icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
5. jan 2013

@simkarobkova pockaj veru aspon tyzden, lebo ja som si tiez robili 3-4dni po meskani a ziadny druhy pruzok sa neobjavil tak si hovorim vsak ona este pride, ale 10 dni ptom uz som nevydrzala ze kde je ta mrcha, a zistila som ze uz som v tom .... niekedy tie HCG hormony tesne po tom ako menstruacia mala prist nie su dost vysoko aby ti to ten test zachytil, pockaj a uvidis a snad ti budeme moct blahozelat. Daj potom vediet ze ci to vyslo. Ako dlho uz skusate?

froggynka2013
5. jan 2013

@julinka88 ja som tiez 23+3 ale podla sona 23+0 a nasa "asi" malinka mala na UTZ v stredu cca 537g co sa mne zdalo strasne vela, ale lekar povedal, ze to je v poriadku aj podla tabuliek...

froggynka2013
5. jan 2013

Inak baby tieto odhady su len orientacne, aj vsetky miery vsetko...ja som sa ukludnila ked som bola u 3 gynekologa ked ma pred vianocami na morfologickom vystrasili ale ked to druhy den meral iny lekar tak tie miery boli zase ine, zavysi to aj podla UTZ aj ako je babatko otocene aj ta vaha my sme mali teraz na sone napisena 537g +-76g, takze je to len odhad! hlavne je ak babatka nezaostavaju nejako velmi do +-2 tyzdne vahovo, aj mierovo je uplne v pohode ak je to viac tak to treba sledovat! Hlavne lekari nas velmi strasia. Takze treba byt v pohode

ivuskase
5. jan 2013

@lydusska no je to vesele veru. My sa bavime doma anglicky takze spolocne na malu budeme hovorit anglicky, ja sama slovensky a az v skolke sa nauci svedsky. Moj manzel hovori svedsky bez problemov, ja sa zatial ucim, ale moc mi to nejde. Hlavne, ze tam vsetci vedia anglicky. Maltstina pre nas nie je az tak podstatna, lebo tam je druhy jazyk anglictina tak tym sa moc netrapim.
No hej on si mysli, ze mne sa bude chciet mesiac pred porodom niekam trepat a nakupovat a fakt co ak sa mala vypyta skor, uz ho chcem vidiet ako bude on behat a nakupovat, ved si to chcem aj uzit

lydusska
5. jan 2013

@ivuskase SPRAVNE TAKZE TREBA zacat nakupovat uz teraz, ved pomalicky, ani ja sa do nicho nehrniem,len tak ak najdem nieco pekne, tak kupim. Hmmm a ty uz vies teda co cakas? Je to dievcatko, ci chlapcek? To preco si si kupila ten kocik na SVKu a nie vo Svedsku, to sa ti ho fakt chce trepat do Svedska? Ako je tam teraz? Je tam zima asi poriadna co? #Manzel sa ti nestazuje na tu zimu tam, ci uz si zvykol hhhh on z takej peknuckej teplej krajinky hhh. No anglictina je super teda ako univerzalny jazyk 🙂 a svedcinu sa mala nauci velmi rychlo v skolke a bude i vas ucit hhh ;).

lydusska
5. jan 2013

@froggynka2013 aj ja som si niekde citala ze je normalna vaha na konci 23tieho tyzdna okolo pol kg takze to tak uplne zodpoveda ;)))), to je uzasne ze mame tych drobcov uz tak velkyh hhh

ivuskase
5. jan 2013

@lydusska my budeme mat dievcatko. No ja si ten kocik radsej takto prepravim, ved tazky nie je, lebo tam je vyb3r naozaj chaby, oni su v tomto proste dost pozadu aj v obchodoch u nas je milion krat vacsi vyber ako tam, tam sa zije ovela jednoduchsie.
On ma zimu rad, tiez to nechapem, ked sme cez leto na Malte tak sa uz hrabe prec, ze je tam moc teplo. Inak tu je prijemne,teraz je cca 5 stupnov ale tu aj ked je -10 tak je tu prijemnejsie ako ked je na svk +10, iny vzduch ale ta priroda stoji za to

bebe2013
5. jan 2013

Wow, zienky, dnes som od susedy dostala 4 tasky tehotenskeho oblecenia!

