icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

25lenocka
15. okt 2012

baby neviete mi poradit nejaku stranku kde kupim rovnake oblecko pre babo a pre mna/ pripadne ocinka?

lola7712
autor
15. okt 2012

@25lenocka bess.sk.......skús pozriet 🙂

andy03
15. okt 2012

@deenielka juchuuuuuuuuu dalsia 😀 uz som sa tu citila sama - samucka nitrancanka.. a za kade si presne? a pozaram ze aj skoro sme na tom rovnako s mimi :D

dominika1516
15. okt 2012

@inviav fuuu neprijemne ☹ ja som dnes dopadla dobre malinke je v poriadku srdiecko bije a mne zobrala krv a spravila odbery tak uz len cakam na vysledky a zas sa len bojim .. fotecku nemam este bavila som sa s nou a to este len taky fliacik bol tak som nebrala foto az o mesiac na druhej poradni si necham spravit taku peknu tak snad bude male spolupracovat 🙂 .. dnes je inak aj mne naprd bola som nalacno objednana na 10tu a odisla som od nej pred 13tou takze si vies predstavit aka som bola zelena od hladu a toho ako mi bolo zle lebo ja ked sa nenajem tak koniec ...

dominika1516
15. okt 2012

@lydusska fuuuha ja este nemam fotecku ani nohavice to jak zaostavam hehe 🙂 ale na 13.11. ma dala a ze uz pofotime nasu modelecku alebo modelka 😀 inak je vsetko uplne v pohode akurat som myslela ze tento den neskonci na 10tu som bola objednana a od nej som sla az kolo 13tej cca a nalacno som bola takze brrr nikdy viac krv mi nastastie zobrala v pohode ruka neni modra takze pohoda 🙂 .... fuuu tak to mu neporadili najlepsie skor neprijemne bo z nas tehotnych robia salene psycho stvorenia ale tak co uz moja .. ja uz sa krotim dnes som sa ovladla aj ked som zas mala chut nadavat a byt zla tak som povedala dobre mojko a odisla hehe a zabralo prisiel do minutky zamnou 😀 ..

silinka10
15. okt 2012

dnes sme boli na kontrole, 11 plus 2, uz mame nozicky a rucicky a 4,5 cm od hlavicky po ritku 🙂 skoda ze sme nedostali obrazok 😢 doktor mal nejake tazke pondelkove rano... ale hlavne ze je vsetko na poriadku

soni1
15. okt 2012

Ahojte, baby. Poraďte mi, som v 18tt a zaspala som na bruchu, mohla som bábu ublížiť?

inviav
15. okt 2012

@25lenocka myslim si aj ja to iste...kym sa da prilepsit si, tak preco nie 😉 ked uz ten rodicovsky prispevok je na urovni zivotneho minima a pritom ma uzivit dvoch ludi...to je na smiech cely tento system

inviav
15. okt 2012

@dominika1516 a to ta tak dlho nechala cakat? to som rada, ze sa ti nic nestalo...nabuduce sa objednavaj radsej hned rano na 8...ja to tak robim tiez...fliacik? takze malinke sa mrvilo? ty budes mat malinkeho tanecnika potom alebo tanecnicku 😉 to moje babo je cisty model...drzalo pozu 😀 😀 este uvidim ako sa ukaze v stredu 🙂 tesim sa, ze je vsetko v poriadku...a na to pichanie ti co povedala?

brigus198754
15. okt 2012

dievcata mozem sa pridat sice ja uz nie som prvorodicka 😎 mam 18 mesacnu dcerku a cakame druhe babo?

