icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

twetinka81
9. dec 2012

@lydusska na SR robia testy aj na toxo (aspon mne ich robili automaticky) .. nemusi to byt len zo zvierat, aj zo zle umytej zeleniny ci ovocia, zle uvareneho masa ... ale aj z hliny, ked nieco robis v zahradke v pripade, ze tamadial behali macky ... je to ale zvlastne, lebo macky ani psa doma nemame, ani v zahradke som sa nehrabala, tak neviem odkial som to mohla dostat..co to moze sposobit? od nicoho az po vazne poskodenie dietatka :( ... tak teraz uz len doma dufame, ze u nas to bude to nic ... hm

lydusska
9. dec 2012

@twetinka81 tak Drzim palce Nech to bude to nic!!! Vsak I buduci tyzden na sono sa nieco ukaze ak by nieco nahodou. Ale verim ze nie. Dufam ze I mna nic, lebo ja som tie triple testy na Downow syndrom odmietla.

veronikabb
9. dec 2012

@lydusska no aj mne robili testy na toxoplazmozu ... ale pohoda chvalabohu 🙂

lydusska
9. dec 2012

@veronikabb tak to som rada a blahozelam ze vsetko ok. Ja zacinam byt velmi nervozna ohladne toho morf. Sona ...

pupendo5
9. dec 2012

@lydusska ďakujem 🙂 naaapodobne ;) uz viete čo to bude či sa nechavate prekvapiť? 😀

pupendo5
9. dec 2012

@lydusska a nemaj strach zbytočne, aj keby si trippletest postúpila a bol by ok aj tak to nemusí nic znamenať, neviem kolko máš rokov ale ak nemáte v rodine žiadne problemy tak nemáte dôvod, alebo mate dovod sa znepokojovat? na druhej strane stat sa naozaj môže všeličo vzdy a nemusia byt žiadne vysledky zle, tak načo sa trápiť?

erikav
9. dec 2012

Prepacte ze sa vam sem pletiem, ale citam vas uz dlhsie. Precitajte si aj tu prispevky od angel31. Nezda sa vam trochu mimo realitu?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partnerova-nevera/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/moja-svokra-uz-nevladzem-2/

irmingard
9. dec 2012

ahojte baby, viete mi poradit nieco proti opuchu noh? som len v 18tt ale posledne dva dni mi brutal opuchli nohy aj clenky, ze ani do topanok sa nezmestim :( mam ich vylozene, extra nesolim, vysoky tlak nemam, ale opuch neprechadza..

veronikabb
9. dec 2012

no vy si tu pisete o morfologickom ultrazvuku ja zhruba viem co to je ale moja mila doktorka ma na nic take neposiela 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

veronikabb
9. dec 2012

@irmingard nie som si ista ale mala by si ist k doktorke a ona ti predpise magnesium nato asi ho mas malo preto ti opuchaju nohy

dominika1516
9. dec 2012

@lydusska no tak bublinky citim ale tak pohyby este nie skor taky tlak sem tam 😉 .. svokra sa kus ukludnila ale sem tam este vystrci rozky a inak drahy je dokonaly a v praci sa mi dari takze v celku sa mam super uz len doktorka nech ma pocuva a konecne mi da prvu foto babatka a nech povie ze testu dopadli skvele a uz fakt budem mat najkrajsie vianoce 😉 .. jaaj tak tym to je cipana ale riadne mi to komlikuje vsetko lebo ked v noci vstanem a idem na wc tak vacsinou nemozem zaspat alebo ked ideme niekam na dlhsie tak stale len blizko wc sa musim zdrziavat ale co uz hehe nech tlaci a babenko nech si robi miesto 😉 .. kedy mas dalsiu poradnu myslis ze sa uz dozvies aj pohlavie?

dominika1516
9. dec 2012

@veronikabb noo to dufam aj ked som citala ze aj po porode uz nebude mechur v takom stave ako bol .. aaaale co tam take malickosti sak zvladneme no nie 😀

angel31
Odpoveď bola odstránená
angel31
9. dec 2012

@veronikabb z toho si nerob velke starosti... ten velky utz sa robi vsade kde maju kvaltnejsi utz, teda to znamena ze pokial ho ona ma v ambulancii tak ti ho spravi ona a nemusis nikde za nim dochadzat.. a aj tak sa robi v cca 20 tyzdni...

dominika1516
9. dec 2012

@inviav ked ti mam po pravde povedat tak ja som zatial citila len 3krat take bublinovanie a posledne bolo vcera vecer ale pred tym bola pauza asi tak 3-4dni co som necitila vobec :-\ .. noo mna minule unavilo ked som umyvala riad a to som len stala a ani vela toho na umytie nebolo hehe a schody ani nehovorim hruuuza dychcim este ich len vidim 😀 ...
hehe noo aj ja sa bojim ked niekam idem ze nevydrzim dakedy ledva dobehnem no ked zadrziavam tak az krce v bruchu mam takze sa snazim utekat hned ked musim a zacne mi treba :-\ .. jeeej tak som rada ze vsetko dopadlo skvele a tesim sa a tebou a na ten ultrazvuk idem aj ja najblizsie .. zatial nevolala a ani nech nevola lebo to bude dobre znamenie ked nezavola a snad uz konecne ako bude skumat organy uvidi aj pohlavie a dozviem sa co budeme mat stale nejake myslim ze to bude skor babika 😉 ..

