icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lola7712
autor
18. sep 2012

@angel31 ....ty si expert..........prídeš mi ako veľmi pozitívny človek 😀 ...........som rada, že som ťa tu stretla........ja som tiež skôr tá, čo očakáva od života len to dobré..... 😀 a ked sa objaví niečo zle......tak ma to síce silnejšie kopne 😀 .....ale tak nevadi..............radšej myslieť pozitívne ako negatívne 😀

angel31
18. sep 2012

@lola7712 ved hlavne aby sme to stastne vsetko prezili 🙂 co si myslis, co bude z tvojej bublinky? ja som tiez rada ze si tu mozem pisat.. lebo moj muz sa teraz len uci a uci tie vsetky ugandske nariadenia a postupnosti pri vakcinacii.. chudak este si to musi aj prekladat do nasho jazyka.. nechcem ho vyrusovat zbytocne aby zas nebol jak hladny krokodil... zajtra ide ku kolegovi tak to chce stihnut.. nech sa poti, ked sa na ten preklad dal 😀

lydusska
18. sep 2012

@dominika1516 Tak supeeeer tie terminy budeme mat napodobne, ak teda vsetko v poriadku pojde 🙂 co si teda musime drzat palceky. A to je dobre ze tiez ste to vzdali uz tak skoro ako ste i zacali a vidis ... I ja som tie prve 2 mesiace ocakavala periodu s nadejou a ked prisla tak no co uz a pokracovala som, ale tento mesiac som ju fakt ocakavala s tym ze isto prijde hhh a vidis neprisla ... Ta psychika je dolezity faktor!!!! Na 100% ;)))).

To mas podobne ako i ja s tym ze mi zaludok plava, ale nezvraciam, iba citim ze nieco nie je OK s tym zaludkom, ja inak nikdy nausee nemavam a teraz po kazdom jedle to citim a niekedy i pred jedlom .... Ale zvlastne je ze to nemam iba rano ako sa hovori ja to mam pocas celeho dna take tie pocity. A vies co je zvlastne???? Veeeeeeela vody pijem, nie ako predtym, snad to nie je velmi zle .... Dneska ma tak boli hlava lebo som v praci bola taka unahanana ze som sa zabudla napit a mam take suche usta ze az no, budem musiet malemu/malej dopriat lebo inak ma znici s tymi bolestami hlavy ;))))....

Tak drzim palceky aby sa ti podarilo dostat sa k tej lekarke/ovi ... ze ta vezme ako novu pacientku. Ja som tiez este u doktora nebola, teda tu v Anglicku to nefunguje tak ze ides k doktorovi, ale iba ku specializovanej sestre, tak u nej mam dohodnuty termin az na 11teho Oktobra, ze dovtedy nemusim ist k nej .... tak v podstate som z toho troku sklamana ze az tak neskoro bude prva visita, ale povedala ze skor by ma i tak neobjednala lebo to tak robia az okolo 9-11 tyzdna prve vysetrenie .... Tak uvidime az potom a budem musdrejsia, snad mi i presne povie ten moj termin a aka velka je ta moja fazulka v brusku ;)))). Snad uz bude i okolo 20mm 🙂)).

Teraz pozeram ze si mi odpovedala uz pekne davno dozadu, tak som zvedava ci sa ti podarilo dostat termin???? Nech sa dari i nadalej ...

inviav
18. sep 2012

@lydusska Ahoj..no ako pozeram, tak my dve mame zatial rovnaky termin...mne by mali dat presnejsi uz 3.10., ale ked som bola v piatok u doktora, tak povedal, ze babo zodpoveda tt, takze zatial 11. maj 🙂 ja mam inak tie pocity tiez cely den..kupila som si aj zazvorovy caj, tak uvidim ako mi na to pomoze...rano som ho pila prvykrat a zabral asi na pol hodinu..tak aspon nieco 🙂 co sa tyka pitia vela vody, tak si myslim, ze je to normalne..ja som tiez ovela viac smadna, ako som byvala...ale tak ja pijem viac uz asi od 4tt...no to musis do toho vysetrenia este poriadne dlho cakat...dufam, ze ti to rychlo prejde a budete ok...treba si len niecim zamestnat hlavu a to cakanie prejde jedna radost...prajem vsetko dobre 🙂