lydusska
15. okt 2012

@dominika1516 Juuuuj no vidis aky system si si nasla na tvojho manzela ;))), to je mile. Asi tak je to najsamlepsie riesit ze odides do druhej izby. Ja sa to tiez snazim tak vyriesit, ale niekedy to proste nejde .... hhh. No a sup sup na tie fotecky. A ty este nohavice tehotenske nepotrebujes ked nemas ziadny tuk okolo pupku ;)))!!!! Ja uz som to nemohla vydrzat ako ma tie nohavice rezali do brucha, ako asi by som to este bola vydrzala nejaky ten mesiac ked som si pas nohavic posunula pod pupok, ale to bolo nekomfortne tak som sa dala do tehu nohavic a dneska prvy den v praci, no uuuuuzasne komfortne su ;))), stastna som ze som si ich kupila ale faaakt! 😀. Uz iba to brusko aby do nich dorastlo hhhh ...

lola7712
autor
16. okt 2012

@soni1 .........ak si sa ti tak dobre spalo tak sa nemáš čoho obávať 🙂

@brigus198754 ............vitaj aspoň nám poradíš čo a ako, ked si už skúsená mamina 🙂 pozerám, že už si v 9 tt.........ako sa máte??? Už aj priberáte?? Ak môžeš porovnaj toto tehotenstvo s tým prvým 🙂

dominika1516
16. okt 2012

@inviav prave ze sedela vedla mna jedna co tam bola od osmej a domov sla tesne po 12tej takze ziadna vyhra ale vraj to bol vynimocny den lebo si musela podelit pacientky aj z inych terminov bo berie si dovolenku od dnes do 22.10. takze preto to vsetko tak dlho trvalo snad nabuduce nebudem tak dlho cakat a nalacno uz nemusim prist normalne beriem do cakarne bagetu hehe 😀 😀 .. noo mrvilo sa riadne napisala mi do spravy ze pritomna vysoka vytalita 😀 .. fuu tak v stredu uvidis svojho modelecka ci modelecku 😉 .. a to pichanie povedala ze male sa uhniezduje blizko toho miesta a ze ono ma tam tlaci a picha ze pohyby necitim ale ono ma uz riadne postuchava 😀 😀

dominika1516
16. okt 2012

@lydusska jaaaj jasne mne kosti obopnu aj rifle zatial bez zataze ale opasky ma tlacia na pupku odkedy vykuklo takze uz aj mne vzdy nie je najprijemnejsie .. 😀 .. no nasla som system ale presne ako hovoris nie vzdy to ide a sem tam to chce riadnu sebakontrolu aby som pred tym ako odidem do inej izby nieco nevhodne nepovedala v amoku ale snazim sa tak snad oceni aj snahu 😀 😀 .. dnes je inak riadne naprd pocasie a boli ma hlava z toho tlaku nizkeho rozmyslam uz vazne nat paralenom :'(

inviav
16. okt 2012

@dominika1516 to je tak, aka maminka take babatko...ked je maminka pojasena...tak babo je tiez 😀 ja som zasa naopak velice kludna 😀 tak este ze tak, ze sa uhniezduje..to ma ani len nenapadlo..lebo ja som to pichanie pocitovala v 5 a 6tt ale kazda sme ina 🙂 to je take zlate, ze ti dava o sebe vediet...moje nepostuchuje, ale mi da particne najavo, ked mu nieco co zjem nechuti...som uz hovorila ockovi, ze je fajnove jak on 🙂 inak mna posledne tri dni tiez boli hlava..paralen som si kupila, lebo doma sme nemali, no este som si zatial nedala...aj ked v nedelu by bol velmi potrebny, no kupila som ho az vcera..pre istotu ho nosim stale v kabelke...ozaj a ked ti merala tlak tak si na tom ako bola? a sefko uz vie, ze budes maminka?

adell34
16. okt 2012

@inviav ahojte baby, aj mna priserne boli hlava, akokeby som hodiny lezala dole hlavou a vsetka krv sa mi do nej nahromadila, sa mi aj toci a normalne som skoro v kancli posediacky pred chvilou odpadla. Nestretli ste sa s tym? Inak ako vlastne casto chodite k dokimu? Ja som bola asi v 6tt na krv, potvrdenie tehu, vo stvrtok som bola na ultrazvuk zo spodu, babo malo 1,35 cm a bolo vidno srdiecko a objednala ma az o mesiac 13.11 na nejake kombinovane testy, nie je to nejak neskoro? ako vas citam,akoby ste chodili kazdu chvilu,bojim sa ci nieco nezanedbam..

