Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@janulik_81 jej Janicka ako milo o Tom nakupovani hovoris. Mna este ten nakupovaci osial nechytil, ale coskoro ma asi tiez dostane lebo sme dneska do detskeho Gap zasli a tam ked som videla tie drobne ponozticky, tak uz ma to I za srdce chytilo. Tak biele vecicky sa isto budu nakupovat. Kedy ides na dalsie sono, ale midwife navstivit? Ja uz idem v utorok, neviem co mam cakat od 16teho tyzdna vysetrenia. Myslis si ze mi bude I srdiecko pocuvat, alebo to tu v Uk nerobia myslis? Cmuk
ahojte baby dlho som tu nebola.... a čítala som vaše príspevky a mne sono robí lekár za každým ked prídem a ja si myslím že je to lepšie aj on vie že je drobec v poriadku a aj ja sa cítim lepšie.... s nakupovaním vecičiek sme ešte nezačali ale včera sme zdedili o mojho krsniatka vecičky tak zatial máme 3 krabice vecí aspoň mám čo robiť prať a žahliť... a bola som na kombinovaný test a bolo to super dostali sme aj fotky a video ako si drobček hopsá.... výsledky dopadli super je v poriadku to je najdoležitejšie.... zatial nevieme čo to bude ale podla chutí asi chlapček.....
no tie chute 😠 tiež podľa všetkého chlapček 🙂
@lydusska ahoj lydus. Akurat som sa vratila z nextu s tromi dupackami. Za £15, no nekup to 🙂. Podla toho co viem tak bude midwife pocuvat aj srdiecko. Pytala som sa na to kolegyni kto je v 26tyzdni a ta vravela, ze jej midwife teraz uz vzdy pocuva srdiecko babatka. V piatok som oznamila kolegyniam, ze som tehotna, tak sa tesili. Uz sme tri tehotne v robote plus kolegova zena tiez caka babatko a termin ma tak tyzden po mne. Riadna sranda,asi je nieco vo vode ci co 🙂. Ja idem k midwife az 05.12. Co uz budem skoro v 18tyzdni. Kedy mas druhe sono? Das si zistit co to bude? Papa xxx
baby čítam, tu že máte rôzne chute a podla toho predpokladáte pohlavie. Aké máte vy chúťky? Ja mám chuť na kyslé ryby, uhorky, všetko kyslé. Čo by sa mi malo narodiť, čo poviete?
@mimik456 @veronikabb @bucanova to sa vam chuti vsetko slane a kysle? mne zasa iba sladke..takze to bude dievcatko? 🙂 a nakoniec to bude uplne vsetko poprehadzovane....mamina mala cele tehotenstvo chut na slane a na sladke minimum a som z toho ja 😀 😀 😀
@janulik_81 to tam hrozne u vas mate... uz sa ani nedivim ked si volakto teda radsej kupi v shope nekontaminovanu mineralku...
@janulik_81 ja teda moja este neviem kedy budem mat druhe sono, lebo si Musim zmenit adresu, lebo ked som tam bola minule, este som byvala na starej adrese, tak uvidime kedy mi daju termin. Ale predpokladam ze nejako v polke decembra asi ako I Ty ... To budem uz pred koncom 5teho mesiaca, takze ideal pre druhe sono si myslim. Najprv som si nechcela dat zistit co to bude, ale teraz uz chcem, bude asi lahsie kupovat vecicky, ci radsej do modra, alebo ruzova hhh, I ked stale to budem brat s rezervou, lebo sa to moze uplne otocit hhh. Stale budem asi kupovat skor neutralne malemu/ej. No nie je to uzasne ako rychlo nam to leti? Mi to pride ako vcera co sme boli na zaciatku tehu a teraz coskoro uz v polke budeme ;). Uzasne. Som rada ze kolegynky sq potesili tehu, ja este Musim pockat s oznamovanim .... Bojim sa ze by ma vyhodili hned ... Ato je take trosku stresujuce, ale nebudem moct dlho asi uz cakat, brusko mi uz riadne vykukava ... Kokso az som sama prekvapena ako rychlo sa to vsetko deje. Myslis si ze uz v 16tom tyzdni bude midwife srdiecko pocuvat? Neskor je to asi normalne Len neviem ci 16 Ty tyzden nie je este priskoro. Nemozem to najst v tom diary of the pregnancy ;(. No som zvedava, dam vediet. Cmuk
@veronikabb
@mimik456 a ake mate chute baby, ked hovorite ze asi chlapcek to bude? Ja som uz z tych chuti zmotana .... Nakupujem sladke o 100 sest a nakoniec zistim ze mi je to az prilis sladke, tak to nepapam a necham manzelovi hhh ;). Iba zmrzka mi chuti najviac a sladko-kysle pomarance hhh ;). Cmuk
