icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
15. nov 2012

@mykaellle moj sa tiez nevie vynadivat...a pyta sa kde boli doteraz 😉

bublinka711
15. nov 2012

@lola7712 ahoj, no my už máme kopec vecičiek "podedených", ale máme ohrievač na fľaše, hoci zatiaľ ešte nemám fľaše 🙂. Chystám sa teraz pozrieť nejaké tie bodynky, tak uvidíme. Vlastne ani poriadne ešte neviem, čo všetko budeme potrebovať... 🙂

bebe2013
15. nov 2012

@inviav my mame kupenych zopar bodyciek, lebo som uz nevydrzala. :D Ale flasticky neriesim, lebo chcem kojit. Ak to nepojde, budeme flasky riesit potom.
@mykaellle dakujem!

bublinka711
15. nov 2012

Ahoj @anietka,
no, ja mam tiež z kočíka dilemu. A to som už kočíkovala naozaj všeličo: Jané mum aj rider, concord, stokke, cam, bugaboo, trojkolesové kočíky, štvorkolesové a aj tie s malými kolečkami 🙂. Na každom viem, čo by som vylepšila a to mi riadne sťažuje výber 🙂. Pre mňa osobne najlepšie vyšiel cam a bugaboo, akurát na cam-e mi vadí tá polohovacia športová časť (pri prehazdovaní sa mi drobec vždy zobudil) a na bugaboo zas cena (1200 € za kočík fakt odmietam dať). Takže asi mi predsa len ostane ten Cam... uvidíme, tiež sa utešujem a čakám, čo prinesú kolekcie 2013 🙂

lyvuska
15. nov 2012

@lola7712
Ahoj. Ja som kupila akurat jedno balenie plienok, ktore boli v akcii. Inak nemam nic, vsetci mi hovoria, ze je to skoro uz nieco kupovat. Ja si ale tiez myslim, ze potom toho bude naraz vela a ja zial nemam po kom z rodiny dedit. Kocik budes kupovat kedy (to je asi jedna z tych najvacsich poloziek)?

lola7712
autor
15. nov 2012

@lyvuska ........ja by som aj mala po kom podediť ale nechcem..........ja si chcem všetko kúpiť novučičke 😀 a kočík kúpime v marci.........ale ten už máme vybratý 😀

lola7712
autor
15. nov 2012

@bebe2013 ...a ked nebudeš mať mliečko???? ja by som to nenechávala na náhodu.....môže sa stať hocičo....radšej mať v zálohe........... 🙂

25lenocka
15. nov 2012

baby nepozerala ste niektora kocik mutsy evo 2012...to je nejaka tohtorocna novinka...ja som ho skusala na predajni a celkom sa mi zapacil. je lahucky aj skladanie do auta je uplne jednoduche, otocna sportova cast v smere aj proti smeru jazdy. nemate niektora s nim skusenosti alebo nejake recenzie?

inviav
15. nov 2012

@bebe2013 ja pre istotu jednu flasticku mam 🙂

julinka88
15. nov 2012

@lola7712 áno aj ja som nad tým už rozmýšlala a bude toho naraz moc tak radšej potroche dopredu 😀

lyvuska
15. nov 2012

@25lenocka
ja som pozerala tako captiva mohican .... tiez sa mi zda ok. Cena je velmi priatelna.... 😉

bebe2013
15. nov 2012

@bublinka711 Ja nerozumiem tomu STOKKE sialenstvu, lebo tie kociky su take ufonske a len take na 5 minutove prebehnutie. Ani nakup sa do nich neda dat.

lola7712
autor
15. nov 2012

@bebe2013 ....aj ja som rozmýšľala nad stokke ale nakoniec vyhral zdravý rozum 😀

angel31
15. nov 2012

@lola7712 co by si sa nemohla masirovat... tam nazen muza nech ta mairuje... nastav mu chrbatik ked bude kukat telku.. jedine co nemozes si lahnut na brucho... ale masirovat sa mozes bez problemov..

lola7712
autor
15. nov 2012

@angel31 .....to je jasné to mám pravidelne každú sobotu takú masáž od manželíka 😀 ...............ale ja som myslela takú od masérky........ked mi napravila vyskočené stavce a tá moja trapéza jooj..........no nič vydržíme 🙂

bublinka711
15. nov 2012

@bebe2013 ja som tomu tiež dlho nerozumela, faktom zostáva to, že je to španielsky kočík, kvalita je nepopierateľná, ale pre ich podmienky - teda teplo, nie príliž veterno, ale najmä predovšetkým pre mestský život. Ja mám známu, ktorá sa na mňa pozrela, že "nákup a na čo?". Ona si nakupuje tak raz za týždeň s manželom, a potom to už nerieši... Až na ten ufónsky tvar musím priznať, že sa s ním neuveriteľne ľahúčko chodí, akurát pre mňa je riadne nestabilný (videla som mamičku, ktorá musela stáť z jednej strany kočíka, aby jej ho neodfúklo 😀), ale zas, kočky, čo ho majú veľmi neriešia chodenie do lesa ani prechádzky vo vetre 🙂. Ono je to taká imidžovka, ale zas nemôžem povedať, že by mi pripadal škaredý 🙂

lola7712
autor
15. nov 2012

....joj dnes som moc nepopracovala stále len sedím tu 😀 no nič idem ja konečne poriadne makať 😀

