icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
25. okt 2012

@dominika1516 uz viem v com je potom chyba..ona ti hovori, ktory tyzden si ukoncila a tu ti ukazuje, ktory akurat prebieha...mne doktor zakazdym vsade pise, tak ako tu...ze ktory prebieha...ale asi ma ta tvoja ine maniere...no co uz..hlavne ze su vsetci zdravi 😀 preco sa bojis? mate v rodine nejake take choroby? dnes mam aj ja pocit, ze sme o kustik narastli, tak uz cez vikend si idem objednat tehotenske nohavice...uz budu treba 😉 nas tato nechce, aby sa babo volalo po nom a ja zasa aby po mne...tak sme sa dohodli a myslim, ze sa nic menit uz nebude...citam tu, ze nemas chut na sladke...no to by podla povier starych materi mal byt chlapcek....ja by som zase keby mozem iba sladke jedla 🙂 pytala som sa aj maminy ake mala chute, ked cakala mna a povedala, ze sladke ani nie a taku chut mala na slane, ze by len tak oblizovala sol...tak neviem...ja len dufam, ze to na dalsom ultrazvuku bude vidno 🙂

inviav
25. okt 2012

@lola7712 no tak to sme skoro rovnako...ja 11tt4d...zachvilku uz bude kriticke obdobie za nami 🙂

dominika1516
25. okt 2012

@inviav noo moze byt tak by to sedelo jaaaj ta co ti poviem iny lekar iny manier 😉 .. nemame ale aj tak sa bojim lebo moja strava bola vzdy chudobna na vitaminy a potrebne veci a priatel ma v rodine vela chorych takze sa obavam kusok ze ako to dopadne no ked dobre tak kazda minuta mojho tehu bude naplno .. tesim sa uz na to ako bude kopat aj ked som pocula ze sem tam je to bolestive no vies ze ten cloviecik v tebe sa hybe a je to podla mna krasne citit to .. sladke vooobec ako sem tam viem ze nieco musim zobnut lebo aj cukor treba ale nelaka ma vobec .. iba pikantne to by som z valova jedla uz mam usta vystipane jazyk necitim ale nemam dost dnes mame gulas s knedlikom tak uz som raz papala a druhykrat budem s muzikom takze krasny den :-P .. tak ani ja som nebola v minulosti zastancom toho davat detom mena po rodicoch ale meno martin sa mi pacilo vzdy a to ze sa tak vola aj muzik je bonus prenho 😀

sisus123
25. okt 2012

@dominika1516 ...ja zasa jem vseetko..najprv chute na slane a potom zasa sladke a vcera som pila stavu z uhoriek no...dufam ze tie chute coskro prejdu pretoze za chvilu budem jako bombarder chodit 😀

lydusska
25. okt 2012

@dominika1516 No moja ano ano viem co su to za testy ale ja som si ich nedavala robit, proste som nechcela stresovat ak by mi vysoke percento vyslo. To by sa dlho stresovalo .... tak som povedala nepotrebujem. Oni budu zistovat tekutinu v okoli krku a hlavicky myslim, vysoka tekutina moze naznacovat dawnom syndrom. Mozno i pozeraju na srdiecko, zaludok, nozicky, rucicky atd ci je vsetko OK. Ja kedze som to odmietla tak samozrejme mne na to nepozerala, aj tak i keby mi zistila 1:20 vysledok asi by som si nedala tehotenstvo prerusit, ved je to dar od boha a musime to prijat tak ako to ma byt ... Takze nestresuj, ved i tak nevies ze ci ten vysledok je na 100% ... vsetko bude OK 🙂 len treba pozitivne mysliet.

Inak tomu mojmu krpcovi, ma teda iba 5.9 cm na 12tt+3dd ale to nevadi ..... nechcelo sa mu pohnut asi spinkal hhhh ale konecne po asi 6tom zakaslani sa rozhodol pohnut a aj nam zamaval rucickou. To bolo uzasne a aj otvoril ocka a pusinku som videla otvorenu, no uzasne ako sa mu nevhcelo hybat sa tak mam z tohto ultrazvuku 6 fotiek hhh - to ako film ;))), no krasa. A kolko ma tvoj drobec cm po dnesnom/zajtrajsom merani? A inak termins a mi trosku posunul o 2 dni neskor hhhh ;) takze 6teho Maja .... no uvidime co si maly drobec vymysli pre maminku, ci to bude skor alebo neskor ako predpokladany prichod na svet ;)))