erikav
9. dec 2012

@angel31 nie som ani tvoja draha a ani mimo realitu. ale inak super slovna zasoba. 😝

lydusska
9. dec 2012

@pupendo5 moja no nemame sa preco znepokojovat, ale I tak, vzdy sa moze nieco stat. Inak ja mam 26 rokov a ty kolko? Nech sa Dari, cmuk

lydusska
9. dec 2012

@dominika1516 no moja s tym mechurom to mame uplne rovnake, vacsinou viac nez hodku nevydrzim bez cikania a najhorsie je ze mi niekedy I cvrkne ked si kychnem riadne ;(((( a to je fakt zle, nemam dobre tie panvove svaly, ci ako sa to vola slovensky, mozno zvierace hmmmm

Inak na ten ultrazvuk idem az 20teho tak sa snad I pohlavie dozviem. Inak poradnu budem mat az koncom januara. Aj by som potrebovala aby ma zvazila doktorka aby som vedela ci som pribrala, alebo nie. Si Myslim ze hej, ale dufam ze to je v ramci medzi pre zenu s nadvahou hmmmm.

A co moja ako sa celkovo citis? Som nevedela ze pracujes, nespominala si minule ze nepracujes? Alebo som si to Iba ja poplietla? Co za pracicku robis? Cmuk

pupendo5
9. dec 2012

@lydusska tak to naozaj nemáš prečo sa báť🙂 ja mám 30 r. 🙂 a tiez mám občas všelijaké myšlienky ale verím že bude vsetko ok a aj keby nedajboze nie, nezabranim tomu 😔 A tak nechcem aby sa babo koli nejakým mojim myšlienkam citilo zle 😅 takze zle myšlienky prec! 😝

lydusska
9. dec 2012

@pupendo5 ano ano mas pravdu, zle myslienky prec!!!

sarin
9. dec 2012

@angel31 jeej sak uz nejaky ten cas to dieta chceme... Na pivko nechodi furt je pri mne... Smespolu 10 rokov ten sok by bol isto prijemny 🙂 :D to som si ista...

smetiacik
9. dec 2012

@erikav https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/myslela-som-ze-sa-mi-to-nemoze-stat/ a to si prečítaj aj na tejto stránke o nej niečo a verím že ich je viac kde sa pohybuje,ja si myslím že ona musí fakt na niečom fičať,to už normálne nieje

angel31
Odpoveď bola odstránená
angel31
9. dec 2012

@sarin to je pekne.. aj my sme spolu .. teda skoro spolu velmi dlho.. len neviem preco sme sa nedali skor do kopy...teda ze sme sa nespoznali.. ze preco ma nenabalil skor... ale co.. asi je to takto najlepsie... aspon som k rozumu prisla..a co by ste chceli?? dievcatko alebo chlapca?? ja by som teraz chcela chlapceka.. ale tak bola by som happy keby som mala dievcatko.. zistovat to nebudem.. necham sa prekvapit.. ale ten chlapcek by bol taky no.... no proste sikovnik junior do nepohody pre velkeho sikovnika 🙂

angel31
Odpoveď bola odstránená
angel31
9. dec 2012

@dominika1516
@lydusska
@pupendo5
@veronikabb baby poradte.. mozem zkonzumovat maky syr brie??? nejedla som camembert ci president ci ako sa volaju.. ale ma taku bielu chutnu koru na sebe a vo vnutri je maky.. som citala ze taketo syry sa nemozu.. ale ci je to pravda neviem.. vraj kvoli tej plesni ... diky za info

angel31
9. dec 2012

@irmingard tak na to je dobre nieco mentolove.. alebo mozno ta lesana co je balene ako alpa.. ale radsej sa porad s lekarnikom..

pupendo5
9. dec 2012

@angel31 http://www.tvtip.sk/lifestyle/zdravie/6853-pozo... , skus pozrieť či nie je na obale uvedené že sa vyrába z ne/pasterizovaneho mlieka. Inak sa to nemôže koli moznej bakterii listerii v takých výrobkoch..

erikav
10. dec 2012

@smetiacik aj som si myslela, ze tu nemoze byt vsetko v poriadku, kazdopadne som len pritomnym v diskusii chcela otvorit oci. ci si z toho nieco zoberu alebo nie je len na nich.

Majte sa tu krasne. Opustam vas. 😵

sarin
10. dec 2012

@angel31 mne je to jedno hlavne nech sa nam uz zadari 😠