icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bubinko83
29. dec 2012

@veronikabb ty si z topolcian priamo? Komu chodiš ku gynekologovi?

pupendo5
29. dec 2012

My budeme mat babu a tiez som myslela, ze to bude skor chalan lebo vsetci mi to predpovedali 🙂 jasne ze je to jedno, hlavne nech je to zdrave! Ako hovori jeden moj znamy, " pri prvych 3 je to jedno " 😀

twetinka81
29. dec 2012

@adell34
@pupendo5
dakujem za rady, vyskusam, dufam, ze pomoze.

bubinko83
29. dec 2012

@pupendo5 ja som vždy tužila po chlapčekkovi a toho už mam tak som spokojna a ak bude aj druhy nevadi aspon využijem vecičky ktore mi zostali.

veronikabb
29. dec 2012

@bubinko83 chodim k Valaskej

mimik456
29. dec 2012

ved aj ja som mala stále pocit že to bude chlapec ale nakoniec je to dievčatko.... ale základ je že je zdravučká

dominika1516
29. dec 2012

@lydusska travili sme spolu inak to uz nejde mi sme totiz ako zrasteny mi nikam bez seba nejdeme okrem prace aj to ma vozi aj do prace aj z prace 😉 .. takze sme boli u nasich na veceri a kedze nasi veceraju skor ako svokra tak sme stihli obe vecere a vsetci boli spokojny no ja prejedena 😀 .. jaaaj vy az tak pred heej 😉.. no co sa tyka setrenia miesta je to vyhodne mi uz sme vypratali babatku jednu skrinu ale uz teraz vidim ze to nebude stacit 😀 .. a ty ako si sviatkovala nesi este prejedena tych vianocnych dobrot 😀?? .. cmuky :-*

dominika1516
29. dec 2012

@inviav jeeej aj moj otec je darca on uz musi ziskat len poslednu najvyssiu plaketu a bude mat vsetky ale to mu este chyba do nej par odberov 😀 .. fakt je krasna uz len babatko do nej dat a nech si spinka 😉 .. aj mi uz sme si vyhliadli lekarku ale este sme za nou neboli no po novom roku uz pojdeme ona bola aj detska mojho draheho takze ho pozna a tesi sa ze chceme dojst akurat za nou ja ju sice poznam len z videnia ked sa stretneme ale vyzera byt v pohode mila vzdy sa prihovori a od kedy vie ze s kym cakam babo tak je este zhovorcivejsia hehe .. 😉 .. inak je pravda ze buduca lekarka babatka dojde prvykrat na navstevu domov ?

marioneta89
29. dec 2012

@lydusska ja som zacala uzivat uz od zaciatku Calibrum, teraz mam Calibrum mami a tam je všetko, aj ta kyselina listova, aj vapnik, magnezium, železo, vsetko co by babatko malo potrebovat, tak dufam , ze je to aspon na nieco uzitocne a bude mat vsetkeho dostatok 🙂

lydusska
29. dec 2012

@dominika1516 Moja haha my uz sme tych dobrot nemali v stredu, to sme vsetko spraskali haha teda ten mj manzel hlavne tomu zacalo dobre smakovat i za mna haha ;)). Mi pride ze on je tehotny nie ja ;))). Inak radsej si nic take moc nekupujem, snazim sa skor pomarance a mandarinky papat a dneska som si tiez kupila zlty melon, tak som zvedava ci bude sladky.

po pravde sa uz moc tesim domov, tam ma budu rozmaznavat ked pridem zase po dlhom case domov, tak sa mooooc tesim. Budeme oslavovat moje tehotensto, lebo to idem konecne oficialne oznamit aby som uz nemusela zatlkat haha ako to este stale robim. Kpa mojich znamych je uz v ocakavani, ale aby to neprezradili skor ako ja sa dostanem domov, tak to nechcem nikomu este oznamovat ;).

Inak som videla kocik co si si vybrala, peknucky ta zelena je uzasna. Tak blahzelam ku kupe. Ja som este ziadne policky nevypratala pre babo, juuuj s tym este bude problem hhh. A co vy ako sa vam byva u svokry? uz sa trosku umudrila?

lydusska
30. dec 2012

Dobre ranko babenky moje ;). Ako sa dnes mate? ja som si dneska tak dobre pospinkala ... co vy? Az nad ranom ma babo zobudilo ked sa zacalo hmyrit ;).

