Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Ahojte kocky, tak mi sme boli vcera na premerani znova na biometrii a sme kraaasne podrastli mame cca 537g a lekar bol velmi spokojny, pohlavie nevieme aj ked treti lekar povedal ze asi dievca ale stale mame nejako prekrizene nozicky, alebo rucicku tam mame tak neviem.... jedine co nam nebolo vidiet tak ten amnialni pruh, ze mame prist o 3 tyzdne na kontrolu. Kedy idete na glukozovy test?? mozeme si priniest citron, alebo caj???
ahojte baby... dne som bola na internom poslal ma gynekolog, všetko je v poriadku akurát mám cholesterol až sa smial že ja taká chudučká a mám s ním problem.... zajtra nás čaká poradňa strasne sa na našu krásku teším dúfam že sa ukáže tváričkou nie ako minule... konečne na mňa prišlo doslova žranie doteraz do mna neslo ale posledné dni som sa nejako rozbehla... som rada že konečne budem priberať.... a vy sa ako máte? ešte som zabudla na budúci týždeň sa chystáme kupiť kočiar.....
kočky poradňa dopadla super maličká mi ukázala jedine zadoček.... ale vrtela sa ako vrtuľka..... všetko je v poriadku dalsia nás čaká 25,1 a budeme piť tú sladku vodu na cukor.... fuj vobec sa neteším.....
@mimik456 Mimik ja idem na sladku vodu nabuducu stredu, tak som zvedava ako to zvladnem ja radsej sunku ako sladke....len neivem ci si mozem zobrat caj alebo citron aby sa to aspon trosku zmiernilo...
@froggynka2013 no ja som na tom tak isto ja radšej tlačenku a šunku ako sladke presne ako ty..... neviem ti povedať či možeš niečo také lebo mne povedala na lačno že len čaj nesladení vypiť....
čavtee .. mne lekárka povedala že na ten cukor 2 dni predtým nemám nič sladké ani ovocie, a na ten test si mám vziať nesladený čaj s citronom
@froggynka2013
Ahojte baby,
máte niektorá kúpený vankúš na kojenie?neviem sa rozhodnúť aký kúpiť,tak by som sa potešila vašim názorom 😉
@mariettka27 ja som si ho kupila s tymi gulickami a je super hlavne sa mi velmi dobre spi. Priatel ho pomenoval anakonda, chudak teraz spim natlacena na vankus a nie na neho 🙂 inak kupila som ho tu na bazare, ved co moze byt na nom pokazene predsa.
Tak vcera sme boli na 3D bolo to super, krasny zazitok, dr nam dal vela foto pekne dvd aj s hudbou a potvrdil , ze to bude dievcatko, tak sme mali vecer rodinne kino 🙂 Malinka ma cca 435 g az na to, ze si davala rucicky pred tvaricku stale, ale po pol hodine sa podarilo ju odfotit aj s tvarickou
Ahojte babulky akurát pozerám že malinká čo čaká ivuskase má 435g teda ano je to dievčatko a ja čakám chlapčeka ale moj malý má už 520g a je len o týždeň popredu od tejto princezničky aké váhy majú vaši drobčekovia?????? 😀
@ivuskase ja by som ho tiež chcela hlavne kvôli tomu spánku,lebo sa mi už zle spí,potrebujem podoprieť bruško...pozerala som,že ich je veľa druhov,nie sú ani najlacnejšie,na to,že sú to vankúše..ak sa môžem opýtať,koľko si dala zaňho na bazáre?normálne sa pohybuje cena okolo 30 eur...
@julinka88 náš drobček je o týždeň menší,má len niečo okolo 400 gramov,aj keď som v 23 tt...a 20 cm 😉
Babenky takze male sa asi rozhodlo rast, normalne s prazdnym zaludkom dnes rano zisteny prirastok na vahe 1.5kg, hmmm takze asi sa tomu priberaniu nevyhnem fnuk ... Vsak sa ani necudujem popri tych mojim vecernych sessions s dobrotkami ;))) ..... Ale tak no co uz, I ked mozno vaha je pokazena .... Co myslite ;))))????
@mimik456 no tak to sme na tom podobne, som predpokladala ze coskoro sa to priberanie a chutky rozbehnu, ale ze uz teraz uf ... No Mame sa asi na co tesit ;). Ja Mam vzdy vecer chutky na zmrzlinu s cokoladkoy hhh, takze sa ani necudujem ze dnes rano som zistila 1.5kg prirastok hhh ;).
baby tak naša je asi najmenšia po dnesnej poradni má 300g a 28cm doktor sa až divil aká je dlhá.... a pred chvílkou mi volala sestrička že mám pozitívne protilátky som Rh negatívna..... tak zase stresujem
@lydusska fuuuu az tolko pytali za ten scan? tak to je riadna palka to fakt stoji za to asi sa radsej nechat prekvapit a zatial nakupovat vecicky roznych farieb 😉 .. s tymi bolestami vraj to je v tehu bezne zvacsovanie maternice a predsa je to nieco nove pre nase telo tak to chapem kym to nie je sprevadzane sialenou bolestou a krvacanim tak nerobim paniku ale casto mam silne krce napr. ked sa prudko postavim alebo v sprche mam teplejsiu vodu a ked mi treba cikat a drzim tak to je len bolest .. :-\ .. inak vcera som lezala na chrbte a presne som videla po kade je babatko a na jednej strane si drahy vsimol taku gulicku a ked tam dal ruku tak sa pohla prec inak je to krasne vidno ked tak lezis normalne sme nemohli z toho cely vecer 😉 ..
