icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

irmingard
6. dec 2012

@inviav ja netusim, cele moje tehotenstvo je take zvlastne, najskor mi tvrdili, ze cakam jedno dieta, potom v 12tt utz potvrdil dve 🙂 mala som vysledky tripple testu negativne a aj tak ma poslali na genetiku..a tam mi pani doktorka povedala akurat to, ze ten test pri dvojickach nie je smerodajny a zistovala akurat tak vyskyt vrodenych vyvojovych chyb a nenasla vobec nic..potom ma poslali na rizikovcu amb, s tym, ze mi maju urobit amnio..a tam bol moj gynekolog a smial sa na co som prisla, ked mam testy ok, tak som amnio odmietla..18 mam poradnu a vtedy by mi mal urobit aj morfo utz, ale on ma strasne vela pacientiek, takze nema cas sa podrobne zaoberat kazdou..tak som si povedala, ze pojdem niekam inam a uvidime..ale osobne ja mam pocit, ze je vsetko ok a nenecham sa vystresovat nejakymi testami, ktore su mi aj tak na nic..a dakujem za radu, pojdem si to kupit do lekarne, kedze som PN a casu mam kopu 🙂

mimik456
6. dec 2012

@inviav tak ja som si kupovala v obchode....nie cez internet ale mám ešte jedny nohavice vyhliadnuté cez internet ale počkám az potom si ich kupim ked budem mat večšie brusko... tak aj ja som bola na triple testy v 13tt a dopadli dobre že je všetko v poriadku ale u mojho lekára mi ich budú robiť až teraz tak že sa vobec toho nebojím lebo na nič nové aj tak neprídu.... ved aj ja mu stále rozprávam lebo ked som bola minule tak už by sme aj niečo videli a ako náročki si prekrížil nozicky ale nevadí...je mi jedno čo to bude hlavne že budé zdravučké.....

inviav
6. dec 2012

@irmingard nemas za co, snad ti aj pomoze ako mne 🙂 ja by som amnio asi tiez odmietla...naco sa zbytocne stresovat a aj dietatka...tak ci tak ich budes mat najradsej na celom svete 🙂 dufam, ze ti morfo utz dopadne co najlepsie 🙂

inviav
6. dec 2012

@mimik456 a naco dvoje tripple testy? kde ti robili tie prve? ano, mas pravdu..je to najhlavnejsie...ja som takmer kazdy tyzden naladena na ine pohlavie..tentokrat je to chlapcek 🙂 ja som na vyssie stadium tehotenstva dostala od znamej tehotenske rifle ale este su veeeelmi velke, ale tak aspon uz potom nemusim nic riesit...jedine co si este musim kupit je podprsenka a nocna kosielka na kojenie....ja som inak tiez takto pozerala po obchodoch...ale cez internet ma tehotenske nohavice vysli o polovicu lacnejsie...tak som hned aj usetrila nieco pre zlaticko moje

ajsenz
6. dec 2012

čaute kočky ja fuurt nič žiadne pohyby.jedine ak sa dám na pravý bok keď ležím krpec protestuje a cítim bolesť a také tlaky, možno ho vyburcujem ku kopkaniu 😀 aj vám potom všetkým poodpisujem s ktorými som si písala ale do nedele je u nás ten môj feši tak sa musím venovať 😀 🙂 inak čo mikuláš nadelil? Ja mám odloženú na poličke veľkú milku karamelovú a slintám furt ale nechám si ju na večerné seánsy pri dobrom urevanom filme 😀 pekný dníček 😉

dudi30
6. dec 2012

baby kedy začínate s nákupom malých drobností pre drobcov?? alebo kočíka?? není to ešte skoro??

mimik456
6. dec 2012

@inviav tak ja som bola u iného lekára na prvé triple testy lebo som chcela vedieť skor či je bábo v poriadku lebo moj doky robí až teraz to som 17tt a to je už neskoro keby niečo bolo zlé.... tak aj preto som isla skor.... ved aj mne podrdy treba a nočné kosele ale asi ježiško nejaké asi donesie no uvidíme.....

mimik456
6. dec 2012

@dudi30 tak vecičky niekedy január a kočík február - marec musíme si to rozdeliť lebo sa nedá všetko naraz....