inviav
26. okt 2012

@dominika1516 no vidis ako sme sa pomenili...na zaciatku si stale musela jest cukriky alebo nieco sladke a ja zasa vobec..a teraz toto 🙂 dufam, ze si si na gulasi pochutila aj s muzikom 🙂 moja strava to tiez vzdy bolo nic moc...ale toto posledne leto som jedla stasne vela zeleniny..tak hadam mam nejake zasoby..teraz sa mi to absolutne nechuti a ked si dam 3x do tyzdna tak to je moc...beriem vitaminy, tak tam by ich malo byt dost a jedine na com si ozaj dam zalezat je, aby som mala mliecne vyrobky kazdy den 🙂 mam aj ja trochu obavy..lebo dietatko v brusku nevie ci je den ci noc a ked je aktivne v noci, tak dakujem pekne...to budu prebdene noci...pre mna to bude utpenie, lebo ja zboznujem spanok 😒 neboj sa tych testov a vsetko bude dobre...ja si uz od zaciatku tehotenstva nepripustam, ze by s babom nieco nemalo byt v poriadku a vsetko je dobre a som aj ovela pokojnejsia..bud teda aj ty 🙂

inviav
26. okt 2012

@lydusska no ako som pozerala v jednej takej tabulke, tak na 13tt je to trosku menej, ale aj moj drobec mal menej ako by mal mat..ved oni to dobehnu 🙂 takto ti maval? to je mile...mne maval aj ruckami a nozkami...my sme boli zrovna hore...netrebalo budit 🙂 tolko fotiek mas? v tom anglicku sa o vas ale staraju 🙂

lola7712
autor
26. okt 2012

......ako som vám písala pred mesiacom............bola som u zubkača.........a rezal mi dasno aby mal kam rásť zub múdrosti...............ale čo čert nechcel.........asi to nevyrezal celkom dobre..........tak som celú noc nespala tak ma to bolelo znova po mesiaci........tak som dnes ráno bola znova a znova ma rezal.........tentoraz neviem či injekcia nezabrala........ale fúú to vám bola bolesť......a bolí ma to aj naďalej........poraďte čo mám robiť.........celú noc som nespala.....a stále to bolí.....čo si mám dať???? tabletky jesť nechcem.............pomôže niečo prírodné????? ..........po tejto noci som si povedala, že ja už aj rodiť môžem isť ked baby hovoria, že je to ako bolesť zubov ale znásobená......... 😀

veronikabb
26. okt 2012

Ahojte .... aj mňa to čaká v máji 🙂 Moje prvé bábo 🙂

julinka88
26. okt 2012

Ahojte babenky na nete som našla testy na určenie pohlavia máte niekto skúsenosť alebo plánujete si niekto kúpiť???
stojí 20 eur ale ked ja neviem či vydržím tak dlho kým doktor bude mocť povedať 🙂

janulik_81
26. okt 2012

@lydusska jeej, ty si uz mala sono. Ako super. Ja este len idem 12-teho novembra. Uz sa neviem dockat. Ale sa aj bojim, aby bolo male v poriadku. Baby na slovensku maju sono spravene uz aj 3 krat a my aby sme cakali do 13-teho tyzdna.

adell34
26. okt 2012

@inviav ahoj, v ktorom tyzdni si bola na ultrazvuk, ked ti miminko mavalo ruckami ? ja som bola v siedmom, to som videla len taku malu fazulku a idem az 13.11, neni to nejak neskoro? citam vas pravidelne a spominate same prehliadky. a este jedna vec, robi vam ultrazvuk zospodu?

inviav
26. okt 2012

@adell34 ahoj, rucickami mi mavalo v 11tt..ja som bola predtym v 9tt a to este malo iba take miniaturne koncatiny 🙂 ja ale tiez nechodim tak casto...bola som dva tyzdne po sebe ale to iba preto, lebo mi brali krv na nieco co trebalo zrovna vtedy a dalsi termin mam az o mesiac...ono ked je vsetko v poriadku tak staci kontrola raz mesacne..netreba to prehanat 🙂 mne zatial robil ultrazvuk iba zo spodu..tebe nie?

mariettka27
26. okt 2012

Ahojte dievčatá,aj ja som v túžobnom očakávaní na máj 😉 ....
rada by som sa k vám pridala,je tu niektorá aj z Kysúc?

adell34
26. okt 2012

si ma teraz upokojila, som si myslela, ze si bola viackrat a ze nieco ja alebo doktorka zanedbava. Tiez mi robila zospodu, evies do ktoreho tyzdna je to dovolene?

lydusska
26. okt 2012

@inviav noooooo ale ja mam moja tolko fotiek asi iba preto ze sa nam drobec nechcel zobudit, aj p. doktorke si myslim ze to uz bolo cudne ze sa nechcel pohnut ani po tolkych zakaslaniach, ale nakoniec sa nam fakt pohol hhhh 🙂))), tak som bola rada. Asi aj ona si uz myslela ze nieco nie je v poriadku tak si monitor natocila na seba hhhh 🙂))), ale v tom sa nam drobec zobudil, no krasne aj som sa nemohla prestat smiat ;0))), az dokorka sa nam pousmiala lebo to uz asi nevydrzala tie komenty nase ;))).

