Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@lydusska U nas to vyzera na dievcatko, tak aspon zatial tvrdi doktor, takze Adamko to nebude 🙂 ... v pondelok idem na vysetrenie.
@inviav presne moja rec ved je to o tom byt s tymi ktorych mas rada aj mi budeme od rana u nasich lebo mi mame ,,veceru" uz o tretej a potom pojdeme naspat k svokre aby drahy stihol byt aj s nou a sestrou ktora dojde z CR na stedry den vies ja nechcem byt s nou na stedry den lebo ju nemam moc rada tak preto sme to riesili takto ze budeme obaja s rodicmi ale drahy povedal ze keby to nebolo moc krute tak by ostal u nasich az do neskoreho vecera lebo ze mu je lepsie u mojej maminy aj ked mojho oca nemusi ale tak slusnost mu kaze byt aj so svojou mamou takze sme to poriesili a budu snad vsetci spokojny no to uvidime este len 😀 ..
jooj aj ja sa velmi tesim na nakupy uz len nech odbije 2.1.2013 a beham do obchodakov 😉
Ahojte kočky, a užívate niektorá z vás ešte kyselinu listovú? ak áno,tak ako často?
@dominika1516 no tak to ste teda dobre vyriesili 🙂 my sme volakedy chodili aj k jeho rodicom a chceli sme to kazdy rok na striedacku, ale potom sa rozviedli a cela rodina je teraz taka rozvratena a len po sebe vsetci zazeraju a on je aj rad s mojou...takze tak...no vratila som sa od doktora..sme zdravi ako rybicky aj ja a aj babatko...nic nam nechyba...pocula som ako mu bije srdiecko a lezkalo si tam a vyzeralo to, ze sa akurat zobudilo, lebo sa natahovalo....a vydela som aj kosticky vsetky aj chrbicu a to je asi tak vsetko...bolo otocene tak,ze sa vobec nedalo pozriet co to bude...a dalsia poradna je az 15.1....takze nakupy zatial odkladam a ked sa v januari neukaze, tak budem nakupovat vsetko hnede 😉
@mariettka27 samozrejme..kazdy den
@inviav a ako často?ja 2x denne...neviem,či si počula,že pri dlhodobom užívaní môže spôsobiť rakovinu,je o tom veľa článkov na nete...preto sa na to pýtam...
@mariettka27 nie to som nepocula...ja to uzivam vo vitaminoch calibrum mami..mam si davat 2 denne, ale mne je z nich tazko, tak si davam iba polovicnu davku a sem tam iba tie 2....v dnesnom svete uz moze sposobit rakovinu takmer vsetko...ista si nemozes byt ani vzduchom co dychas
@inviav tak ono to lekári aj priznávajú,že môže tá kyselina listová tak pôsobiť,avšak priaznivé účinky na plod prevyšujú vraj to riziko...chcela som len vedieť ,či to užívajú aj ďalšie tehuľky aj v 2 trimestri...nechcem vyvolávať paniku ani nič podobné 😉 ...
prečítala som si inak tvoj príspevok vyššie,som rada,že je u vás všetko v poriadku 🙂 ...ja idem budúci štvrtok,tak som zvedavá,rada by som už vedela pohlavie dieťatka....
@mariettka27 no moze byt...ale tak ked to pomaha babatku, tak podstupim to riziko..ved co by som prenho nespravila..ale tak ja verim, ze sa nic nestane a bude vsetko v poriadku....dakujem a dufam, ze s vami to bude rovnake, co sa tyka zdravia a tvoj drobcek bude menej hanblivy ako ten moj 🙂
@inviav 😀 ja tiež verím,že všetko bude v poriadku a všetko zlé sa nám vyhne...moja susedka má 2 ročnú dcérku a zistili jej totiž rakovinu a obviňujú z toho práve gynekologičku,ku ktorej chodím aj ja...začala som sa trošku viac báť,aby lekárka nič nezanedbala...ale radšej treba myslieť pozitívne... 😉
náš drobček je hanblivý od začiatku,nemám žiadnu poriadnu fotku,vždy sa bábo otočilo tak,že mali problém ho zmerať 😀 ...tak dúfam,že vo štvrtok sa ukáže v plnej paráde,až manžel vie,či si už môže konečne kúpiť to auto na diaľkové ovládanie čo si obzerá furt v obchode 😀 😀 😀
@mariettka27 ano mas pravdu a pozitivne myslenie robi divy 😉 nam sa praveze naopak stale predvadzal, v merani nebol problem a teraz neviem co to dnes malo znamenat..si robi zo mna srandu...cely tato 😀 ale tak mozno sa aj dievcatku bude pacit take auticko...mne by sa pacilo 🙂
Ahojte, tak dnes som neplanovane bola na morfologickom utz, mala som ist az v utorok, ale kedze som tam prisla s opuchom noh, uz to spojil do jedneho..cakala som, ze to bude trvat dlhsie, ale cele to nebolo viac ako 5 min..akurat neviem co si pocat s tymi hodnotami, lebo tomu vobec nerozumiem..a este mam jednu otazku, ked vam robili triple testy, ake vam vyslo riziko na downa? lebo dnes som nahliadla do svojej dokumentacie a tam bolo, ze vysetrenie sa ziada pretoze riziko v pomere k veku je zvysene... 😒 akoze, neviem ci sa mam tesit alebo...
