ja som tiež mala problémy s mikózami, našťastie teraz ma to obchádza... Joj a áno, je to moje prvé mimčo, takže sa len okukávam a sledujem, čo sa to vlatne deje 🙂)))). A čo papáš, ak sa môžem spýtať, mne dochádza fantázia aj na jedlá, už ani neviem, čo variť, aby som do seba nejakú zeleninu dostala... 😒

25lenocka
5. okt 2012

@inviav ten femibion 800 je tiez kyselina listova, ty si si nekupila tuto znacku? no ja budem musiet vsetky babatkovske vecicky nakupit,kedze v rodine nemame uz ziadne male babatka, vsetky uz maju tak 12-13 rokov. z toho som kusok deprimovana :( no ja som uz tiez pozerala kocik, a postielku sme si dali robi znamemu stolarovi na mieru, lebo som chcela aj s polickami a prebalovakom na vrchu. Posles mi aky kocik si si vybrala? tych znaciek a farebnych kombinacii je strasne vela som z toho na nervy. Ja chcem ist na nakup do polska do toho velkeho obchodu baby boo, som pocula ze sa tam daju kupit veci za super ceny. Nieco som pozerala aj tu na bazari,asi par veci nakupim aj odtialto.

inviav
5. okt 2012

@andy03 dakujem..tak isto aj vy 🙂 ja by som tiez prijala susedov v nasom veku, hadam sa niekedy dockam 🙂

andy03
5. okt 2012

@inviav urcite..vsetci su tu aj s derurencami..je to moc milene..a teraz sa zacina dalsia genaracia babtiek malych.. mam jednu susdu , ja a kamaratka ide akurat na oplodnenie tak dufam ze sa jej to podariiiiiiii..tak bude kopec malych stuplov behat po uliciach..a vy planujete kolko deti? my sme si povedali ze dve a dost..aspon zatial 😀

inviav
5. okt 2012

@25lenocka skus pozriet aj...maju tu celkom lacne vecicky..asi take za ake som predavala ja v obchode http://www.detska-vybavicka.sk/ ...kazdopadne lacnejsie ako som teraz tak popozala obchody...ja som si tam vybrala aj supravicku do postielky... prvy kyselina neviem ako volala a tato je od EDENPharma...ale tu prvu som ukazovala doktorovi a povedal, ze dobry vyber...radsej sa s nim budem radit o tychto veciach 🙂 my tiez nemame v rodine deticky..najmladsia ma 14 rokov, tak tiez budeme musiet pokupovat kopu veci 🙂 ja som tiez pocula, ze sa da v polsku dobre nakupit..ale trosku daleko to mam 😒 tu je kocik: http://www.svetkocikov.sk/kociky-dorjan/425-dan... je to ten tmavohnedy

inviav
5. okt 2012

@andy03 my sme si povedali jedno a dost...ale mozno to bude tak ako u vas 🙂 to musi byt zlate...tolko babatiek 🙂

25lenocka
5. okt 2012

@inviav hej nieco som uz pozerala tu na bazaroch a veciciky po jednom dietati sa tu daju v balikoch kupit za super ceny. Nieco samozrejme nakupime nove, a nieco aspon po dome co bude nosit nakupim z bazarov. No ja chcem ist do polska nejako zaciatkom novembra tak potom ti napisem ci som spokojna a ci som nakupila. Podla fotiek na nete to tam vyzera dost brutalne,neviem ci ma odtial niekto dostane prec 🙂 poslem ti aj link http://www.babyboo-nowytarg.pl/
kocik si si vybrala krasny, ja urcite tiez kupim stvorkolku.krasna kombinacia farieb, ja tiez budem uvazovat bude nad hnedou,ciernou alebo sivou kombinaciou. Chem aj v tom polsku pozret,ze tam maju znackove kociky aj o 100-150 eur lacnejsie.

andy03
5. okt 2012

@inviav no to som zvedava ci to bude zlatev 😀 😀 😀 a ty este chodis do prace?? mna lekarka vypisala lebo som sa s nou dohodla ze ma necha 3 mesiace doma, lebo sa nam nedarilo akosi babo a mala som stale pocit ze to bolo z prace a z tych stresov tam.......aaaaa sup- na prvy krat ked som bola doma. sice mi aj doki nasadil lieky dufaston ale verim ze to pridalo aj to ze som sa stale s niecim nenatahovala a neustale behala z miesta na miesto...tak teraz sa idem uz aj zblaznit od nic nerobenia..vsetko je vydrhnuteeeeeeeee aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pomoc

