icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

veronikabb
4. jan 2013

@lucynka777 veru starsia nie je doktorka mi povedala, ze to zodpoveda tyzdnu v ktorom som 🙂

veronikabb
4. jan 2013

Normálna váha bábätka v 22 týždni sa pohybuje od 314 do 790 g som sa teraz dočítala na nete. Ja som bola dosť prekvapená keď mi povedala koľko lebo na mne ešte ani nie je vidieť, že som tehotná 😵

lucynka777
4. jan 2013

@veronikabb aha 😀 to je dost velky vahovy rozdiel...no u mna to uz je teda vidiet riadne, az sa hambim si priznat kolko som pribrala 🙂

julinka88
4. jan 2013

@lucynka777 kolko????to som zvedavá nemože to byť až také,či???ja som pribrala doteraz 4 kg ale ked si zoberem že som ich pribrala za mesiac a pol tak ufuf

anietka
4. jan 2013

@veronikabb môj drobček pred týždňom vážil 520g a doki povedal, že je o dobrý týždeň popredu a to som už začala 25. týždeň... 😉

adell34
4. jan 2013

@dominika1516 ahojte baby, tak ja som z tej bolesti a krcoch na antibiotikach a tabletkach zo spodu, pretoze mam infekciu a nejaku bakteriu, pravdepodobne z toho, ako som bola velmi nachladena, zapal mi putoval po tele a skoncil dole ☹ tak ziadne krce netreba zanedbat a radsej zajst k Dr a vylucit nieco zle.. Mna len mrzi, ze som nesla ovela skor, lebo sa to zacalo medzi sviatkami a nemuselo dojst k infekcii a antibiotikam ☹

inviav
4. jan 2013

@lola7712 tak to sa tesim s tebou, ze ti to takto vyslo ako si aj chcela 🙂

inviav
4. jan 2013

@dominika1516 ja nastastie takych kucharikov okolo seba nemam 😀 mne sa to teraz v robote tiez riadne nakopilo tiez kvoli tym danovym priznaniam, ale my ich robime 🙂 mna tieto papierovacky tiez velmi bavia a dnes som ani nemala cas pozerat na hodiny a zrazu bolo 17:00 a "ide sa domov" 🙂 ja sa tiez bojim toho vstavania, lebo tieto 3 dni som chodila az na desiatu, no od pondelka sa zacina vstavanie o siestej..uz teraz mam z toho strach...ja som uvazovala nad tym tescom, lebo tam maju aj tie viacbalenia a aj celkom pekne vecicky, len ked som bola naposledy, tak mali iba vyslovene chlapcenske alebo dievcenske veci a neutralne iba biele..no to som zasa nechcela...to Babatkovo je nejaky obchod?...pocula som, ze v gulatych bruskach su dievcatka a v spicatych chlapci, ale co viem od znamych, tak sa na to neda spoliehat

inviav
4. jan 2013

@dominika1516 inak, aj nas drobcek mi spravil na brusku taku gulicku na lavej strane a vtedy aj ocko citil prvykrat pohyby...tak moc sa z toho tesil 🙂

veronikabb
4. jan 2013

@inviav ja vstavam o stvrtej rano ked mam ranne ale na poobednych si to vynahradim co sa tyka spanku 🙂

inviav
4. jan 2013

@veronikabb to by bol pre mna riadny zabijak...takze nemam sa co stazovat teda 🙂

bebe2013
4. jan 2013

Caute po sviatkoch. Ja som od dokopy za tehotenstvo pribrala 6 kg. A na buduci tyzden mame velke echo. Dufam, ze nebudem musiet pit tu cukrovu vodu, lebo ja som cukor uz rok nejedla. Len med.