@inviav inak dakujem za tu radu s gastrotussom, u nas ho mali nakoniec az v 8 lekarni..ale nejak mi nezabera ani ten 🙂
@inviav ja som uz na genetike bola, doktorka v rodine nezistila ziadnu geneticku vadu, ani z jednej strany, tak mi povedala, ze sa mam so svojim lekarom dohodnut na amnio..ale ten mi zas dnes povedal, ze je to jej kompetencia..a co sa tyka palenia zahy povedal, ze mam experimentovat, jeho najoblubenejsie slovo je : je to v pohode...co mi povedal aj na opuchy.. 🙂
Ahojte babenky moje krasne, ako sa mi mate?
@mariettka27 hej hej... ale je to skor individualne s tou rakovinou .. ak mas k nej predispoziciu... postihuje mozgove bunky.. zial vo vacsine pripadou je to vzdy zhubny nador...ale zas na druhej strane je velmi jasne badatelny prvy priznak ze sa nieco deje.. vacsinou je pozorovatelny u pacientov na zaciatku tejto diagnozy opuch pri licnej kosti
nuz dievcata.. tak ja som volala sukromne ohladom toho vysetrenia.. comu vi vravyte ze morfologicky ultrazvuk... tak mne vysledky nedopadli dobre...a ja som neni hazarder.. a viem co je mat postihnute dieta, ktore ani nevie ze ste jeho mama.. ktoremu date cokolvek na svete, pretoze ho milujete a ono vam dokaze ublizit..jedine co ho zaujíma je jeho pocit preziia.. tak aj preto som sa rozhodla ze vyuzijem moznost- zakonom danu..ktora povoluje ist na interupciu zo zdravotnych dovodov... takze namiesto porodnice si beriem svoj bodkovy zupan do nemocnice a nasledne si idem liecit hlavu do kupelov dakde do piestan, mozno behnem na dovcu do emiratov.. alebo dubaja?? a hlavne ze nebudem mat tento pocit co mam.. a tak som sa tesila ked moj muz chcel aby som sa mu ukazala v zupanceku co mi kupil z lasky pre jeho lasku... a teraz zistim ze cela to nase drobatko je chore... a ja svoj zupancek nevyuzijem tak ako som ja chcela a myslela.. ale pri moceni Svojich rán a jazvi a pocitu ze som urobila spravne ked som to naše dieťa daly preč.
@angel31 pocuj tebe robili morfologicky ultrzvuk uz teraz?to je presvietenie vlastne vsetkych organov,komplet vsetko sa kontroluje a ze je nieco zle ti povedia hned,necakas na vysledky a ten ultrazvuk sa robi medzi 20 a 22tyzdnom co ty niesi,tebe podla mna vysli zle testy AFP,to su krvne testy,tie vychadzaju zle veeelmi vela zenam a pritom cakaju zdrave deti,ja by som skor ako hned interupciu volila ked uz naozaj kvalitny ultrazvku pripadne amniocentezu,mas dost vela moznosti ako si to cele potvrdit alebo vyvratit,ja by som veru este nehadzala flintu do zita,treba mysliet pozitivne.tebe tvoj lekar nic k tomu nepovedal?ako ti vysli zle vysledky?co ti dal za diagnozu?drz sa....
Dobre ranko prajem..dufam, ze sa mate tak dobre ako ja 🙂 .... babatko sa mi uz vcera zacalo silnejsie mrvit, bolo to navecer, tak si asi hladalo polohu na buvanie 🙂 ... vcera som sa este dozvedela, ze byvala spoluziacka bude mat babatko tiez a termin ma vtedy kedy ja...no uz aspon mame prveho maleho kamarata zajednaneho 😀 inak nic nove, az na to, ze po snehu nezostala ani stopa
pozerám tu na MK bazár s detskými vecičkami .... nejaké mám už doma a som spokojná ale keď mne sa páči skoro všetko a teraz keď viem, že to bude dievčatko no koniec 😵
@angel31 co za zle testy ti vysli? To Len kvoli vysledkom by si sla na interupciu? No nekecaj. O akej skusenosti to hovoris? Uz ste Mali v rodine postihnute dieta? Aj si sla na amniocentezu? Pred takym vaznym rozhodnuti
Si to daj radsej potvrdit!!! To je moja rada aby si potom nelutovala

@angel31 noooo tak budú si musieť zvyknúť 😀 môj to už pozná len predsa je to už dávnejšie malý má 4 roky