Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@lydusska to este vtedy, ked si bola na vysetreni na slovensku? dobre robis, radsej to zmen a budes mat pokoj v praci...ved sa este urcite nechystas doma oddychovat 😉 ja tiez nie..planujem pracovat do konca marca, no uvidime ako sa bude tehotenstvo vyvijat...mne najprv vychadzal na 11.5. a po ultrazvukovom vysetreni mi ho zmenili na 12.5. takze nie o vela 🙂 dnes to inak vyzera na celkom pekny den..zle mi nie je velmi...a to pred obedom ako manzel robil spagety som sa rozpravala s drobcekom, ze deticky spagety lubia, ze je to mnamka a nech nevymysla a nerobi maminke zle, ze take nechce...a tusim to aj pomohlo
@andy03 jeeej ty chlapca a ja babiku ale budem sa tesit aj z chlapceka len nech mam zdrave babatko a s tou stravou je to tak ze ak mas dost vsetkeho a rozmanitost tak vitaminy nepotrebujes ale ja mam v poslednej dobe odpor k ovociu takze ja moc vitaminov so tela nedostavam a moja strava je skoro to iste kazdy den cize ja radsej papam vitaminy a na ostatne sa sem tam dobutim aby som mala v sebe aj prirodne vitaminy .. fuu tak toho sa ja bojim ze potratim ze bud bude babo chore alebo ho nedonosim proste chyba mi niekedy pozitivne myslenie :-\
@lydusska dakujem verim ze to prejde vsetko a najma to svrbenie lebo je to dost neprijemne a otravne .. mne to hovorili presne naopak ze ak zena ospatie tak to bude babika ale mne zatial vsetci hovoria ze bude chalan no ja si pripadam skareda tak neviem 😉 .. noo vapnika som mala vzdy malo ale teraz je to katastrofa a to papam aj vitaminky tak neviem uvidim po porode ako to bude .. 😉 .. noo tesim sa na take tie mamickovske veci a zdielanie vsetkeho s babatkom joooj dokonaly pocit byt tehu :-P .. akurat mi drahy robi pizzu takze bude mnamka uz som hladna jak vlciatko 😀
@inviav hehe rozkosne dievcatko tak som zvedava ako bude vonat moje babatko 😀 😀 😀 .. noo nenormalne predrazene su vsetky veci riadne obchodnici ryzuju na tehulkach a na babatkach a pritom to zena vynosi len kusok :-\ .. ja neviem ci este budem chciet surodenca pre moje nunu ale ak sa teraz narodi chlapcek tak budem chciet casom aj babiku no nemam istotu ze sa narodi to co chcem 😀 😀 .. mojej mamine sa to podarilo lebo chcela dievcatko a potom chlapceka a oba jej vysli 😀
@mykaellle ja som v 10tt a som tiez taka takze si v pohode na tom to skor ja by som sa mala zamysliet 😀 .. ked sa mi podari tak dam foto a uvidis 😀
@sisus123 😀 😀 prezila som to a aj na svoje prekvapenie celkom v pohode :-P
@dominika1516 no jeeeej Dominka ake krasne brusko uz mas ;)))) .... No zaujimave tieto veci o ospatneni alebo opekneni ;)))). No vidis .... Inak ja sa musim pochvalit ze dneska som uz prve pohyby citila hhhh ;))) .... teda neviem ci je to iba taky pocit alebo fakt to boli prve pohyby, lebo by sa to malo zacat citit az za nejake 2 mesiace hhh, ale je to dost mozne ze to boli pohyby lebo som malu/eho asi tlacila tym ze som mala prelozene nohy cez kolena v kine .... hhhh a asi som ho/ju stlacila kedze este maternica nie je az tak velka chichi, tak sa mi tak krasne pripomenul/a tym ze mi pr krat zasparala do bruska na pravej strane ;))), no mile nie?
@inviav Ake mile toto ze si sa s drobcom porozpravala a vsetko OK ;)))). no krasne poslucha malinke ... no ja som sa dneska citila byt velmi slaba ked som sa dostatok nenapila a nenapapala, takze ta slabost ale uz mi nebolo zle od zaludka aspon ;))), tak sme zasli s manzelom do KFC sa napapat lebo sme boli v meste ;)))).