lydusska
6. jan 2013

@ivuskase no jasne potom som si vsimla ze o malej pises v zenskom rode ;))). To je mile. Takze to si si dozvedela na tom morfologickom ze cakas dievcatko a na tom 3D sa ti to iba potvrdilo? hmmmm neviem veru o tom nasom vybere u nas na SVKu, nikdy som na tie detske produkty nepozerala.

No ak on ma rad chladne pocasie, tak to teda rozumiem. Verim ze medzi horami a kopcami co vo Svedsku je ich asi pekne vela, musi byt uzasny vzduch ;). Dolezite je ze sa vam tam obom paci. Vy ste uz svoji, ci iba zijete na kopke? Ak hej planujete svadbu?

anietka
6. jan 2013

@lydusska ahoj tak k tomuto sa ti vyjadrím aj ja. Sestra žije v Luxembourgu a manžela má rumuna. Má tri deti a tie sú naozaj šivkové ovládajú dosť jazykov a to sa rozprávajú s mamou po slovensky, s otcom po rumunsky, v škole keďže v prvých dvoch ročníkoch nemajú luxembourské knihy tak sa učia po nemecky - takže tam sú to dva jazyky no a pridávajú im francúštinu a doma sa segra s manželom rozprávajú po anglicky, no a najstaršia vie už čo to aj po maďarsky takže ja pred nimi dávam klobúk dole sú šikovné a na malé deti sa toho nalepí dosť takže moje krsňa a synovček už pomaly ovládajú 7 jazykov - takže sa určite nestratia. No a najmladšia bude mať teraz dva roky a začína sa aj jej rozväzovať jazyk a jej najnovšia hláška je Vicki je šéf 😀 😀 😀

lydusska
6. jan 2013

@anietka nooooo tak toto a teda drrrrrrz ;))) sikovne deticky veru maju ;). Len tak dalej. To ej akt dobre, asi teda to nebude az tak tazke pre detiky sa naucit, ak budeme konstantne na nich urcitym jazykom v urcity cas ;).

lydusska
6. jan 2013

@anietka Ale ja teda chcem hlavne aby sa naucili 3 jazyky a ak tak postupne ine ak sa budu nabalovat to mi vadit nebude, ale dolezite je 3 jazyky, slovensky so mnou a mojou rodinkou, arabsky s Brahimom a jeho rodinkou a anglicky tu do skoly aby bolo schopne komunikovat s ostatnymi detickami ;).Najdolezitejsie aby bolo schopne s nasimi rodinkami komunikovat. A kto je Vicky ze je sefka???

janulik_81
6. jan 2013

@anietka jeeeej, to si ma potesila,ze sa to da zvladnut. Moj manzel je madar,a byvame v anglicku. My sa medzi sebozu rozpravame po anglicky,lebo ja madarsky neviem, ale velmi by sme chceli aby maly hovoril vsetkymi troma jazykmi. Trosku sa bojime,ze bude rozpravat iba anglicky,lebo to tu dost vidim,ze deti odmietaju rozpravat rodnymi jazykmi. No hadam sa nam to podari 🙂

anietka
6. jan 2013

@lydusska no Vicki je náš najmladší drobček a rozpráva to čo počuje takže teraz je šéf ona 😀 😀 😀