dominika1516
16. okt 2012

@inviav sefka vie od zaciatku je to moja teta jak som nastupila tak ju v ten den povysili na veducu takze pohodka leharo mam ohladom toho .. pocuj a ty sa chodis hlasit na urad prace kedze si len na absolventskej ako ja?a ked chodit tak si oznamila Uradu prace ze si tehotna ci to nemusime? .. inak dnes som sa bola hlasit a ta uradnicka mi povedala ze som vystihla fasa termin na absolvenstku lebo ze od 1.10. je to tak ze ked uz si raz bola na absolvenstkej tak uz nemozes a ja uz som bola pred rokom a pol raz a teraz od oktobra som 2.x ale zmluvu som podpisala 26.9. takze som este mohla ist .. jake stastie to ja mam ze :-P .. jaaaj tak to moje bude pojasene a aktivne az moc ale nech je radsej po mne jak po tatovi 😀 😀 😀 .. ja mam paralen od zaciatku tehu doma a zatial som zobrala len 2 tabletky takze si tlieskam lebo pred tehu som kazdy den brala lieky od bolesti lebo som mavala strasne migreny a brala som ibalginy novalginy proste vsetko co sa mi dostalo pod ruku ale od kedy som tehu tak migreny su prec len sem tam ma pobolieva hlava ako kazdeho cloveka cize tehotenstvo pomaha na hlavu asi 😀 😀 😀 😀

lydusska
16. okt 2012

@dominika1516 Oh Dominika dufam ze si vydrzala i bez paralenu teda .... Inak ani ja sa teda najsamlepsie necitim lebo bohuzial konecne som to ako hovoris ze ked sa nenajes riadne zazila dneska i na vlastnej kozi, uz nikdy nepojde do prace bez aspon 2 bananov na olovrant, kokoooos kym som sa dostala domov tak taka triaska ma chytila ze az no ;(((, uz nikdy ako hovorim :(((( .... Dufam ze ty okrem tej bolesti hlavy si uz OK dneska. A zajtra budes tiez OK. Kedy ides pri najblizsej prilezitosti navstivit doktora? Ja stale cakam na prvy ultrazvuk tu v UK, tak som zvedava ci je vsetko OK, lebo od vcera ma nejako cudne pobolieva podbrusko, bojim sa ci to nie je nieco zle, alebo je to zapal mocoveho mechura, alebo co to moze byt ;(((( .... Snad to prejde coskoro.

julinka88
17. okt 2012

@lydusska Ďakujem za podporu...o tej imunite som nevedela ale ja chosím v lyžiarskej bunde už dlho som strašná zmrtlina takže už jedine kožuch 🙂 inak s tou nevolnosťou Ti závidím teda že už ustupuje u mna by som povedala že sa to zhoršuje som zúfala a dosť vyčerpaná nemožem normálne fungovať ani do obchodu ani nič bo hned pozerám kam to hodím ked to na mna príde🙂 doky mi dal na to anacid fúúúj ani vypiť som to nedokázala už som zúfalá!!!!!!Držkaj sa a rastite pekne 🙂

mykaellle
17. okt 2012

@julinka88 ahoj, ja som tiež zvažovala lyžiarsku bundu, lebo jesennú bundičku mám len na pás 😉 Nakoniec som si kúpila dlhší prechodný kabát na jeseň, no som zvedavá, čo budeme nosiť v mrazoch, lyžiarsku bundu mám veľkosti "S"

mykaellle
17. okt 2012

@dominika1516 ahoj, ja som na úrade práce od septembra (skončila som dohodu) aj som nahlasovala, pretože asi aj keby sme si hľadali prácu, tak musíme povedať, že sme tehu...

