icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

pupendo5
28. dec 2012

Inak baby, rozmyslate uz nad vybavickou?🙂 kolko coho a tak? 😅 .. Myslim hlavne oblecko 🙂)

anika44
28. dec 2012

Nič si z toho nerob, po pôrode budeme mať aspoň čo zhadzovať 🙂 ja už musím nosiť priateľove veci, bo moje už neoblečiem 🙂 ale čo už, hlavne aby bolo mimčo zdravé

anika44
28. dec 2012

@pupendo5 vieš čo ja som si čítala aj na nete, že čo všetko budem potrebovať ale problém je ten, že všade píšu niečo iné hlavne počty kusov, čo som si ja našla, len čo potrebujem do pôrodnice sa mi hlava zakrútila a na inej stránke bolo písané o 4 kusy z každej veci ( teda na oblečenie ) naviac...sa bojím,že nakúpim toho priveľa a potom čo s tým budem robiť, lebo mimčo tie prvé mesiace bude rásť ako z vody

veronikabb
28. dec 2012

@pupendo5 ja som citala kopec takych zoznamov a som sa rozhodla, ze si spravim podla seba a hotova vec a mam aj super kamaratku ona ma dve male deti tak mi poradila co vlastne naozaj potrebujem popripade ci staci pred alebo po porode zaobstarat 🙂

pupendo5
28. dec 2012

@anika44 presne ako vravis, tiez ked citam tie zoznamy ma obleje pot ze TOLKO! 😲 a potom kazdy povie ze staci malo veci, ale nikde nepovie nikto ze kolko 😀 . A presne, hlavne nech je babo zdrave, ved schudli aj ine potom 😅

pupendo5
28. dec 2012

@veronikabb Tak to by si sa mohla podelit s takymi super radami 😉 aspon ja budem velmi rada - kazdy totiz povie inak
😕

anika44
28. dec 2012

@pupendo5 presne tak ako vravíš, ja som si zobrala zošit a papier a spisujem si, čo mi kto poradil, poprípade čo nájdem tu na nete a pôjdem do obchodu a pokúpim čo treba. Dupačky a podobné veci budem kupovať v Tescu tie balenia po 3 kusy a stojí to len okolo 6-7 eur. Bavlnených plienok si kúpim iba 15 kusov, bo mám od sestier po ich deťoch nejaké, niektoré su zachovalé a niektore vyhodím, tých 15 kusov budem mať len ked pojdeme na prehliadku a do pôrodnice. Budeš používať aj bavlnené plienky? Čo myslíš je lepšie si ich objednať cez internet alebo kúpiť v nejakom detskom obchode?

pupendo5
28. dec 2012

@anika44 No zevraj bavlnene plienky su dobre na osusenie po kupani, ze je to to najjemnejsie pre destku pokozku, a samozrejme na balenie na siroko - ak odporucia, na kojenie a odgrgnutie a pod. Inak budem pouzivat jednorazove plienky ale urcite budem mat tak okolo tych 15 ks. Inak ze su aj rozne velkosti 🙂)) a niekto odporuca 10 vacsich a 10 mensich 😀 Co sa tyka oblecka tak mam nieco od kamosiek za symbolicke ceny a nebranim sa ani bazariku ak budem moct povyberat vecicky osobne. Ale tak samozrejme aj nove treba mat ;) Tiez nevidim nic zle ani na tescu, maju aj pekne veci a za dobre ceny.

anika44
28. dec 2012

Presne tak aj ja mám veci už používané, čo bude mať malý na doma ( nie som milionárka, aby malý nosil nové veci len tak na doma,som zatiaľ slobodná mamička na PN-ke a materská je strašne malá,tak treba šetriť 🙂 ) a pár nových vecí mu kúpim, aj tak za mesiac mu to bude malé a bude treba kúpiť zasa vädšie veľkosti. Kočík budeš kedy kupovať?

pupendo5
28. dec 2012

@anika44 na to ani nemusis nebyt milionarka ;), podla mna to je proste skoda tych veciciek co boli par krat oblecene - mozno to vyznie blbo, ale setri to aj zivotne prostredie a ja nemam rada ked sa plytva 😝 V obchodoch je to strasne predrazene. Teraz si tu polovica z vas o mne bude mysliet ze som na hlavu 😅 Neznamena to ze si alebo dietatu ak mozem nedoprajem, ale s rozumom 🙂

veronikabb
28. dec 2012

@anika44 no vraj tie bavlnene plienky nie su ako volakedy a ja som pozerala kolko stoji balenie u nas 10ks a kolko na nete rozdiel nejakych skoro 6 eur skoro ma slahlo 😠 😠 😠 to akoze som nemala slov a takisto sa tyka aj ostatnych veci pre babo. Ja uz mam kopec veci aj odtialto s konika od inych mamiciek veci su ako nove pretoze babatko neznici. Samozrejme kupim aj nieco nove vacsina znamych mi radi Tesco k doktorke a do porodnice 🙂

anika44
28. dec 2012

@pupendo5 Ja súhlasím s tvojím príspevkom, aj ja som šetrná a je zbytočne pchať obchodníkom peniaze do vačku. novorodenec to nijako oblečenie nezničí,len čo ho preciká alebo ogrcká a veľa mamičiek má veľmi zachovalé vecičky,tak sa to oplatí kupovať z druhej ruky.

