icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

deenielka
18. okt 2012

@andy03 noo, tak to sa tesim, tiez som mala pocit, ze je tu samy vychod 😀 ja som z Chrenovej a pozeram, ze to male budeme mat fakt podobne. sa mozno aj v poorodnici stretneme 😎 ty si odkial?

deenielka
18. okt 2012

BABY, ktore mate problem s KYSELINOU, mozno pomozem. mam rovnaky cely zivot.... taaaaakze ako prve by som si dala Fatru. obycajnu mineralku - existuje aj v koncentrovanejsej - litrovej verzii. su bomba obe. dalsia vec, co zabera, su obycajne biele nafuknute zrnka ryze - burizony (v takom cerveno-zltom komunistickom obale) a + mandle priebezne zobkat par ks za den tiez nie je na zahodenie. ale tie prve dve pomahaju za par minut. a su uplne neskodne, mozte ich kolko chcete 🙂 takze ziadne lieky, ale stare recepty. hadam pomozu 😉

inviav
18. okt 2012

@lydusska citala som si aj co si pisala dominike...takze chlapec? ja som si z maminou tiez porovnavala priznaky...ale tak ona ma len dve dievcata, tak to je takzo...ale zle jej byvalo tiez tak ako mne..takze mozno bude dievcatko...zvedava som strasne na vsetky baby, ze co nakoniec budu mat 🙂

andy03
18. okt 2012

@deenielka :D my byvame v cechynciach. takze jak by kamenom dohodil- chrenova :D super.. lebo ja som z trencina. tu sa len zabyvavam a hladam si kamartky 😀 😀 😀 a doki mi hovori ze ked vsetko dobre dopadne tak porod 15. maja - 30. maja...no som ja zvedava ako dopadneme :D mozno fakt v jednej izbe budeme nakoniec :D D

andy03
18. okt 2012

@dominika1516 neskoro piiiiisem..prepac..uz mam aj po sone tak dufam ze vsetko ok..srdiecko ze bije :D ty si uz aj prekonala tu povestnu hranicu a mozes si babo pomalicky zacat vychutnavat 😀 😀 sa neviem dockat ked to aj mne uz ubehne nech si mozem vydychnut..... 😅 😅

andy03
18. okt 2012

@inviav vsak ja som teraz tak soknuta..mne vsetky tocaky a unava ustupila a uz som relativne fit 😅 😅 😅 premavam sa po vonku jedna radost 😀 😀 😀 nic mi neni len take tlaky tosku v bruchu mam ked sa chcem zohnut lebo akosi citim ze tam nieco rastie....a aj rano ked sa zobudim tak mam take mini pidi brusko uz vidim.srana jako sa menime :D :D a ty sa mas ako ? co robota zvladas v pohodicke?

deenielka
18. okt 2012

hmm, v Cechynciach som bola uz asi tisickrat. moja niekedy dost casta cykloprestavkova dedinka. mate tam fajnu krcmicku s vonkajsim sedenim 😀 tak si mozno pridem niekedy zaspominat a vytiahnem ta do nej 🙂

inviav
18. okt 2012

@andy03 dneska je vonku naozaj prijemne...aj ja by som len tak dychala cerstvy vzduch, ale nemozem, lebo do 25.10. ma byt hotova DPH-ka a este mame veeela roboty...som rada, ze ti je uz lepsie co sa tyka unavy 🙂 brusko uz pocitujem aj ja a vcera som videla ako sa moje zlaticko vo mne hybe...uz sa tesim na to, kedy to budem citit 🙂 vsetko v pohode az na bolesti hlavy a nevolnosti...neviem neviem, ci dneska vo mne vsetko zostane 😒

dedikatessa
18. okt 2012

@inviav to si naozaj videla ako sa hybe ? ako sa to dá 🙂

andy03
18. okt 2012

@inviav jeemine no to ti nezavidim..mne sice zle neni ale jest mi teda moc nechuti a relativne ok :D ... ako zazila som akurat sok 😕 prisiel svagor a slahol mi sem postielku co sme kedysi dali ja s manzelom ich druhej malej lebo nemali postielku a ani peniaze aby nejaku kupili..tak prisiel slahol k dveram a iba povedal ze pocul som ze cakate babo tak som vam tu postielku priniesol...ako fuuuuuuuuuuu ja som este oparena..ani buuuu ani muuuuu...no zacinam si zvykat ze niektory sa neraduju ak my 😖

andy03
18. okt 2012

@deenielka ja som zaaaaa :D my sme tam tiez casto hravali karty vonku 😅 😅 chodis do prace alebo si doma? ja som na pn a dost sa doma nudim..mozeme niekedy na buduci tyzden dat aj rande 😀 😀 😎 😎 😎 bude pekne pocasicko

inviav
18. okt 2012

@dedikatessa na ultrazvuku predsa 😀

dalia246
18. okt 2012

ahojte baby,mozem sa opytat kedy ste mali prvy krat srdiecko na sone? ja som dnes podla sona 7+3tt,babo ma 5mm ale zial zatial bez akcie srdiecka... ☹ musime cakat...termin mi vychadza na maj...