lydusska
26. okt 2012

@janulik_81 Janulik neboooj sa ty nicoho. Pokym niecim netrpis tak si myslim ze nie je sa coho bat ;)))), drzim palceky aby nam srdiecko krasne bilo .... som ho videla na obrazovke bit bohovke to bolo a coskoro pojdeme ku midwife nam bude srdiecko pocuvat, vsetky tie brozurky co som od nej na prvom stretku dostala tak uz som si ich vsetky prestudovala ;))))... no krasa. Tak az v polke novembra ides na sono? To si uzijes, je to skvele ;))))..... Aj si ides davat pozriet tu Nuchal translucacy - neviem ci som to spravne napisala ... no na ten Dawnov syndrom? Ja som si to nechcela dat robit hhh .... uvidime, necham sa ja prekvapit ;). Cmuk

janulik_81
26. okt 2012

@lydusska no vsak vlastne uz za dva tyzdne idem na sono. Teraz som v 11tt, potom budem v 13tt. Strasne to leti. Ty si si uz vsetky brozurky precitala? Ja este ani jednu :(. Inac to som mala tiez zazitok ked som tam bola. Nemohli mi nahmatat zilu, 4krat ma pichali kym mi ju nasli,uz som hviezdicky videla. Na druhy den som mala taku modrinovu dopichanu ruku, ako taky drogac. Ja si budem urcite davat robit vsetky testy. Aj na dawnov syndrom. Uz sa neviem dockat mat fotku svojho vlastneho babatka. Pozeram, ze ty uz uspesne koncis prvy semester. To ju super, citis sa uz lepsie alebo ti este byva zle? Ok,idem spinkat. Papa

inviav
27. okt 2012

@adell34 to veru neviem 😒 najblizsie idem az v 15tt, takze uvidim ako mi tam urobi ultrazvuk..velmi sa tesim, lebo ked bude babatko dobre otocene mozno uz aj uvidime pohlavie 🙂

dominika1516
27. okt 2012

@sisus123 no asi tak ja som predtym jedla na gramy a teraz na kila sak uz zjem viac ako moj drahy 😀 .. aj ja dufam ze to coskoro prejde lebo tie pocity hladu su katastrofa ..

dominika1516
27. okt 2012

@lydusska fuu ani ja neviem ci to chcem vediet ale asi ano dufam a verim ze vsetko bude ok ale ak by predsa nie tak to chcem vediet dopredu a na merani som nebola vysvetlila mi ako to je s tym jej urcovanim tyzdna a tym to haslo takze plati povodny termin na toho 13.11. .. a inak ako odmeraju mojmu drobcovi to vsetko co si spominala len cez ultrazvuk ci nejake odbery aj robia ? ..

dominika1516
27. okt 2012

@inviav snazim sa aj ja mysliet pozitivne ved od zaciatku tehu beriem vitaminy femibion a papam aj zdrave veci a kazdy den mam mlieko alebo ine mliecne vyrobky sem tam zelenina a ovocie pijem ovocne stavy a tak cize vsetko musi byt v poriadku .. tebe uz tie testy robila ci ta to caka? .. noo tak sa to prehadzuje mozno neskor budem zboznovat zeleninu na vsetky sposoby lebo u seba uz fakt neviem co mozem cakat mlieko som nepila az do tehu skoro vobec a teraz rano bez kakaa nejdem do prace 😉 .. asi to mame rovnake ja mam tiez pocit ze mam v sebe netopiera lebo vecery a noci su katastrofa mam pocit prejedenia nechce sa mi ani hybat sem tam mam krce a v noci sa budim na preplneny mechur 😀 .. inak chcela som sa pytat ked zacnete kupovat vecicky pre male budete kupovat aj nieco z bazaru ci vsetko nove?

dominika1516
27. okt 2012

@adell34 ahooj citala som tvoj prispevok a mne sa zda vsetko v pohode ja som bola prvykrat v 7tt a to bola len bodecka tam mi robila ultrazvuk zospodu a potom v 9tt na odbery krvi a na cytologiu a tam mi robila uz 3D ultrazvuk cez brusko a teraz mam termin ako ty na 13.11. uz do poradne kde mi pomera male a spravi par testov odvazi odmeria a tak dalej cize normalna poradna ale to vsetko ze ako ti robi ultrazvuk a tak zavisi od kazdeho lekara individualne a aj od vybavenia co maju takze pohoda .. kedy mas predbezny termin?

