icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
6. jan 2013

@bebe2013 hhhh no nespoliehaj sa na to velke morfologicke sono hhhh ak sa ti babo otoci nespravne ako mne a inviav tak sa ti ta tuzba rozplynie medzi prstami bohuzial. Ja uz si budem musiet iba pockat do porodu hhh ale aspon krasne prekvapko budem mat.

lydusska
6. jan 2013

@nikaraga napodobne prdelka bola i u nas ;)))0 bojhuzial tak si pockame az do Vianoc hhhh ;)))). O to to bude krajsie prekvapko. Inak blahozelam a nech sa ti dari v tehulkovani ;).

lydusska
6. jan 2013

@mm22 tak vitaj medzi nami!!! A tie bolesti su normalne mna uz to trosku prechadza teraz ale posledny tyzden bol teda brutal..... tiez ma to podbrusko bolelo a riadne teda. Dufam ze ta to coskoro prejde neboj to je normalne ako sa ti svaly napinaju pre rastucu maternicu. Aj babtko sa teraz zacne omnoho viac hybat ;))).

adell34
6. jan 2013

@bebe2013 ahoj, kedy vlastne ides na to morfologicke? Mari sa mi, ze tak ako ja 17teho, ci sa mylim?

deanka85
6. jan 2013

@lydusska Zatial to vyzera na dievcatko, ale este si doktor nebol na 100% isty, v stredu idem do poradne, tak zase budeme patrat, ci sa nahodou neobjavi pipik.. Ale ja som od zaciatku mala pocit, ze to bude baba, lebo pri synovi som tehotenstvo prezivala celkom inak, aj mi byvalo inak zle, nebola som taka rozcitlivena, aj som mala ine chute. To som prave musela zjest nieco sladke kazdy den a teraz presne naopak. Ale uvidime... Budem vsak velmi prekvapena, ked na sone nakoniec uvidime pipika 🙂 chcela by som parik, ale co bude to bude, lubit ich budem rovnako 🙂

adell34
6. jan 2013

@mm22 ahoj a vitaj 🙂 ak ides zajtra k lekarke, tak jej popis tu bolest, aby si nedopadla ako ja ☹ mala som bolesti v podbrusku, stupnovali sa, potom som nevedela ani lavu nohu dvihnut, tak ma to bolelo, aj pri chodzi..som si myslela, ze je to tiez roztahovanim, ale skoncila som na antibiotikach a tabletkach zo spodu a ak to neprejde, hrozi mi hospitalizacia a infuzie, tak sa modlim, aby mi tabletky pomohli.. Ale Ty nepopisujes take velke bolesti, tak urcite budes OK..drzim palce..

mm22
6. jan 2013

dakujem 🙂 mna to prave viac boli, ked lezim, mam pocit, ze ked chodim, alebo sedim, je to miernejsie, no ked lezim, je to dost silne a to najma v noci, hned som si nasadila magnezium a mam pocit, ze to trochu polavilo, tak snad zajtra po vysetreni budem vediet viac, aj ked tiez si opakujem, ze najskor sa maternica roztahuje...

adell34
6. jan 2013

@mm22 presne tak, budes OK 🙂 len netreba nic podcenit, ako som to urobila ja a isla k Dr po tyzdni na vysetrenie, nech Ta dokladne vysetri, mam to vraj z prechladenia..

mm22
6. jan 2013

@adell34 a mala si aj nejake bolesti pri moceni, ked z prechladnutia?

adell34
6. jan 2013

@mm22 praveze ani nie, iba som citila taky divny tlak, ktory som pripisovala tomu roztahovaniu, ale typicke bolesti pri prechladnuti zo spodu vobec nie, preto som tak dlho nesla k Dr..

lydusska
6. jan 2013

@deanka85 ahaaa no tak tie citrony a pomarance a to ze som veeeelmi precitlivena tak to mozno bude dievcatko teda hhh. Boze mna toto tipovanie zabije hhh. Od vestice viem ze by to malo byt dievcatko ale ja sa nerada spolieham na taketo kecy i ked ona je fakt velmi dobra .... jej jedinej by som uverila ze to vie hhhh. Ale uvidime teda za 4 mesiace ci mala pravdu ;))). Je to sice iba tip 50 na 50 ...

ivuskase
6. jan 2013

@lydusska no vsetci si myslia, ze tam hore je to hornate lebo je tam zima ale tam je rovinka a zima len kvoli polarnemu kruhu, ved aj my byvame 600 km odtial ale da sa to zniest

anietka
6. jan 2013

@lydusska ešte šťastie, že nie je viac pohlaví 😀

môj drobček dnes žúruje sa mi vlní bruško o 106 a tatino je smutný bo je v práci a nemôže to vidieť, ale ak by ste ho videli akú radosť má keď ho kope, ale stáva sa aj to že má hodinu položenú ruku na brušku a nič a akonáhle si ju dá preč tak drobček kope ako naschvál 😀 😎

bebe2013
6. jan 2013

@adell34 morfologiu mam 9.1.

