icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

anietka
20. nov 2012

@lydusska Ahoj - ja som sa len pýtala. Osobne mne to príde dosť nechutné a proti srsti. Takže v sobotu alebo v nedelu si pôjdeme aj my zaplávať troška - spraví mi to dobre aj na moju bolavú chrbticu 🙂 . Ďakujem za názor

anietka
20. nov 2012

@angel31 nože sa nám pochvál viac, čo spravil, že ťa tak veľmi potešil 🙂

inviav
20. nov 2012

Ahojte...vcera sa mi stala takato vec...normalne som si kychla a hned na to som citila v podbrusku take par sekundove mrvenie a odvtedy nic...myslite ze to mohlo byt moje dietatko? ci je na to este skoro? 🙂

lola7712
autor
20. nov 2012

@inviav .....jeeeejo babatenko sa ti pripomenulo 😀 ......aj mne sa to stalo............ 🙂 už sa teším ked si bude kopkať a budem ho poriadne cítiť 🙂

lola7712
autor
20. nov 2012

@angel31 .....daj podrobnosti, čože ťa tak potešil 🙂

janulik_81
20. nov 2012

@lydusska lydus a to sa kde neplati vstupne do bazena?. Je to len v council gymoch alebo aj inde?

inviav
20. nov 2012

@lola7712 bolo to take neurcite, ze som si este nebola ista...no neviem, som zvedava, kedy da o sebe vediet najblizsie...myslela som, ze je to este vemli skoro, ale ked ty si to uz citila tiez, tak je to jasne 😉

dudi30
20. nov 2012

ahojte baby, tak sa pridávam aj ja k prvorodičkám na máj 2013 🙂 pozerám, že komentárov je tu neúrekom 🙂 🙂 🙂

dedikatessa
20. nov 2012

@monable1 ja idem tiez na krv vo stvrtok teraz. Ja som s nou tiez spokojná a teraz uz aj so sestrickou 🙂

lola7712
autor
20. nov 2012

@inviav ....je to síce len také šteklenie alebo tak..........ale určite to tie naše babatka chcu dať vedieť o sebe 😀

angel31
20. nov 2012

@anietka mali sme nadherni večer... ces skype

angel31
20. nov 2012

@lola7712 ale tak..to nemozem.. to je nase tajomstvo..

lola7712
autor
20. nov 2012

@angel31 ......vaše sladke tajomstvo 😀

dominika1516
20. nov 2012

@inviav nooo aj ja mam problemy s tvarou poslednu dobu bud flaky alebo ako pubertacka vyzeram a neviem co s tym chodim jak zmalovana fuchtla a neskutocne sa hambim za to normalne mi klesa sebavedomie hehe ale nieee mozno to bude babika a berie mi krasu 😀 .. pocuj oznamila si uz na urade prace ze si tehotna ja som dnes bola ale este nie a neviem ci musim alebo netreba ... nooo papam papam sak mi chuti teraz az velmi .. neboj aj tebe vykukne casom mne prestane snad a tebe zacne hehe ...

dudi30
20. nov 2012

@dominika1516 ahoj dominika... aj ty si na úrade?? treba to oznámiť nejak skoro?? lebo ja som ticho ako hrob 🙂

dominika1516
20. nov 2012

@dudi30 praveze ani ja neviem kedy a ci vobec to treba oznamit aj ja som ticho 🙂

dudi30
20. nov 2012

@dominika1516 a v ktorom si mesiaci? tak treba to oznámiť určite, ale ja si dávam na čas 🙂 vyhodiť ťa nemôžu si v chránenej lehote 🙂

angel31
20. nov 2012

@lola7712 tak tak... mi je dnes fajn, tolko energie mam, normalne som ozila..

monable1
20. nov 2012

@dedikatessa No ta sestricka predtym bola hrozna, tato je fakt super .

inviav
20. nov 2012

@dominika1516 ja sa nemalujem..teraz to neriesim, lebo si nemozem davat ani masticku, tak to nechcem nejako rozdrazdit aby sa mi to nahodou este nezhorsilo 😒 tiez mi klesa sebavedomie, ale kazde rano mi manzel povie, ze som krasna, tak mi je hned lepsie 🙂 ja im to ani oznamovat nebudem, lebo od decembra som zamestnana

julinka88
20. nov 2012

Ahojte baby píšete o pohyboch našich drobcov mne doktor povedal že ešte je skoro tak neviem ale pri kýchnutí mám problém vždy ma hneď brutálne pichne v boku alebo v podbrušku
Tvár mám jak bábatko čo som pri malom vyzerala ako puberťáčka 😀
Dlho som nepísala nabitý víkend ale hlavne problémy na nášteve som si po toalete našla asi 2 kvapky krvy ale hneď panika a začalo mi tvrdnúť brucho bola som aj u dokyho a všetko je v poriadku dal mi magnezium proti tomu tvrdnutiu a že mám byť vklude ale bojím sa ☹
Stalo sa to niektorej????????