inviav
18. okt 2012

@andy03 no uzasny...ja som s tym zmierena, ze niektory ludia v nasom okoli z toho nemaju radost 😒 co uz...najdolezitejsie je, ze bude mat vela lasky od rodicov

dominika1516
18. okt 2012

@lydusska lekarka mi povedala ze som v 9tt a ze do desiateho pojdem v stredu cize vcera takze neviem ako to je tu na mk ale mne to pise presne o tyzden viac tak nechapem ale malinke je v pohode a termin porodu mi tiez povedala na 15.5.2013 takze to sedi s mojimi vypoctami len jedine na mk mi nic nesedi tak uvidim 🙂 ... no s maminou to mame rovnake ako cez kopirak tiez jej bolo zle ale nevracala stacilo jej papat a jedla vsetko okrem sladkeho to len sem tam cize tiez sa zhodujeme a ja som prvorodena takze snad to bude babika aj ked polovicka moja chce syna tak uvidime co bude az bude 😀 .. noo zasoby musim robit sak zima ide musim sa zmacikovat kusok a prsia uz nevopcham do jednej podprsenky co som ju mala oblubenu ale uplne akurat aby som mala kozy ako pamela hehe ale nie teraz je mi mala a nemozem ju vobec nosit lebo male kosiky su mi takze sa tesim ale strasne ma svrbia bradavky po sprche alebo ked mi je zima nestalo sa ti to?

dominika1516
18. okt 2012

@inviav fuuuha tak take zmeny naj si nechaju len skodia ludom pri tom malu co si chcu zarobit :-{ ... knizku mam ale nemam tam velkost babatka a dala mi ju len teraz v pondelok jedine co tam mam je moja vaha a tlak nic viac no a meno a moje udaje inak je prazdna tak neviem asi fakt mam divnu lekarku alebo neviem ty tam mas aj rozmery baba? ... noo tak moj mi vola ked nahodou nieco lebo vie ze nesom nadsena ked sa ponahla a nieco popletie tak sa naucil hehe ale snazi sa a zatial mu to vychadza 🙂 ... noo tak ja sa musim pytat kazdu otazku lebo sama mi skoro nic nepovie keby som nemala vas na mk a este jednu susedu ktora nedavno rodila a zas je tehu tak neviem asi by som bola jak z osady dajaka neinformovana ale tak snazim sa jej pytat ale stane sa ze zabudem 🙂 .. inak mam otazocku ak nechces neodpovedaj len ma zaujima ako to maju ine teraz pocas tehu s romantikou a takymi vecami lebo ja z toho nemam dobry pocit ako venuje sa mi vsetko ale mam pocit ze sa boji intimity koli tehu alebo neviem co to sa deje mozno len to ze byvame spolu alebo fakt netusim ;-{

dominika1516
18. okt 2012

@andy03 nooo vsetko bolo v pohode male je zdravucke ciperne a srdiecko tlcie ako blazok takze som stastna a zacinam si uzivat ale na mesiac ma cakaju testy na vrodenen choroby tak sa uz teraz bojim co a jak aj ked nemame v rodine nic ale predsa mam taku malu dusicku .. uzivaj si tehu kazdy jeden den moja fakt ani jeden z nich sa nebude opakovat tak naplno uziiiiiivaj viem ze sa bojis a obavas to aj ja ale verim ze budeme obe stastne maminy zdravych babatiek 😀

inviav
18. okt 2012

@dominika1516 presne tak, moja rec..vobec nechapem naco je to cele dobre, taketo zmeny stale 😒 jasne, ja tam mam dlzku napisanu az 2x tam kde sa pise vysetrenie utz a este na poslednej strane, kde je slovensky znak s nejakou univerzitou...tak je to udaj CRL...ale ked tebe nic nepisala, tak to tazko potom...mne starostlivo povypisoval celu knizku 🙂 ja sa toho tiez trosku bojim..ale na romantiku vacsinou nie je nalada, ked mi je na vracanie...moj sa toho az tak neboji..ale musi byt trpezlivy..je toho velmi malo a ked tak tak velmi opatrne...doktor mi nic nezakazal...ale aj tak, nechcem, aby sa babu nieco stalo...staci odpoved? 🙂 inak ako je to s tebou a odpacovanymi rokmi? ty nebudes mat narok na matersku?

