icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

veronikabb
5. jan 2013

@lydusska v Hlohovci robia za 33 eur mám aj číslo tam 🙂

lydusska
5. jan 2013

@inviav juuuuj ty fakt este nevies co to bude? Preco ti to nepovedal minule? Ja uz som fakt rezignovala s tym ze chcem vediet pohlavie. Aj dneska som si bledo hnede 3 brindaciky kupila a zltu ciapocku s rukavickami aby sa malinke nemohlo poskrabit ;))). Proste idem do tych neutralnych veciciek. len skoda ze nemozem prcka volat menom, no co uz ... Ale to mi pride ako nepodstatne. Tiez tvoje male bolo zle otocene na tom morfologickom sone? Som myslela ze iba ja mam vtipkara v brusku, ale ako vidim tvoje male bude podobny vtipalek asi hhhh. Inak na slovensko idem uz buducu sobotu, jeeeej sa moc tesim ;))), psledny tyzden v praci prezit, zbalit kufre a v piatok cestujem v noci na letisko do Londyna a jupiiii. 😀

lydusska
5. jan 2013

@veronikabb Oh Vejuska si zlatucka ale to az do hlohovca sa mi za tym fakt teperit nechce. Dakujem velmi pekne. Asi fakt si nebudem zivot komplikovat tym a necham to na osud. Ked sa mi male nechcelo ukazat tak ho/ju necham v klude az ky sa nenarodi hhh. Ako hvoorim to pohlavie nie je dolezite, hlavne ze bude zdravucke. Uz i tak nakupujem neutralne vecicky

veronikabb
5. jan 2013

@lydusska jezkovy zraky ja co som pisala 😠 to do Banoviec nie Hlohovca som strašná ale dnes som bola v práci a som nejaká popletená. Ja tam nejdem aj keby som nevedela čo budeme mať tak by som nešla 😎

lydusska
5. jan 2013

@veronikabb Preco by si na ten 3D ultrazvuk nesla keby si nevedela co to je? Ahaaa tak Banovce su este bliizsie ku mne nez Prievidza. A kde v BN to je ten ultrazvuk? Juuuuj ty si dneska pracovala? To teda nie je nic moc ked i cez vikendy pracujes. A kedy planujes ist na matersku? Uz si dala zamestnavatelovi termin kedy? Ja planujem az 15teho aprila, dovtedy ma asi porazi hhh, ale tak chcem skusit ... nevydrzim doma sediet viac nez mesiac ...

veronikabb
5. jan 2013

@lydusska ja to sono nepovažujem za nejaké dôležité sú aj dôležitejšie veci čo potrebuje bábätko okrem toho mám doktorku čo má dobre vybavenie 🙂

veronikabb
5. jan 2013

@lydusska no na materskú by som mala ísť 2 apríla vychádza mi pracovať do Veľkej noci.

inviav
5. jan 2013

@lydusska no ano...ja mam v brusku takeho vtipalka ako ty 🙂 ja som len z toho zostala trochu sklamana, lebo 2 kamaratky, co chodia tomu istemu doktorovi co ja, tak uz to vedia a dozvedeli sa to akurat na tom morfologickom...tak som sa vtedy na to spoliehala, ze ja to budem vediet tiez..no ani za svet sa nechcelo otocit...ked si to tak ale zoberiem, tak nic sa nedeje...na konci jula sme sa rozhodli, ze uz je na babatko cas...v auguste sa na nom zapracovalo...v septembri boli dve ciarky na testiku a potvrdene tehotenstvo doktorom a vsetky vysetrenia mame vynikajuce...to je podla mna dost stastia a toto je uz len malickost 🙂 ja som babatku akurat vcera podbradnicky kupila...ale asi na buduci tyzden skocime na vacsie nakupy

inviav
5. jan 2013

@veronikabb tak to potom ja mam ist na matersku 31.3....nevies ako to je, ci ked je to nedela, tak sa to presuva na pracovny den? alebo ides v hociktory na aky to zrovna padne? kazdopadne som aj tak mala v plane pracovat az do konca marca a ked budu sily, tak budem aj v aprily 🙂

lydusska
5. jan 2013

@inviav hhh moja ja som sa na to spoliehala tiez, ale bohuzial nie kazde male sa chce ukazat. Ale tak zase pocitaj s tym ze budes mat krasne prekvapko u porodu, ked nebudes vediet co to je a doktor alebo sestricka ti oznamia, maminka mate krasne zdrave dievcatko alebo chlapceka, no nebude to o to krajsi a silnejsi zazitok? ved uvidis mozno sa tebe este ukaze. Mna uz asi urcite necha v stichu teraz lebo ja uz nebudem mat sono ;)))), TAKZE som s tym uz zmierena ... Bohuzial tomu mojmu sa chcelo iba ritku vystrkovat a mozno keby som i teraz k tej mojej ex gynekologicke sla, tak ju bude vytrcat tiez a iba si zbytocne miniem peniazky na to sono.

