Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Ahojte baby aj ja dnes glukoz test za sebou ale ja si teda nič sladké nedám poriadne dlho bol to hnus napínalo ma z toho je to ako práškový cukor s vodu a pichali ma 4 rázy bo z jedného prsta sa mi nechcela spustiť krv to bolo v pohodke oproti tej žbrnde fakt hnus ak vám dovolia niečo si zobrať určite si vezmite 🙂
@mariettka27 no vsak to s tou chladnickou, ako som sa tesila ze moc toho nepriberiem tak za posledne 2tyzdne plus 4kg, ale to urcite nebude zivinkami, ale asi riadnym tukom hhh, lebo iba junk food mi chuti och, a to este Mam 16tyzdnov pred sebou prinajmensom .... Chuda babo, to bude tak obalene tym tukom ze mu veru na Slovensku Sims nebude hhh 😀 l
ahojte neviete mi náhodou poradiť nejakú štátnu pediatričku v ivanke pri dunaji ktorá by ma zobrala aj ked tam nepatrím podľa obvodu?
@bucanova akurát som si prečítala,že napríklad pitie coca coly alebo kávy s mliekom obmedzuje vstrebávanie železa z potravy...dobré je vraj vypiť po jedle s vysokým obsahom železa pohár čerstvej pomarančovej šťavy,vraj zvyšuje vstrabávanie o 100%...takže som zjedla brokolicu a zapila 100% pomarančovým džúsom 😀
a výborná ja vraj aj repa (cvikla)
@lydusska ja tento mesiac tiež rýchlejšie priberám, z toho si nič nerob...mám pocit,že priberám už aj z vody....ale drobček tiež podrástol,za týždeň o 120 gramov 🙂
pri pôrode to zhodíme....a z pôrodnice pôjdeme ako Verešová (akoby sme ani nerodili) 😀
@mariettka27 jaaaaaj ale Toto si ma dobre rozosmiala hhh zeako Veresova. Ty si teda cislo ;). Ale ano mas pravdu ze zhodime, ja Len ze ked buxom tie cisla na vahe tak ma to stve, inak nie hhh, to brusko Nech mi Len rastie to je OK. A po pravde aj Praia mi stvrdli takze I tam je mozno pol a pol kg naviac hhh ;)))).... To mi fakt nevadi. Len ked zacnem byt nemotorna, to ma to zacne vytacat. To ti fakt babenko za tyzden 120g pribralo? No to je bozske teda ;). Skoda ze ja nebudem mat utz ... Co uz.... Stale premyslam nad Slovenskom ci ist nan alebo nie hmm .... Uvidime. Ani neviem kolko ta moja torticka vazila na poslednom utz, to tu ani nehovoria miery ;( ako u NAS doma.
A je to tu...bola som predsvedcena uz davno pred tehotenstvom, ktory kocik si kupim pre babatko...no ale v poslednej dobe ma vela ludi zneistilo s tym, ze ked budem mat nahodou chlapceka, tak mu predsa nekupim kocik s kvetinkami...asi sa teda zacne patrat po pripadnej alternative a kupu kocika tym odkladam na neurcito ☹
Jeeeej baby!!!!! Idem z poradne a chcem sa s vami podelit... Čakáme dievčatko, takze budeme oslavovať 🙂 strašne sa s mužom tešíme, veľmi sme si priali dievčatko k syncekovi a splnilo sa nám to. Juchuchuuuu 🙂
@mariettka27 no a ved celkovo pit colu v tehotenstve je troska mimo. Staci, kedcsi precitas obsah, ja som vyhodila vsetky sladene napoje, dokonca aj vinea obsahuje ropu
@lydusska Ahoj, chcela by som ta poprosit o info...rozmyslam nad odberom pupočníkovej krvi, vela som si precitala +/-, ale neviem sa rozhodnut. Mam kamosku vo finsku aj v nemecku a tam sa s tym nebiznisuje. Kazda zena sa moze rozhodnut ci si da odobrat a da sa to na vyšetrenie a do verejnej medzinarodnej banky...a potom z toho registra davaju detičkám kt.potrebuju.
