Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@froggynka2013 tak sa blahozela a vitaj medzi nami ;))), nech sa dari maminke a malemu ;))))
baby ja žiadne vitamíny neužívam... som sa aj lekára pýtala či si mám niečo kúpiť tak povedal že zatial nie že drobček je dosť velký aj ja mám všetko v poriadku... tak radšej mám jesť veľa zeleniny a ovocia to je najlepšie a nie chémiu pchať.... tak uvidíme
@lydusska Ja beriem iba Femibion 400 a na včerajšom ultrazvuku mi môj dr. povedal, že dieťa je dosť popredu a že tú kyselinu nemám papať každý deň, stačí iba 2x do týždňa, lebo sa mi narodí veľké dieťa a budem musieť pri mojej kostre rodiť cisárskym. Lebo mal viac ako 450gramov a má mať max 300. Tak to musím brať pomenej. Inak nič iné neberiem, len železo čo mám predpísané.
Viem co myslite babenky, ale kvoli tym krcom asi iba to magnezko budem brat, ja ziadnu kombinaciu mineralov nepotrebujem .... kym si to same telo ako v tomto pripade nevyziada ;))), tak uvidime ci zaberie prti tym krcom. Zatial sa neobjavuju nejako extra vela, ale ked sa objavia, nakolko s nimi nikdy problem nemam a teraz to zacalo, tak skusim a dam vediet ci pomohlo alebo nie ;)
@lydusska Ahoj ja som jedla Femibion 400 ale zacala som z neho priberat a mala som zapchu tak mi to lekar zmenil na ladevitae ci ako sa to pise a to si nemozem vynachvalit, velmi dobre to je aj zapchu uz nemam aj normalne priberam som spokojna....
tak čo kočky prevladaju u vas skor dievčence či chlapci? Tie čo si davali zistit pohlavie.
dievcata, neviete mi poradit, co si mozem dat na bolave hrdlo. Dnes rano som sa zobudila a mam ho trocha zapalene.
@twetinka81 baby tu pred casom pisali o nejakej alpovej masti alebo cibulovom sirupe
baby a ked si kúpim ten femibion 400 to možem brať až do konca tehu ale potom zase niečo iné v tretom trimestri? lebo ked ten moj doktor mi nič neodporučí že načo ked je všetko v poriadku.... poradte mi či si mám kupiť niečo ine alebo ja už neviem čo.....
@twetinka81 v lekarni ti poradia, zevraj Septisan su jedine tabletky na cmulanie co mozu tehotne.. Ale moc mi nepomohli a ked mi bolo fakt zle mi dr. Povedala ze kludne nech si vykloktam aj s tantum verde, ved ze pit to nebudem a ze aj nosne kvapky v malom mnozstve nemozu napachat skodu.
@mimik456 pokial tvojmu telu nic nechyba tak netrba brat nic ak mas pestru stravu.. Podla mna ublizit ti ten femibion aj ked ho budes brat v 3 trim nemoze, ale naozaj sa z tychto vit rodia velke deti. Ja som si ho kupila potom ako som bola taka nakapata (skoro 2 tyzdne som bola k.o. v posteli) a 3 x za sebou sa mi vyhodil na pere herpes.. Tak ze nech mam nejake vit..
@pupendo5 no ja som niekde citala, ze od tych vselijakych cukrikov na hrdlo vraj mavaju potom deti problemy zo stitnou zlazou. Netvrdim, ze je to 100 percentne ale je to aj mozne 😒
@veronikabb zatial skusam len caj a kloktanie, tak uvidime ci pomoze.
Ahojte tak ja sa ku vam pridavam sice troska neskor ale predsa.po predchadzajucich problemoch a nasledne komlikovanych par mesiacoch si mozem zacat uzivat tehotenstvo. Vidim, ze ja vas tu statocne vela a este som ani nestihlaprecitat vsetky vase prispevky 😉
@veronikabb to veru neviem, ale ten septisan sa moze..
@twetinka81 ahoj, pred tyzdnom som mala velke bolesti hrdla a dusivy kasel, velmi mi pomohol sirup od @bebe2013 : zmiedas cibulu, med a stavu z citrona a davkujes po lyzickach. Mozes si kupit v lekarni Propolky na cmulanie, su celkom prijemne a na bolesti tiez uzivat Septolete, to je na dutiny, tiez som uzivala a mozu aj tehotne. Vela stastia, ja som sa potrapila cele sviatky ☹
@twetinka81 tak to je jasne ze caj, med, citron, cibula, cesnak je zaklad 🙂 - ked ma pred 2 tyzdnami zacalo bolet hrdlo tak som jedla surovy cesnak s chlebom a medom.. Slzy mi tiekli poriadne ako to stipalo 🙂)) ale preslo to do rana - myslim to hrdlo
no aj my vraj budeme mat dievcatko 🙂
@veronikabb no aj my by sme mohli mat dievčatko ked už chlapca mam 😀 Ale v podstate mi je to jedno myslim že je to druhy chlapček 🙂
@bubinko83 ja som bola nejak presvedcena, ze to bude chlapcek neviem preco 😵 a ze to bude dievca vraj no uvidime ... podstate mi to bolo jedno hlavne nech je zdrave co zatedy je 🙂 🙂 🙂
Aj my budeme mat dievcatko 🙂
@veronikabb ved aj mne je to jedno hlavne nech je zdrave a nech si tam ešte plava 🙂 my nechceme vediet pohlavie tak sa tešim na porod.

@veronikabb ja nosim velkost M, tak som si tu mensiu objednala, ale v januari by som zvolila to vacsie cislo uz len kvoli tomu, aby netlacili na brusko