dedikatessa
18. okt 2012

@inviav jáj ja som myslela ze si to videla na sebe 😀

inviav
18. okt 2012

@dedikatessa ale rada by som uz aj to 🙂

dominika1516
18. okt 2012

@inviav staci moja dakujem tak sme na tom stejne cca akurat ja chcem viac a on menej lebo nechce ublizit malemu a povedal ze nevie ze ci sa ovladne byt opatrny hehe .. 😀 .. tak ja mam odpracovane malo nemam ani rok lebo som robila na dohodu a absolventsku a len nejake 4 mesiace mam odrobene normalne ze sa mi to ratalo do systemu takze len rodicak budem mat ale od januara ho dvihaju takze tak tych 200ecka bude cize ja som spokojna aj tak zatial 🙂 .. nemam to tam ani ultrazvuk nemam zaznaceny prazdna strana mam tam to co si spominala ze tie udaje sa tam maju pisat ale ja ich tam nemam musim sa jej opytat preco ked si pojdem na tyzden po vysledky uvidim co mi povie .. :-{ .. hneva ma to ze som si to nevsimla tam ☹ ..

javi37
19. okt 2012

Ahojte májovky, chcem sa s vami poradiť, som prechladnutá a už siedmy deň si meriam teplotu a mám stále zvýšenú 37 - 37,4. Už som z toho na nervy, nemôžem žiadne lieky a veľmi sa bojím. Včera sa mi to už nezdalo, tak som trošku googlila a našla som, že takáto teplota je v tehotenstve normálna. Lenže teraz neviem, či je normálna takáto teplota bazálna alebo vonkajšia? Neodmerali by ste si niektorá pod pazuchou klasickým teplomerom? Nech som kľudnejšia. Vždy okolo obeda mi trošku vyskočí na viac ako 37.
Fakt neviem, či to mám pripisovať stále tomu prechladnutiu, čo sa mi už nezdá 😒.

inviav
19. okt 2012

@dominika1516 mozno to uz od stvrteho mesiaca bude o niecom inom, ked sa mi hormony trosku spamataju...ale teraz je to bieda..aj ho lutujem chudacika, ale co narobime...vecer, ked pridem domov, tak mi je vzdy na vracanie bezohladu na to co zjem 😒 no to mas naozaj malicko odrobene...ale tak vam to zatial staci aj takto..u nas je to horsie, lebo na ocka zostane cela hypoteka a dietatko vsetko co bude potrebovat sa bude platit z toho co dostanem ja...takze aspon male prilepsenie to bude 😉 teraz by ste uz tiez mali mat 3,5cm...nic si z toho nerob..trosku to ta tvoja doktorka zanedbala...ale ved nabuduce ti to tam hadam popise...a ked mas toho v hlave vela, ked tam ides, tak si vsetko napis na papier, ako ked ides na velky nakup..malo by to pomoct 😉

inviav
19. okt 2012

@javi37 ahoj...ja na tvojom mieste by som isla k lekarovi a spytala sa jeho..teplota je predsa len vaznejsia vec ako napr. zaludocna kyselina...urcite ti on lepsie poradi ako my...ja s tym zatial nemam ziadnu skusenost...vela stastia 🙂

andy03
19. okt 2012

@inviav ja som mozn naivna ale toto som necakala od nikoho. vsak sme rodina a ked oni cakali babo tak sme prejavili patricnu pozornost vlastne obom co cakali ..keby si vedela kolko veci sme im nakupili za tie 2 roky..az zle mi je.. tak preto som taka zamrazena ..ani buuuu ani muu..no dufam ze toto ty nezazijes.neprajem to nikomu 😖 a dnes sa mi taaaaaaaaak zle vstavalo normalne sa hodinu preberam by si neverila 😀 😀 😀

andy03
19. okt 2012

@dominika1516 urcite budu zdravi jako buk :D a moj mangel uz je rozhoduty ze to je chlapec 😀 😀 neviem preco ale tak to povedal a hotovooooo..tak som zvedava 😀 😀 a dnes ked som sa zobudila cela priesvitna a pupakova mi do smiechu nebolo.strasne sa mi zhorsila plet a som doslova az priesvitna 😖 😖 coz ja som snedy typ cloveka staci ma nechat na slnku 10 minut a hned som sneda na pol roka a teraz som pod obraz. vsak aj ked som bola u nasich/este nic nevedia/ sa ma mamina hned pytala co mi je preco som taka bleda ze mam ist k lekarovi lebo toto ze nie som ja 😎 😎 😎 uffff..a tie testy na vrodene choroby robia kedy? ja idem za 5 dni zasa na sono tak som zvedava aku zubrienku zasa bude vidiet, naposledy ze mal skoro 5 cm 😎 😎 tak som taka zvedava treba pozitivne myslie vsetko bude v poriadku ja tomu tiez verim..vsak ked uz sme sa sem dostali tak zvladneme vsetkooooooooo