dominika1516
18. sep 2012

@lydusska neuveris ale nepodarilo volala som jej cely den tak bud ma dovolenku abo furt som volala v zlom case ale tam je taka sestricka co kasle na vsetko a este je aj neprijemna a drza takze dokaze pokazit aj peknu navstevu :-\ :'(
no tak aj ja mam tie zaludocne stavy cely den a teraz je to najhorsie uz len cakam kedy poutekam bolia ma zuby a tiez hoava ako aj teba tak bud bude zmena pocasia lebo vtedy ma bolia zuby alebo to bude kat na svedomi bublinka 😀
co sa tyka toho nadmerneho pitia tak som na tom rovnako ale vraj je to dobre ked vela pijes lebo mas pit viac tekutin ako pred tehulkovanim
uz mam objednany femibion 800 a tie GraviPop lizatka proti nevolnosti tak sa tesim zajtra najneskor vo stvrtok by mali dojst 😉
lekarke volam este zajtra a ked nedvihne tak idem k nej osobne v piatok lebo vo stvrtok je v kosiciach :-\
ja sa tesim ze mame termin na maj bo v lete uz budeme pekne kocikovat a nebudeme musiet nase babatka babusit takze sa velmi tesim len nech je vsetko v poriadku s nasimi bublinkami 😉

inviav
18. sep 2012

@dominika1516 zuby ta bolia...chudatko..to je asi najhorsia bolest aku poznam a este ked bolia usi..sucitim s tebou 😒 a tie lizatka..to si si odkial objednala? ja este zajtra idem do novych zamkov a skusim ich zohnat v nejakej lekarni tam...no ked nepochodim, asi si budem musiet objednat z internetu...no ved ja kym ich zozeniem, tak uz mi aj zle prestane byvat 🙂 s tym terminom na maj...som to aj tak chcela..lebo ako pises som si nevedela predstavit ako som vo vysokom stadiu tehotenstva v najvacsich horucavach...no ale nehovorme hop...este nevieme ake bude pocasie v polke maja 😉

dominika1516
18. sep 2012

@inviav no mna zvykne boliet polka celej hlavy cize hlava ucho a zuby na pravej strane pri zmene pocasia som dajaka citliva na zmeny to ma aj mama aj babka takze genetika napdr 😉 ..
ale pekne musi byt ale aspon nam v zime bude teplo hehe budeme obalene pekne :-P
tie lizatka som zohnala na nete tak uz som objednavala femibion tak som dolozila aj tie lizatka a nasla som ich na stranke mojalekaren.sk dajak 2,45€ stoja asi tie centiky si moc nepamatam a je ich tam 12ks a 4rozne prichute 😀 .. mnam uz len zlizat :-P 😀 :-P

dominika1516
18. sep 2012

@angel31 ahooj mozem otazocku? .. ako si tak skoro zistila ze si tehu mala si priznaky ci ako? 😉

angel31
18. sep 2012

@dominika1516 kludne.. ked ja ti mam takych tusakov.. uz ma tie tusaky drzia vyse 3 rokov.. vzdy ked sa ma nieco stat , ja mam tusaka.. je to ako keby mi to nejaky duch povedal.. 😕 som sa rano zobudila s cudnym pocitom a cudne kukal aj moj muz... a ked mas cudny pocit a cudneho muza hned z rana tak urcite to nebude len take cudne nic.. behla som k znamej nech mi zoberie krv a zisti ci tam neni volaco cudne.. aj bolo.. len znama chvilu mucala a potom to z nej vyhrklo.. ze budeme mat muchotravecku 😀

lydusska
18. sep 2012

@dominika1516 Oh moja to mi je luto ze ti ten termin nevysiel vybavit. To hej leniva a neprijemna sestricka je to najhorsie. Vsak ale vdaka bohu ze zijeme vo svete kde si uz mozeme zvolit doktora, takze ak by tento doktor nevysiel, isto najdes ineho a mozno i lepsieho. Ak veris na osud tak mozno prave tak to ma byt ze ti nezdvihne telefon ;))). Ber to pozitivne.

A vlastne mas pravdu ohladne toho leta ;))) hihi snad pocasicko nam vyjde a nase bublinky pridu na svet do pekneho slnecneho pocasia, hihi no tu v Anglicku asi nieeee ale doma na Slovensku urcite ano hihi ;)))

lydusska
18. sep 2012

@inviav hihi 3tieho Oktobra to nie je az tak daleko ja to mam az toho 1teho Oktobra hhh takze trosku dalej nez ty, ale nevadi vsak sa nie je kam ponahlat. V praci som busy ako nikdy, takze ani neviem ako a ten cas mi uleti ... Az teraz si uvedomujem ako daleko uz som a to som si myslela ze som iba vo 4tom tyzdni hhh ... Uvidime ked mi urobia prve sono, tak budem tiez mudrejsia s tym predpokladanym terminom ;).

Inak aj tebe prajem len to najlepsie a vela zdravicka pre oboch, alebo troch hihi.