U nas je to biznis...ALE TO BY SOM CHCELA VEDIET AKO JE TO V UK, AKA JE PRAX, CI TO MAMICKY VYUZIVAJU A HLAVNE CI SA TYM UZ LIECIA DETI RESP. LUDIA... ak mas moznost ziskat o tomt nejake info z vyspelejsej krajiny, pomohla by si asi viacerym z nas pri rozhodovani 🙂)
díík
Vcera sme zase videli nase babatko, je krasne a ma vyse 320g! A vsetko vyzera byt v poriadku, len doktor povedal, ze mam menej plodovej vody, ale este stale v norme. Neviete niektora, ako by som mohla zvysit jej objem?
@maruskaaaa Ahoj ja chodim v Bratislave k MUDr. Smolikovi, GPN Ruzinov, som tam velmi spokojna sestricka mila vsetko v pohode, len som bola prekvapena kolko krvicky mi zobrali, potom mi zostalo zle inak sa to vazne pilo v pohode, bala som sa toho ovela viac.
@froggynka2013 Ja tiež chodím do Ružinova do poradne a tuším aj tam v Ružinove mi budú robiť ten test. Takže vravíš, že sa pilo v pohode? A koľkokrát ti brali krv 3x a do koľkých skúmaviek? Lebo mne tiež býva zle, keď vidím krv. A musela si prísť na lačno?
@lydusska no ja som aj tu na nete niekde našla,že tak okolo 100 gramov za týždeň budú teraz priberať tie naše pokladíky v brušku...mne tiež nehovoria miery na utz,ja sa pýtam,lebo inak by som nič nevedela.. 😉
a ty ešte nie si nemotorná?ja sa už do vane teraz vtrepem len tak tak 😀 ...dostali sme s mužom na Vianoce peknú knižku O matke a dieťati od Elizabeth Fenwickovej,je to veľmi pekná kniha,je tam všetko čo sa deje počas tehotenstva,ako sa meníme my a ako sa vyvíjajú naše maličké...čítame si to obaja,ale keď som videla tehuľku v 40 týždni,tak som skoro odpadla,.,veď má bruško skoro väčšie ako je ona...to len potom bude srandy...mne sa už teraz zle topánky obúvajú 😀 😀 😀
neviem odkiaľ si,ale u nás keď chceš,môžeš ísť buď na súkromnú kliniku alebo k inému gynekológovi a poprosiť o ultrazvuk...ja som takto síce nebola,ale kamarátke nechcela jej lekárka urobiť,tak išla k inému,zaplatila 5 eur a videla svoje maličké 🙂...treba sa popýtať 😉
@ivuskase hm,ja si kolu aj vineu dám,nechutí mi stále voda alebo ovocná šťava...ale máš pravdu,idem sa nad sebou zamyslieť 😀 😀 😀
@mariettka27 ja som si este pred rokom nevedela svoj zivot bez tychto napojov predstavit, denne cola, fanta a podobne, potom mi brasko ukazal co tam vladtne je, lebo on sa teda stravuje zdravo, nic kde je modifikovany skrob a benzoan a tak podobne. No uprimne bolo mi zle zo samej seba a teraz ked si uvedomim , ze to mam davat malinkej, ked je este v brusku a potom si to mozno raz vycitat. Kupili sme soda stream, lebo mbe je z cistej vody zle a naucila som sa pit to, alebo si robim doma stavicky a pijem horucu vodu s medom a citronom. Cez vianoce, ze dam si poharik coly aby mi lepsie travilo a uz mi vobec nechuti, fuj ako keby som cisty cukor pila a som za to strasne rada.
@miamoja2012 ahoj mám pocit že tu ti dievčatá neodpíšu :o((
ahojte, ja sa pridám do debaty, tiež mám termín stred mája 2013, len glikozový test mi vyšiel hraničný že porucha glukozovej tolerancie, má to niekto? vie niekto poradiť čo s tým? a tiež mi vyšli hraničné hodnoty množstva plodovej vody..hm :O((((
@maruskaaaa AHoj musela som prist na 7,00 nalacno, rano mi zobrali 2 ampulky krvicky, potom som vypila napoj vyzera to hnusne ale daj si to do caju ovocneho alebo ja som mala len citron ten som si cely vyzmykala a na 3 krat to musis vypit, pockas 2 hodky citala som si 🙂 a potom ti znova vezme 1 ampulku krvicky, mohla som pit len vodu a nesmela jest a musis tam sediet nesmies chodit aby si nespalovala cukor, ale v pohode.