@lydusska tak sladke nie lebo mi je vsetko moc sladke jedine zmrzka 😠 ale ovocie radsej sladke ako kysle ale moc mi ani to nesmakuje .... ale klobasa a slanina a podobne veci mozu byt 😉
@inviav noo izbicku uz mame hotovu ale svokra si zmyslela ze aj ona chce dakedy mam pocit ze mi to robi naschval ze mi zamestnava muzika blbostami :-\ .. ale snad jej to cim skor dokonci ale este viac dufam ze stade vypadneme kym sa male narodi lebo to je psychiatria ani si neuzivam tehulkovanie koli nej je to pohroma cista taka husta a hnusna atmosfera ze dakedy sa pristihnem pri tom jak ma az brucho boli od stresu a nervov :-\ :'( .. ale vydrzim a bude dobre budeme s drahym sami a ju nechcem vidiet u nas castejsie jak raz za pol rok 😀 😀 .. no ako si dopadla v piatok hmm dufam ze vsetko oke ale ako som videla fotecky tak ano a brusinko faaajne vykuka no na mna nemas ja uz aj v bokoch som sa vydula neviem co to somnou ale ked tak budem pokracovat tak priberiem das 30kg 😀 :-P .. noo schovalo hlavicku a vypulilo prdelku 😉 .. na dalsiu poradnu idem 4.12. a uz snad ukaze hlavicku aby mi mohla spravit tie tripple testy ale inak sa jej vsetko pozdavalo takze by malo byt v poriadku 😉 .. noo na Sofinke sme sa zhodli tak snad mi to vynde a bude babika 😉
@angel31 no presne ten je to zvlasne a este som nepocula o tom ale zavidim ze uvidis male skor ako ja 😉 😉 .. a co inak nove ako tehulkujes mas este nevolnosti?
@veronikabb Vejuska ja tiez mozem Vela pikantneho, slaneho ako slaninka heeej mnam mnam hhh
@lydusska ja jem viacmenej to co mamina ked mala mojho brata tak pocitam, ze to moze byt chlapcek 🙂 priatel bude rad 🙂 veru pikantna domaca klobasa 😠 vcera padla za obet 😀 😀
@dominika1516 juj Domi to mi je luto, ze je to az tak zle u svokry ;(. Ale drz sa. Imo je to naj sq odstahovat od rodicov, to ti garantujem, pre tvoje dobro a aj manzelovo ;). Nestresuj sa az tak prilis, nie je dobre ze ta brusko pobolieva vtedy. Toi mne sa stava obcas v praci ked som pod stresom a lietam ako na metle Uf. Mate uz aj bytom kam by ste sa chceli prestahovat, ci este Len hladate? Nech sa co najskor podari ;).
@lydusska jaaaj take komplikovane to mas v praci tak skryvaj aby bolo dobre no este asi taky mesiac a uz budes mat riadny problem skryt brusko ale tvar sa ze si tak pribrala mozno uveria 😀 😀 😀 .. noo uz mame hotovu chyzku ale v nalade mi to nepridalo ako som si naivne myslela ze nova izba a postielka v nej mi zlepsia naladu a celkovu atmosferu no stal sa opak rozmyslam aj nad odchodom spat k rodicom bo so svokrou nechcem byvat a neviem ci mam odist odtial alebo co ale viem ze ked odidem drahy to nepredycha bo uz teraz svoju mamu mam pocit ze zacina nenavidiet pre to co nam robi no ja nechcem byt tym dovodom preco vies takze mam dilemu co teraz ci ostat a trpiet abo odist a byt ta zla v ociach svokry .. dnes som si inak tak uvedomila ze zachvilku sme v polke tehulkovania jak to letiii 😉.. cmuk :-*
@lydusska az teraz pozeram ze si hned odpisala 😉 .. noo je to zle ako moze byt aj horsie .. no bytik by sme chceli ale draheho vyhodili z prace bo hromadne prepustali a teraz chodi len tak nacierno robit takze nema stalu pracu len popri podpore robi kade tade zatial takze hypoteku na bytik nam nikto neda a ma moznost robit od januara v jednej firme takze budem asi musiet cakat vo februari mu konci podpora takze uz bude musiet robit niekde no od noveho roka je skusobna doba pol roka takze nam aj tak neda nikto hypoteku skor nez od prejde skusobnou a problem je v tom ze uz bude male na svete :'( ..
@veronikabb Noooo prave preto ani ja neviem co cakat lebo Mam take pomiesane chute hhh ;). Lebo po pravde som si stale myslela ze je na ceste chlapcek az kym mi vestica nezapotila ze som v 4tom mesiaci a na ceste je dievcatko, tak teraz som na pochybach. Ale uz mi je tu uplne jedno, Len aby sa narodilo sdrave dietatko ;). Mne tiez hrozne chuti vsetko syrove, pikantne, kludne I s chili .... Pizza ... Atd.