angel31
4. jan 2013

dievcata ja uz naozaj neviem ako dalej.. o tyzden mame ist na dovcu a ja mam taku depku.. vsetko ma boli.. som jak lazar po zmrtvystani.. no ja som uplne z toho stvorcova

inviav
4. jan 2013

@bebe2013 pre babatko tu trosku cukru zvladnes a prestavuj si, ze je to medik a hned ti bude lepsie 😉

zusika
Odpoveď bola odstránená
bebe2013
5. jan 2013

@inviav uvidim, popytam sa.... hlavne sa tesim na ten ultrazvuk. Inac teraz prave zariadujeme izbicku.

inviav
5. jan 2013

@bebe2013 izbicku? to by som uz aj ja chcela..len my musime najprv domcek poprerabat...tak zatial bude mat postielku u nas v spalni...dufam, ze sa babo ukaze v celej krase...ja sa uz tiez neviem dockat toho mojho ultrazvuku 🙂

inviav
5. jan 2013

Dievčatá, opýtam sa aj tu Vás. Platí na Vás pravidlo, že v špicatých bruškách sú chlapci, a že v guľatých dievčatká?

janulik_81
5. jan 2013

@inviav nie vzdy. Ja mam gulate brusko, vsetci mi predpovedali dievcatko a ultrazvuk ukazal chlapceka. 🙂

adell34
5. jan 2013

@inviav ahoj, ja sice tiez este neviem, co to bude, brusko nemam ani spicate ani gulate, take medzi, ale sestra ked cakala, 7 mesiacov boli v tom, ze je to dievcatko, aj na sone im to vraveli, mala krasne okruhle brusko a narodil sa nadherny chlapcek, znamej tiez dva mesiace pred porodom povedali, ze je to chlapcek a ona ruzove vecicky pokupovala, takze najistejsi je porod 🙂

deanka85
5. jan 2013

@inviav pozri si moj fotoalbum Moje prve tehotenstvo... Mala som teda pekne gulate brusko a mame chlapceka 🙂 teraz ho mam este gulatejsie a zatial to vyzera na dievcatko.. Nemyslim si, ze sa to da povedat podla tvaru bruska, zalezi na tom, ako sa to tam vsetko pouklada.

lydusska
5. jan 2013

@deanka85 JUUUJ TO JE MILE ZE sa tak snazi a vzdy sa mu to i na uradoch prepecie ak nieco hihi. No ale tak je odvazny. Moj manzel by nikdy nesiel ked sa neciti ze vie dobre rozpravat hhhh ;).

Nooook tomu priberaniu, tak t si ma teraz dobre dostala ze si nabrala 10kg od 7meho mesiaca az po koniec. Kokooooos ako ratala som s tym priberanim, ale az tolko? Ako apetit teraz mam poriadny hhh ... No to sa ma na co tesit. Ani sportovat nemozem lebo to brucho mi uz pred sebou zavdza, juuuj som uplne znicena z toho. Aj sportujes teraz?

ivuskase
5. jan 2013

@lydusska k tomu 3D sonu je to vec nazoru, ked som musela lietat po genetike, cakat na vysledky, potom zasa, kedy sa doktor uraci urobit morfologiu a aj na tej mi toho moc nepovedal. Takto som sice zaplatila 50 euro ale dr nam skontroloval vsetky organy, znova vsetky rozmery, razstepy tvaricky a to si myslim, ze nie je nejaky rozmar a bol to krasny zazitok, ale ako vravim, kazdy sa na to pozera inak. Ja zijem vo svedsku ale kazdy mesiac lietam sem , lebo tam beru tehotenstvo na velmi lahku vahu.tu u nas je to uplne ine, znama ma ten isty termin ako ja a u dr bola len 2x a na sone tusim len raz. My na svk mozeme byt stastni ake vymozenosti mame

inviav
5. jan 2013

@deanka85 @janulik_81 ja som si to aj myslela, ze to bude tym ukladanim tuku na tele a kazdej sa ukada inak...ale maly prieskum nezaskodi urobit 🙂