inviav
17. okt 2012

@dominika1516 tak to mas dobre....skoro ako ja..moja sefka je moja sestra 🙂 ja som na urade nic zatial nepovedala...kym skoncim prax, tak na mne nic nebude vidno a od 1.12. som zamestnana..akurat to som im povedala, tak ma uz ani nikde neposlala pytat sa o pracu 😉 no to by som ani ja uz nemohla ist...ja som tiez uz na druhej...ake stastie mame 🙂 a co ocko je este blaznivejsi ako ty? nas ocko, ked bol dieta, bol maly cert, tak to by som nechcela ani ja 🙂 dnes som videla nasho drobca a uz ma 3,55cm...kopkal si akurat nozickami a hybal rucickami...no nadhera...som uplne v poriadku a dostala som aj kufrik a reklamne predmety...som isla od neho ako keby boli vianoce 🙂 najblizsie mam prist az 16.11. tak to uz budeme riadne podrasteny...pytala som sa ho, ze ci sa mozem doma kupat vo vani, lebo uz som citala vselijake nazory...povedal, ze nie je problem, ale voda musi byt ani moc tepla a ani studena..aby bola prijemna...a samozrejme, ze netreba to prehanat, ze raz za tyzden staci....no ja som myslela, tak raz za mesiac, ale ked mysli 😀

dominika1516
17. okt 2012

@lydusska aj mna pobolievalo brucho a lekarka mi v pondelok povedala ze to je tym ze male sa vo mne velmi hemzi a to ono ma tlaci a sposobuje bolesti povedala ze ked bude tak pokracovat a zacnem citit pohyby tak ze mam ludovo povedane po chcelebe 😀 ;-D .. ale tesim sa na to .. ja som male videla a je to nadherne aj ked je to len 9tt fliacik ale je moj :-P .. ano vydrzala som bez paralenu povedala som si ze nebudem male dopovat ked to viem vydrzat tak som sa napapala hodila sprchu venovala sa muzikovi a kym som sla spat tak hlava ma nebolela 🙂 .. inak papat musim coraz viac dnes to boli cca kazde 2/3 hodky ale tak ze poriadne tak pri takom tempe budem ako velryba uz o mesiac 😉

dominika1516
17. okt 2012

@mykaellle dakujem tak asi o mesiac alebo dva im to poviem a uvidim co mi povedia ale ako porodime uz asi nebudemem musiet chodit kazdy mesiac sa hlasit ci ano?

dominika1516
17. okt 2012

@inviav jeeeej tak som rada ze aj u teba a malinkeho je vsetko v poriadku tak ty mas ist 16.11. a ja 13.11. takze zas to mame tak blizko seba 🙂 .. noo takto je mega ciperny ale v dobrom dokonca aj ked dakedy na posteli lezime tak kynka s nohami abo sucha s prstami proste nevydrzi bez pohybu .. noo tu vanu aj mne rovnako povedala akurat s tym ze mne to moc neodporucala sa kupat koli tomu nedavnemu zapalu este ze zatial nemam len sprcha v takej prijemnej nie horucej vode takze problem by nemal byt ... a ja som sa zabudla pytat kolko meria moje male jaaaaj som ja hlava nenapadlo ma to uz aj tak som mala na nu vela otazok a inak pytala som sa jej aj na nejake intimne mydlo a povedala ze netreba a ze antibakterialne v tehu moc neodporuca lebo nicia aj tie bakterie ktore by nemalo tak ze mam pouzivat detske mydlo tak hned ako som to povedal muzickovi tak bezal do drogerky a nakupil mi hned 4 kusy aj bupi aj nella battole ta co ti poviem vzdy ked nieco spomeniem tak to mam do dna doma aj s kremom na brusko som chcela niveu a dnes mi ju doniesol ako bol po mna v praci 😀 .. a inak kde pracujes od 1.12.? si sa nepochvalila ani 🙂

lydusska
17. okt 2012

@dominika1516 No jooooo ale ty mas kam ukladat tak sa NESTAZUJ. Ja som ziadny apetit nemam, ale ked som hladna tak to citim ze mi skvrka v zaludku, tak to sa musim napapat aby som nemala tu moju triasku. Tak ty len papaj, to dietatko bude potrebovat aby rastlo kedze ten zaklad tam nemas, ved vies predsa ze tehotna si uklada tuk aby mala i dostatok na mliecne zlazy. Z coho by ti i prsia podrastli a z coho by soi mala produkovat mliecko pre male ak nebudes papat? Juuuuj to ja nepotrebujem, lebo ja uz som si tu tukovu zasobu urobila pocas predchadzajucich par rockov hhhh 😝 .... Ale prsia sa mi i tak zvacsuju o zivot uf ...