inviav
19. okt 2012

@andy03 ja som uz od mojej rodiny zvyknuta na vsetko a taketo spravanie by ma ani neprekvapilo...je to tak a nic s tym zial neurobime 😒 len klud..nemysli na takych ludi a take veci a radsej si uzivaj dietatko v brusku..uz sa neviem dockat prvych pohybov..ake to asi bude, ked to budeme citit 😉

dominika1516
19. okt 2012

@inviav uz som nad tym napisanim si otazok vazne rozmyslala lebo ked tam pridem tak si spomeniem len na par a vacsinu tych nemej podstatnych 😉 .. noo asi zanedbala a ja hlupa som si to nevsimla tak nabuduce budem mudrejsia snad .. fuu az tak ti byva zle?! mne nie az tak ale vecer mam pocit ze poutekam na wc no zatial sa nestalo ale ten pocit trva nanajvys pol hodku a potom som ciperna ale tu aspon vidno ako sme kazda ina a inak znasame tehulkovanie mozno teba to prejde a mna chyti .. dnes som rozmyslala nad vsetkym co treba babatku kupit a uz spisujem pomaly zoznam a nejake veci uz pozeram orientacne ceny na nete ale zatial som este ani 200€ neprekrocila a to uz mam take par dolezite veci okrem oblecenia a kocika, postielku mame len matrac zhaname nejaky fajny a ja som si nasla sadu do postielky 10dielnu a je aj v modrej a ruzovej vies toto co tam je vankusik paplon plachta na matrac ta neviem jak sa vola tak plachta co ide dookola postielky a tie vaky co vysia po boku na plienky a pudriky a take veci tazke sa z toho vytesujem ale kupim to az ked budem vediet ci to bude babika alebo chalan ale neviem sa dockat uz teraz kedy zacneme nakupovat vecicky .. pozerala som aj sebe nejake tehu nohavice ale nic moc ti poviem asi budem nosit leginy :-\ ..

dominika1516
19. okt 2012

@andy03 tak testy mi ide robit na druhe poradni tak sama neviem co su to za testy .. noo aj mne sa zhorsila plet ale katastrofalne taku krupicu mam na tvari a ked zasviet slnko tak strasne otrasne vyzeram a to cistim umyvam kremujem vsetko ako ma byt ale tak asi babatko mi kradne krasu ako sa hovori lebo aj nechty mam uplne makke vlasy mi padaju zuby ma bolia takze ked nebudem po porode plesata bezzuba bodkata a striovita tak budem rada no pochybujem ze budem mat take stastie .. inak uzivas nejake vitaminy? ja femibion 800 a zachvilu mi dochadza a potom by som mala zacat brat femibion 400 lenze ten sa moze az od 13tyzdna a 800vka mi dojde za 5dni cca to v tom 12.tt nemam brat ziadne ci mozem skor zacat brat tu 400ku snad ma pochopis bo som to napisala kus vecej jak mantag 😀 .. aj moj povedal ze to bude chalan a velmi chce chlapca tak uvidime ci ty nasi chlapi vedia predvidat 😀

andy03
19. okt 2012

@dominika1516 ja idem teraz na sono sasa- pre istotu, ze ked som uz potratila tak ze ma radsej najskor odsleduje..takze ani v tehu knizke to nemam ako poradnu. mna nastastie ani zuby nebolia ani nic, len idem si dnes zafarbit vlasy - prvy den ich ma ok ale druhy uz ako jezibaba mastna vyzeram, tak ked ich zafarbim aspon sa mi nebudu tak strasne mastnit..inak som nic ine na sebe nespozorovala..nastastie...a nieco k tym vitaminim- mam sesternicu, ktora teraz porodila a neuzivala ziadne vitaminy, ze je to proti jej presvedceniu nasilu sa mini pchat tak zvolila cestu na prirodnej baze..kazdy den si dala jedno vajicko, kapustu, dost casto pecienku a kuracie masko v malych porciach papala, semtam jogurtik a hlavne zeleninu a si zober ze nic jej nechybalo. nedala ani jeden vitamin do seba vsetko len cez potravu..ako klobuk dole pred nou...ja sa snazim ist tou istou cestou a papam hlavne vela domacej kapusticky/zevraj najvacsi zdroj kys. listovej/ robim si kazdy den salaty z nej a najskor som si myslela ze mi to nebude chutit ale nakoniec prave naopak..doteraz som cerpala zo zahradky vitaminiky ale cez zimu neviem, neviem...a ja berem A Z mama z dm drogerie. som si to porovnala s femibionom a ma tam vsetko dostacujuce a stoji ani nie 2e a ostatne veci z potravy sa snazim ostat..pytala som sa na to lekara a on ze aj to je dobra alternativa a o dost lacnejsia. a dufm ze ti nasi chlapi v tom maju pravdu ja by som chlapca mooooooooooc chcela