icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

mirus11
6. jan 2011

@lubi1984 no pre mna je to ozaj najhorsie.takto som sa nebala,ani ked osm si mala volat po vysledky,ci som tehotna alebo nie.a ty si kolko tehotna?

jazmina83
6. jan 2011

@samasa vidim, ze tato tema chyba nielen mne 😀

lucka1987
6. jan 2011

@lubi1984 no mozno by zachytil aj skor ale vtedy som sla na utz a vsetko bolo vaginalnym vidiet ale srdiecko este nie.... zial ani nikdy nebilo... 😖 no uvidime.. aj zajtra by som testla ale bojim sa ze to nema zmysel.. tak pockam do pondelka. to uz vydrzim... lebo zajtra som vpraci a nema cas na kupu testu ist do mesta... mozno ak pojdem cez vikend do mesta tak by som si kupila.. ale inak az v pondelok rano to bude 34 DC to uz musi byt kolajnicka 😉 ... teda verim tomu ze ma to nesklame

mirus11
6. jan 2011

@lubi1984 no ja sa citim celkom fajn.a ty?ty si tiez na zaciatke tehotenstva ako ja,vsak?aj sa ti neako zacali uz menit prsia,myslim ich farbu,ci sa ti zacinaju inak sfarbovat,ked si tehotna?

sissik
6. jan 2011

ahojte
mne pri prvom tehu v 5tt povedal, ze je vidiet velmi vysoku sliznicu, v 6tt ze je vidiet amnioticky vak a nieco v nom, ale potom som 2x vzdy po tyzdni isla na UTZ na potvrdenie, ci bije srdiecko.
tak treba dufat, ze drobci su tam, kde maju byt, vsetko sa pekne diferencuje tak ako sa ma a pockat minimalne do toho 8tt na srdiecko. a obavy o deti uz budu stale, skor ci sa dobre vyvija, potom co s porodom, potom ci dost papa, kaka, .................ci vcas sedi, lozi, chodi,.......proste stale. to uz je udel matiek 😉

nisa21
6. jan 2011

Ahojte
vsetkym Vam drzim velmi pelceky, nech nam to dobre dopadne. Ja som objednana k doktorovi uz buduci tyzden preto, lebo pri prvom tehotenstve som mala problemy ... v 5tt som mala male spinenie, ale na utz uz bilo srdiecko, tak mi nasadili dufaston. V 12.tt zase spinenie, moj doktor na dovolenke tak som isla radsej na pohotovost ... na utz bolo krasne vidiet ako si maly v brusku lenosi a cuca prstiky, to ma ukludnilo, ale nie na dlho. V 16.tt som zacala dost krvacat, na pohotovosti mi lekar dlho nic nechcel povedat, nevedel zistit pricinu krvacania, plod bol aktivny tak si ma nechali tyzden polezat na rizikovom. Musela som dalsie dva mesiace stravit v posteli. Potom to uz bolo vsetko v poriadku, dokonca som este aj do roboty nastupila. Teda v poriadku, az na to ze mi zistili tehotensku cukrovku ... takze som si toho zazila,preto mam trochu obavy. Ale narodil sa nam krasny zdravy chlapcek, takze baby hlavne pozitivne mysliet 🙂) Zatial sa citim velmi v pohode, az na bolestive prsniky.

lucka1987
6. jan 2011

@nisa21 juuj si si zazila.. dufam ze teraz budes ok a pekne si bues vychutnavat tehulkovanie 😉 aj ked ako sa tak divam pro dvojrocnom chlapciatkovi to nebude lahke 😀 😀

lucka1987
6. jan 2011

@mirus11 ahoj mne sa nesfarbuju ale mam ich akesi plnsie.. ale to mavam aj pred mrchou.. 😕

tehula
6. jan 2011

@lucka1987, juj, taka som rada, ze si v septembrovkach. moc ti drzim palce, aby to tentokrat islo krasne hladko a tehu si si uzivala 😵

Aj ostatnym prajem, aby to dotiahli do krasneho konca bez nejakych komplikacii 🙂

suzieqiu
6. jan 2011

@ovecka84 ja tak koncom januara,zaciatkom februara. vsak zavolam sestricke a sa jej spytam..

lucka1987
6. jan 2011

@tehula dakujeeem 😉

suzieqiu
6. jan 2011

@nisa21 ahoj,tak ja som si prezila tiez tazke tehotenstvo. v 25 tyzdni mi zacala odtekat plodova voda, vtedy mi lekarka oznamila,ze babetko nema sancu prezit. previezli ma do novych zamkoch. nejaky cas sa som si polezala tam, potom ma pustili do ambulantnej liecby. kazdy tyzden som chodila do rizikovej poradne. okolo 33 tyzdna som mala zly zaznam, bielkovinu v moci a anemiu. oznamili mi,ze babetko sa narodi so srdcovou vadou. zas ma hospitalizovali. kazdy den ma strasili,ze uz to asi dlho neudrzia. Ja som im stale neverila. myslela som optimisticky. zaznamy som mala stale zle a tak sa v 38tyzdni rozhodli ukoncit tehotenstvo cisarskym. A kvoli tomuto sa strasne bojim. Ja uz by som to psychicky asi nezvladla dalsie rizikove tehotenstvo. Este aj spinal mi zle pichli, az na 3 krat. takze som bola 3dni na infuziach a nevladala som sa starat o malu. Strasne som chcela druhy porod prirodzene.. ale ked sa nebude dat.. co uz. Ale hlavne vsetky musime mysliet pozitivne a tesit sa na nase babatka 😉