@lydusska
@janulik_81
babule v Luxem. som žila aj ja v jednej rodine on bol belgičan a ona rumunka s madarskou národnosťou a malá mala 2 roky keď som prišla k nim a rozprávala väčšinou maďarsky, lebo mala aupairky len dievčatá čo hovoril maďarsky ja som bola jej 4 aupair a bola som tam tri roky a do dnes si píšeme aj sa navštevujeme. No ale späť k tým jazykom. Otec sa s ňou od malička rozprával po nemecky a mama po madarsky. Niečo sa naučila aj rumunsky a odo mňa vyždovali aby som im písala na papier čo potrebujeme do domácnosti nemecky, madarsky a slovensky - takže sa učili aj slovensky a malá dnes už 14 ročná do dnes ovláda - "ahoj. ako sa máš?" No a chodí tiež do luxembourskej školy kde s nemčinou nemala problémi a luxemburčinou tiež nie tie dva jazyky sú si dosť podobné ako slovenčila a čeština no a v luxe je ďalší úradný jazyk francúština takže aj tento už veľký drobec ovláda minimálne 5 jazykov - zato vám tu píšem na malé deti sa určite nalepí a veľa si zapamätajú - nebojte sa a kludne hovorte na drobcov vašou rečou veď s manželom debatujete aj tak anglicky tak sa to na neho nalepí - síce sa stane že možno bude hovoriť naraz všetkými jazykmi ale nie je to tragédia a treba ho opraviť a potom sa naučí 🙂

ivuskase
6. jan 2013

@lydusska hehe priroda je krasna ake vo svedsku hory nenajdes, len rovina, krasne lesy a luky, hory su skor v Norsku u nas nie. Ale hej vzduch sa nedavporovnat so Slovenskom 🙂

lydusska
6. jan 2013

@ivuskase \Ahaaa no tak to si ma teraz pekne prekvapila. Som myslela ze Svedsko je na tom s tymi horami podobne ako Norsko, hhhh. Prave moja kamaratka bola na Erasme v Norsku a prave odtial som videla tie otky, preto som si myslela ze su na tom rovnako obe krajiny..... hmmm noooo zaskocila si ma teraz

lydusska
6. jan 2013

Mate tu aj vy taku sialenu chut na Raffaelo ako ja???? Neviem sa toho sladkeho dojest ..... boooooze ja som hrozna veru hhhh. Ak nie Raffaello, na com tiez ulietavate?

deanka85
6. jan 2013

@lydusska Tak ja som mala strasne problemy s nevolnostou, este doteraz to nie je celkom ok, ale zvykla som si jest citrusy, hlavne mandarinky, tie musim jest kazdy den. Zo sladkosti je mi stale zle, aj ked sem tam nepohrdnem 🙂 ale teraz mam asi 2 tyzdne novinku- po jedle si vytlacim stavu z polky citrona a vypijem ju. Ovela lepsie mi potom travi. Tak som si na to zvykla, ze ak to neurobim aspon vecer, je mi teda riadne zle. To som si ale nevymyslela, citala som to ako radu v casopise a fakt to funguje. Vam nebyva zle?

lydusska
6. jan 2013

@deanka85 no to je skvele s tymi mandarinkami a pomarancami, ja som na tom podobne ale ten citron veru woooooow to len ziram ;)))). A vies co cakas/ Moja mamina zmykala citrony ked cakala mojho brata hhhh. A so mnou vela jablk mohla hhhh. Takze mozno cakame chalanov ak sa to da takto povedat. Ak si uz hovorila co cakas, tak neviem ... zabudla som hhhh. Ale dobre je ze si na to prisla ze ti ta stava pomaha, asi mas malo kysly zaludok, tak preto ti to pomaha. Ono sa to vseobecne odporuca po ranu tepla voda s polkou citrona vyzmykanym mnaaaaam ;)).

anietka
6. jan 2013

@deanka85 mne bývalo tiež zle, ale už to prešlo a tiež nemusím sladké (z toho sa mi dvíha žalúdok), takže na sladké radšej nemyslím. No ale slané by som mohla jesť od rána do večera 😀 a tiež musím jesť mandarinku každý deň a s citrónom nemám tiež problém ani ma len nestrasie. Najnovšie si zarábam kyslú vodu s citrónom 😉 - no na tie citróny som od začiatku tehu.... Sestra je mesiac a pol pozadu po mne a jej býva ešte zle a dosť už aj drobec sa jej hýbe a stále jej je zle. Ja jej to hovorím od začiatku, že má neskutočné šťastie, že býva u maminy inak by asi aj s nastávajúcim švagrom asi umreli od hladu.... 😎

lydusska
6. jan 2013

baby viete tu niektora hackovat? ja som si dnes kupila sadu ze zacnem nieco ako male ponozticky a topanocky hackovat pre malinke .... iba take malickosti sa chcem naucit a ak ma to bude bavit tak mozno i nejake svetriky a tak postupne. Ak to viete aj ste nieco pekne uz uhackovali pre vasich prckov?