lydusska
20. nov 2012

@inviav Pocuj a nemas nahodou I vyssi tlak? Meraju ti ho u gynekologicky ked tam ides? Niekedy tie flaky na tvari mozu byt prejavom preklampsie, co je vysoky tlak v tehu a bielkoviny v moci... Ako to chodi u slovenskych gynekologov? Som rada za tvoje brusko a pokym ziadny iny problem nez Len tie flaky nemas, tak sa nestrachuj. Ja vyzeram ako carodejnica s tymi akne po celej brade hhh, ale zatial si z toho nic nerobim ;)..... Vsak zmiznu tak ako I oridli hhh ;)

lydusska
20. nov 2012

@inviav hhhh moja to mrvenie urcite bolo tvoje babatkoooo ;), juuuuj ale som rada se uz aj ty ho Citis. Ja som ho teda zacala citit uz v 12tom tyzdni co je vraj veeeeelmi neobvykle, ale citila som jupiii.... A vsetci mi hovorili ze to je prilis skoro, ale minuly tyzden som ho vobec necitila az vcera a dnes opat. Bola som u doktorky dnedka a uz som pocula I srdiecko az som sa normalne ja trubka rozplakala hhhh ;). Take bohovske slzy mi vyleteli ze dovi dopo chichi. Aj ty si uz pocula srdiecko u doktorky? To je rovnako uzasne ako ho vidiet ;).

lydusska
20. nov 2012

@janulik_81 no co viem tak iba v council gyme sa neplati, ale tak hlavne ze je tam bazen... To mne staci, inak by som musela za kazdu hodku platit okolo 4-5 libier, takto aspon na dupacky usetrime, no nie ;).?

lydusska
20. nov 2012

Babenky moje krasne ;).... Tak dnes som sa vratila od doktora a normalne mi pocuvala rytmus srdiecka, no nebudete masi ani verit ale ja trubka, normalne slzy mi vyleteli. Take je to uzasne pocut to srdiecko, to je snad este lepsi pocit ako iba ho vidiet na sone ;). Aj vam uz pocuvala srdiecko? Inak tlak Mam stale o trosicku nizsi, ale stale v norme, aspon ze nie je vyssi .... Tak mi trosku odlahlo. Co vy babulky? Pisete o prvych pohyboch, som mourn doktorke povedala ze male uz citim od 12teho tyzdna, ale minuly tyzden som ho vobec necitila az vcera a dneska opat a ona ze to Musim byt velmi citliva ked uz tak skoro som ho zacala citit, ale ze moze byt ;).

Inak ma normalne prekvapila, ze vraj placenta vydava zvuk tiez, vedeli ste to? Ale to srdiecko nemalo chybu ako bolo uplne silne ho pocut ;). No kraaaasa .... Prajem vam to tiez .... ;).

lydusska
20. nov 2012

@dudi30 tak blahozelam a vitaj medzi nami majovkami ;). Nech sa dari a spokojne prezivas tehulkovanie!!!

inviav
20. nov 2012

@lydusska nie nie, tlak mam bud nizky alebo normalny...vysoky som nikdy nemala a ani teraz nemavam..u gynekologa mi meraju vzdy..zo zaciatku som mala trosku vyssi ale merala som si aj doma a tam som mala nizky, tak mi povedali, ze bol vyssi len zo stresu...flaky mam zo suchej koze...mam ju tak suchu, ze sa mi urobi taky suchy fliacik a ten casom ocervenie..doktor na to povedal, ze babatku to neskodi a je to skor len esteticky problem, ze ked mi to nerobi nejake extra problemy, aby som to neriesila, lebo by mi dali na to iba nejaku masticku a lieky pre babatko nie su dobre...ved pre drobceka sa obetujem 🙂 ja viem, u kazdeho mozu byt citit prve pohyby v inom tt...tu sa asi neda spoliehat na nejake tabulky alebo statistiky...jeej, to muselo byt krasne...ja som srdiecko zatial iba videla ako bije...a uz aj viete pohlavie? ci nechcete vediet?

lydusska
20. nov 2012

@inviav nie moja neviem este pohlavie. Ja som nebola na sone dneska iba na kontrole... Az v polke decmbra pojdem na To sono takze si este take 3-4 tyzdne pockam. Dneska mi iba srdecny rytmus skontrolovala.

inviav
20. nov 2012

@lydusska jaaj, no neviem ako to tam u vas chodi..ja mam totizto na kazdej kontrole aj sono..takze nepotrebuje doktor este aj pocuvat srdiecko, ked ho vidi ako bije...no to idem aj ja v polke decembra na ten morfologicky ultrazvuk, tam nam uz aj pohlavie povie...strasne sa na to uz tesim 🙂

lydusska
20. nov 2012

@inviav no tak tu v Anglicku su Iba 2-3 ultrazvuky, prvy sa vola datovy scan na ktorom ti povie datum narodenia babatka a ak chces tak mozes mat I ten triple test na Dawnov syndrome, ktory som ja Vsak odmietla a potom je ten druhy scan co ty volas morfologicky, tu sa to vola scan anomalii a ak chces, tak ti Mozu I pohlavie dietatka povedat, ale co som pocula nechcu to prilis hovorit, asi ak by sa nahodou sekli a mozno by ich niekto zaloval, tak uvidim v Tom decembri. Takze ako vidis tu moc tych sono nie je, ale to srdiecko sa mi dokonca I viac ratalo ako sono, lebo konecne som ten zivot v sebe i pocula, nie Len videla ;). Bolo to take emocionalne. Aj tak si Myslim ze je dolezite pocuvat srdiecko aby zistil ci tam nie je nejaky problem s rytmom ako napr selest na srdiecku, zo sona to nevidiet. Na srdiecku Toho mojho prcka ziadny selest pocut nebolo, ale uvidime v decembri ci je vsetko ok.