icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lola7712
autor
15. nov 2012

@angel31 .......to máme taký zvyk.......odkedy som od mm dostala na výročie predplatné časopisu Eva (viem viem nič tam dokopy nie je ale ja si pri nej oddychnem 🙂 ) ....tak tú Evu čítam na etapy vždy v sobotu večer si dám vaňu...mm nachystá nejaké dobrotky........ked sa okupkam tak ma nakremuje a dá mi masaž potom ja jeho a tak.... a máme taky pekny pohodovy večer 🙂

lola7712
autor
15. nov 2012

@angel31 ....súhlasím s tebou čo sa týka tých šatiek 🙂

angel31
15. nov 2012

@lola7712 som si to predstavila... hlavne tie dobrotky...hlavne ze je klud a relax

inviav
16. nov 2012

Prave sme prisli od uja doktora....mame uz 8,84cm...krasne sme sa zase hybali a ked doktor ukazal maminke rucicku, tak sup s nou do pusinky pohlavie ale nebolo vidno, tak mozno 14.12. inak je vsetko v poriadku 🙂 🙂 🙂

lyvuska
16. nov 2012

@inviav
To to vam gratulujeme. Ja idem az buduci tyzden...som plna ocakavani....dufam, ze bude vsetko ok.

inviav
16. nov 2012

@lyvuska dakujeme..no babatko vyzeralo tak velmi spokojne..to som rada, ze sa ma dobre 🙂 neboj sa, urcite bude vsetko dobre...ja som sa zo zaciatku stale stresovala v cakarni a potom som mala aj vysoky tlak...no dnes uz bol idealny 🙂 tak ti teda drzim palce, aby si to cakanie nejako zvladla 🙂

lyvuska
16. nov 2012

@inviav
Budes si davat robit aj 3D?

inviav
16. nov 2012

@lyvuska nie nebudem..ty ano? zrovna dnes som citala, ze sa jednej narodila krasna dcerka a to cele tehotenstvo nosila pod srdcom chlapceka..este aj na 3D bola 😀

lyvuska
16. nov 2012

@inviav
Ja si pravdepodobne dam spravit. Este uvidim. DVD si urcite nedam urobit ale 3D sono s najvacsou pravdepodobnostou ano. Uz si babu nieco kupovala?

inviav
16. nov 2012

@lyvuska uz si si aj zistovala co 3D stoji? lebo ja nemam sajnu...kupovala ale iba take malickosti...par kuskov oblecenia a to je cele..chcem najprv vediet co to bude...a ked sa neukaze, tak bude mat vsetko v neutralnych odtienoch..a ty?

lyvuska
16. nov 2012

@inviav
Samotne sono stoji cca 25€ a fotka 7€. Ja som este nekupovala nic, aj ked som uz pokukovala po veciach. Tiez neviem co budeme mat, aj ked vsetci mi hovoria, ze to bude baba 😀 . Mne je to v podstate jedno, len nech je zdrave a ok. Ja som pozerala hlavne kocik a postielku...

dedikatessa
16. nov 2012

@inviav ja som bola v pondelok a doktorka ma iba pozrela ziadne sono ☹ nevies ako to chodi to sa mam ja pytat ze chcem sono? tesila som sa ze uvidim ako nam narastlo malinke a nic zase mesiac cakania.

inviav
16. nov 2012

@lyvuska ja som zase strasne chcela dievcatko..ale uz som teraz v takom stadiu, ze mi je to jedno...kocik mam uz davno vybraty a postielku udajne dostane babatko pod stromcek od dedka...tak to nemusim pozrat ja...vela ludi hovori, ze je este skoro kupovat...ale ja si to nemyslim..potom toho nemas az tak vela naraz

inviav
16. nov 2012

@dedikatessa a kedy si mala sono predtym? mne zatial moj doktor robil stale...na potvrdenie tehotenstva (to neviem kolky bol tyzden), potom v 9tt, v 11tt a teraz v 15tt...teraz to uz ale prvykrat nebolo vaginalne ale cez brusko...citala som niekde, ze poistovna preplaca iba 4x sono za cele tehotenstvo, tak to je asi na kazdom lekarovi, ci ti urobi viackrat a ci nie...moj hovoril, ze bude robit sono zakazdym, ked tam pridem

lyvuska
16. nov 2012

@inviav
Tiez si myslim, ze je toho potom vela naraz...myslim vydavkov. Ja by som najradsej kupila uz teraz a vsetko naraz 😀 , ale kontrolujem sa 😀 😀

lyvuska
16. nov 2012

@dedikatessa
Moj lekar ma napisane, ze sono robi v 10.,20. a 30 tyzdni. Mne robil prvy krat asi v 11.tt a teraz mi bude robit buduci tyzden, teda v 15.tt. Ja si myslim, ze by Ti to sono mala urobit automaticky bez toho, aby si si ho Ty pytala.