inviav
6. dec 2012

@dudi30 riesime, riesime...ale teda skor riesi jezisko momentalne 🙂 co by bolo skoro, keby mam peniaze, tak uz teraz vsetko nakupim 😀

lola7712
autor
6. dec 2012

@dominika1516 .........škoda tej foto........protivna je ta tvoja doki 😠 .........neviem prečo mi to neukazuje, ked som si to aj nastavovala.......som v 17 tt ...........a zatial priberam len na bruško.......všetci mi hovoria, že nakoniec budem vyzerať ako pavuk 😀 sama ruka sama noha a bruško 😀 ..........nevyhoda je tá, že všetky moje nohavice su mi sice na nohach dobre ale male na páse.......a naopak.....kúpila som si troje tehot.nohavic veľkosť XS a aj tak su mi velke........ale ja sa nebojím.......určite priberiem aj tam 😀 😀 😀

dudi30
6. dec 2012

@mimik456 dakujeeem.. lebo ešte nič nekupujem.. zdá sa mi to velmi skoro... síce som už pozerala aj by som kúpila, ale zatial odolávam 🙂

dudi30
6. dec 2012

@inviav však to keby mám peniaze aj ja... všetko si zariadim hned teraz ... od vecí, detskej izby. atd... tak máme čo robit 🙂

dominika1516
6. dec 2012

@inviav no prave preto ze ona je sukromnicka a navyse byva 40km odtial takze ona sa sem uz neukaze ani pred sviatkami takze az po novom roku robia od 7.1. tak mi dala termin na 8.1. ale ak by nieco tak mam volat dala mi cislo na ineho lekara co preberie jej pacientky nachvilku .. nooo ja som uplne zabudla ti povedat ze svadbu sme docasne zrusili tak som sa rozhodla a drahy suhlasil lebo chcem aby sme po svadbe isli na svadobnu noc atd do nasho vlastneho bytiku a nie k svokre chapes tak pockame kym sa male narodi a niekedy v lete asi bude svadba alebo na jesen buduci rok uz aj male pekne vyobliekam 🙂 ... aj ja dufam ale tak bojim sa no na ultrazvuku ked kontrolovala tie veci co sa robia na tripple testy tak povedala ze to vyzera dobre ale vsetko potvrdia az vysledky krvi takze cakam .. a ty ides kedy? ..noo na to som nemyslela ze na fonik odfotit ;-{

dominika1516
6. dec 2012

@lola7712 nooo presne aj ja mam nozicky pavukovske zadok vobec nemam tak nosim roztahane teplaky aspon po dome aby som nevyzerala ako pavuk 🙂 ... jaaaj tak to sme v rovnakom stadiu a ako dlho ste sa snazili o babo? ,,, je protivna a keby som mala na vyber tak uz beriem druhu ale cestovat 40km za lekarkou sa mi nechce a ku koncu tehu si to neviem ani predstavit 🙂

angel31
Odpoveď bola odstránená
veronikabb
6. dec 2012

inak holky už ste rozmýšľali nad oblečkom, že koľko kusov a čo vlastne? No ja neviem 😠

inviav
6. dec 2012

@dominika1516 mna to s tou fotkou hned napadlo ako som si vsimla, ze doktor tam nema tlaciaren a ani nic podobne...ze si teda budem babo zakazdym fotit...nastastie sa doktor stale snazi, aby tam bolo vidno co najviac, no vzdy tam nejako rucicky chybaju 🙂 ja idem buduci tyzden piatok..tento tyzden mi celkom rychlo ubieha a buduci bude tiez, lebo mam dost roboty 🙂 ja sa vzdy tak tesim, ked mi doktor urobi ultrazvuk a povie ze vsetko je v poriadku...niekedy mam sice strach, ked ma monitor natoceny na seba a dost dlho nanho pozera, ale vzdy sa moje zlaticko potom predvadza, ked mi ho ukazuje...no to ano, chapem to s tou svadbou..ja osobne som nikdy nechcela mat svadbu v zime..tak sme mali v juny...a tiez sme mali svadobnu noc v nasom domceku, ma to svoje caro...dobre ste to teda vymysleli 🙂 dufam, ze ti tie tripple testy dobre dopadnu a nemusis vyhladavat nikoho ineho

inviav
6. dec 2012

@veronikabb este zatial ani moc nie, ale raz si sem dala taky link na jeden clanok, kde bolo napisane, co by malo byt v zakladnej vybavicke, tak asi tym sa budem riadit...a kupim iba velkost 56 a 62...vacsie mozem aj neskor 🙂

sissita
6. dec 2012

@dudi30 Ja sa chystám nakupovať až niekedy po Novom roku. Január, február, aj v robote to hádam bude už voľnejšie, keď nebudú horieť všetky koncoročné termíny 🙂