@dominika1516 mne tripple testy robili uz teraz a vysledky budu do konca mesiaca, tak len cakam, ze nech sa mi neozvu, lebo to znamena, ze dopadli vynikajuco 🙂 ja idem az 14.12. a to povedal, ze mi povie uz aj pohlavie babatka...ale tak ked vypuli prdelku ako tvoje, tak potom neviem...len sa predvadzaju ti nasi drobci na tych vysetreniach 🙂 no a stale cakam na to, ze kedy uvidim tvoje brusko...mne sa za ten tyzden o dost nezvacsilo, tak si myslim, ze mam v brusnej dutine strasne vela miesta, ked sa tam take dietatko mesti a nejde mi to moc do bruska...trosku som sa bala pred poradnou, ci je vsetko ok, ked este stale som nic nepribrala a nerastie mi ani moc brusko, ale doktor hovoril, ze sa nemam coho bat, ze je vsetko v poriadku a ze to pride casom 🙂 a uz si teda aj nieco hladate..ja osobne by som so svokrou nemohla byvat, teda vlastne s nikym, takto nam je najlepsie a vobec sa pre nic nestresujem...stava sa ti to casto, ze ta boli brusko zo stresu? citala som, ze ked si nervozna, tak aj dietatko ked sa narodi bude nepokojne a uplakane 😒 tak snad budete mat coskoro lepsie obdobie...PS: CHCEM VIDIET TU FOTKU 😉
@inviav juuj teraz mam zapratane zrkadlo ale dnes by mal drahy dokocit svokre obyvacku tak porobim fotecky bo mne rozbil zrkadlo zo skrine tak cakam kym mi vyrobia nove ale mozno mi drahy odfoti ked mu poviem ze to pre teba 😉 .. ani ja s nikym nemozem byvat no musim ak chcem byt z drahym takze to je jedine pozitivum na tom ... noo hladame ale bude to na dlho este mam taky pocit ale hned ako to bude mozne berieme hypoteku a bezime s tade a naj si tu zije sama jej najlepsie samej bo to je taka povaha ze s nou nikto nevydrzi 😀 .. hehe tak snad neukaze prdelku aby si videla cele malinke ale mozno ukaze prdelku aby si videla pohlavie 😀 😀 .. noo od kedy je to so svokrou na nevydrzanie tak kazdy den ma boli brusko a hlava takze uz neplati to ze neberiem tabletky uz som zobrala za tento tyzden 2 paraleny bo sa nedalo vydrzat :'(
@dominika1516 oh to mi je luto ze az tak zle sa vam so svokrou byva! Dufam ze sq to zlepsi. Ono preto by som nikdy so svokrou, alebo dokonca I s mojou maminou nechcela byvat. To neprinasa dobro ked je Vela ludi pod jednou streechou. Juj I ked tvoj manzel dostane pracicku tak si teda pockate na malinke a mozete si o hyposku poziadat. Alebo aspon nejaky podnajom a potom sa prestahovat. Mate to teraz asi tazke, co?! Ale vsetko bude ok skoro uvidis, treba mysliet optimisticky. Asi i ja budem na tom podobne ak ma z peace vyrazia, no uvidis ako sa to vsetko nakoniec dopadne. ale kazdopadne radost vam bude malinke sposobovat tym ako bude rast. Dneska som si citala ze nase Mimi by uz malo byt 11cm velke v 16 tom tyzdni ;). Cmuk
@lydusska aaale aj ja verim ze bude dobre a snazim sa drzat nad vecou ale je to tazke nie som na take chovanie zvyknuta vies moja mamina je uzasna a nestara sa do nas zaujima sa ale nevnucuje a nerozkazuje a nevycita takze aj moj drahy je radsej s mojou rodinkou a tesi sa ked chodime v sobotu k mojej babke a v nedelu na obed k nasim tak tiez ma dost a minule povedal ze mi zavidi moju rodinu a ze s nou ovela radsej travi cas tak mi az luto prislo :'( .. ale budeme sami a bude super uz neviem sa doclat a to jedine ma tesi 😉 .. drzim palceky v praci moja :-* .. cmuk idem sa chystat bo vies nedela a obedik u maminky budeme mat segedinsky mnamka 😀 .. krasnu dnik pusinka :-*
@lydusska ocuj lydka.. ja ta nechcem strasit, ale zisti si ze ci nepriznanie tehotenstva nie je trestny priestupok.. voci zamestnavatelovi.. lebo podla mna je aj tam oznamovacia povinnost... a to hlavne preto aby ti zamestnavatel mohol poskytnut pracovne miesto prisluchajuce tvojmu stavu... a aby sa nahodou nestalo ze ta zazaluje...
@dominika1516 dobru chut teda prajem ;).
@angel31 moja viem ze to je nevyhnutne oznamit to zamestnavatelovi, ale tu v UK je to zo zakona dane najneskor 15tyzdnov pred predpokladanym terminom. Takze v decembri je uplne nacase. Ked budem vediet ze vsetko je ok s dietatkom po 2hom sone, tak I'm po oznamim. To uz to velmi bude vidiet. A i tak chcem pracovat az do terminu porodu, ak budem zdrava. Dufam ze ano a vydrzim, predsa Len to bude zdravsie sq do porodu hybat ako byt iba doma, no uvidime ako sa rozhodnu v praci ked I'm to poviem.

@angel31 pohlady na vec su rozne, aj preto chodim na tuto stranku :D.