Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@lydusska ale ved to je najlepsie na poslednu chvilku aspon nepozabudas co si nakupila aj ja vacsinu rokov zhanam az posledny tyzden pred stedrym dnom darceky a vzdy som nasla nieco vhodne .. takze pohodka ved mas este tyzden 😀 😀 .. inak ako pripravy na vianoce hmm stromcek kedy zdobite a kolaciky mas uz napecene? :-P
@inviav joooj moja tak sa pekne liec aby ste boli cim skor fit .. noo uz mam poriesene a snad uz je pokoj od darcekov len si musim zosumarizovat ci mam pre kazdeho 😀 .. noo aj ja dufam potom este ten morfolog. utz. a ak aj ten dopadne dobre tak som stastna buduca mamina 😉 .. inak aj ja mam exspoluziacku co ma uplne rovnaky termib ako ja a je aj susedka moja lenze je maloco doma a este teraz odchadza byvat do anglicka tak co uz budem kocikovat s drahym a so psikom 😀 .. joooj tak snad sa ukazu uz v januari .. a napecene uz mas ?
@inviav hhh moja ved ani ja neudrzim tajomstvo, preto tu s vami chatujem aby som sa neprekecla nahodou;). Ale v polke januara to IDE na svetlo sveta nakolko cestujem domov, tak to pekne verejne oznamim I ked to uz bude vidiet hhh;). A co v tvojej novej praci, to uz vedia, ci ako? Ja to idem oznamit v praci v piatok uf, noooo tesim sa na manazerkynu reakciu uf 😲 . Co Vianoce uz mas vsetky darceky pokupene? Co brusko, rastie? Mna od vcera tak nejako pobolieva a je extremne tvrde uf, takze prcek asi rastie o zivot..... ;)
@dominika1516 ahoj Dominicka ;)), juj ty ako optimisticky na mna. Ja stromcek bohuzial tento rok nezdobim a nakolko I na stedry vecer robim fnuk takze asi Toho ani moc nenapeciem. Tie zakusky si uzijem az v januari doma. Maminka a ocino mi slubili see mi napecu, sa tesim. V tejto praci som bohuzial nedostala volno nakolko manazer ide domov do Polska, takze niekto Praci trpiet musi hhh ;). No a bohuzial tento rok som to ja... No som zvedava na tento vikend, mozno I infarkt dostanem. Pocuj ako ti brusko rastie, tak aj ty sa tak rychlo zadychas uz pri malej namahe? Ja normalne uz po par schoroch fucim ako parny Valec hhh ;).
@lydusska no dnes ideme na ten morfologický ultrazvuk tak možno mrkneme tam niečo 😀 uvidíme. No ako mrkám tak od štvrtka už asi nerobíme 😎 😀 sa tu teraz vytešujem a budem si doma pomaly spratávať. Inak obdivujem ťa, že ešte na tebe nevideli tehu bruško - ja už ho neskryjem 😉 a tiež po schodoch fučím ako lokomotíva 😀
@dominika1516 no liecim sa o dusu...vcera som trosku horuckovala, tak som si dala moj prvy paralen, co som tehotna, ale bol nutny 😒 tak som cajikovala a s medom a dnes mi je uz sice lepsie, ale idem na druhe kolo...my uz mame darceky pre kazdeho, len este cakam na dva, ze mi prinesie kurier a mozem rovno pobalit....tato moja spoluziacka, tiez nebyva blizko mna, ale v meste a to je od nas asi 30km, ale tak ked tam pojdem, tak s nou asi raz za cas vybehnem na prechadzku...ale inak doma budem chodit asi sama...napecene uz veru mam vsetko nastastie, lebo si neviem predstavit, ako by som v tomto stave este aj piekla..drahy vcera aj kostoval a chutilo mu, tak je fajn....ja tomu januaru uz ani moc neverim, ja som sa tak spoliehala na to, ze to bude vidno uz teraz a potom som bola taka sklamana, no tak v januari sa aspon toho sklamania usetrim a budem sa tesit len na to, ze uvidim nase zdravucke babatko 🙂
@lydusska tak po pravde, ja som to vtedy oznamila iba mamine a sestre a ony sa uz o vsetko postarali..takze uz to vedia vsetci 🙂 no tak to pripravujes taketo velke odhalenie 🙂 v mojej novej praci to vedia, lebo to ani nie je az tak nova praca..bola som tam do konca novembra na absolventskej praxi a teraz ma zamestnali, aby som dostavala aj nejaku matersku...tak ti drzim palce, nech su tie reakcie co najlepsie...vsimla som si, ze si uz v 21tt, tak to uz mas polku tehotenstva za sebou..tak gratulujem 🙂 darceky uz samozrejme lezia pod stromcekom..a co ty? ako si na tom? ....co sa tyka bruska, tak to je zatial malicke a povedal mi to aj doktor, ale babatko sa vyvija tak ako sa ma (termin sa mi zatial nemenil, kvoli jeho velkosti)...povedal mi este, ze ked ma bude v najblizsej dobe brusko boliet alebo pichat, tak sa nemam zlaknut, ze potrebuje sa ponatahovat a trosku viac narast...ale tak nestazujem sa..cim mensie brusko, tak tym mensia zataz pre mna...tiez som si vsimla, ze mi akosi tvrdne...veru tak, rastu nam ako o zivot 🙂
Inac, netrpnu vam v noci nohy? Mna niekedy chyti taky krc do nohy, ze nemozem ani zaspat.
