icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

cerimi77
12. jan 2011

@veronkaj ja idem k doktorovi tiež až v piatok, vyšli mi 3 pozitívne testy 🙂, ale neviem či doktor dokáže potvrdiť tehu dnes aj bez UTZ, keďže ho ešte nechcem absolvovať, tak možno na potvrdenie si počkám až do 10tt, chcela by som však predpísať aspoň kyselinu listovú zatiaľ, tak som sama zvedavá čo mi povie, v tomto smere som začiatočník 😀

moncicip
12. jan 2011

@cerimi77 ja si kupujem zdravie kazdy mesiac a par mesiacov dozadu v jednom cisle o tom pisali a som bola dost prekvapena ale v podstate mali pravdu lepsie je dat to do narodneho registra .. lebo vtedy je vacsia sanca ze sa to vyuzije na spravny ucel a hlavne nepaltis za to nehorazne peniaze ....

edita84
12. jan 2011

no ja som dala pupočníkovú krv zobrať aj malej a ked budem mať teraz na to peniažky tak dám aj druhému človek nikdy nevie

nisa21
12. jan 2011

@moncicip Ahoj toto som pocula aj ja, dokonca aj detska lekarka mala na to rovnaky nazor. Pri prvom sme si nedali odobrat pupocnikovu krv, zdalo sa nam to velmi predrazene a sesternica ktora malej dala odobrat, tak hovorila ze z roka na rok su vacsie poplatky za uskladnenie. Neviem sice ako by som reagovala keby sa fakt nieco vazne vyskytlo. Skor som rozmyslala, ze by som darovala pupocnikovu krv, ale maju tam neskutocne prisne podmienky, ktore pri odbere pre vlastne dieta vobec nemusis splnat.

moncicip
12. jan 2011

@nisa21 ako sak minmalne gynekologa sa na to spytat mozes .... lebos i myslim ze to stoji za pokus aj ked su take prisne podmienky

edita84
12. jan 2011

@nisa21 ja už za to platím pomaly 4 rok a vždy to bolo 600 sk teraz 20 € to sa nemení

suzieqiu
12. jan 2011

@nisa21 ahoj tak sme na tom podobne,tiez cakam co sa bude diat. krvacat som uz prestala. vcera bolo este troska spinenie.. no v pondelok idem na kontrolu,dufam,ze sa tam udrzi 🙂 a to iste prajem aj tebe.

nisa21
12. jan 2011

@moncicip ja som si to zistovala pri prvom, nemozes napr. rodit s epiduralkou, ja som ju zaplatenu mala, lebo clovek nikdy nevie ako bude porod prebiehat, aj ked som ju nakoniec nevyuzila. Dalej bol problem, ze som mala tehotensku cukrovku + mam znizenu funkciu stitnej zlazy, takze som vobec nebola vhodnym darcom.

moncicip
12. jan 2011

@nisa21 tak to ano a ja pri mojej rodinnej anamneze asi tiez mozem zabudnut na verejny register

nisa21
12. jan 2011

@suzieqiu Ahoj, ja som uz tiez prestala krvacat, ale vcera to bolo na nervy. Ono to fakt vyzeralo ze uz je koniec, ale fazulka je velky bojovnik, ze sa zatial udrzala. Tak uvidime ci to bude vsetko v poriadku 17.1. idem na kontrolu, plus mi dal lekar cislo na ktore mu mozem kedykolvek zavolat, keby nieco. Manzel bol z toho tiez uplne hotovy, cely den nic nejedol.

@edita84 vazne, to mas potom dobre. Sesternica si to plati 3 roky a hovorila mi ze jej 2x dvihli cenu, tak neviem.

ema72
12. jan 2011

@cerimi77 UTZ myslim samo o sebe skodlivy nie je. Su cicavce, ktore maju UTZ organy, napr. velryby tvoria velmi silne ultrazvukove vlny a zrejme to nikomu neskodi. Faktom je, ze robit UTZ v 5 tt je nezmysel. Nema to ziadnu vypovednu hodnotu. Takato gravidita je velmi labilna a moze skoncit s roznych dovodov. Fakt si myslim, ze je to skoda cesty a penazi zdravotnej poistovne. Takze plati, ze trpezlivost ruze prinasa. Test je pozitivny tehu citim, takze cakam az moja navsteva u dr. bude mat vyznam, nie skor ako v 8 tt.

edita84
12. jan 2011

@nisa21 no to sa mi nejak nezdá my sme v ceptre a tam ceny nezdvihli zatiaľ

veronkaj
12. jan 2011

@lucka1987 dám dám,
ďakujem no ironiou by bolo keby sa to potvrdilo lebo minulý rok mi 20.9.2010 robili čistenie po potrate.
tak sa zatial teším len sama, nikto zatial nič netuší.