Inak ja este ako hovorim uvidim z toho ultrazvuku co ma coskoro caka, lebo na ten v utorok skor na 99% nepojdem lebo neverim ze ma budu schopni vziat ako prvu hned rano .... tak ma isto preobjednaju lebo musim dostat nejaky uplne najskorsi termin na rano aby som to mohla s pracou nejako vykryt. No budem musiet skusat zajtra im volat a uvidime kedy ten novyu termin dostanem.... A potom si este raz zmenit ten termin porodu ak mi ho teda nakoniec zmenia. To ma tak zaujima kedy si mala poslednu menstruaciu ty? Ze ak by sa to dalo podla toho vypocitat. Ale podla prveho sona na Slovensku som bola v 9tt+0dd takze zajtra zacinam 12tt+0dd. Uvidime ako to bude ... este poslednych 7 dni a budem v druhom trimestri uz sa neviem dockat, ale t brusko mi rastie tiez o zivot koksooo, ako som i Dominike hovorila, ze dneska som prvy krat pocitila prvy pohyb uz asi 4 dneska lebo stale zabudam na to ze tehotna si nema prekladat nohy a ja to stale este robim, takze sa to malemu/ej asi nepaci hhhh .... tak ma picha zvnutra ze mamiiiiii spamataj sa ;)))) chichi
@andy03 Ahoj moja tak to si asi teda nebyvala velmi daleko od Bristolu ;))). Ako supeeeer si to asi mala teda robit opatrovatelku.. Ako to ze si sa s manzelom cez net zoznamila? On bol na Slovensku ci tiez tu v UK? Aka mila story toto ;)))) ... ale o to krajsia. Dobre ste urobili ze ste to dali dokopy! A vidis teraz uz vas spaja spolocna krv a zmmiesana DNA hihih .... drzim palce aby sa darilo i nadalej. No ja by som bola rada keby ten moj manzel isiel so mnou lebo je to uzasny pocit videt to male sa hmyrit tam v brusku hhh ;))) .... no uvidime ako nam to vsetko vyjde ci i on bude moct alebo nie kboli praci hhhh. Ano ano nezabudaj na pozitivne myslenie. cmuk cmuk, bru nocku
@dominika1516 tiez som tak uvazovala, ze ked bude teraz chlapcek, tak surodenca budeme mat a ked dievcatko tak asi uz nie...moja mamina tiez chcela dve dievcata a ma ich 🙂 takze asi si staci iba zelat 🙂 brusko mas skoro take ako ja..ale ja na sebe zatial nejaku velku zmenu nebadam, lebo som nikdy nebola plocha 🙂 ja sa ale pozorujem ake je brusko hned po prebudeni, lebo akonahle sa najem, tak uz rastie...to je take objektivne rano si pozerat ako sme narastli 🙂 inak, tebe to asi doktorka zle vysvetlila s tym pocitanim tyzdnov, lebo uz v stredu zacnes 12tt....to je tak, ze dnes si v 10tt5d to znamena, ze prebieha 11tt, cize si v 11tt a nie v 10tt, to si bola pred tyzdnom 🙂
@lydusska velmi som rada, ze tak poslucha a konecne som sa po dlhej dobe mohla normalne najest bez toho, ze by mi bolo zle 🙂 takze podla odbornikov, si uz konecne zacneme tehotenstvo uzivat a nebudeme sa citit zle...no som zvedava 🙂 ja som mala mensturaciu naposledy 4.8. to mi podla tehotenskej kalkulacky na nete vychadzal termin na 11.5....no podla velkosti babatka som mala ovulaciu asi o jeden den neskor ako som mala mat, tak preto sa to zmenilo...ty si ju teda asi mala ovela skor zase ako mala byt...ale tak este ti v UK nic nepovedali, tak uvidis sama aky termin ti stanovia....nemame si prekladat nohy? o tom som este nepocula...moje babo ma zatial nestuchlo...ale tak dobre vediet...je to milene, takto dat o sebe vediet 😀
Ahojte babenky, som sa tu dočítala že si nesmieme prekladať nohy to počujem prvý raz tak sa nato spýtam dokyho ale dobre vedieť to by bol problém u mna ja si prekladám stále.je to taký zvyk 😀 a ešte by som chcela k tým pohybom bábetka...áno bábetko sa može hýbať ale mi to ešte cítiť nemožeme až okolo 5 mesiaca čo je škoda aspoň by sme mali istotu že je všetko v poriadku....brušká rastú to je dobré aj mne vykukuje už je to tým že babetko ešte neni také velké ale maternica rastie a tá je podstatne väčšia od plodu.tak sa mi držkajte 😀
@dominika1516 🙂 ..Dufam ze to prezijem tiez 😉 a mas krasne brusko.