inviav
30. dec 2012

@dominika1516 tak u nas je ciel taky isty...zatial ma iba 25 odberov, tak ma este co robit...ja som tiez volakedy chodila, no ja mam iba 5....dakujem, no uz som ju aj zlozila, nech sa na to neprasi a nechala som v izbe iba postielku s matracom a zvysok som schovala do skrine...aj tak to budem musiet vsetko poprat a pozehlit...dufam, ze sa babatko uz ukaze nech mozem rovno poprat aj oblecenie pre neho 🙂 a ty mi daj hned vediet, ako pojdes od doktorky, lebo uz som aj ja nedockava, ze co budete mat 🙂 neviem ci je to pravda o tej navsteve, pocula som uz o tom, no naozaj neviem...volakedy viem ze sa chodilo este ked som sa ja a moja sestra narodili....tak necham sa prekvapit..aspon jej kavicku urobim 🙂

bulik30
30. dec 2012

Ahojte baby , tiež patrím medzi prvorodicky , chcela by som sa opytat ktore z vas uz citie pohyby a od ktoreho tt - ja zatial necitm - iby sem tam mam taky zvlastny pocit ale neviem ci je to ono. dakujem vam za vase odpovede 🙂

inviav
30. dec 2012

Ahojte, uz ste zacali pohyby citit aj zvonka? Nas ocko stale caka, ze uz aj on na dotyk bude citit Zlaticko a stale sa nic nedeje...citi zatial iba maminka

julinka88
30. dec 2012

@lydusska ahojky no aj sa vybuvinkám teraz dobre ale v noci musím ísť pravidelne na wc a malinký mi sedí s ritkou na mechúry aspoň doky tak povedal a aj to tak cítim keď kope tak ma kope do mechúra 🙂

lucynka777
30. dec 2012

@inviav ahoj, nas tatinko tiez citil iba raz kopancek aj to po poriadnej davke chrenu a udeneho 😀 mozno ta silnejsie kopka v noci

inviav
30. dec 2012

@lucynka777 no neviem, v noci spim celu noc bez jedineho prebudnia, ze by ma niekto v brusku kopol 😀 asi vyskusam aj ja nejaky ten chren

lydusska
30. dec 2012

@julinka88 nooo vsak i mna zobudilo male ked som zistila ze si leim n bruchu asi som ho velmi tlacila, to bola bolest ze som sa musela otocit na druhu stranu. A potom to zacalo i na druhej strane. No zaujimave a ked som sa zobudila a dala nieco do zaludka tak t prestalo a teraz znova zacalo asi je hladny prcko. Citite babo v brusku tiez intenzivnejsie ked ste hladne?

maruskaaaa
30. dec 2012

@mimik456 Ahoj, Femibion 400 je dobrá vec, berieš ju od 12 tt až do kojenia môžeš. Ja som brala každý deň, len malý z toho rýchlejšie rastie, tak mi dr. povedal, že si to mám dávať iba 2x do týždňa, aby sa nenarodilo veľké bábo 🙂

maruskaaaa
30. dec 2012

@lydusska No dnes sme sa vyspinkali super, až do 12:00 hod 🙂

bucanova
30. dec 2012

@bulik30 ja som dostala na vianoce od nášho drobca darček - prvé pohyby v brušku. Vtedy som bola na začiatku 21 tt. najprv som si nebola istá, či to nie je sťahovanie nervu, také tiki, ale potom keď sa to opakovalo večer aj 5x za sebou tak som vedela, že to je náš Branko. Aj manžel si položil ruku na bruško a cítil, ako malý kopol 🙂

veronicka12
30. dec 2012

Ahojte maminky pripajam sa k vam hoci nie som prvorodicka cakame druhe dievcatko velmi sa tesime a dufame ze vsetko dopadne tak ako ma.Kopanie malickej citim od 17tt je to krasny pocit a uzivam centrum materna 1 krat denne. Doteraz som uzivala aj kyselinu listovu. 18.1.2013 idem na kontrolu na cukrovku tak dufam ze to bude ok. zatial pa

lydusska
30. dec 2012

@maruskaaaa juuuj no to ste si dobre potiahli teda ;). ja som spinkala iba do 8ej, ale i to stalo za to lebo vzdy som hre uz 6-6.30 rano hhh.

lydusska
30. dec 2012

@veronicka12 Tak vitaj medzi nami veronika ;). A moc blahozelam k babatinku. Aj ja stale uzivam kyselinu listovu, teda ked si na nu spomeniem hhhh, som hrozna v tom ;). Ale ved i tak uz ju tak moc netreba to len tak preventivne.

maruskaaaa
30. dec 2012

@lydusska No ja si rada pospím, keď môžem 🙂

julinka88
30. dec 2012

@veronicka12 Aj ja ťa vítam medzi nami a držkám palčeky nech ste zdravučký 😀

veronikabb
30. dec 2012

@maruskaaaa @lydusska baby ja som tiez riadny spachtoš 😀 😀 😀

julinka88
30. dec 2012

Ahojte babulky tak dnes som sa pustila do triedenia vecičiek a keďže naše prvé dieťa bol chlapček a teraz druhé bude zase chlapček tak to má aj svoje výhody a mám výbavičku nachystanú 🙂 !!!!!!!!!tak tu sú vecičky pre nášho drobčeka 😀
Ostatné mám v albumíku kuk 🙂

veronikabb
30. dec 2012

@julinka88 wauuuuuu 🙂

julinka88
30. dec 2012

@veronikabb Ďakujem a už nám chýba iba pár drobností ako dudlík, ešte aspon jedny návlečky do postielky no a naposledy kočík 😀