lydusska
5. jan 2013

@inviav a @veronikabb pockat to ako hovorite ze urcite idete v tom case? to je zakonom dane kedy mozete ist najskor na matersku u nas na Slovensku? Tu si mozem potiahnut do kedy len chcem ....

lydusska
5. jan 2013

@inviav este stale nemas kupeny kocik? Akej farby si tie podbradnicky kupila? Vsak nakupujv neutralnom, alebo i zltom, to je pekna farba pre obe pohlavia ;))) lebo ja moc nefandim hnedej a biela je taka fadna ....

veronikabb
5. jan 2013

@inviav no na materskú sa chodí 6 týždňov pred pôrodom mne vypočítala 2 apríla a myslím si, že je jedno či sú dni pracovné alebo nepracovné lebo napríklad 2 apríla je utorok a 1 je velkonočný pondelok.

ivuskase
5. jan 2013

@lydusska no ja budem rodit vo svedsku, len tieto prve kontroly som chcela absolvovat tu, je to tam asi take ako v UK, lekara nevidis vobec pri porode je len midwife a jej asistentka to je vsetko, takze mam z toho obavy. Ja som mala na zaciatku tehu hemarom, isla som na pohotovost A dr mi len povedala studenym tonom no to nieco tam je, srdce bije, mate tam hematom takze uvidite ci potratite alebo nie a to bolo cele, tak si vies predstavit ako mi bolo, stastie, ze som mala duphaston od dr na slovensku. Nam na tom 3D neslo tak o pohlavie ako o kontrolu razstepov a vvh, lebo som nemala moc dobre geneticke testy.
Inak bola som v Hlohovci a tam som platila 50 euro za dvd, fotky asi 13 to som ani necakala, ze nam da, som myslela, ze len dvd to bude a zobral ma hlavne zo dna na den, lebo v Tn mali cakacku ako blazon a ja uz za tyzden odlietam spat do svedska. Ty budes rodit kde?

veronikabb
5. jan 2013

@lydusska neviem či je to zákonom dané ale 6 týždňov pred pôrodom sa chodí na materskú mi doktorka povedala keď chceš prv oddychovať musíš ísť na PN. Ja napríklad by som marodila do 1 apríla a 2 apríla šla na materskú. Takže pokiaľ mi je dobre a dá sa chodím do práce. Nemám zlú prácu a peniažky sa mi zídu.

ivuskase
5. jan 2013

Baby vy uz mate kupene kociky??? Ja som este nekupila vobec nic, jedine ten vankus a aj to pre seba viac menej 😉

lydusska
5. jan 2013

@ivuskase Ahaaaa no tak to bol teda pristup .... je to teda rovnake tam ako i tu v UK. Aj ja budem mat iba midwife pri porode ak nenastanu nejake komplikacie, co veru dufam ze nenastanu. Ale nemusis sa bat, isto to bude OK. Nestresuj sa uz pred porodom, som si ista ked male je v poho a mas to potvrdene i zo SVKa tak to bude isto OK. Ako sa citis? vsetko OK? mala si uz ten test na toleranciu glukozy? Ja idem na nu 24teho Januara ked sa vratim zo Slovenska. Som zvedava. Mne ten pristup tu v UK ani moc nevadi, som pocula od ostatnych bab co tu v UK ziju, boli dost spokojne s pristupom tych midwives co mali. Tak uvidime, ja som zatial extra super zazitok s nimi nemala, ale nevadi, viem si otvorit hubu keby nieco, teraz som zmenila bydlisko tak uvidime ci sa nieco zmeni, ale po telefone ta moja nova znela dost dobre, tak uvidime ci aj bude symposka ;). Len ako hovorim zbytocne sa nestresuj. isto bude vsetko OK.

lydusska
5. jan 2013

@ivuskase Ja uz mam kupeny kocik a aj postielku pred Vianocami mali dobre zlavy, tak kocik aj s postielkou nas vysiel na 430libier, co si myslim ze je super cena za obe veci ... ;)

@veronikabb Presne tak velmi dobre rozumiem ako to myslis s tymi peniazkami, preto chcem az tak dlho pracovat kedze tiez nemam zlu pracu, niekedy je trosku stresova, ale inak OK, co je asi stres vsade ked sa snazis robit vsetko na plny plyn ;). Hmmm na Slovensku je to teda asi uplne inak ako tu kedze iba 6 tyzdnov pred terminom mozes ist inak musis na PN. Tu mi hovorili ze ak chcem uz by som mohla na matersku ist okolo 18teho februara, ale to ja ze isto nechcem hhhh co by som 3 mesiace robila doma ak by sa babatku nechcelo az do termina prist na svet ;))).