@froggynka2013 Ďakujem 🙂 Dnes som bola v poradni a presne mi povedala, že si mám kúpiť glukózu 75g a doniesť si citrónovú vodu. Mám prísť na lačno, ale môžem piť iba vodu. A výsledky si mala hneď na počkanie? Na WC ísť môžeš že? 🙂
@maruskaaaa Vies co ja som si glukozu nemusela kupovat, mne to tam sestricka rovno namiesala, poriadne si tam vytlac cely citron, uplne je to v pohode....Ano na lacno a den predtym minimalne ziadne sladka ani sladke ovocie, tak poveali mne. Vysledky budem mat v zajtra, resp. v pondelok. Na WC jasne to mozes ist
@froggynka2013 Tak ďakujem za rady, na to sladké si musím dať pozor, lebo som sa nejako rozjdedla 🙂 🙂 🙂 Aj v poradni mi dnes dr. povedal, že mám nejako väčšie bruško 🙂 🙂 🙂
@inviav nooo mame to mi deturence hehe este len v brusku a uz nepocuvaju ked im dohovarame aby nam ukazali co skryvaju medzi nozkami 😀 ... jaaj tak to si velmi dobre vystihla ja som dnes objednala uz aj sterilizator, ohrievac flasiek, prebalovaciu podlozku a teplomer na celo/ucho a cakame este na vanicku s prislusenstvom, zavinovacku a vrchne nohavicky na plienky 😉 som sa uz rozbehla naplno 😀 ... dalsiu poradnu mam 5.2. a idem na cukor ale som chodokrvna tak mi dala nejake vitaminy tak uz beriem poctivo 😉 .. fotecku dam ale az zajtra musi mi ju drahy dovolit vybrat z ramika 😀 😀 ... inak uz si hladame bytik aspon do podnajmu tak drz palceky nech cim skor stadial vypadneme 😉
@lydusska jasne ze je to lepsie hned ani si to nebude pamatat teda kym sa nanho nepozrie 😀 .. jeeej tak domov ideees to musi byt radosti ale ako dojdes tak si nezabudni uzivat to hyckanie 😀 ... no kremuje mi brusko drahy pekne kazdy vecer pred spanim bud plejcekom alebo kremom na namahanu a napatu kozicku a o prsich ani nehovor uz su mi podprsenky male len zastrkujem bradavky kazdy chvilku 😀 -D .. ja mam v poslednej dobe castejsie bolesti a pichnutia a celkovo som taka ospala otapena a neni mi najlepsie ale lekarka mi povedala ze to je tou chudokrvnostou a ze cim vyssie stadium tehu tym to bude tazsie a horsie ale ze ked budem pekne spinkat casto a oddychovat a brat vitaminy tak sa to bude dat zvladnut no ale ja som jak raketa pocas dna o spanku nemoze byt ani rec lebo cez den nespim a vecer az tak kolo 23tej a rano uz o 6tej som hore koli praci a tam idem jak fredka 😀 cize sama si za to mozem ze mi je na prd ludovo povedane :-P
@froggynka2013 mna to caka na dalsej poradni 5.2. tak ti dakujem za cennu radu ... ani mne sa male neukazalo zatial asi sa to dozviem az pri porode 😉
ja idem tiez do poradne 5.2., to preci ides tak neskoro na ten test?! neviem do kedy sa robi....moja nevedomost 😝 my sme sa uz 4x neotocili tak aby to bolo na 100% vidiet, ale tak hlavne je ze sa hybe a vsetko v pohode...
@miamoja2012 Ahoj moja, nakolko ja som este Len prvorodicka a na tych par kontrolach co som uz mala mi to nebolo navrhnute zatial, mozno by si mohla skusit skontaktovat nejake mamicky co uz rodili v UK, alebo ak chces mozem to urobit prostrednictvom teba a tvojej spravicky, uvidim ci Mali taku skusenost, ci im to bolo ponuknute, OK. Viem ze u NAS je to riadny business .... To som uz pocula od viacerych mamiciek, stoji to Vela peniazkova je to uchovanie myslim iba na 20rokov, takze potom musis platit opat ... ;(

@froggynka2013 A kde si absolvovala ten glukozový test? 😉