veronkaj
12. jan 2011

@cerimi77 kyselinu listovú kúpiš volne v lekárni bud samotnú alebo v kombinácii s inými vitamínmi pre budúce mamičky je to volne predajné a lekárničky ti radi poradia,
🙂

edita84
12. jan 2011

fakt kočky už beriete aj nejaké tehu vitamíny? ja som si kúpila GS mamavit

suzieqiu
12. jan 2011

@nisa21 a tebe tiez robil doktor UTZ? teraz co tu citam sa bojim,lebo mne robil UTZ a to je iba 5 tyzden ☹

suzieqiu
12. jan 2011

@lucka1987 ahoj lucka, mame sa fajn a ty? uz si si robila dalsi test?

mirus11
12. jan 2011

@suzieqiu nemusis sa bat.ja som tiez v 5tt a vcera mi robil ultrazvuk.a ako aj si bola u doktora,ked si zacala krvacat?

suzieqiu
12. jan 2011

@samayka ahoj ja som to povedala mm a mojim rodicom. este svokrovcom a tym to konci. 🙂

mirus11
12. jan 2011

@edita84 ja beriem femibion,ze to je velmi dobre pre dieta,ono to obsahuje hlavne tu kyselinu listovu,ktora je v tehotenstve potrebna

suzieqiu
12. jan 2011

@mirus11 dakujem pekne. hej hned ako som zacala krvacat som utekala dr. ten povedal,ze to este nemusi nic znamenat. a uvidime co sa bude diat dalej. v pondelok idem na kontrolu. takze dovtedy mam mat vylozene nohy a oddychovat. ale to sa moc pri mojej malej neda 🙂

suzieqiu
12. jan 2011

@mirus11
@edita84 aj ja beriem femibion. predtym tehotenstvo som brala calibrum.

mirus11
12. jan 2011

@suzieqiu no to ti verim,aj moje ksniatko je take nezbedne.ja beriem od 2 tyzdnov femibion a vcera mi doktor povedal,ze ten femibion je najlepsi.a aj ti robil utz?

suzieqiu
12. jan 2011

@mirus11 robil, malo to iba nejakych 6mm hovoril,ze malinke. podla poslednej menstruacie by to malo byt troska vacsie,ale ked som mu povedala kedy sa nam to podarilo tak hovoril,ze to sedi. Priblizne o 4 dni neskor ako je predpokladane oplodnenie. A v pondelok idem na kontrolu a asi mi bude zas robit UTZ aby skontroloval ci je vsetko v poriadku. Alebo mam odmietnut? Ja teraz neviem..

suzieqiu
12. jan 2011

A aby som nezabudla vitam vsetky nove Septembrovky! Pekne sa tu rozrastame 😉

mirus11
12. jan 2011

@suzieqiu a tak to je velmi pekne,ze 6mm,aj mu bolo vidiet bit srdiecko?a v kolkom si tyzdni?nase malo len 2,9mm a sme 5tt.podla utz.nie,len nech ti urobi utz,budes pokojnejsia

mirus11
12. jan 2011

@suzieqiu aj ja sa pripajam

katy1986
12. jan 2011

Ahojte dievčatá!
Môžem sa k vám pridať? Ja mám tehu potvrdené od doktora, teraz som bola v pondelok. Mrcha mi meškala 2 týždne, 2 poz.testy som mala. ale sme veľmi na začiatku, podľa menštruácie 6. týžden, ale keďže mi meškajú 2 týždne - tak reálne som asi tak v 4.týždni, tak mi to doktor hovoril. ale termín by som mala v septembri. Tak sa zatial len tak tichúčko tešíme, robil mi aj ultrazvuk, máme 2 milimetrovú bublinku, tak dúfam silno, že sa nič nestane, a bude nám rásť dalej... 🙂 na krv a moč idem 25.1....
A čo som sa prekvapila, v sobotu a pondelok som mala ráno takú nevoľnosť, akoby na vracanie, ale prešlo to, ale dnes ráno som už vracala, ráno o 6.30, potom 7.30 a potom po 9 ešte raz.....no nie je to bohvieaký pocit, ale radšej budem vracať každé ráno, len aby malinké pekne rástlo 🙂

sissik
12. jan 2011

@suzieqiu urcite ti nebude robit UTZ 40 min, tak sa nemas coho bat😉

lucka1987
12. jan 2011

@suzieqiu ahoj ni enerobila som si dalsi som si povedala ze sa nejdem stresovat 18 teho pojdem na sono a uvidime