Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@adell34 hlava sa toci aj mne a hlavne vecer a sem tam sa na to budim v noci ze som jak na kolotoci .. a papam sice vsetko ale vacsina veci mi nechuti len sa nutim koli babu ani nevies ako by som si dala energeticky drink alebo pecienku mnaaaam snad odolam .. takze nie vsetko co pisem ze papam mi aj chuti jedine na co nedam dopustit je pikantne ci uz maso alebo pasteka alebo polievka no mnamka proste takze papaj vsetko ale to co mas rada si neodopieraj iba ak by to malo uskodit babu .. a pozor na tie mdloby ked ta to chyti radseh si sadni niekde alebo sa opri o nieco ze aj keby nahodou si idpadla tak si neublizis ..
@sisus123 presne toto sa mi stava minule som dojedla gulas a hned nato som spasala balik chipsov sama a vecer som jedla vyzivu s piskotami takze to poznam a to ani nevies kolko sa kontorlujem a odopieram si lebo dakedy mam pocit ze zdzabem vsetko dokopy a ze mi bude zle sak moj zaludok tam ma toho tolko jak svine vo valove vela a hoc co 😀
@adell34 No ty koksooooo sa necuduj ze sa ti toci hlava ked tvoje telo nema dostatok vyzivy a este k tomu dietatko ti berie zivinky aby mohlo rast. To by si mala povedat doktorovi a on/ona ti da nejaku dietu ktoru proste musis dodrziavat. Bohuzial bez papania to nejde. Davaj si na seba a na to malinke co nosis pod sdieckom pozor aby rastlo do krasy. Ved nemusis papat toho vela, ake musis aspon nieco!!!! To je zaklad do zivota .... Musis zacat!!!
@dominika1516 juuu no moja pikantne i mne smakuje ..... vela zazvoru a cierneho korenia v jedle, inak mi to nechuti ... lebo je to ako bez chutiii ... hhhh vcera to bola srandaja som nikdy nebola na chilli hhhh ale vcera som si normalne pochutila na takej riadne stiplavej omacke v praci lebo sme ju kostovali, hhh a kolegyne ze ci mi nesisi ze to pali az hroza a ja som to palenie skoro ani necitila hhh .... no ony este nevedia ze som v tom ;)))) a ta jedna co to chutnala je uz v 7mom mesiaci tehotenstva, takze to asi bude chlapec, ona caka dievcatko a bolo jej to velmi pikantne ;)))...
A vies co mi este chutiiiii, tie haribo kysle gumove cukriky, dneska som si kupila 200g balicek za libru, no perfektna cena ;))) yammy babo si pochuti ked maminu strasie ;))))
@dominika1516 to sa mi paci ten tvoj pristup, ziadny stres len papat a pozerat ako brusko rastie ;))), Ved nase babenka to citia co my citime ;))). Takze hlava hore a idemeeeeee ..... papame co nam chuti a i ked nechuti papame pre zdravicko nasich zlaticiek ;)))
@dominika1516 juj aj ja by so si tak dala energeticky, sice som toho vela predtym nenapila, ale teraz mam chut. Hlavu mam kazdy den na prasknutie, akokeby som dole hlavou visela cele hodiny a vsetka krv sa mi do nej nahrnula, asi pojdem ku svojej lekarke, mam asi problem s tlakom a to je teraz velmi nebezpecne ☹ a naozaj nemam chut ani na moje najoblubenejsie jedla, sa mi z nich dviha zaludok ☹ neviem co budem jest
@dominika1516 asi ma to este len caka..brali mi aj teraz krv ked som bola..ale nepamatam si presne na co to bolo...u mna je tiez uz nejaka zmena a to, ze uz mozem viac jest a nie je mi az tak zle..vecer mi byva stale ale aspon to netrva cely den 🙂 zo zaciatku babatko nebude potrebovat az tak vela veci, co sa tyka oblecenia, tak to asi nove..potom uvidim, ci nieco dostaneme a neskor budem urcite aj na bazare kupovat..ty ako planujes?
