icon

September 2011

lenkakusi
5. jan 2011

Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.

edita84
3. feb 2011

@mattia1 fakt no ja neviem ja som ho pila aj samotný a mne pomohol 🙂

mattia1
3. feb 2011

@edita84 jasné,čajíky určite zaberú

vinyan
3. feb 2011

Ahojte. Ja som este tiez nestihla lekara, lebo syncek mal kiahne.
V prvom tehu mi byvalo od 2.mesiaca fest zle a som si u gyn.sestricky opisala taky recept na caj:
struhany zazvor
citron
med
mata (tej iba trosku som si davala)
a pomahalo.
Tiez zahryzanie mandli (znizuju kyselinu a nejak to zlepsuju).

Na kasel je podla mna super podbelovy caj s medom (z podbelu list aj kvet), ale neviem, ci je OK v tehotenstve, treba zistit. Ale super zvlacni hrdlo, kasel prestava byt drazdivy a caj je dost chutny, taky nasladly.
Tiez stoji za zmienku vit.C (ale nejaky prirodny, nie chem.vyrabany) a ine vitaminy a celkovo vela tekutin.

sissik
3. feb 2011

@mattia1 skus vyskusat a tychto babskych receptov
http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=1121

sissik
3. feb 2011

a tito bylinky sa v tehu neodporucaju
http://www.ekoporadna.sk/poradca-ekospotrebitel...

denda83
3. feb 2011

@lubi1984 Ahooj zlatino... Ako sa mas??? Dlho si sa tu neukazala, je vsetko ok?????

lubi1984
3. feb 2011

@denda83 ahoj moja no pretoze som nejaka zmatena ako je tu vela tehuliek a lucku a teba som hladalala mala som v tom chaoz 😀 no mi sa mame tak ze mame 17mm a bije srdiecko chvalabohu len tie moje bolesti podbruska a spinenia nie a nie prejst 😒 dalsiu kontorlu mam za 3 tyzdne doktor sa vyjadtil este opatrne ze je dolezite aby sa vytvorila placenta ci co to som to moc nepochopila 😅 tak musime cakakt a dufat ze to bude ok a ty moja ako ? odbery za tebou aj mas vysledky kedy ides na utrazvuk? ako sa citis? na sk kedy odlietas? a mama co ozvala sa?

denda83
3. feb 2011

@lubi1984 Ufff no to som si vydychla🙂 Jeeeeej super, a neboj bude to ok🙂 Dnes som si bola po vysledky, vsetko mam ok🙂))a k lekarovi idem v nedelu, tak uvidim ci mi spravi aj sono..dufam ze ano.Tie bolesti mam aj ja, teraz tak 2-3 krat denne, ale uz ich nemam take silne, tak v pohode zvladam. Inak sa citim celkom dobre, az sem tam zaludok ako na lodi🙂a som dost naladova, ale to brusko mam podla mna velke, no neviem, uvidime co doky, dufam ze urobi to sono, ja chcem srdiecko!!!!!!! Mama sa ozvala, no uvidime ako bude doma, lebo sme si len pisali odvtedy, ale cez sms sa mi to zdalo uz lepsie...15 odlietam tak som veeeeelmi zvedava🙂 No a Lucka.....som tu ani nedychala, tak dufam ze uz to ma za sebou a uz len pekne tehulkovanie jej prajem, chudatko si musela vytrpiet.

lubi1984
3. feb 2011

@denda83 hej hej tiez dufam ze je to vsetko zle za nou
budes na sk na nete? kedy planujes prist naspat? a ten utrazvuk si pytaj ked sa doktor bude tvrait ze nic 😉 tak som rada ze mas vysledky ok aj si moc davala alebo ti brali krv ... jeeeeej a vlastne ano to tvoje brusko je uplne uzasne nic si z toho nerob ja nosim uz len dlhe sukne co mam na gumicku 😠 naladova aj ja niekedy si myslim ze si vymyslam dovody na hadky dufam ze to coskoro prejde lebo mm vypadaju vlasy zo mna 😖 a mama, uvidis ked prides domov ako ta bude obskakovat a vyvarat ti od radosti 😉 ja som tiez chcela ist domov ale doktor povedalz eradsej nie kvoli tym vsetkym moznym liekom a to spinenie a po potrate takze ma berie ako rizikovu ....