inviav
5. jan 2013

@adell34 veru taketo prihody ked citam, tak ma to coraz viac presvedcuje, aby som iba neutralne veci radsej kupovala...mas pravdu, istotu mas asi naozaj az pri porode...tak sa zrejme pustim do nakupov uz teraz 🙂

pupendo5
5. jan 2013

Baby nerobte si nic z priberania!!!! 😅 To potom urcite schudneme!!!! 😀

lydusska
5. jan 2013

@ivuskase Noooo tak s tym pristupom k tehotenstvu to mas uplnu pravdu. ved ja nehovorim ze 50Eur je vela, ale mne uz robili morfologiu takze viem ze babatko je OK teda aspon z merania by malo byt. To 3D sono bolo skor iba na zistenie pohlavia a za to sa mi 50Eur zase platit nechce aby som zistila iba to. Samozrejme ze video z toho 3D/4D by bolo fajn, ale zase naco mi to je? Alebo fotocka, hihi ako mile fakt to je ze budem vidiet male uz v brusku, ale tak po prvom mesiaci sa aj tak vyzor zmeni ;))). Ja si rada pozeram 3D fotocky to hej ;))), je to krasne vidiet tvaricku. Ale ako hovorim pre mna len pre zistenie pohlavia sa mi to neoplati. Ale tak ja som hrozna v tomto mozno ma chyti rapel a pojdem na to 3D sono ked budem buduci tyzden na slovensku. Vzdy sa rozhodujem na poslednu chvilu. V tomto ma brzdi vzdy manzel ;)))) chichi.

Pocuj a v tom Svedsku to je tiez taky laxny pristup k tehotenstvu? No a to ja som si myslela ze to iba tu v UK je taky hrozny pristup ;((((. Ja za cele tehotenstvo vbudem mat (teda vlastne uz som mala) 2 sono a to je vsetko. teraz uz iba mi skontroluju glucose tolerance na dalsej prehliadke u midwife a koniec. A v tom Svedsku budes mat aspon u porodu doktora, ci iva sestru ako i tu v UK je to, ze iba sestra a iba ak nejake komplikacie nastanu tak bude zavolany doktor??? Ci ty budes rodit na Sovensku a nie vo Svedsku? Ci to iba na kontroly chodis na Slovensko? A to kde si nasla take lacne 3D? JA som vsetko v okoli Prievidze nasla na 70Eur ... hmmmm? Kde byvas a mozem vediet?

lydusska
5. jan 2013

@pupendo5 jasneee ze schudneme ale i tak si z toho robim srandu. Tie nase vahy musia byt pokazene ;))). Ja uz som to prestala riesit, lebo i tak to neovplyvnim si myslim, proste je to asi normalny proces, len stve ma ze uz fucim ako lokomotiva hhhh .... 😀

lydusska
5. jan 2013

babenky co dneska varite, alebo ste uz uvarili na obed? Co vam najviac chuti?
@inviav hhhh tak to by ma asi odniesli na nositkach keby mam vsetko pripravene v ruzovom a narodi sa mi chlapcek chichi. kedy ides n ten morfologicky ultrazvuk zistit co cakas? To uz snad nejako coskoro, nie?

inviav
5. jan 2013

@lydusska no tak to nielen teba...asi sa teda na to ozaj vykaslem a nakupovat teda mozem ist v podstate uz dneska 😀 na morfologickom som uz bola...to bolo take krasne..juj...no a teraz idem az buduci utorok(15-teho), ale to iba taky bezny bude....doktor mi slubil, ze sa na to skusi teraz pozriet, ked minule sa nedalo...to uz budem v 24tt a som citala, ze to je uz tazsie potom pozerat kvoli tomu, ze babatko je uz vacsie a ma tam stale menej miesta...no ved uvidim..ale nedufam, ze odtial odidem mudrejsia....ty ides kedy na Slovensko? mne najviac chutia cestovinky..tak sme dnes mali spagety..mnam...a vy?