@adell34 ja som na tom praveze naopak..my by sme viac chceli dievcatko..ale ked nebude teraz..tak nabuduce 🙂 mozno uz bude nieco vidiet..ktovie 🙂 viem si predstavit ako sa citis, mne sa tiez nechutilo prednedavnom nic..teraz uz mozem zjest trosku viac ako predtym, tak sa vytesujem..neboj pride to aj na teba...a len co sa bude dat...tak papaj tie mliecne vyrobky, alebo aspon v tabletkach uzivaj vapnik, lebo babatko ho potrebuje na kosticky...a ked ho je malo, tak odobera tebe
@adell34 noo vies co moja ja neviem ci pikantne je doporucene, ale ja bhuzial bez korenin tiez nic nezjem, lebo vsetko je pre mna bez chuti .... takze koreniny su faaaaaakt nevyhnutne .... aj minul manzel niec dobre pripravil, teda vonalo to uzasne ale nebolo to dostatocne pre mna dchutene tak sm si tam dala kopu mleteho cierneho korenia a mlety zazvor a chutilo to uzasne .... Inak mne korenie nic nerobi, takze fakt neviem preco by t malo byt zakazane ... hmmmm
@dominika1516 ahoj. 12. Novembra idem na sono a vtedy mi budu robit aj testy. Tu v anglicku ti pri prvom sone automaticky ponuknu tieto testy a potom je uz iba tebe ze ci ich prijmes alebo odmietnes. Ja chcem mat spravene vsetky testy.
@lydusska hahaha no to je dobra sranda, ze sa ti grga 🙂 chudiatko. Uz si nieco pre babatko aj kupovala? Ja akurat idem z primarku. Kupila som mu biele bodiky. Inac mame take stastie, ze toto decke oblecenie je tu lacne. Za troje bodiky som platila £2.50. Minule za dvoje dupacky £3.50. Pomalinky uz nakupujem, nech potom toho nieje vela. Tiez som si kupila nohavice, lebo do mojich sa uz nezmestim 🙂
@janulik_81 juuuuj Janka ja som hrozna v nakupovani, ale asi by som tiez mala zacat, alde si hovorim ze mam este kopu casu. Asi az od Noveho roku zacnem nieco nakupovat .... chichi. Ale anomas pravdu ze tu su tie detske vecicky dost lacne tak to tiez vyuzijem, ale si myslim ze po Vianociach budu i riadne zlavy tak potom nakupim i na buducu zimu hihhi to uz budem mat aspon pol roka ;))).... Takze si si uz tie kupila tehotenske nohavice, ci len o cislo-2 vacsie aby ti bolo v nich prijemnejsie? Ja uz 3 tyzdene nosim tehotenske a nemozem si vynachvalit ;)), su uzasne pohodlne, len ako som schudla trosku tak mi padaju zo zadku hhh takze muusim nosit opasok hhh ;))).
dievcata, co si myslite na farbenie vlasov? ja totiz pocujem len same zakazy, ze skodi aj farbenie, ja som pouzivala penovu farbu bez amoniaku, to by nemalo uskodit, ci ?
@dominika1516 ...No ja som na tom tak isto...Uz mi nerobi problem zjest celu Milku cokoladu sama 😀 😀 😀 ..A slate mi kruti creva.neviem preco,asi z toho ze som stale hladna 😉 ..No aj tak si uz prajem nech mam svoje drobnatko pri sebe 🙂
@adell34 Nooooo neviem ci to dietatku ublizuje, to asi nieeeee, ale je dost mozne ze tam je viac tych crevnych pohybov a v zaludku mozno viac rumbluje a tym to mozu tak mysliet. .... neverim ze by to nejako mohlo ublizit dietatku .... ved korenie sa stravi a co sa z neho dostane do krvi???? nooooo moc asi nieee .... takze fakt teraz si ma rekvapila, idem si to na nete nieco o tom najst
@adell34 nooooo takze som o tom neico nasla a ako hovorim nie je to nebezpecne dietatku, ale maminke ohladne toho ze to moze vyvolat iba nejake nadmerne palenie zahy .... to co som predpokladala a hlavne to spominaju v druhej polovicke 3tieho trimestra kedy zensky zaludok je vytlaceny plodom az vysoko k srdcu a vtedy zeny mozu citit zvysene palenie zahy ;))). Juuuj ale si sa s tym vylakala, ale teraz je to ok som si nasla skutocnu odpoved, takze mozem praskat do seba kym ma zaha nezacne palit hhh ;)))
@lydusska no ja som kupila len zopar veciciek. Kedze kupujeme aj dom potom budeme mat vela vydavkov, tak si to chcem trosku rozlozit. Aj ja si chcem kupit tehotenske nohavice tak o dva-tri tyzdne 🙂. Normalne tomu nemozem stale uverit,ze tie vecicky kupujem pre svoje babatko a nie nejakej kamaratke 🙂 myslis si,ze budes mat chlapceka? Aj ja mam ten pocit,ze budem mat chlapceka,aj ked manzel dufa v dievcatko 🙂.