angel31
15. nov 2012

@mykaellle to mna tak napadla pri tom ze "manzel sa nevie vynadivat" , ze ako sa nebude vediet vynadivat aj na ucet pri nakupe tych malickosti pre krpca😀

angel31
15. nov 2012

@bebe2013 ten stokke kocik je asi preto taky ufonsky, lebo s detmi v dnesnej dobe je to ako s ufonmi... teda mam a neukazujem, lebo je nebezpecne ukazovat nieco take... coho je malo.. a mat deti je uz luxus... asi preto ma aj taku rucku..pretoze ked ma niekto kocik tak ma drzat iba kocik a nie pouzivat rukovät na nakupne tasky...a s babatkami sa aj tak na nakupy lozit nema...mne sa to aj celkom paci... proste ten kocik vystihuje myslienku vyrobcu... nemam dieta ako privesok navyse k beznym cinnostiam,ale ako luxus, ktory neni na ocumovanie inym a venujem sa len jemu...

angel31
15. nov 2012

@bebe2013 snad jedine co by mi vadilo, je ze, ked je este 1 dieta vo veku do 6 rokov tak je problem ist von s oboma a ta strieska s kvetu makoveho...

angel31
15. nov 2012

@lola7712 jaj tak... a preco kazdu sobotu?

janulik_81
15. nov 2012

@lola7712 aj ja som uz zacala kupovat, kedze nemam po kom podedit. Zatial kupujem len bodiky a dupacky a ponozticky. Nie vela, dokopy vsetkeho mam asi 10 ks. Minule som aj bola v obchode, ze bublinke nieco dokupim, ale vsetky veciky mali bud ruzove alebo modre. A ja este neviem, ci budeme ruzovy alebo modry 🙂 (aj ked si myslim, ze budeme modry 🙂.

janulik_81
15. nov 2012

@bebe2013 ahoj. My sme boli na sono v pondelok a tiez sme zistili, ze sme o tyzden starsi. Mali sme 7.6cm 🙂

janulik_81
15. nov 2012

@bebe2013 akurat som si citala tvoje prispevky. A kde byvate? Matteo je krasne meno. Ani my nebyvame na Slovensku. Byvame v Anglicku a manzel je z madarska. Tiez mam taky pocit, ze budem mat chlapceka 🙂. Zatial sme rozmyslali nad Oliverom.

bebe2013
15. nov 2012

@janulik_81 Oliver je nasa volba c. 2. Ale nam vadi to R na konci, lebo manzel nie je slovak a to R vyslovuje inac.

bebe2013
15. nov 2012

@angel31 Ja budem asi najcastejsie babatko na kratsie vzdialenosti nosit v satke. Pride mi to velmi prakticke. A podla mna dieta ma byt s mamou co najviac, takze momentalne mam predsavzate s nim byt co najviac. 🙂

bublinka711
15. nov 2012

@bebe2013 to je super. My už šatku máme, používala som ju, keď som opatrovala bratrančeka. On bol taký nepokojný mrňús, stále plakal a potreboval sa nosiť. Šatka pomohla, a keď sa to človek naučí uväzovať, tak je to naozaj super vec 🙂. Skrátka prst hore 🙂

lyvuska
15. nov 2012

@bebe2013
Ja som tiez pozerala satky, len je ich toooolko, ze neviem ktoru si vybrat. Mas nejaky tip? 🙂

veronikabb
15. nov 2012

Dnes som kúpila prvé tri veci pre nášho drobčeka 🙂 Toľko radosti 😵

angel31
15. nov 2012

@bebe2013 dufam ze sa neurazis... ale ta satka na nosenie co je teraz v mode je len prezitok z afriky pre chudobnych na ktorom momentalne ryzuju vyrobcovia satiek.. v skutocnosti ta satka sluzila len ako pomocka zenam co museli ist pracovat aj ked mali male dieta, teda museli vziat na pasu koz aj novorodenca alebo na zatvu a ine tazke cinnosti... na nic ine to nebolo vymsslene... kym zeny ktore sa mohli v klude o sveje dieta postarat ho mali ulozene v bezpeci kolisky... pretoze ak sa niekde potknes a padnes (v tom zlom pripade), vacsinou dopadnes nosom dole.. a v tomto pripade rovno na to male babo, pre ktore to bude znamenat v najlepsom pripade pomliazdenie a zlomeniny... aj malemu batolatu by bolo najlepsie na nohach mamy ked soferuje auto, ako v autosedacke vedla...pripadne vzadu.. a po dalsie je to, ze ta super satka je vyuzitelna iba v lete ked dieta nieje takmer oblecene a uplne najhorsie je na tom celom to, ze ta super satka moze sposobit smrt novorodenca udusenim.. staci ze sa mu pri tomkrceni v tej uzasnej satke pokrcia aj pluca... pretoze jeho poloha v klbku v maternici nie je rovnaka ako ked je na svete..v maternici na dychanie nevyuziva pluca na dychanie, teda je to moj nazor... ale ja by som svoje dieta urcite neohrozila napadom nejakej salenej zenskej nosit novorodenca v satke pod zamienkou blizkeho kontaktu... to ze batola sa nosi v klokanke na turach mi pride prakticke.. ale satky na novorodeniatka je podla mna zahravanie sa zo zivotom potomka...