Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
dobre ranecko dievcata,, a co tak skoro obidve naraz hore? 😀
@lola7712 ja vstavam do prace o 4:20, takze ja spim len kolko mozem..nastastie ma drobcek nebudi a necha ma spat kolko sa len da...na ten moj zaludok som si chcela kupit lizatka, ale som ich nezohnala, tak som si kupila zazvorovy caj a uz z neho aj chlipkam 🙂 no peknucky je...a farba aka? ja som si vybrala dorjan flower hnedy 🙂
@lola7712 ja by som si tiez vybrala radsej ten, ked sa to aj viac oplati...sice pre mna by bol aj tak dost drahy 🙂 strieborna je pekna farba...ked sme mali obchod tiez sme tam mali taky kocik, ale cam cortina...a je lepsie vybrat neutralnu farbu, aby si vyuzila aj pri druhom...moja suseda mala prveho chlapca, tak mala taky tmavomodry kocik...no a teraz bude mat dievcatko..tak som zvedava, ci kupi novy 🙂
@inviav no tak to ozaj znie ako keby si robila srandu :-\ .. heej uz mas kocik vysnivany a vyhliadnuty? ja som zatial pozerala len na jednu dokonalu postielku a prebalovaci pultik so skrinkou a suflickami v katalogu Kika ale tak ked povieme vsetkym o tom ze cakame babo tak potom mozme utekat do obchodov ale skor ako v piatom mesiaci asi nepojdeme kupovat nejak vo velkom skor len take malickosti bo to sa mi este nejak skoro zda teraz zeby sme sli ale mozno nevydrzim a uz na tyzden vykradnem par obchodikov 😀 :-P 😉
@dominika1516 ja som tiez tak rozmyslala..teraz by som isla kupovat iba nejake malickosti, co by mi padli do oka..ale inak kocik, postielku a vanicku to az v marci budeme kupovat 🙂 uz mas termin k doktorke?
@lydusska ja som este u lekarky nebola dnes sa jej chystam volat nech ma objedna no ja este u nej nemam kartu takze musim zalozit novu tak snad berie nove pacientky a rovno by sa mohla aj kuki ci uz vidno bublinku 😉
chute mam take ze jem vsetko kde je presne ako u teba vela soli a korenia ale snazim sa to kompenzovat vzdy niecim zeleninovym .. vone citim jak pes takze dost citlive pachoty vnimam a zle mi zatial nie je tak zeby som vracala ale zaludok mi uz plava a sem tam sa citim jak na lodi alebo kolotoci :-P
my sme sa snazlili pol roka a posledny mesiac ked sme to vzdali sa zadarilo takze nieco na tom bude ze sa netreba nato sustredit lebo aj ked na to nemyslis tak psychika funguje .. a aj mne to vychadza ze som cca v 6tt a termin mam zatial na 15.5. :-P
@inviav vcera som volala ale nebola tam tak dnes idem tak za polhodku skusit a uvidim na kedy ma objedna a co a jak kedze mne musi najprv uplne novu kartu zalozit ani neviem co do tej karty bude musiet spravit za prve vysetrenia lebo ja som zatial nikde kartu nemala len tak som bola ba pohotovostnej dvakrat inak nic
noo ja sa velmi tesim na take vecicky oblecenie a tak :-P
@dominika1516 neviem co take prve vysetrenie obnasa, lebo na nom som bola pred 9 rokmi 🙂 no to si uz nepamatam..daj potom vediet, co povedala 😉
@inviav no ja asi pred 7 rokmi aj to si nepamatam bo som bola zdopovana v bolestiach 😉 .. volala som jej a nedviha nikto tak skusim o pol bo vacsinou beru tak pacientku po pol hodke .. jasne dam vediet len mi musi najprv dvihnut hehe :-P a tebe teraz ked si bola na vysetreni co robili? ...a ty a nevolnosti ako? stupnuje sa to?
@dominika1516 a ktovie ci nema nahodou dovolenku, ked ani vcera nedvihala...na vysetreni sa ma najprv vypytoval na tehotenske testy, aka bola ciarka, ci silna...ci som zamestnana, ci bolo babo planovane..kolko sme sa snazili a take veci..potom mi urobil ultrazvuk...poukazoval mi na obrazovke, co je dietatko, co maternica a co plodova voda...a nakoniec ma objednal na vysetrenie na 9tt, kde mi budu brat vzorku krvi a mocu...zobrali by mi uz teraz, ale ma objednali az na 10:00..no a vydrz od 4:20 do 10:00 hladna...aj som sestricke hovorila, ze nech ma objedna skor, ale ona povedala, ze netreba, lebo ze doktor musi najprv tehotenstvo potvrdit...ale myslim si, ze tebe asi budu kazat prist na lacno...co sa tyka nevolnosti, tak vecer som uz myslela, ze uz nieco pojde von, ale potom som sa napila a preslo ma to...dnes sa citim tak isto ako vcera a aj ten zazvorovy caj, co som pila rano mi pomohol asi na hodinku len..a co u teba nove?
tak to by som nevydrzala hladna byt tolko tak snad sa jej dovolam a objedna ma na skorsie ako teba aj ked pochybujem lebo ona dochadza dennodenne z Kosic az na 9:00 takze to je tiez naprd ako hlad mozno.nejak vydrzim ale horsie to bude s cikanim bo na povel mi to nejde hehe 😀 .. no mne pomaha pitie vzdy mam pri posteli mineralku ale najhosie je vecer zaspat lebo citim vsetko co sa v tom bruchu deje a nie je to moc prijemne na zaspavanie ale nebehala som na wc este takze zatial super aj tak akurat som hladna strasne stale a jem aj take veci co som neznasala a take co zboznujem tak moc nechcem ..