@lydusska jeeej aj ja chcem take krasne veci citit ale zatial citim len pichanie na pravej strane a tiez ked mam prekrizene nohy alebo sa zohnem na stolicke vacsinou ked dviham psika zo zeme 😉 .. dakujem ale nie je nejake velke na 10tt ?!
@inviav fuu ja som z toho zglupena uz z tych poctov lebo tu na mk mi ukazuje inak inak mi povedala lekarka bo hovorila ze aj v stredu zacinam novy tyzden cize 11 ale ja uz neviem ci sa mam na nu spoliehat ked robi take kiksy :-\ :-\ .. sak uvidim 13.11. co mi povie to bude utorok takze uvidim a uz vypytam aj foto aj naj mi zapise ultrazvuk a velkost babatka uz to mam napisane na listocku aby som nezabudla ked ku nej dojdem ako stale dnes som mala mat vysledky ale nic zatial tak cakam vo vytrzeni na telefonat ze co nasli v krvi a ostatnych mojich materialoch 😀 .. inak rozmyslala si uz len tak orientacne nad menami ? .. jeeej tak si zelam .. ani sama neviem co ale viac ma to asi tiahne k babike no ked vidim ako moj drahy tuzi po synovi tak sama neviem len nech je zdrave a ci bude mat pindulku alebo pipika to uvidime mozno uz na vianoce 😉 .. noo aj ja mam po napapani brusko este vacsie toto bolo fotene po hodinu a pol trvajucej ceste na kopec takze som vyhladla a splasla kusok 😀
@sisus123 dakujem 😉 snazim sa korigovat jeho zvacsovanie ale nie vzdy to ide najma ked drahy donesie domov klobasy a hurky 😀 .. a tvoje brusko je ako na tom ? 😉
@dominika1516 ..no ja som na tom podobne..lenze ja ho nemam velke na spodku ako ty..ja ho mam take gulate velmi..neviem asi som divna:P..No ale dneska sme boli na sone a drobec uz ma 3cm:P...A akurat sme 9tyzdne a 5 den..a co ty??Aj mavas nejake chute??ja papam mandarinky ale tie na kila:P
@inviav hhhh no nemali by sme ako tehotne si prekladat nohy hhh ani neviem preco, ale asi to bude o tom ze male potlacime smerom kam by sme nemali hhhh, rpeto sa asi ozyva hhhh 🙂))). No a moja ja som mala poslednu menstruaciu o par dni skor 28ho Jula, takze nie az tak moc skoro ako ty, ale predsa len ten tyzdne to moze urobit, len ja mam problem ze mavam menstruaciu velmi nepravidelnu takze mne to asi bude tazko urcitelne, stale som si mysela ze som pocala az okolo 12teho Augusta, lebo to moj manzel odchadzal do Maroka a bol tam na mesiac a ked sa vratil menstruaci neprisla hhh, takze som si stale mysela ze som muselal otehotniet v tom case, ale problem je v tom ze podla prveho sona som asi otehotnela tesne po tej mojej poseldnej menstruaciia, podla velkosti babatka .... co bolo asi okolo 3-4teho Augusta, no tak fakt neviem. Inak teraz idem na to sono vo stvrtok nakoniec ako som si ten termin zmenila, tak uvdiime.
@dominika1516 Mojaaaa ja uz som zacala dneska 12ty tyzden teda aspon podla toho slovenskeho ultrazvuku ;))). A neboj vsetky tie pocity pridu po case, ale nebolo to prijemne kopnutie, to bolo skor ako mamiiiii spamataj sa ublizujes mi!!! Mi dalo osebe vediet ze mam davat pozor na to co robim ;)))). Vsetko pride nacas.