lyvuska
16. nov 2012

@dedikatessa
Samozrejme, ze pokial su nejake problemy alebo podozrenie, tak by Ti mali urobit sono aj mimo predpokladanych terminov, ale uz si za to budes asi platit (u mojho sa plati 7€), tak ako pisala aj inviav

inviav
16. nov 2012

@lyvuska no to musim zatial aj ja..u nas sa nakupna horucka rozbehne az v januari 🙂

dedikatessa
16. nov 2012

ja som mala tiez na zaciatku a potom mi kazala prist za tri tyzdne a urobila mi znova potom ma poslala na sono k inemu lekarovi na zistenie velkosti plodu a to je vsetko zatial ..tak dufam ze nabuduce mi uz spravi mozno nema take sono ake je potrebne asi. Inak naposledy ked som bola v 11tyzdni na tom sone ma to tak bolelo ze uz som skoro nevydrzala. No nevadi hlavne nech je vsetko ok ale takto si potom nie som taka ista ked som to neidela...

dedikatessa
16. nov 2012

@lyvuska tak nabuduce sa jej opytam ale urcite si za to vypyta pekne peniazky lebo za foto zo sona pyta 5 eur a doktor co mi robil naposledy chcel iba 3 takze uvidim 😀

inviav
16. nov 2012

@dedikatessa ja si aj tak myslim, ze raz za mesiac by sa mala pozriet na babatko, ci je vsetko v poriadku, ci rastiete ako mate a tak...takto sa moze len domnievat a ty takisto....na tvojom mieste by som urcite co najskor zmenila lekara 😒 co ta na tom bolelo? to som este nepocula o takom niecom

lyvuska
16. nov 2012

@inviav
predpokladam, ze aj u nas 😀 😅

dedikatessa
16. nov 2012

akoze ja som s nou spokojna, nemam ani ziadne problemy aspon sudim podla toho ze sa citim dobre az som prekvapena niekedy okrem unavy a nechuti do jedla nemam ziadne problem&. To sono mi robil ten doktor v 11tyzdni naposledy a bolo to zo spodu a ked hybal s tym nastrojom tak ma to strasne bolelo ale bolo vsetko ok. Nechcem sa zbytocne strachovat. Doktorka ma vysetrila iba rukou a ze vraj sa to pekne drzi je to ucelené a to bolo vsetko tak uvidim nabuduce to uz by som mala byt v 19 tyzdni. S Vami sa lekari aj blizise rozpravali? lebo mna sa opytala ako sa citim a to bolo vsetko.
@inviav
@lyvuska

lyvuska
16. nov 2012

@dedikatessa
Ja sa pytam, ked ma nieco zaujima. V podstate ja som bola u lekara len 3 alebo 4 krat, z toho raz, ked som zistila, ze cakame babo. Sono mi robili uz 2x. A sestricka mi tiez nieco pohovori. Kludne sa jej spytaj, ked Ta nieco zaujima, urcite Ti odpovie.

inviav
16. nov 2012

@dedikatessa mne hovori zakazdym vsetko aj to co sa nespytam 🙂 ma uz dlhe roky praxe tak uz asi vie, co buducu mamicku zaujima bez toho, aby sa musela ona pytat 🙂

bebe2013
16. nov 2012

@angel31 urcite sa neurazim. :D Ako casto sa ti stava, ze padnes? Mne teda zriedka. A blizky kontakt sa mi zda lepsi, ako ked dieta z celej prechadzky vidi len strechu kocika.

bebe2013
16. nov 2012

Dnes som dostala vysledky triple testov a vysli super! 1:6 600.

lyvuska
16. nov 2012

@bebe2013
Tie testy Ti preplacala poistovna alebo si si za ne platila?

bebe2013
16. nov 2012

@lyvuska nezijem na Slovensku a hradi mi to moja zdravotna poistovna.

angel31
16. nov 2012

@bebe2013 nebudes mi verit ale stava sa mi to pomerne casto.. len na stastie mam ruky aby som si nerozbila vzdy pri pade nos..