@janulik_81 Noooo Janicka hhhh hej hej stale si myslim ze to bude chlapek, ale vcera sm len tak okrajovo spomenula jednej vestici ze som tehotna, ona mi nikdy nevestila ... len tak som si s nou chcela pokecat a ona hned na mna ze cakam dievcatko, tak uvidime za par mesiacov hhhhh ;)))) ze ci mala pravdu, lebo ja sa fakt citim na to ze pod srdieckom nosim chlapceka ;)))) aj tie koreniny ze mi az tak veeelmi chutia. Viac kysleho nez sladkeho - teda skor sladkokysle mi chuti l;))).
No ak kupujete domcek tak to isto je lepsie uz teraz zacat kopit vecicky, este som si to dobre ani v hlave nerozlozila ze co vsetko budem potrebovat, ale asi toho bude kopa, moj manzel si mysli ze potrebujeme iba postielku, kociar a plienky hhh. Ale on si neuvedomuje take veci ako dieta sa bude musiet v nieco kupat, do nieco ho budem musiet obliect, aby som kazdy den nemusela prat, tak potrebuje par tych bodiciek, ked bude zima, ked bude teplo oblecko, na papanie nieco a taaaaaaak dalej, no chlapi noooo .... Takze som si zacala odkladat peniazky na stranu kazdy mesiac 50libier, aby som aspon na take zakladne veci ako oblecenie mala a kociar a postielka sa nejako kupi ;)))).
Takze uz aj ty rozmyslas nad materskymi nohavicami? Je t uzasne ti poviem okolo pupku, mozes sa napapat a nic ta netlaci, mozes sa ohnut, ako nie je to prijemne si tlacit tenpupok hhh ale je to lepsie ako v obyc nohaviciach 🙂)). Tak dufam ze nieco pekne tehotenske zozenies, ja som nemohla zohnat tak nakoniec som sla do Debenhams a tam som nasla pekne elegantne tehotenske nohavice tak som hned po nich lapla lebo mi sadli ;))).
Cmuk
ahojte baby tak pripájam sa k vám k majovkám.... čítala som vaše príspevky a ja mám zatial 51kg tak že tehotenské nohavice zatial nekupujem ale už by som brala musí to by úžasný pocit.... bola som už aj na krv brala mi sestrička 5 ampuliek ale vobec neviem na čo ktorá bola.... len viem že mi hned volala že som rh negatívna a manžel je pozitívny tak že viac kontrol a po pôrode dostanem injekciu ked malické bude rh pozitívne aby sa to už viac krát nestalo....bola som už 3 krát na sono či je všetko v poriadku a zatial drobček zodpovedá svojou dlžkou mojmu týždnu.... o týždeň nás čaká kombinovaný test či náš drobček nemá nejakú vrodenu chybu.... a zo začiatku som mala pocit že čakám dievčatko ale teraz ked mi viacej chutí viac kyslé tak asi to bude chlapček..... a vecičky nechávame až niekedy na začiatok roka ja som skor poverčivý človek tak nechcem nič predbiehať.....