anika44
28. dec 2012

@veronikabb Aj ja budem kupovať v Tescu oblečko, je to lacné a aj peknučkavé.

anika44
28. dec 2012

@veronikabb už si rozmýšlala kedy kúpiš kočík?

veronikabb
28. dec 2012

@anika44 mne znami hovorili, ze aj kvalitne ked sa to pere ako ma tak sa veci ani neroztiahnu ani nezmolkaveju a to trojbalenie ani nestoji vela nejakych 6 alebo 7 eur a tolko u nas stoji jedno body v obchode s detskym oblecenim 😠 😠 😠

anika44
28. dec 2012

Presne tak ako hovoríš, ja som tam aj priateľovi kúpila spodne prádlo a je fakt dobré.

veronikabb
28. dec 2012

@anika44 no tym sa zapodievame uz dlho ja som pozerala uz aj na bazosi lebo teraz tie kociky vyrabaju nejake male hlavne vanicky neviem ci nejake pol rocne tam uz mestime budu mu nozicky trcat. Niektore su tam pouzivane nejake 3 alebo 4 mesiace a vyzeraju ako nove tak uvidim este 🙂

anika44
28. dec 2012

Mne odporučili kúpiť kočík s čo najvädšou vaničkou a už som si aj vybrala Dorjan značku a tie majú aj dosť veľké tie vaničky ale asi až tesne pred pôrodom ho pôjdem kúpiť

lydusska
28. dec 2012

@anietka urcite to nevadi, pockam kym si ma pridas a ja akceptujem ;).

anietka
28. dec 2012

@lydusska už som ťa požiadala 😀

twetinka81
28. dec 2012

@pupendo5
@veronikabb
@anika44
ja som vcera kupila prve tri vecicky a prave v tescu, su pekne, vyzeraju kvalitne a este aj boli za polovicnu cenu, to sa naozaj oplati. My sme sa rozhodli ze kupime len par veciciek, nech ma malinke aj nieco nove, ostatne veci im uz pobalili kamosky a najma sestra. Aj mne to pride ako zbytocne vyhodene peniaze, pokial nie je treba, ved babatka z toho aj tak rychlo vyrastu a ani to poriadne nemaju ako znicit.

anika44
28. dec 2012

a čo si kúpila v tescu a za aku cenu?, sú tam teraz akcie?

twetinka81
28. dec 2012

@anika44 niektore veci su za 50% a tie ktore nie su na to mi dali zlavu 10%, kupila som take bodynka (2 ks v baleni) a tak supravicku body + dupacky. Bezove s macikami. A este som tam videla krasne take trojbalenie body biele so zirafovym motivom, ale v nasom tescu mali len velke cisla, skoda. My nevieme co to 100% bude, tak preto bezove. Doktoro vravel ze dievcatko, ale nebol si 100% isty, tak to nechcem aj ja prehnat s farebnymi vecickami.

lucynka777
28. dec 2012

@anika44 aj ja som pozerala na kocik Dorjan http://www.4mama.sk/kociky-akcie/dorjan-danny-s... ak by si chcela tuto je pekne video k nemu a ukazka toho, co vsetko kocik obsahuje, ako sa sklada,...vysnivany mam sice CONCORD, ale dat za kocik 1000€ mi je luto 😒

anika44
28. dec 2012

@twetinka81 béžová farba je neutrálna,takže to pristane aj pre chlapca aj pre dievčatko. Tuším zbehnem do tesca niečo pokúpiť 🙂

veronikabb
28. dec 2012

@lucynka777 pekny kocik 🙂

anika44
28. dec 2012

@lucynka777 mňa hneď ohúril ten dorjan ale ten flowers, musím skočiť ešte do nejakých predajní,aby som si ho naživo okukla a aj povozila a potom si ho objednám tu z netu.

lydusska
28. dec 2012

@anietka tak uz si pridana ;).

julinka88
28. dec 2012

Ahojte babulky tak dnes sono úúúúspešne za sebou a budeme mať chlapčeka takže Filipkovi pribudne braček 😀
Máme 520 gramov sme zdravý a takto krásne si cmúľame palček na ručenke 😀

julinka88
28. dec 2012

tu som a som chlapisko 🙂