inviav
5. jan 2013

@lydusska este sme kocik neobjednavali..chceme pockat do konca januara a az potom, zatial peniazky zurocime na sporiacom ucte 🙂 vselijake som kupila podbradnicky..ale prevlada tam ta zlta farba....mne sa zasa zelena moc nepaci...hneda, biela, zlta, kremova a dokonca aj modra, mozu byt...to si viem predstavit aj na dievcatku a aj na chlapcekovi 🙂 tu na Slovensku mozes ist na matersku 8 tyzdnov pred porodom, ked mas zdravotne problemy, ale inak tych 6 tyzdnov sa chodi a myslim si, ze zakonom dane to je...ale zas ruku do ohna by som zato nedavala 😀

katarinakatka
5. jan 2013

@ivuskase kocik este nie ale kopu inich veci. na kocik sa chystam v marci ale uz mam vybraty jane muum

inviav
5. jan 2013

@veronikabb no ale dobre nam to vychadza...ked budeme vladat este chodit do roboty, tak mame zaplateny este cely marec 🙂

veronikabb
5. jan 2013

@inviav veru mne sa to tiež páči, že vlastne celý mesiac to vychádza 🙂 🙂

lydusska
5. jan 2013

@inviav ved dobre robis i ja si myslim ze som kocik kupila dost predcasne ale vtedy som ho kupi ani nechcela, ale ked som ho uvidela a hlavne tu cenu, tak povedala ze berieme ho i ked mame malo miesta v byte a vtedy nam ponukli ze nam ho mozu dorucit az v termine co si povieme ... takze super pride nam domov az 2heho Aprila, co je super datum si myslim aj s postielkou. Len dufam ze malemu sa neuraci skor ako by mal ;))).

Len zurocte tie peniazky a potom kupuj, ved casu mate kopu veru .... Ani to netreba urychlit .... mozno najdes dobru zlavu aleb lepsi nez ten co mas vyhliadnuty

mimik456
5. jan 2013

@ivuskase kočik ešte nemáme ale už máme vybratý.... čakáme na výplatu a pojdeme ho kúpiť už sa neviem dočkať... a ešte chceme ísť do poľska na zavinovačky, a ostatné drobnosti čo nám chýbajú.....

ivuskase
5. jan 2013

@lydusska ja idem na ten test buduci tyzden tak dufam, ze to dobre dopadne, ale tak verim, ze hej. Inak co som citala tak baby si chvalia svedsko co sa tyka porodu tak hadam sa nemam coho bat.
Moj drahy je hrozne povercivy tak ma stale brzdi v nakupovani, ale tak slubil, ze ked sa vratime tak s tym zacneme, akurat kocik som si vybrala tu na sk, lebo tam velky vyber nie je vsetko je cierne a ponure a ja som chcela hlavne aby bol veljy a priestranný. Takze buduci mesiac ideme posledny krat sem tak ho vezmeme so sebou lietadlom.
My sme taka komicka rodinka drahy je maltan ja slovenka a mala sa narodi vo svedsku. Inak som sem hodila foto z toho 3D, ona uz sa teraz drzi z toho za hlavicku ako to bude 😀

ivuskase
5. jan 2013

Hej vsetci do polska chodia, ved aj tu som pozerala, ze v obchodoch je vela polskeho tovaru, no urcite radsej to ako nieco cinske co 2x operiem a zahodim. Maminka mi slubila, ze mi pojde tiez do polska pokupit a potom mi to pred porodom donesie

simkarobkova
5. jan 2013

Ahojte baby.. môžem sa opýtať? 3.1 som mala dostať menzes.. pár dní predtým ma boleli prsia ako bežne pred m-kom... no tretieho ešte stále nič nebolo...tak sme snažilkovali aj v tento deň.. "po" som asi polhodinu krvácala..ale to bolo všetko... Normálne m-ko mi stále nedošlo... čo myslíte?Mohlo sa stať, že sa nám to konečne podarilo??

veronikabb
5. jan 2013

@simkarobkova mohlo u nás bolo tiež tak podobne 🙂 držím palce 🙂

simkarobkova
5. jan 2013

jupíí 🙂 tak počkám ešte týžden a spravím test 😝

lydusska
5. jan 2013

@ivuskase moja tvoja rodinka nie je jedina komicka co myslis o nas??? Ja som Slovenska, co studovala v Cesku, rozhodla sa isto do Talianska na rok za studiom, tam stretla manzela Marocana s ktorym sa vzali, prestahovali do ceska a dodatocne sa rozhodli ist zit do UK a maly /a sa narodi tu v UK hhhh. Som zvedava akym jazykom sa to nase dietatko nauci rozpravat ked uz od narodenia tam budu 3 jazyky hhhh ;)))). Co vy akym jazykom budete na male hovorit? Hovoris uz aj svedsky, ci komunikujes iba anglicky? Povercivy, nepovercivy ten tvoj manzel, kupvat sa musi zacat raz. I moj mi hovoril ze naco uz tak skoro, ale som mu povedala babo sa moze vypytat skor a nebudeme mat nic pripravene. On si snad mysli ze ja ubolena by som mala chut ist po porde nakupovat, je vidiet ze ti chlapi netlacia .... pocas porodu .... 🙂)))