No a neviem ze by ta bolest bola sposobena tym hniezdenim? vsak vsade pisu ze zacnes citit pohyby okolo 20teho tyzdna, tak nevieeeeem ci to fakt moze byt sposobene tymi pohybmi malinkeho. No a pockaj tak v profile mas napisane ze si v 11tom tyzdni tak ako to ze hovoris ze si v 9tom? A kolko ti malinky/a meria, povedala ti pani doktorka? juj ale som zvedava. Moja fazulka mala 2.45cm v 9tt+0dd ;))). Podla chuti a mojho krvneho tlaku ktory je nizsi, mala som iba 100/75 to bude chlapec, lebo i mamina mi hovorila ze ona mala rovnake symptomy ako i ja ked cakala brata. A ja ze by mi pred tehotenstvom banany prisli na chut hhhh, ale teraz zazrakom iba tie by som jedla, alebo kysle jedlo hhh ;))). Co si ty myslis ked porovnas symptomy s tvojou maminou? Som zvedava co nam vyjde ;)))), ze ci sa aspon niektora z nas trafi ;))).

lydusska
17. okt 2012

@inviav Ahaaa no tak to sa kongratuluje uz k tak velkeme babatku v brusku ;))). To je karsne ja sa uz neviem dockat toho ultrazvuku tiez. A v ktorom teda tyzdni +dni si podla toho ultrazvuku?

lydusska
17. okt 2012

@julinka88 skusala si aj mlieko??? Ono je trosku jemne zasadite by som povedala kvoli tym bielkovinam .... teda aspon stare babky tak tvrdia ze znizuje pH zaludka prirodne, mozno to by mohlo pomoct .... Neviem inak ako by som ti mohla poradit inak. Ja len viem ked sa vyhybam istym potravim tak ako tak sa to da u mna kontrolovat. Si sleduj ze co ked papas, z coho ti je tak najviac zle a zistis. Ak papas vela kyslych potravin, skus take ktore neobsahuju kyselinu skor ....

inviav
18. okt 2012

@dominika1516 a ty este nemas tehotensku knizku? tam byva napisana dlzka babatka...to ano, budeme mat zhruba rovnake cakanie...ale som aj rada, lebo keby tam chodim velmi casto, tak by som ani neregistrovala ako rychlo nam rastie...ktovie ake uz bude vtedy 🙂 aky zlaty...ja si musim vsetky veci kupit sama, lebo ze on by to aj tak poplietol...radsej mi da peniaze a mozno niekedy aj ide somnou do obchodu..ale prekvapeni vela necakam 🙂 mne moj doktor prekvapivo odpovedal na vsetky moje otazky a to som sa ho nemusela ani nic pytat..asi je uz zvyknuty a pyta sa ho to kazda 🙂 no budem zamestnana, ale iba u sestry...povedali mi na soc. poistovni, ze budem mat narok na matersku, tak sme sa takto po dlhych uvahach rozhodli..a nemusim sa aspon chodit podpisovat na urad....inak, u nas na urade robia teraz nejake zmeny..dali mi termin na podpis na november presne o 10:00..nakolko este budem mat prax, tak sa budem musiet opytat, ako sa to ma napisat do dochadzky....len vymyslaju novinky bez rozmyslu

inviav
18. okt 2012

@lydusska dakujem...vcera som bola v 10tt3d....no narastlo nam trosku 🙂 a nozicky ma uz dlhe, ze ma to samu prekvapilo...a tie pohyby..no stale sa len usmievam, lebo na to stale myslim 🙂 ty ides kedy?