@lola7712 tak som ti ho poocumovala.. je pekny.. o tom potom.. taky technomamisckovsky.. pre vyznavacky techno stylu.. ultramoderny a urcite len ultralahky.. ja budem muset pre tu moju muchotravecku najst nejaky specialny.. lebo u nas v rodine sa vsetky babenecka rodia uz hyperaktivne.. a moja muchotravecka by urcite nevydrazala kludne sediet v tom sportovom kociku ako ma ten babyzen.. ked sa mi tam zacne trepat, tak mi ho cely pokazi.. a aj preto budem potrebovat aby sa mi ten sporták dal otocit o 180 stupnov s rukovatou.. teda ze ked budem chciet budem mat muchotravecku radsej pod kontrolou na ociach... lebo ist s muchotraveckou na prechadzku a nevidiet co robi sa mi moc nepozdava...keby som si bola ista ze nebude muchotravecka hyperaktivna a nebudem na nu muset kukat a mat pod dohladom brala by som ho hned 😀
@dominika1516 mne na moc dali skumavku a mam priniest ranny, takze to nie je az tak na povel 🙂 ja zatial necitim nic co sa v bruchu deje...ake su to pocity? no to vidis...babo ma ine chute ako ty 😀
@angel31 ale kdeze...my tak skoro chodime do prace..teda moj manzel, lebo cestuje kazdy den do Hlohovca...ja chodim s nim a vyhodi ma po ceste v robote, aby sme co to usetrili 🙂
@inviav aspon ze tak ze ti dali skumavku bo dakde mas dojst a tam na wc u nich cikat tak snad aj ta moja mibda dajaky plastak hehe .. no jak keby mi plavalo v bruchu vsetko jedlo co som zjedla a ked som hladna tak katastrofa este horsi pocit to je ako keby si cely den nejedla a potom vypila veeeela vody taky pocit presne :-P .. sak toto ale na sladkom sa zhodneme :-P
ja este aj tak premyslam s tym kocikom.. ze kupim len nejaky jednoduchy na 2 otocne kolecka vpredu, len na cas kedy bude muchotravecka malinka, ved po pravde bud ju budem kocikovat len u nas po dedine, na co mi ten obycajny kocik staci a autosedacku aj tak budem mat len v aute a na prenos, a radesj ked uz bude z muchotravecky mala sanmpionka tak kupim hadam nejaky super sportovy kocik aby sa dal zlozit dobre, ale kvoli tomu ze chcem tu rukavat otocnu tak budem kukat 4 kolesove sportáky 🙂 😀 a autosedacku si kupim podla interieru exterieru a vybavenia auta.. ale sak aj tak to pojdeme pokukat az vtedy ked sa vrati muz z ugandy... ked tak kukam na tie ceny.. tak tusim chudaka muza tusim budem muset z afriky do azie poslat.. ockovat tigrov brunejskeho sultana...
@angel31 .........to ma ani nenapadlo.......tak len usilovne hľadaj a potom daj info 😀 možno ma presvedčíš a kúpim iný 😀 lebo ta moja bublinka už teraz robi šarapatu v brušku 😀 a to je ešte mallilinka....no si neviem predstaviť ked už bude kopkať 😀 možno tiež bude aktivna po maminke 😀
dívcence nevim ci ste si vsimli a ci kukate spravy.. sak tusim v tej jojke sa to téz rotrhlo s tymi tehotnymi zenickami.. tam budu mat jako veselo,ked budu vsetky moderatorky doma na materskej.. 😀 , to budu tusim len muzi tam potom robit, teda moderovat
@dominika1516 dufam, ze nas tie pocity coskoro prejdu, aby sme si to mohli uzivat naplno 🙂
@angel31 nie ja som si nevsimla...my totizto televizor nemame 😀 no to bude potom naozaj cisto muzska televizia
@inviav no aj ja dufam ale mam skor pocit ze toto je len zaciatok :-\ .. ale ochvilku snad budeme mat babatka v naruci a bude nam dobre uz len :-P
@janulik_81 hahaha tak to bude mat zamestnavatel naozaj radost, ked mu vsetky tri odidete 😀
A asi tam planujes zostat a nevracat sa na SVK, su tam lepsie podmienky, ze? ja som z Nitry a tiez zatial silno tajim toto male stasticko. prave ma trochen povysili, tak nemozem hned tresknut tuto radostnu udalost 😝

@lydusska jaj.. o tom zeleze uz radsej ani nepis.. ja ti mam taky strach.. zajtra idem ráno na krv.. to bude ina katastrofa.. normalne som vyklepana.. ja to tak nemam rada.. tusim to tak vyzera ze toto bude moje posledne tehotenstvo.. ja na tie ihly a vysetrenia ozaj nemam nervy.. a to este ked si predstavim este aj zaverecnu kapitolu tehotenstva.. normalne mi husaca koza naskakuje.. 😨