inviav
5. okt 2012

@25lenocka tiez som hladala, kde sa da tento konkretny kocik kupit lacnejsie a uz som nasla na nete o 60€ lacnejsi a este k nemu dostanem aj fusak ako bonus 🙂 mozno sa mi podari kupit za este menej..uvidime 🙂 daj teda potom vediet...vyzera to ozaj super a je tam aj dost na vyber...ja tiez mozno pokupim z bazaru na doma veci, ale zo zaciatku ani nepotrebujem vela kupovat..skor ked bude vacsie...dakujem inak, snazila som na kocik vybrat taky, aby sa hodil k maminke 🙂 nepacia sa mi cukrikove farby na kocikoch a chcem mat taky, aky v mojom okoli nema nikto 😉

inviav
5. okt 2012

@andy03 ano chodim do prace...som v kancelarii, tak nemam ani stres a ani sa nenamaham..tak nie je dovod, preco by som mala byt doma..este aj otehotniet sa nam podarilo hned na prvy sup ako sme chceli (chceli sme totizto majove babo)...citim sa zatial fajn...mozno neskor, ked budu nejake problemy, tak sa pojdem vypisat..ale zatial netreba...to sa vam musi lesknut cely dom cistotou...nedojdes aj k nam 😀 😀

andy03
5. okt 2012

@inviav to ti zaaaaavidim to mas super teda pokial nemas ziadne problemy tak je to pre teba len najlepsie ze si aspon vonku a v kontakte s ludmi..ja sa fakt doma uzieram..aspon ze mengel je tak raz za tyzden doma a pracuje z domu tak som aspon neni stale sama..pokial bolo leto tak to bolo super. stale som vonknku bola, travnik, kvetinky a tak :D desim sa len zimy...a priiiiiiiidem aj k vaaaam..vsak akurat som druhy krat vydrhla ona nasla som cmuhu tak som sla na to :D blaaaaaazon som

andy03
5. okt 2012

@inviav a preco ste chceli majove??

25lenocka
5. okt 2012

@bublinka711 No ja som este vybavicku nezacala chystat, a teda nemam ani po kom. Musim vsetko nakupit lebo nasi nemame v rodine uz take male babatka,takze ja este len snorim po nete,kde ake vecicky kupit a co vsetko mi treba. Zda sa mi toho tak strasne vela co potrebujem. Mas nejake skusenosti co kupovat a co je zbytocnost? Kedze sme prvorodicky asi by sme nakupili vsetko co vidime,teda aspon ja som taka. No a k tej strave,ja papam vsetko, nevarim si nic specialne,kedze nemama problem s tym ze mi nebyva zle, a zatial chodim do prace takze sa stravujem v zavodnej jedalni a tam nie je moc na vyber. Ale je to vsetko od maska, cez mucne jedla, zeleninka,ovocie, vsetko, nerobim nejake rozdiely v tom ako som sa stravovala predtym a ako teraz.

25lenocka
5. okt 2012

@inviav Fakt si vybrala krasny kocik, ja tiez studujem vsetky mozne recenzie a som z toho na hlavu. Tak isto nemusim hocijake farebne kombinacie ktore biju do oci. Asi kazda z nas, hlavne prvorodicky sa snazime zistit a kupit to najlepsie a najkrajsie pre nase ratolesti(este v bruskach). mas nejake skusenosti co kupit , co nie, co je zbytocne a co ozaj treba? Lebo co som prestudovala hocijake fora, je tam toho strasne vela, od odsavaciek, cez sterilizator, a vsetko mozne.

sisus123
5. okt 2012

@inviav ..ja som u sukromnej doktorky...ta sa o vela veci nezajima..ale mne to vychadza iba podla menzesu...a najprv sa pomilila o 5 tyzdnou🙂)A este ma presviedcala ze ma pravdu..lenze ja presne viem kedy a tak..a viem prestne aj ze to nieje siedmy ale piaty tyzden🙂

sisus123
5. okt 2012

@andy03 .......Tak je mne luto,ze si este nevidela plod..ale neboj sa nic si z toho nerob..niekedy sa to ukaze neskor🙂)Hlavne,ak ti mozem poradit,necitaj si tie rozne forumy a stranky kde zeny pisu o svojich tehotenstvach a mysli pozitivne..Noo u nas v tretom tyzdni bolo vidiet len vacok a potom o tri tyzdne uz pekne aj plod aj akciu srdiecko,proste vsetko🙂Ja som brala kyselinu listovu na zakoncenie nervou babetka...tak sa skus doktora opytat🙂Drzim palce..hlavne sa nestresuj,Uvidis,vsetko bude v poriadku.A nezabudni dat vediet ako si dopadla🙂)Budem na teba aj babo mysliet a drzat vam palceky🙂

sisus123
5. okt 2012

Ahojte tehulky.)

sisus123
5. okt 2012

@dominika1516 ..Ahoj..no ako sa citis??