lola7712
autor
7. jan 2013

.......tak konečne sa vám už budem venovať dievčence.........a som sa rozhodla, že konečne začnem nakupovať komplet všetko pre babatko........už mám bodynka a košieľky........ešte musím dokúpiť plienočky a nejaké dupačky, čiapočky a podbradníčky..........ale najväčšie položky..............idem objednať sadu flaštičiek na mliečko a potom sa chystám na veľké nákupy postieľky a komody..........kočík kúpime asi až v marci 🙂

maruskaaaa
7. jan 2013

@anietka mňa drobec tiež nehorázne kope, akoby mal na nohách plutvy 🙂 Nikedy tak kopne, až vyskočím, lebo to nečakám.

pupendo5
7. jan 2013

@lola7712 a nechces s tou sadou flasticiek pockat az kym nebudes vediet ci budes plne kojit alebo nie?

lola7712
autor
7. jan 2013

@pupendo5 .......ved sama neviem.........u nas v rodine nikto dlhšie ako mesiac nekojil............genetika či čo 😒 tak neviem, nechcem to nechávať na poslednú chvíľu a potom ked bude treba nebudú 😒 neviem neviem

deanka85
7. jan 2013

@pupendo5 Flasky sa zidu aj na vodu, na cajik... Urcite treba aspon 2.

lola7712
autor
7. jan 2013

@deanka85 .......veru máš pravdu..... aj ja by som najradšej kojila ale čo už narobím..... 🙂

deanka85
7. jan 2013

@lola7712 aaale co sa bojis... Uvidis, ja som sa tiez mala obavy a potom som mala tolko mlieka, ze zo mna islo potokom. Treba pit vela vela vody. Ja som po porode pila aj viac ako 3 litre denne a stale som bola smadna, telo si to same pytalo. A kojila som az 11 mesiacov, aj ked som uz bola znova tehotna. Ale flasky treba. Pouzivala som ich od porodu.

anietka
7. jan 2013

@deanka85 no ja by som tiež chcela kojiť kým sa bude dať a už som sa chcela spýtať koľko fľašiek cca budem potrebovať - tak ste ma babule potešili, že nemusím kupovať 10 naraz a budú nám stačiť 2-3 🙂

twetinka81
7. jan 2013

Ahojte dievcata ... mam na vas taku otazku, co si myslite o farbeni vlasov teraz v tehu? Priznam sa, ze moje by uz potrebovali dat trocha doporiadku, ale kolegyne ma strasia, ze to by som nemala, a tak teraz strasim ja ich tym ako vyzeram 🙂

mm22
7. jan 2013

@adell34 ahoj 🙂 tak to vyzera, ze si mala pravdu s tym robenim si miesta, aj Dr. povedal, ze to bude urcite tym a natahovanim a zvacsovanim maternice a najlepsie je na to magnezium 🙂

anietka
7. jan 2013

@twetinka81 ahoj 😉 ja si zvyknem dávať iba melír, ale aj ten som mala naposledy niekedy v júni a teraz ho mám dosť vyrastený, ale neviem niektorí hovoria, že to nie je problém a niektorí plašia - takže som ti asi moc neporadila 😒 . Inak kamoška si farbila vlasy ešte aj v 9. mesiaci...skús sa spýtať lekára, čo ti na to povie

adell34
7. jan 2013

@mm22 ahoj 🙂 som rada, ze je to roztahovanim a nic vaznejsie 🙂 super..ja este 3 dni antibiotika ☹ a kontrola

adell34
7. jan 2013

@twetinka81 ahoj, ja som sa na to po 12tom tt extra pytala Dr., lebo som to uz dost potrebovala a nebola proti, ale iba farbou alebo samponom bez amoniaka, uz mam za sebou jedno farbenie v 14 tt a teraz sa chystam druhykrat..

ivuskase
7. jan 2013

@twetinka81 ahoj ja si farbim vlasy pravidelne kazdych 6 tyzdnov, jasne, ze nie nejakou lacnou farbou z obchodu. Brat je kadernik tak tiez vie co a ako a pytala som sa aj dr.a ta mi tiez povedala, ze dnesne farby uz nie su take agresivne ako kedysi, ved neznamena, ze ked sme tehotne tak musime vyzerat ako take jezibabky. Ja sa rozhodne citim lepsie s peknymi nechtami a vlasmi 😉

pupendo5
7. jan 2013

@lola7712
@deanka85
Jasne ze 2-3 sa zidu, ja osobne uz 2 kupene mam 😅 Ved to sa da hned umyt a vysterilizovat a mozem pouzivat.. Len kupovat hned celu sadu..to sa da aj potom, ale ak naozaj mas dovod ze asi budes kojit minimalne tak chapem.

pupendo5
7. jan 2013

@twetinka81 videla si jednu tehotnu celebritu so skaredymi vlasmi ? 😀 Ja nie.. 😉