@bebe2013 joj.. to ani nehovor... to moja babka mala tiez take krce v nohe ked cakala moju mamu..vraj na to pomaha a dietatku to nezaskodi potriet ten krc feferonkou, alebo tabascom, ked neni papricka na rychlo.... a vraj to na tie nohy nestastne pomaha 100% .. ziadny krc v nohe nehrozi 😀 ja ked nabuduce budem vediet ze uz ten krc na mna ide tak rychlo predtym ako sa tam dostavi preventivne natrem tou chili paprickou...alebo kupim tabasco.. zelene... nech zas neni ta kozka ako rak brontova 😀
Ahojte žienky 🙂
@anietka neboj,nie si sama kto nemá darčeky ešte poriadne pokúpené...a teraz je to prvý krát čo sa mi do toho ani nechce... 🙂 ...ale napríklad svokre a mojej mamine som kúpila včera konečne niečo, v lekárni také kozmetické balíčky...majú tam rôzne : doliva, vichy a pod....určite by si si vybrala...inak minulý rok som im pokúpila obliečky,je to praktické a moc ich to potešilo 😉
@inviav to ma mrzí,že si chorá,nech ti to rýchlo prejde...ja som bola v 12-13 tt chorá,mala som aj penicilín...paralen sa môže,mne moja obvodná ale povedala,že nech si nedávam viac ako 1 za deň, tak som si dala až keď mi bolo veľmi zle...a väčšinou teda som si dala radšej len polovičku, a keď sa mi nepolepšilo,tak za hoďku aj druhú...môžu sa aj homeopatiká,tie mi pomohli, keď sa mi po využívaní antibiotík choroba chcela vrátiť...prajem ti skoré uzdravenie,drž sa 😉
dievčatá, neviete mi poradiť nejaký darček pre manžela?čo ste pokúpili tým svojim?môj má v piatok aj narodeniny,tak musím ešte niečo dokúpiť,mám len košeľu a peňaženku 😒 ...
a inak, keď hovoríte o tých bruškách,mne manžel predvčerom v obchodnom dome povedal že : " a vy čo, teta? zjedli ste loptu?" 😀 😀 😀
........ahojte kočky............ako sa máte???? Rastiete????? No my teda stále rýchlejšie a rýchlejšie 😀 alebo sa to len mne tak zdá 🙂 .......ale večer teda mám poriadne bruško 😀 ...........po vianociach asi budem ako maly slonik 😀 a vy ste ako na tom??? Už je vám vidieť bruško??? Ozaj a pečiete kolačiky na vianoce?? Ja som teda už zopár napiekla.....ale to len tak po večeroch pečiem... 🙂 ..........najlepší bol mm v sobotu.........hovorím mu že idem umyvať okna a on a čo už nam treba isť rodiť ?? 😀 😀
@mariettka27 ......ja som tomu môjmu kúpila župan 🙂

Ahojte dievčatá, dnešná poradňa dopadla vynikajúco. Bábätko je v poriadku, váži 290 g a bude to CHLAPČEK. Konečne ho budeme volať menom. Bude to Branko 🙂