sissik
6. jan 2011

@suzieqiu tak skoro po prvej sekcii ti ziadny lekar neodporuci druhy prirodzeny porod 😒
pozitivne myslenie dokaze zazraky, nepripustajte si zle veci 😉
ja som sice nemala problemy ako vy, ale AFP vyslo zvysene rizikova na downa, bola som na amniu a stale som verila, ze je vsetko OK. a je. takze vsetky tu budeme mat krasne zdrave babetka 🙂

zdenocka
6. jan 2011

@nisa21, ste si pocas tehu uzili az az ☹ . Drzim velmi palceky, aby si si druhe tehulkovanie uzila naplno, aby sa Ti nepridruzili ziadne komplikaci 😔 .
@lucka1987, verim, ze teraz bude babetko v poriadku a taktiez zacijes krasne tehulkovanie 🙂 .
@sissik, si bola na amnio, ach jaj. Hlavne, ze vsetko dobre dopadlo a mas doma zdrave babetko 🙂 .
@suzieqiu, verim, ze bude doktor dobre naladeny a povie Ti len dobre spravy, co sa tyka rany na maternici, ze donosis babetko.
Ja som prve tehu prezila velmi dobre, nemala som ziadne komlikacie. Tak verim, ze aj pri druhom to tak bude, pozitivne myslenie, prvy krok k uspechu 😉.

suzieqiu
6. jan 2011

a mate uz prve priznaky? nevolnosti a tak? ja zatial nie,len sa citim strasne unavena.. viac ako inokedy. ani pri prvej som nemala ziadne tazkosti.

suzieqiu
6. jan 2011

@sissik no som si aj myslela. .tak co uz aj druhy cisarsky nejak prezijem. vsetko pre dobro babetka. juj tesim sa.. ked budem mat doma zas taky maly uzlicek. len neviem ako poriesim skolu. chodim na VS, teraz som druhy rocnik. ani pri prvej som to nevzdala. vsetko som postihala ako mala,ale s dvomi detmi.. no neviem.. uz sa tesim k dokt. kedy uvidim moju fazulku. zajtra hned volam. 😉 mozno kvoli komplikaciam z minuleho tehotenstva mi odporuci prist skor.

suzieqiu
6. jan 2011

@sissik a ake mas skusenosti s amniu? to cakanie na vysledok muselo byt strasne.. ale dobre ze to dobre dopadlo 😉

lucka1987
6. jan 2011

@suzieqiu noo uz som zvracala na 27 DC 😀 😀 😀 (aj pri prvom som tak) a unava, chodim stale na wc, strasne ma nafukuje 😅 placem aj pri reklame na maslo.. a tak.... vsetko tak ako pred 5 mesiacmi.. len ma neboli brusko...

lubi1984
6. jan 2011

@mirus11 ja sa citim ako hypochonder 🙂 mozno zo strachu zo zbytocneho sledovania neviem ☹ ale napinanie na vracania a vracanie som mala asi na 35DC a od vtedy by som prespala najradsej cely den a ked varim tak sa citim akoby som okopavala cele pole a uz sa len tesim do postele prsia sa mi nejako moc nezmenili obcas bolia ale nie vela skor to podbrusko pobolieva a obcas ak kriza tak neviem a posledne 3 dni sa mi ziada vela pit ty mas nejake priznaky a v ktorom tyzdni si ?

nisa21
6. jan 2011

@suzieqiu ako citam, ty si si tiez "uzila svoje" pri prvom tehotenstve, ale aj tak ta obdivujem ze zvladas este aj skolu popri malej

@lucka1987 tak priznaky mas ukazkove na prvy trimester 🙂 ... ale vsetko sa to da vydrzat a uvidis, ze to vsetko dobre dopadne

