September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@ovecka84 inak som sa pýtala sestričky, že či mi budú brať krv a že či mám preto prísť na lačno, tak mi povedala, že netreba chodiť nalačno (lebo ja som objednaná až na 19hod 🙂 ), že krv mi zoberá aj takto večer, a že doktor bude robiť sono a podľa toho určít tehu. No obávam, sa že dneší doktori, vďaka skvelému vynálezu UTZ, už ani neviedia inak vyšetriť tehu, tak neviem čo mi povie, až mu oznámim, že nechcem robiť sono tak skoro. ☹
Ahojte, tiež by som sa rada pridala k Vám. Ked všetko dobre dopadne , po roku a pol snaženia a preplakaných dní ked mrcha prisla som necakane nasla minuly stvrtok dušika na teste. Dnes je to už riadna čiarka 🙂 K doktorovi sa chystam hned zajtra, tiez neviem ako postupovat...nechcem aby mi robil hned sono ale čo mu povedať ked bude chciet? 😕 snad vie on najlepsie ... chcem sa Vas opytat par veci kedze som tehu prvy krat 😅 tiež vam treba stale cikat? ja beham kazdych 10 minut, a boli vas brusko ako keby som mala mat mrchu? 😒 Dakujem za rady a pomoc , som zaciatočník 😀
@mirus11 aha, no tak daj vedieť ako si pochodila u doktora, dúfam, že všetko bude v poriadku. Mňa doteraz nič nebolelo (okrem tých prsníkov, ale to je klasický prejav tehu), iba dnes doobeda ma chvíľku pobolieval pravý vaječník, ale len chvíľku, tak hádam to nič neznamená. Bojím sa každej maličkosti......
@nisa21 aj ked si tehu, tak mozes mat mrchu. ak je vsetko na mieste, tak oddychuj. ale pri 1,5 rocnom, no neviem, ci sa oddychnut da 😅
@samayka podareny doktor 😉 a pekne povedal, ze papiere nerad vypisuje.
ja zacinam byt straaasne unavena. zaludok obcas jemne na vode, ale este to nie je to "prave orechove", ako bolo v prvom tehu. no ani by nemuselo byt az take 😀
@slivocka 😀 😀 😀 😀 😀 sa smejem lebo aj ja som brala dufik kym som neotehotnela.. no vyse roka asi 😀 😀 a tiez po roku a pol sa nam podarilo.. mne ho vysadil vtedy 😉 ale ak tak si daj len krv vziat az sa ti kukne na hodnoty hcg ale na usg mas este skoro ja idem 18. teda ani to by som nesla, chcela som ist az o dva tyzdne ale chce sa pozret na meternicu.. predca len sa podarilo skoro...
@slivocka prvy krat sme mali stale... ale teraz som si povedala ze radsej nie.. neviem v akom stave mam vnutro .. ved som aj na pn radsej bojim sa ze neni krcok a maternica este pripravena .. tak radsej abstinujeme.. opytaj sa dokiho ja som sa tiez pytala... ved to neni hanba 😉
dakujem dievcata opytam sa dokyho čo povie... 😉
@lenorka77 tak ako píšeš je to tuším najbežnejšie, najskôr UTZ a až neskôr krv.... no neviem čo mi povie, ak mu oznámim, že sono nechcem tak skoro.... prečo to bežne lekári takto skoro robia, ak nie sú úplne vylúčené nežiadúce účinky? ach jo, sama neviem čo mám robiť..
