Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@inviav no aj tak už čo mám veci mám takmer všetko na chlapca 😀
mne už v 13 týždni povedala lekárka že to je chlapec a teraz to lekár len potvrdil takže tak 🙂
No hej aj keď my skôr neutrálne farby ako modrá zelená a také kupujeme tie sa nám páčia ale zas aj brata čo som mala na doma nosil aj tričká ružové a žlté keď mamka ešte nevedela a využila ich čiže nevadí 🙂
@ajsenz aha, tak vy ste to vedeli uz aj predtym aj ked este nie na isto...my zatial ani len netusime, lebo pan doktor sa este babatku medzi nozky nepozeral 🙂 ono na farbach az tak velmi nezalezi..jedine co sa mi nepaci, ked chlapec nosi ruzovu, ale to je len vec vskusu a po pravde kazdeho osobna vec...ja mam na doma uz tiez povyberane uz obnosene veci a vacsinou modre...no tak uvidime...dufam ze uz tento piatok 🙂
@dominika1516 jej diky... preto ich radsej nejem... ked ja mam take divne stavy... raz som spuchnuta a potom zas nie.. ja uz neviem ci mozem alebo nemozem a co a ako..
@lydusska ked ja si to predstavujem inak... a nie ze okolo mna budu obkladacky ako na bitunku.. a este aj modre... ved ako ta ma ukludnit modra chladna farba??? podla mna by sa mali vymalovat taketo miestnosti na jemne farby.. teple.. a mat to zariadene "nabytkom" tiez v prijemnej farbe.. a ziadne obkladacky a takisto aj izby.. podla mna by mali mamicky mat vlastni izbu a nie ich nacpat aj 3-4 na jednu.. a nech sa vyspia... ved co ked sa 1 babo zobudi a zobudi vsetkych...a neprospieva to ani intimite...ved mamicky sa mozu vykvakat spolu aj inde ako na izbe...aspon ja si myslim.. ved ako napriklad chcu podporovat to slavne kojenie ked mamicky maju stress a na izbe su aj ine zeny.. a podla mna taka chvila je velmi intimna...
Ahojte, tak včera som absolvovala kontrolu u zubárky len nevedela kam mi má strčiť pečiatku tak sa vraj mám spýtať a tú pečiatku mi tam potom dodatočne dá. V januári mám ísť znovu, že mi opraví malý kaz a po porôde mi bude trhať moju múdrosť :D
@inviav našťastie som nemala problém keď mi rástli, že by ma dajako extrémne boleli - to len teraz na staré kolená 😀 ale snažím sa piť veľa mlieka a mliečnych výrobkom (nieže by mi to dajako pomáhalo), ale keďže to drobec ťahá odo mňa tak aby mal z čoho. No minule som nepila mlieko 2dni a na tretí deň ráno by som zaň asi aj vraždila 😀 😀 😀
@twetinka81 tak s tým súhlasím. Niekedy treba skrátka veriť a nechať veci plynúť... Ja poznám toľko žien, ktorým predpovedali choré detičky a nakoniec majú celkom zdravé šidielka. A potom prípady, keď bolo všetko v poriadku a nakoniec to zle dopadlo. Ale to je na dlhé uvažovanie. To by sa človek len trápil. Myslím, že dôležitejšie ako všemožné testy je zostať v pohode a čo najmenej sa tým trápiť a zaoberať. Držím všetky prsty, ktoré mám, aby vám to všetko dobre dopadlo...
@inviav jaaaj tak sa tesim uz na 20tt ked pojdem na poradnu ze ci mi povie pohlavie 😉 .. dobre tak si posleme ja ti poslem skor mozno aj do konca tyzdna bo uz je skoro 100%hotova 😀 .. jooj uz sa velmi tesim ako po vianociach nabehneme do obchodikov a ponakupujeme babatku vecicky a este lepsie by bolo keby som vedela uz co to bude aby sa mi lahsie kupovalo .. nasi nam povedali ze kocik nam kupia oni no moc sa mi to nezda ved mi mame na babo odlozene peniazky a nasi sice nesu nejak zle na tom ale ani moc vyskakovat nemozu tak stale vaham ci im to povolit aj ked jak poznam maminu ona ked nieco povie tak to spravi tak ci tak 😀 .. a kde travite stedry den?sami len dvaja resp. traja ci u niektorych rodicov?
Ahojte baby ☹ tak u dokyho som bola ale ani drobca som nevidela nerobil mi sono mal toho strašne vela takže nič 😢 Tak musím vydržať až do 28 vtedy idem na velké sono tak som dúfala že už mi povie či to bude dievčatko či chlapček
Tak sme zdravý ako repa .... obidve 🙂 🙂 🙂 . No podľa doktorky to vyzerá na 99 percent princeznička. Po Novom roku budem vedieť na 100 percent ale podľa nej jej tam už asi nič nedorastie. Takže budem parádiť jupiiiiii 😵 😵 😵 😵 😵
@dominika1516 to mas teda zlatych rodicov..moja mamina nam az tak velmi pomoct nevie, tak aspon so sestrou nam tu komplet postielku daju pod stromcek..ale tak este uvidim, ci svokor nieco vymysli pre svoje prve vnucatko 😉 ja sa uz na to tiez tesim, na tie nakupy 😉 my chodime na stedry den k mojej mamine kazdy rok a sme tam uz od rana...ja so sestrou varime, drahy kuri v krbe a pozera rozpravky, no a mamina oddychuje 🙂 asi tam pojdeme aj buduci rok s babatkom ale uz potom ked bude viac vnimat, tak uz budeme byvat doma...doteraz sme nechceli byt sami doma..nemame ani len televizor a celkovo by to boli take tiche vianoce a tie sa maju podla mna stravit s ludmi, ktorych mas rada....a vy co?
@veronikabb tak to je super..tesim sa s tebou 😵
@lydusska Adam je krasne meno, my chceme Adamka, ak to teda bude junák
@veronikabb tak sa tesim, ze ste obe OK .... princezny su fajn 🙂
@twetinka81 ja sa tak tesim ako budem satocky nakupovat 🙂
@twetinka81 no uz I ja som si na to meno zvykla. Lepsie ako prvy idea od manZela ze Zinedin Zidane hhhh... No proste futbalovy fanusik ;)))). Nad Adamom som nikdy nerozmyslala, takze ako hovorim si zvykam. Ano je to velmi pekne meno ;). Uvidime co budeme mat ;). Kedy mas ten anomaly scan?
Caute kočeny, čo nové? už sa pomaly drobci ukazujú, ako čítam, pohlavie a tak 😉 Mne okolie podľa bruška typuje chlapca, tak uvidíme, idem prísť o kríže, ale stojí to za to. Celý dom máme v prachu, rozhodli sme sa vymurovať jednu priečku, tak tehuľky poďte pomôcť upratovať 😉 Začala som piecť aj na sviatky, ale manžel to je ako na páse 😉 tak zatiaľ nič nemám..

@ajsenz jeeej, to muselo byt krasne....tak uz aj mozte kupovat vybavicku a potom uz len netrpezlivo cakat na jeho prichod na svet 🙂