@zdenocka dakujem, myslim pozitivne, takze si nepripustam ziadne komplikacie a keby sa nahodou nejake vyskytli tak sa v dobrom vyriesia 😉

inak zacinam byt pazrava ... manzel hovori, ze ked sa dostanem na maleho uroven tak nas neuzivi, maly totizto spapa snad vsetko co pred nim neutecie 😀

lucka1987
6. jan 2011

@nisa21 ved jasne da sa.. ja som aj rada priznakom .. apson nejako to citim.. aj ked som tyckovala v praci na wcku mi to zrovna prijemne nebolo 😅

sissik
6. jan 2011

@suzieqiu uvidis, ze to bude dobre a ked budes chciet a trochu ti pomozu, tak to zvladnes😉
amnio sa dalo, ale to cakanie - otras. a tie zrychlene vysledky preplacaju len vo vynimocnych pripadoch, hlavne ze zavislakom hradia liecbu celu 😝
u mna z priznakov zatial unava, koncom buduceho tyzdna cakam, ze sa ozve zaludok. teda dufam, ze sa ozve 😅 sestricky u dokiho vraveli, ze kto vracia, nepotraca. tak nech to tak je.
a trochu pazravost. no ked 5,5 mesiaca nebudem moct do seba dostat skoro nic ako prvykrat 😀

zdenocka
6. jan 2011

Takze sa u Vas uz prejavili priznaky, parada 🙂 . Mne pri prvom tehu nebolo zle, no teraz mi zacina byt dost na zvracanie 😝 . Najprv som si myslela, ze unava ma obysla, no co den, tym som viac utahana. Len pozrem na postel a uz aj spim 😅 . Ja si to vsetko naplno uzivam, kedze zatial planujeme len 2 deticky 😵 .

mirus11
6. jan 2011

@lubi1984 no aj mna sem tam pobolieva pod bruchom.no ja mavam sem tam nutkanie na vracanie,ale este som nevracala.aj mna sem tam pobolievaju prsia.no neviem ako sa to rata v kolkom tyzdni som.ale ked to beriem od iui tak 4 tyzden.a ty?nemam este stanovene ze v kolkom tyzdni som .hadam mi to uz doktor povie.aj ja som ako taky hypochonder,ale to sa asi vela sledujeme,ako si povedala.ja mam knizku o tehotenstve,ta je velmi ddobra.tam mas vsetko

lubi1984
6. jan 2011

@mirus11 ja som mala PM 27.11. aôe nestusim v ktorom tt som ak bude vsetko ok tak v utorook idme lekarovi a snad mi povie nieco blizsie taku knihu by som veru potrebovala ale tu tak enic nezozéniem v slovencine taks a spolieham na net aj pracujes ?

mirus11
6. jan 2011

@lubi1984 no hej precujem,teda teraz som na rizikovom.tak ty si neako tak jak ja tehotna.ja idem na sono az 18,ale uz by som sla aj skor.ty ides buduci tyzden utorok dokymu?ja som tu knihu kupila sestre,ked bola tehotna a dnes mi ju priniesla,ze nech si ju precitam zasa ja.vies ona ma 10mesacnu dcerku-SOFIU.to je moje krsniatko.a ta sa strasne tesi,ze ako bude zasa male krsna vozit,lebo jej mala sa nechcela vozit v kociku,ani teraz nechce

lenkakusi
autor
6. jan 2011

ked vas tu tak citam... niektore ste si teda prezili svoje... hlavne je mysliet pozitivne a nestrachovat sa.
ja som mala prve tehu v pohodicke, ani som nevracala, skor mi bolo zle ked som bola hladna a tak to aj vyzeralo,
nalepilo sa na mna neuveritelnych 23kg 😀 .
takze teraz dufam, ze budem mat lespie skore, priznaky len palenie prs a mavam dost casto zimnicu a sem tam naval horucavy, samozrejme som trochu nafuknuta a pobolieva ma brusko, ale tie bolesti su take iste ako pri malom.
dokonca ani zrava nie som...zatial 😀

anketova otazka:
aky je vas nazor na cvicenie pocas tehu ? (samozrejme nemam namysli rizikove baby)
ja som totiz chodila pravidelne do fitka posledny rok, dokonca aj 2xdo tyzdna na taebo a trenerka mi odporucila pokracovat, takze som bola aj dnes, citim sa fajn zatial, samozrejme ze necvicim na brucho a pod.

sissik
6. jan 2011

@lenkakusi mne pri prvom tehu doki vravel, ze mozem vsetko, pri com sa citim dobre. aj bicyklovat, ale stale sa mi motala hlava, tak na som odvahu nemala. ale plavat sme chodili aj na turistiku. a po amnio soms a snazila 2 tyzdne lezat - chodila som iba na wc alebo pre jedlo, potom pomaly prechadzky a nakupy 😅
ak je telo zvyknute a citis sa fajn, kludne. len ked budes mat pocit ze nie, tak oddych a spomalit

zdenocka
6. jan 2011

@mirus11, mozem sa opytat, kedy si mala PM? Ja by som tiez chcela ist okolo 18-steho k dokimu, budem dufat, ze uz bude vidiet a pocut srdiecko 🙂 .
My mame vela knih ohladom vychovy deticiek a aj tehu knizky. Mne velmi pomohli a do dnesneho dna pomahaju, mam pocit ze viac chapem drobca.
@lenkakusi, no ja nie som moc za cvicenie v tehu. Znama kvoli sportu potratila 😢 . Neviem ake cviky si robila vo fitku, ale mozes bicyklovat na stacionarnom, plavat, prechadzky 🙂 .

zdenocka
6. jan 2011

@sissik, sme napisali skoro to iste 😅 .