@dominika1516 po pravde vobec netusim, mozno sa dala do chatu na inom fore .... bohuzial fakt neviem ;(((
@dominika1516 ja som uz dneska rano mala o nieco vacsie brusko...len ta vaha stale nie a nie ist hore...my sme mali mena vybrate este skor ako zacalo snazenie...ty uz vymyslas? uz ta aj nieco napadlo? 🙂 mozno si mala dobre vysledky, tak preto ti nevolaju, apon tak to u mojho doktora funguje...tak sa tesim, ze je vsetko ako ma byt 🙂 nemas v tej tehotenskej knizke napisany termin porodu? lebo ked hej a je to ten 15.5. ako tu mas navolene, tak je to potom tak ako som ti pisala, ze zajtra zacnes ten 12tt ale ked ona hovorila, ze 11tt to znamena, ze by si mala mat termin az 22.5....aj na to sa pre istotu opytaj, ked to tam nemas vypisane..som zvedava na to, ci je naozaj taka popletena
@lydusska no som zvedava ako to s tym tvojim terminom nakoniec bude 🙂 ja som tiez mavala nepravidelnu a to bola ovulacia celkom skoro presne ako mala byt na 28 dnovy cyklus...som sa az cudovala, ako to mohlo takto vyjst 🙂 ozaj a ked je tvoj manzel z maroka..to je v afrike nie? on je cernoch? ty si zacala vcera 12tt? nie nahodou 13tt...ja len preto ze ja som 12tt zacala v nedelu 🙂 asi sa budem teda odteraz kontrolovat s tymi nohami 🙂
Zienky uz Vám niektorym vidno brusko ci este je skoro?
@dedikatessa co by bolo skoro? 😉 ved uz pomalicky zacneme 4. mesiac 🙂 kremujem ho ostosest, ale svrbi riadne.... ako pozeram, ze mame rovnaky termin 🙂
@inviav No podla toho prveho sona na slovensku by som mala byt v 12tom tyzdni. Potvrdi, alebo vyvrati sa to teraz na sono co budem mat vo stvrtok, uz sa neviem dockat som trosku zvedava ci je vsetko tak ako ma byt a take veci, trosku som nervozna z toho, lebo beriem i manzela vidiet drobca v brusku hhhh ;)))). Neviem co mam od tychto Anglicanov tu cakat hhh ;))), no uvidime.
Juuuuj moja moj manzel nie je cernoch, ale je z Afriky to ano, ale on je Arab takze to je taky mix beloch a typ cernocha dokopy hhhh, takze snedy to typ ;)))) .... chichi. A tvoj manzel je cernoch? To ste sa ako zoznamili???
Cmuk
@lydusska ahooooooj..ano boli sme obaja v uk a asi 15 mil odseba a sme sa nestretlidva roky az treti a tan sme si uzili spolocne 😀 😀 a no robotku som mala celkom fajnovu robila som 24-hodinou opatrovatelku 4 dni a potom 3 dni volno. a deturence zvycajne spinkali pokojne a vstavali az okolo 7.00 takze pohodicka az na to ze mala bola postihnuta trosku mentalne ale dalo sa... a dnes sme boli na sone. zajtra zaciname 10 tyzden tak vsetko v najlepsiom poriadku.aj srdiecko aj vsetko tak mam prist az o 3 tyzdne a to uz na veeeeelike sono aj s odbermi a krvicku mi budu brat..a som pozitivne naladenaaaaa lalalalala dobra naladicka az na to ze mi zacina byt riadne zle.zo vsetkeho ma napina fuj...a co ty ako sa citis?

@inviav Nooo to ten datum porodu mi uz stanovili hhhh doktori tak som zvedava ci toto sono to potvrdi alebo vyvrati, ale asi nepojdemna tento termin v utorok, im radsej zavolam a zmenim ten termin nemienim mat problem v praci ..... Takze radsej brnknem a uvidim. A tebe na sone este nepovedali dopredu ten predbezny datum?