Babenky ako som slubila, tak fotocky z ultrazvuku som si uverejnila na fotoblog ;))), ak mate tiez nejake tak tiez dajte tam rada okomentujem ;))). Cmuuuuuk
@mimik456 A blahozelam ku krasnej novinke, vitaj medzi nami majovkami teda ;)))). Nech sa dari a uz sa len tesime ;))). I ja nechavam vecicky na koniec decembra, ale peniazky sa odkladaju, i manzelovi som dnes rano povedala ze moze zacat odkladat peniazky aspon taku nejaku symbolicku cenu, aby sme toho potom nemali vela a zistime ze nemame dst peniazkov .... si myslim ze dobre robis. Vdaka tomu kombinovanemu testu, ak mas zahrnutu i geneteiku tak tam ti mozu povedat co to bude, ci XX alebo XY ;)))) hhhhh. Ale hlavne drzim palce aby bolo zdravucke ;))). A kolko ti ma malinke ked hovoris ze nie je az tak velke ako by malo byt na svoj tyzden? V ktorom si, plati ten 11ty tyzden co mas v profile uverejneny?
@lydusska
no konecne ahooooooooooooj..
no k tej au-pair. ono to nemusi byt az taky zly napad pokial si stanovite nejake hranice a pravidla. je to len na tebe ako si to zariadis, ale fakt je to skor obeta zo strany rodiny, ale zasa ma to aj vyhody..sama si musis uznat. ja keby som mala mat au pait tak asi rozmyslam o externom ubytku pre nu a ver ze bude spokojna hlavne koli tomu ze ma volnost. sice neviem ako to financne vychadza ale to je uz na uvazeni...
a co sa tyka tych pocitov ja sa stale citim akokeby mi zaludok nepracoval..uplne ze ho mam zastaveny tak sa snazim jest malicko a lahke veci, tak uvidime. a pachy je zasa kapitola sama o sebe..no brututs...........zhodila sm nejake to kilecko lebo fakt co spapam je vsetko lahke a mam dojem ze ked sa budem takto citit do konca tak ziadne kilecka nebudu ☹ ☹ ☹ /moja maminka mala pri prvych dvoch teho strasnu zahu a zaludocne problemy a pribrala za cely cas len 5 kil resp. schudla/
a ja nemam ziadne brusko.. nechapem to ziadne ani len kopcek niiiiiiiiic... no ja som teda zvedavaaaaaaaaaaaaa
co ty? co praca? piiiiiiiiiiiiiiiis
@dominika1516 prepac ze tak neskoro ale vsak vies....povinnosti..mas pravdu mame stastie ze vsetky zatial zdravo a stastne a bez komplikacii a dufam ze vsetko aj tak zostane. 😵 a nevolnosti neviem ci by som ich tak nazvala ale akosi pozorujem ze mi nepracuje zaludok ako ma.. ani mi v nim neskrrrrrkne ani nic ako ked ti travi...nic...mamine som to hovorila a ona ze mala to iste a este k tomu aj zahu cele tehu. jo zbohom..vsak to ja sa vobec poriadne nenajem 😠 😠 😠 😠 vsak na to som sa tesila najviac 😀 😀 😀 😀
a bruskoooooooooooooooooooo nikdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nemam . ty uz take vykuknute a ja nic nikde plocha ako lata 😅
@adell34 ahoj, ja som si tiez farbila vlasy, a za nejake 3 tyzde planujem znova. Tiez som si kupila tu setrnejsiu farbu bez amoniaku,a pytala som sa na to aj sestricky u mojho gynekologa,tak povedala ze dnes uz tie farby nie su take agresivne, ze len aby som Pallete nepouzivala a nefarbila si vlasy v prvom trimestri. inaksie povedala ze nie su zaznamenane a nevie o ziadnych neziaducich ucinkoch.

@lydusska fuuu dakujem ukludnila si ma a pomohla .. cmuk .. krv mi brala na 1.poradni a hned 3 ampulky a doteraz nevolala cize to znamena vo vacsine ze je vsetko oke tak som pokojnejsia ..
noo tak to papame skoro vsetko aj zeleninku aj ovocie aj mliecne vyrobky a k tomu vitaminky a odkedy som tehu tak tabletky neberiem odolavan aj ked ma boli hlava alebo tak tak trpim a vela pijem aby bolest presla .. 😉 ... uz nestresujem som sa rozhodla robim vsetko dobre tak musi byt vsetko ok ..