@slivocka ahoj, tak ťa vítam v novej sekcii, dúfam, že sa tu udržíme 😉
@slivocka ahoj aj ja som tu tiez nova a dnes som sa pridala 🙂 co sa tyka chodenia na wc, tak ano chodim o dost castejsie a tiez mam take mierne bolesti ako keby som mala menstruaciu..ale ze vraj je to v pohode, tak sa nestresujem...ja som tiez novacik, ale mam odbornicku sestru, oni sa snazili o babo 6 rokov a teraz maju krasnucku dcerku 🙂 nam to vyslo na 3x..co fakt nechapem a necakala som to ale o to viac sa tesiiiime 🙂 🙂
ja mam hlavne dilemu, ide o to ze trenujem male deti predskolskeho veku (3-6 rocne) sportovu gymnastiku a maaaaam velku dilemu ci trenovat deti dalej ci nie.mam s detmi kazdy den trening od 2 do 7mej hodiny, za tyzden cca 50 deti...su to take deticky ktore este neviem trenovat na dialku, musim ich vela chytat a zdvihat, pripravovat im naradie a pod.....manzel velmi nechce aby som to robila dalej, ze co ked sa nam nieco stane....prosim poradte mi. mam ci nemam trenovat deticky?co by ste robili vy?nechcem byt teraz nejaka vyplasena tehotna zenska,ale popravde aj mam trosku strach, nikdy clovek nevie ze ci nejako zle nechytim dieta, ci ma nekopne do brucha...jooooj neviem, tento tyzden sa musim rozhodnut...dakujem za rady 😉
@cerimi77 tiez si myslim ze radsej sa tam prejst zbytocne ako potom lutovat... ja teda pojdem buduci tyzden asi v stredu alebo vo stvrtok, uvidim co si na mna doky vymysli 😉 bola by som rada keby uz bolo krasne bijuce srdiecku a ze by mi aj fotecku spravil, nech sa mame na com doma vytesovat 😀
inak kocky, uz ste to niekomu (okrem mm) povedali? my zatial mlcime 😎
@adulicek82 ahoj , v prvom rade blahoželám....som rada že maš take pocity ako ja, aspon niesom sama 🙂
čo sa tyka tych treningov...pokial nebudeš mat problemy zo začiatku tak by sa to dalo ale neskôr neviem 😕 Predsa je tam to riziko ze ta dieta môze kopnut alebo niečo take 😒
@adulicek82 urcite by som toho nechala je to risk robit tu pracu aj ked su tehu a velky
@adulicek82 ja by som určite netrénovala aj ja pracujem na takom mieste kde aj zdvíham ťažké tak som to už povedala a sú strašne zlatý lebo mi tam pomáhajú
Ahojte,
vitam nove tehulky 🙂 .
@lubi1984, som rada, ze doktor uz nieco videl 🙂 . Chcem sa Ta opytat, ze ten 5 tt Ti doktor povedal na velkost plodu? Celkom nerozumiem tomu, ako to doktori vravia, ci mam pocitat od poslednej mrchy, ci oni vynechavaju tie dva tyzdne a pocitaju od odplodnenia 😒 .
@lucka1987, ciarocka Ti krasne stmavla. Tesim sa s tebou 😉.
@ovecka84 ohľadom vedľajších účinkov UTZ stále bežia štúdie a zatiaľ sa nič nepotvrdilo ani nič nevyvrátilo, v podstate to môže byť podobne ako s bežným rtg, pred ja neviem 30 -40 rokmi si všetci mysleli že rtg nie je škodlivý a veselo sa používal aj pri tehotenstve, o škodlivých účinkoch sa prišlo neskôr, a samozrejme sa zakázal, čítala som nejaké články a niektorí tvrdia, že v podstate preibeha jeden veľký pokus robený na ľuďoch, bodaj by sa potvrdilo, že UTZ v malých dávkach je neškodné, ale nie som si istá, a ani niektorí odborníci si nie sú istí, preto aj WHO - Svetová zdravotná organizácia neodporúča sono do 10tt a za celé tehu (pokiaľ je to samozrejme bez problémov) viac ako 4x. Ja chodím každý rok na UTZ prsníkov a ten doktor ma tiež varoval, že to nie je nič prospešné a radšej sa vyšetrovať palpačne, pokiaľ nevydíím nejaké zmeny, tak sono odmbedzi na minimum. Tak neviem, ale myslím, si, že ak je všetko v poriadku, žena sa cíti dobre, nemá žiadne komplikácie, tak je zbytočné absolvovať sono, len kvôli fotke, radšej sa budem vytešovať z toho, že mimi bude zdravé a ja som pre to urobila všetko. Sono do 10tt ti neukáže žiadne vady ani poruchy plodu, v podste ti ukáže iba dĺžku, či tlkot srdca, ale pokiaľ sa cítiš v poriadku, tak na túto infúrmáciu, kľudne môžeš počkať až do toho 10tt. Neviem, možno sa mýlim, ale bojím sa, že by som tým zbytočne mimi ublížila.
kočky toto si prečítejte je to zlaté http://www.coolplaneta.com/2010/02/obrucka-na-4...

@ovecka84 ďakujem, mne vychádza termín podľa MS na 14.sep 2011 a som v 4tt+6, podľa ovulácie (meriam si BZ) som v 5tt+0 a termín vychádza na 13. sep 2011 🙂. Takže krv zvyknú brať až v tom 10tt? .. no tak to ma potom fakt vypoklonkuje z ordinácie, ak k nemu v piatok prídem a nebudem chcieť robiť sono, ja som na viacerých stránkach čítala, že do 10tt je to zbytočné a ani Svetová zdravotná organizácia sono do 10tt neodporúča, tak keď sa cítim dobre a nemám žiadne problémy, tak sa mi to zdá zbytočné. Celkovo sa odporúča, aby žena absolvovala, ak teda nemá žiadne komplikácie, iba 3-4 sono počas celého tehotenstva, tak teraz neviem čo má vlastne robiť. No nemá s tým žiadne skúsenosti, tak som sa objednala, radšej jedna zbytočná návšteva, ako niečo zanedbať a prísť neskor, nie?