Aj som rada babenky ze ste mi potvrdili ze sa citite rovnako, vela soli a pijete omnoho viac vody. Inak od vcera som zacala brat zelezo a aj kyselinu listovu - znamu ako vitamin B9. hihi neviem ci to je aj psychickeho razu, alebo aj sa o trosicku lepsie citim, dneska som sa citila byt unavena a aj svaly ma boleli, ale nie az tak ako den predtym hhhh .... Ale to bude skor asi psychicke, neverim ze to mohlo az tak rychlo zabrat .. hhh

Aj beries nejake mineraly, vitaminy, ale ine doplnky ku strave?

lydusska
18. sep 2012

@deenielka hihi no ako vidim viacere tu mame take trosku dilemy s prezradzovani zamestnavatelovi. Ja to tiez prezradim az ked to zacne byt vidiet, lebo som akurat v procese podpisu zmluvy a to som na zaciatku tehotenstva, booooze tp su dilemy, ale co uz musim teraz mysliet na seba, nasu malu fazulku a skusenost co sa hodi po materskej na hladanie prace ;)))).

tak drzim ti palce, prezrad co najneskor a bude!!!! To sa budu vsetci nasi zamestnavatelia tesit!! Hhhh

lydusska
18. sep 2012

@angel31 juuuuuj to mi je luto ze az taku hrozu mas z ihiel. Ale tak radsej si to nepredstavuj!!! Ale tes sa z toho ze po tom porode co za zazrak bude smat doma!!! Drzim ti moc palceky, nech to prezijes v poriadku!!! Som si ista ze ano! hhh

dominika1516
18. sep 2012

@angel31 fuhaaa parada aj ja by som chcela mat takych tusakov ja ich mam vacsinou v zlom ked sa stala nejaka katastrofa takze moje tusaky nie su take kasne ako bolo to tvoje pri muchotravecke :-P ... a planovali ste babatko? ..

lydusska
18. sep 2012

@janulik_81 Ja byvam v Bristole, to je super stretnut tu dusicku s podobnym osudom tu UK ;)).... A v ktorom si asi tyzdni, vsak prezrad ;)))), nemas to v profile napisane Ako som ti uz publikovala na stenu tak mne midwife povedala ze prve scany sa robia medzi 9-11 tyzdnom, tak skus jej zavolat a uvidis ze co a ako. Ale samozrejme ze v londyne to moze byt ine!!! Som zvedava, ak mozem vediet co robis v tu v Anglicku? Ako dlho si uz tu?

Inak vela zdravicka obom ;))))

dominika1516
18. sep 2012

@lydusska noo tak ja tu v okoli mam len dve lekarky potom by som musela cestovat az cca 45km a to ma nelaka hlavne ked budem mat nevolnosti alebo v zime takze dufam ze sa zajtra dovolam jednej a ak nie tak druhej bo uz by bolo nacase ist na prvu navstevu :-\ ..
noo anglicko neni nic moc co sa tyka pocasia ale mozno sa stane dajaky zazrak a koli tvojmu babu bude pekne a ked nie tak dojdes na SVK a mas pekne vacsinou :-P
a preco sa tam tak dlho caka na prvu prehliadku?

lydusska
18. sep 2012

@dominika1516 Jeeej ty si aka zlata ;)!!! Dakujem.

Inak teda drzim palce aby ti aspon jedna z nich vysla teda. Inak ty si nebola pred tehotenstvom uz registrovana? To si nechodila na prehliadky? Juuuuj to je dost riskantne teda, kazda zena by mala aspon raz za rok navstivit gynekologa .... To je potom dost tazko sa dostat k nejakemu lebo nepozna ... mmmm ... co teda aspon ja viem.

Ale nevadi drzim palce na zajtra!!! lebo fakt to cestovanie by bolo riadne na figu, ale hlavne ta dialka by bola este horsia ...

janulik_81
18. sep 2012

@lydusska ahojcek. Ja som tak 5-6 tyzden. Nechcem si to davat do profilu, kedze je to este stale dost zavcasu, chvilku este pockam. Ja idem k doktorovi v pondelok, tak uvidim, ze co mi povie. Ale viem, ze aj kolegyniam robili scany az tak v 12-tom tyzdni.
Robim uctovnicku a som tu nejakych 8-9 rokov. Zatial byvame v Londyne ale o take 2-3 mesiace sa stahujeme do Welwyn Garden City. A ty co robis? Planujes byt s babatkom v UK?

angel31
19. sep 2012

@lydusska pekne si to napisala🙂 ved to, ide o ten moj malinky zazrak

angel31
19. sep 2012

@dominika1516 planovali, planovali.. len ked sme boli mladsi sa nedarilo a teraz ked sme uz taki cez tridsiatnici ani sme sa nesnazili, ani sme necakali ze by sa nam tak pritrafilo ze tak lahko by k nam bocian vzlietol..uz len cakat s akym nakladom leti..