inviav
5. okt 2012

@andy03 😀 no ty si teda cistic...ved co mas od nudy robit..asi by som na tom bola takisto ako ty 😀 v zime mozes napr. odhrnat sneh...stavat shenuliaka a pod. 😀 hadam, ked ti bude lepsie, tak pojdes medzi ludi...chceli sme majove, lebo aj ocko je majovy, nech sa mu tie narodeniny lahko pamataju 😉

inviav
5. okt 2012

@25lenocka uz len toho, ako som mala obchod, co som sa pytala mamiciek, tak viem ze moja zakladna vybava bude kocik s autosedackou samozrejme, postielka ale iba paplonik, vankusik a hniezdo..baldachyn je zbytocny a len zavadzia...dalej budem kupovat vanicku, odsavacku na sopliky, 2 flasky (jednu na mliecko a druhu na cajik), cumliky a este tie pliekove osusky...to by bolo asi vsetko...nic ine ma teraz nenapadlo tak narychlo 🙂

inviav
5. okt 2012

@sisus123 no neviem neviem, ale ked sa doktorka vie len tak pomylit o 5 tyzdnov, tak na tom asi nebude vsetko v poriadku...preco chodis sukromnej?

lydusska
5. okt 2012

@dominika1516 Dobre robis ze tych cukrikov moc nepapas .... ale zato ta strava musi byt pestra. hihi dneska som dostala hroznu chut na cinsku kuchynu tak som si urobila zeleninku s krevetkami ;))) a sojovou omackou, mnaaaam. Mimco si pochutilo ;)))). Co dobreho si si ty urobila???

andy03
5. okt 2012

@inviav ty si ale prakticka 😀 a vsak si hladam vzdy nejaku pracicku..stale mam co robit...aspon ze mam neobmedzene vychadzky. mozem si chodit kam len chcem ale vsak aj to flakanie samej ma prestalo bavit. musim si najst nejake hobby..rozmyslal som nad patchworkom alebo som si kupila platno a namalujem obrazok nejaky :D :D

andy03
5. okt 2012

@sisus123 bola som min. tyzden a vacok mal len 3mm- to bolo presne v 5 tt +1 a teraz som 6tt+1 a vacok ma uz 13mm tak ma lekar ubezpecoval ze vsetko je v najlepsiom poriadku a ze sa vsetko vyvyja ako ma ..je fakt zlaty. ma povzbudzuje..ze buduci tyzden urcite uvidime uz aj plod mozno aj akciu a ked nebude nic sa nedeje, ze bude mat cas este dalsi tyzden. je fakt mily doktor. a len mi pripada byt cudne ze tam chodim kazdy tyzden.preco ma neobjedna aspon o 10 dni nech tam vidi rovno vsetko lebo mi to pripada ze tam chodim ako na teple rozky 🙄 sice som uz raz potratila ale to nenbola ani jeho chyba ani nasa proste to tak malo byt si hovorim, le podla mna je to mozno trosku prehnaneeeeeeee 😅

dominika1516
5. okt 2012

@inviav hehe tak dakujem ze si nevolnost poslala dalej (ku mne) neboj ochvilku to aj ja posuniem nejakej inej tehulke 😀 😀 😀 ale vies ako sa hovori ze nevolnost je znamkou zdraveho tehotenstva takze nech je male zdrave a mne moze byt zle potom 😀 :-P ... jaaaj tak si makala heej len s mierou neprehanaj to s tym makanim ha som to prehnala a neni to prijemny pocit potom :'( strasna bolest a dlhotrvajuca :-\ .. fuu tak si sa posunula no sak aj tak prvorodicky to maju bezne ze malemu sa meni termin kedy dojde na svet cize nic zvlasne a foto zakuknem som zvedava 😀 😉

dominika1516
5. okt 2012

@sisus123 ako na kolotoci ale inak v pohode viem uz tak kusok co na nevolnost zabera cize snad to tak ostane .. zapal mi nepresiel cize neprijemnostiam pocas asi celeho tehu sa nevyhnem tak ale hlavne nech je male zdrave ja to vydrzim tych necelych 6 mesiacov ... a ty? obijmas misu 😀 😀

dominika1516
5. okt 2012

@lydusska mnam robis mi chute 😀 .. ja som papala kuraciu nozku so zemiakovou kasickou a salatovou uhorkou takze mnamka tiez 😉 .. no snazim sa co najmenej uz len ked citim ze mi ide zle tak si dam cukrik a pomoze to takze len v ramci nutnosti .. vecer mam chut na syrovu pizzu ale to sa uvidi bo ja menim chute kazdu chvilku 😉

dominika1516
5. okt 2012

@andy03 v ziadnom pripade ty ani nemysli na zle veci vsetko bude dobre len mysli pozitivne a tes sa na babatko aj ked pochybnost bude vzdy ale zamaskuj ju niecim pozeraj na nete vecicky pre babatka mne to pomaha 😉 .. a co ako si dopadla na sone ? fotecka je kde ty moja bosorecka hmm 😀 :-P 😀