@veronikabb nad oblečkom som nerozmýšľala ešte úplne do detailu, ale ako som si tak robila predbežný prieskum, veľa toho netreba, človek skôr točí niekoľko základných veci dokola. Takže zo 5 body, nejaké dva-tri overaly a bola som poučená, nech spočiatku na svetríky a podobné zabudnem, aj tak sa mi to vraj nebude chcieť navliekať :D A potom uvidím, aké vôbec bude veľké, ako rýchlo bude rásť a dokúpime. Plus aj návštevy asi najčastejšie prinesú oblečenie, takže priveľké zásoby nechystám.

angel31
6. dec 2012

@veronikabb ja ano... bodicka tak 10 kusov pomiesane velkosti 1ks 56 a zvysne uz od v.62.. 2 OVERALY A 2 dupacky a na vrch nejaky svetrik.. vsetko ostatne nakupim pocas rastu muchotravecky.. a tak ako bude chodit materska..

angel31
6. dec 2012

@sissita ja sa na navstevy nemozem drzat.. som si povedala ze budem sukromnik a moju muchotravecku nebudem ukazovat nikomu... to znamena ze muchotravecka sa zoznami s mimobyvajucimi az ked bude vascia... 🙂

sissita
6. dec 2012

@angel31 Jasné, chápem. Ja zas návštevy pokojne pustím, pokiaľ budem ja aj bábo zdravotne ok,. Bude si podporovať imunitu 😀

ajsenz
6. dec 2012

čaúúte čaúútee.. mám jednu otázočku do pléna, ak som na prvej kontrole videla len plodové vajíčko bez činnosti srdca ešte ani nebolo vidno či tam plod bude či nie je možné že by bolo bábo už v 8-9 týždni ??? asi nie šak?

A mimochodom ako sa máte? Ja som NEšťASTNá lebo malé nič.furt žiadne pohyby 😒 včera nám prišiel kolotoč nad postieľku tak júj som kňučkala lebo je krásny 🙂

veronikabb
6. dec 2012

@angel31 s tými bodičkami to mam na plane tiez tak 😉

ajsenz
6. dec 2012

@dudi30 ja som pre bejby kupovala už v 7 týždni 😀 a kočík idem kupovať v januári čiže na konci 6 mesiaca... pre istotu do 7 mesiaca chcem mať všetko, keďže mám rizikové nechcem riskovať potom zhon na veci 🙂 Dokým nie ste poverčivé podľa mňa nikdy nie je neskoro 🙂

mici2
6. dec 2012

@ajsenz áno, ale iba pohyby, ešte nekope 🙂 a to máš pocit, že chlapček alebo ti už povedal Dr.?

ajsenz
6. dec 2012

povedala mi to lekárka v 13+1tt sme videli niečo ako pipík, ale to je ešte len tak do luftu 😀

mici2
6. dec 2012

@ajsenz tak to potom bude chlapček, lebo pipík už nemôže len tak zmiznúť 😀

angel31
6. dec 2012

@sissita ked ja to tak nemam rada ked mi ocumuju babo... a tak celkovo.. ked je krpec maly taky este ze do pol roka tak ma byt s mamou a nie s kde kym.. a este sa aj boja take spunty... a tak ja to vidim tak ze moju muchotravecku nedam nikomu a hotovo... nastahujem si ju k sebe pri pelech alebo do pelecha a hotovo... akurat tatinkovi-odbornikovi posuniem ked bude plny miesok v dupkach... sak co moze len vlada zvysit dane??? 😀 😀 😀 😀

angel31
6. dec 2012

@veronikabb male velkosti nechcem.. lebo muchotravecka bude mozno obor... a zbytocne by mi boli... tak budem kupovat od 62