inviav
19. sep 2012

@lydusska ja beriem iba kyselinu listovu a to odvtedy, ako som si nasla dve ciarky na teste...chcela som pockat na lekara ako sa vyjadri, ci mam brat aj nieco ine...a povedal, ze kyslina listova mi zatial staci a ked bude treba nieco ine..on mi povie...nie je velkym zastancom uzivania hocijakych tabletiek pocas tehotenstva aj ked su to len vitaminy..hovoril, ze mam vsetko konzultovat s nim...a podla krvnych testov mi vzdy povie, ake si mam kupit...ale mam brat vzdy iba jedny...aby to nevplyvalo zle na dietatko...radsej pestra strava...on je tu od toho sef, tak posluchnem 🙂 neviem, ale mne to na nic nevplyva a rozhodne mi nie je lepsie, ked si dam listovku...takze to asi bude len placebo efekt 😀 no inak ked si to tak zoberies, tak za 3 tyzdne mame uz stvrtinu tehotenstva za sebou...takze v podstate to uteka dost rychlo 🙂

inviav
19. sep 2012

Dobre ranko prajem buduce maminky...takze dnes sa mi snivalo, ze som si obliekala babatko na zimu do overalu...a predstavte si, obliekala som chlapceka 🙂

dominika1516
19. sep 2012

@lydusska dakujem 😉
no nebola som u ziadnej registrovana ale na prvu prehliadku som bola da sa to tak nazvat mala som problemy a skoncila som u gynekologicky v Nitre na pohotovosti ale to bolo cca 7rokov dozadu takze viem ze sa to nepocita .. nemala som potrebu k ziadnej ist mala som vsetko bez problemov takze netrebalo akurat minuly mesiac sme sa s Drahym bavili ze vzdavame snazilkovanie a pojdeme na vysetrenia ale nestihli sme kedze je bublinka na ceste :-P
no ja dufam ze ma zoberie aspon jedna z nich a ak nie tak ma caka cestovanie ale zas v Kosiciach je jeden skvely doktor takze by to nebolo az tak zle cize mi je jedno u koho budem len uz chcem niekoho mat a vidiet fazulku na ultrazvuku 😀

dominika1516
19. sep 2012

@angel31 jeej tak to je krasne ze to prislo a ze sa ten bocian dostal k vam :-P .. teraz uz len cakat a uzivat si potom mamickovanie 😉

dominika1516
19. sep 2012

@inviav 😀 😀 😀 chlapceka si obliekala ?? hehe co to ty mas za sny :-P .. a chces viac chlapceka alebo dievcatko ? 😉

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 ale strasne zivy sen to bol..normalne som sa az budika zlakla, ked zazvonil...skor dievcatko...ale ked nebude teraz, tak nabuduce 🙂 a vy?

angel31
19. sep 2012

@dominika1516 no ved.. ale tak ja si budem muset asi zavolat na pomoc aj opatrovatelku.. lebo sama to nezvladnem.. muz ktovie ci nebude chcet zase vycestovat a tych mamickovských povinnosti bude pribudat..alebo jedine ze mu spravim skrt cez rozpocet a dam mu namiesto vakciny do packy flasticku s mlieckom a hugiesku 😀

angel31
19. sep 2012

@inviav tebe sa to snivalo??? jej a ja som vcera bola v lidli a tam veru uz maju aj fusaky.. 😕

angel31
19. sep 2012

@lola7712 & ze bud pozitivne naladena.. ked rano nejaky paco zapali nestťastnou nahodou nase smetisko na kopecku pri chate.. vsetko fuka rovne mne - byvam na kopecku oproti! dovi co tam vsetko hori.. vsetky te bioxiny idu rovno na mna.. este sa toho nadycham a ublizi to muchotravecke.. a nebude most dobre dychat a mne sa namiesto pekneho ruzoveho babenecka narodi modre!!!!! a ktovie jako tie bioxiny reaguju!!! este jej to uskodi a bude jej zima, lebo vraj to posobi na termoregulaciu!!!

dominika1516
19. sep 2012

@inviav tak ja chcem dievcatko a moj drahy chlapceka takze bojujeme medzi sebou tak trosku ale pozedala som tie kalendare pohlavia a vychadza nam to na dievcatko ale to je podla mna vobec nesu presne udaje
:-P

@inviav @lydusska akurat som dovolala so sestrickou a povedla jej vsetko ze chcem zalozit kartu uplne novu a ze mi vysiel pozi testik a tak ma objednala na 26.9. o 11:00 tak sa tesim bola mila a ze nieje problem takze som rada ze konecne mam doktorku 😉