julinka88
6. jan 2013

@deanka85 no mne osobne už nie konečne bo 4 mesiace stačilo si myslím zato mi teraz poriadne chutí papať 😀 mandarinkou nepohrdnem len mám strašnú kyselinu po nej a z citrona to mi vadí aj oblízať a nieto piť ale sto ludí sto chutí 🙂

nikaraga
6. jan 2013

tak pripajam sa ku vam, mile majovcatka 🙂 u nas sa vcera diali veci...moj manzel dostal kopacku...ibaze nie odo mna, ale od nasho drobca 😀 tak sme sa tesili, ze uz citil aj on tu paradu! termin mame 21.5. a nevieme co to bude, lebo je to hamblos, (neviem po kom) a nic nam neukazal, iba prdelku 🙂 prajem vam pekny zvysok vikendu 🙂

bebe2013
6. jan 2013

@deanka85 @lydusska @anietka Mne uz zaludok az tak nestrajkuje, ale este ma stale napina pri smradoch ako smradlavi ludia, zatuchnute pivnice atd. A citrusy musim kazdy den. Inak sa mi ani den nerata. Mam zavislost na pomarancoch. A sunku a syr by som mohla jest miesto chleba.

@nikaraga vitaj, my si este tiez nie sme isti, ci to bude junak alebo slecna, ale na buduci tyzden mam to velke morfologicke echo, tak snad uvidime.

mimik456
6. jan 2013

@nikaraga ahoj máš presne taký termín ako ja 21,5 ale my už vieme budeme mať dievčatko.... aj moj manžel včera po prvý krát zacítil maličká velmi sa tešil až ostal prekvapený aké pecky dáva ako to možem vydržať.....

nikaraga
6. jan 2013

@mimik456 jeeeeej, tak budete mat paradnicu, blahozelam! ja mam takeho tusaka, ze u nas to bude chlapec, ale este mi to nikto nepotvrdil, ani nevyvratil...tak nechame sa prekvapit...inac je super, ze nam to ide tak narovnako, aj termin, aj kopacky 😀 hadam este daco spolocne najdeme 😉

mm22
6. jan 2013

ahojte 🙂 tiez sa k vam pripajam, termin mame 23.5. 😉 chcem sa spytat, ci niektora z vas nepocituje bolesti v podbrusku. mna akosi trapia od piatku a do vtedy vobec nic, tak si to celkom neviem vysvetlit, ale zajtra idem k dr., tak snad budem mudrejsia. ak ste ich niektora mala, viete z coho?

bebe2013
6. jan 2013

@mm22 vitaj, neboj sa, mozno si len babatko robi miesto.

mimik456
6. jan 2013

@nikaraga ja už na pocity nedávam lebo tiež som mala pocit že to bude chlapec aj chute mám také že skor kysle ako sladke... a nakoniec ma lekár prekvapil ked povedal že to bude baba ale ja som aj viac menej chcela dievčatko lebo len dievčenske mano sme mali vybrane chlapčenske sa mi nijaké nepáci..... tak ja pohyby cítim od 18tt ale až otecko ich zacítil včera prvý krát.... určite sa ešte niečo nájde čo budeme mať spoločne.... a ináč ako sa cítiš kolko si pribrala a tak podobne......🙂

nikaraga
6. jan 2013

@bebe2013 dakujem, drzim prsty nech mate to, po com tuzite a co ocakavate 🙂 alebo si to mozno necha na prekvapko 🙂