dominika1516
27. okt 2012

@janulik_81 ahooj citam ze aj ty si davas robit testy na dawnov kedy ti ich bude robit?

lydusska
27. okt 2012

@janulik_81 Looool Janulik, no tak o tej dopichanej ruke to mi je luto ... tak si teraz zapamataj kde mas tu zilu tam a nabuduce ti ju tak nedopichaju. Ja im vzdy davam moju ruku kde viem na 100% ze tam zilu mam dostatocne velku na odber krvi ;))) ... takze take nieco sa mi nikdy nestane ze by ma dopichali tak moc .... nabuduce to bude lepsie. Juuuj ano moja ja uz som sa prehupla do druheho trimestra, som rada ... ale stale nie sme ani v toto trimestri za vodou. Kazdopadne je mi lepsie uz od zaludka, nie ako predtym, ale sa velmi hambim potom ako nieco spapam sa mi hrozne grga a nemozem to zmenit, ani nijako zamaskovat .... to je fakt hrozne, vcera som bola s kamaratkou a jej hovorim ze fakt mam musi ospravedlnit za moje spravanie ale za toto fakt nemozem.... nastastie ona vie ze som tehotne a nemusim to zahovarat ;)))). Neviem preco sa mi tak moc grga, som si ista ze toto mimi bude po manzelovej rodine asi bude mat rychly metabolizmus prcek, preto sa mi asi tak velmi grga hhhh 🙂)). Aj z tej fotky tam uz na tak prtavom dietatku vidim ta tvaricka sa mi uz teraz podoba na manzela hhhh 😀 a aj lenivy tak bude hhh 😀 😀 😀 . Drzim palce nech vsetko je tak ako ma byt ;)))), uz coskoro budes vidiet tvojho prcka 😅

lydusska
27. okt 2012

@dominika1516 noooo to meranie bude cez ultrazvuk ak sa nemylim, ale ako hovorim ja som si to nedala robit takze nie som si na 100% ista .... Skus sa spytat niekoho kto si to daval robit, ale myslim si cez ultrazvuk ked zameraju na urcitu cast tela, si to mozu priblizit obrazok tak budu vidiet tu cast tela ktoru chcu ;)))). Ak by nahodou sa im nieco nezdalo, tak ta poslu na dalsie vysetrenia, kde ale mi povedali ze tam uz hrozi riziko potratu 1:100 tak preto som sa rozhodla na to neist, lebo som nechcela riskovat ze by somm malinkemu ublizila nejako .... To dalsie vysetrenie si myslim bude z plodovej vody - genetika by som povedala ..... ale to iba ak by si mala tie prve testy nie prilis dobre .... lebo uz z tej krvi co ti vzali tak robili imunitne vysetrenia, takze vsetko dobre dopadne, len mysliet pozitivne ;)). Cmuk

lydusska
27. okt 2012

@dominika1516 oh joj Matko je krasne meno mas pravdu mne sa i meno Misko vzdy pacilo 😅 pre chlapceka.

A hlavne nestresuj okolo toho ultravzuku, vsetko bude ok ;)))). Len teraz davaj do tela co najviac vitaminov a mineralov a malo byt vsetko OK. Ved si predstav ze vsetko co ty papas, tak papa s tebou i mimco, preto sa ani lieky neodporucaju, lebo tie sa do dietatka dostavaju tiez, takze papaj vela ovocia a zeleniky a neboj sa mimi bude mat vsetkeho dostatok. A gulas s knedlikom je super vec ;)). Dobru chut ...

adell34
27. okt 2012

@dominika1516 inviav, mne cez brusko vobec nerobila ultrazvuk, ani cytologiu, iba zospodu ultrazvuk. Termin mi najskor povedala 20.5, neskor zmenila a v tehotenskej mam datum 27.5, tak uvidime. Dievcata, mne ale nic nechuti jest, tu citam za papate mliecne vyrobky, zdravu stravu a ja sa nutim malinke susta ak vobec daco, mliecne nic, mandarinky a poarance by som jedla na kila, takze asi mojmu drobcovi nedava poriadnu vyzivu a toci sa mi hlava az do mdlob ☹

adell34
27. okt 2012

@inviav ja idem toho toho 13.11 na nejake kombinovane testy, to budem v 13 tyzdni tusim, pohlavie este asi nebude vidno, hlavne nech mi povie ze je zdrave, ja viac tuzim po chlapcekovi, ale ak bude dievca, nevadi 🙂

sisus123
27. okt 2012

@dominika1516 ..hej a aj tebe sa stava ze najprv sladke,potom hned slane a potom kysle???to ja neviem,ja mam dajake cudne chute v poslednej dobe:(