@zuzigirl nebooj je to v norme ak to nie je stala pretrvavajuca bolest sprevadzana krvacanim ja mavam casto a dokonca aj take ze sa neviem ani postavit poriadne a uz ani 15min. peso nevladzem chodit bez toho aby ma nechytili krce ..
@lydusska celkom mu ide aj sklonovanie, ale je pri tom veľmi zlatý. Keď treba niečo vybavovať, vždy ide on, lebo sa mu vždy všetko prepecie. Uradnicky majú proste na neho slabosť 🙂
A z priberania si nerob az takú hlavu, po pôrode to schudnes jedna radosť. Ja som pri malom pribrala 14 kg , z toho 10 od 7. mesiaca a po dvoch mesiacoch som bola chudsia ako predtým ako som otehotnela 🙂 ono je to aj tak väčšinou len voda, co telo zadrziava, preto treba piť veľa vody, potom toľko telo nezadrziava.
@adell34 dakujem .. tak musis pribrat za 5mesiacov 7kg ako ja hehe a brusko sa nabali hned 😀 😀 😀
@inviav hehe tak zagulatila som sa no mozem ja za to ked moja mamina drahy a babka tak skvele varia 😀 😀 .. zvalujem to na vianocne sviatky ale uz aj v robote mi povedali ze som riadne vypukla cez sviatky :-P .. noo roboty je kopa uz zacinaju tie danove stresy zachvilku teraz hromadne rusia zivnostnici zivnosti takzs nam riadne vela prace ale bavi ma a tesim sa do nej casto ale po sviatkoch sa mi nechcelo vstavat inak som spala tak so 8-9tej a zrazu o pol siedmej takze som kusok nadavala rano ale uz ako som bola v praci tak bolo dobre 😉 ..
ved toto ze neutralne vecicky su menej ako ostatne ale nasli sme v KE v tescu aj v takych obchodakoch ako maju babyshopy a este sa chystame do Babetkova takze budeme mat raj hehe ale aj tak ked nakupujeme tak moj drahy je iniciativnejsi hehe ale rozkosny ako vybera tie mini vecicky a vytesuje sa nad tym ze to jeho babo bude nosit 😉 .. inak o spicatych bruskach sa myslim ze hovori ze to bude chlapcek ale nie som si ista ..
aaaaaaaaaaaa bude to CHLAPEEEEEEEEEEC :D
@mariettka27 wuaw tak to musím prestať jesť to sladké ako mi kázal doky aby nebol taký velký ako náš prvý synátor 🙂
@mariettka27 ja som ho tu kupila za 10 euro aj s postovnym, lebo 35 e sa mi tiez zdalo troska moc
Inak ja som pribrala za celu tuto dobu tak cca 3 kg, mala som obavy ale ako vidim malinka rastie ok tak som kludna 🙂
@julinka88 v tomto mesiaci by mali naše bábätká rásť vraj rýchlo,takže možno náš bude tiež o týždeň mať už 500g...vôbec sa tým nestresuj 😉 ...
@ivuskase no práve aj mne sa zdá,že sú drahé tie vankúše,popozerám tiež tu na bazáre 🙂 ..a za celú dobu myslíš čo?celé tehotenstvo?
ako ste s váhou na tom ostatné?koľko vás pribudlo cez sviatky?tiež vám tak chutili koláčiky ako mne? 😀 ...ja mám za posledné dva týždne skoro 2 kg navyše... 😝
moja bambuľka mala včera 614g 😨
@veronikabb cooo? 😀 moj mal 439g...nevyratali ti zle termin? 😨 neni starsia? 🙂
Ale baby, neblaznite, však to je všetko iba približne tie hmotnosti 🙂
@dominika1516 jej moja to fakt si videla ako ti mala/y urobil gulicku? No to je skvele. Mne cez tu slaninku ziadnu gulicku vidiet nebude, to by musela byt ritka, ale aj to az ked bude malinke vacsie hhh.
A ano k tym cenam to je humus za to 3D, to sa mi fakt nechce davat hhh. Ako je super vidiet malinke pred porodom, ale za tu cenu sa to fakt neoplati. Ved nrpotrebujem vediet na moji sa v brusku podoba, lebo ked sa narodi aj tak sa to zmeni hhh a pohlavie, to dolezite vobec nie je. Az na to ak to bude chlapec bude to mat bolavejsie, lebo sa bude robit obriezka, juuuj chudatko moje male. No co uz manzelova viera ...

@twetinka81 ahoj. Ani ja som tomu neverila, kym som neskusila na vlastnej kozi. Ja dokonca uz druhy krat. Tiez mi pomohlo mlieko s medom a vela vela vela caju s medom a citronmi.