denda83
3. feb 2011

@lubi1984 No ved jasne...ked mas to spinenie...ale ja som ok..tak to nieje problem. Jasne ze budem na nete, potom by som vas tu nestihala a to si nemozem dovolit:D, idem na mesiac, 15 marca sa vratim. Aj moc som davala....a tooooolko krvi mi zobrali, ze ked zacala vytahovat ampulky, tak pri 4 hovorim, ze to by uz stacilo 😀

mattia1
3. feb 2011

@sissik -ďakujem

adriana84
3. feb 2011

ahojte babenky,mozem sa k vam pridat? tiez cakam babatko v septembri 😵

zuzanadvor
3. feb 2011

@schaja ...ahoj, ja som podla sona 7-8 tt podla menstruac. 8-9 tt, uz mame 1,53 cm 🙂 aj ja som mala taketo problemy, bolievalo ma podbrusie ale len na pravej strane - pravy vajecnik...neviem cim to bolo, ale dr mi vzdy povedala ze sa mi roztahuje maternica, ze to je ok. ja som jej moc neverila a preto som zacala chodti na konzultacie aj k inemu lekarovi...tiez mi to potvrdil....takze som taka spokojna...

zuzanadvor
3. feb 2011

@adriana84 a kedy mate termin ? 🙂 vidim ,ze uz jedno baby mate 🙂

adriana84
3. feb 2011

@zuzanadvor zatial som este nebola u lekara,ale podla mojich vypoctov niekedy okolo 24. septembra 😵 k dr.planujem ist az tak o 2-3 tyzdne...teda ak bude vsetko vporiadku 🙂 ...zatial sa sice citim dost zle,ale tak musime vydrzat,no nie? a ty mas kedy termin?

zuzanadvor
3. feb 2011

@adriana84 ...ahoj...no nas termin by mal byt podla sona 13 septembra a podla menst. 4 septembra...uvidime...mne zle nebyva, bolieva ma brucho...ale to asi kazdu...ze vraj sa roztahuje maternica... 🙂

adriana84
3. feb 2011

@zuzanadvor-mne pri prvom tehotenstvo vobec nebolo zle,len som bola prve mesiace strasne unavena..teraz sa citim uplne inac,je mi tak zvlastne zle...neviem,na co mam chut,ci som vobec hladna,ked nieco zjem je mi hrozne tazko...a tiez som strasne unavena...no je to o to horsie,ze uz mam jednj princeznicku doma o ktoru sa treba starat 😉

lucka1987
4. feb 2011

ahojte tak ako sa mate?? juuuj ja idem v pondelok na sono.... uz na 8 v tomto tehu ☹ dufam ze to ziadno neuskodi.... ale krasa sledovat drobceka zo dna na den ako rastie

suzieqiu
4. feb 2011

@lucka1987 ahoj, som rada,ze ta uz pustili a ze sa fazulke dari. ja uz som mala tiez 3 UTZ a v pondelok idem tiez. Aj pri prvej som mala viackrat UTZ. A podla sona si ktory tyzden? Ja som podla sona 2tyzdne pozadu. DR. ma pekne postrasil. Vytlacil mi fotku a zadrel: Keby ste nahodou potrebovali ist na pohotovost tak aby ste mali nieco v rukach. Ked este nemate tehotensku knizku. 😠
Ale slubil,ze ked bude v pondelok vsetko ok tak uz mi da tehotensku knizku a spravia sa mi vsetky odbery. Tak som zvedava. Videla som na svojom DR. ze sa mu tam nieco nepacilo.Povedal,ze nieje to to co by chcel vidiet. Ale ze uvidime o tyzden..

zuzana_1
4. feb 2011

ahojte..ja by som uz rada isla zasa na utz 🙂 ale este si tyzden aj vikend do pondelka musim pockat..chcem vediet,ze je vsetko v poriadku a myval sa zmenil na ufonika 🙂 mne da tiez knizku,ked bude vsetko ok o tyzden..tak snad bude !
btw, ak ste tu niektora na PN, neviete,ci tie kontroly aj chodia a ci chodia aj cez vikend? lebo mi to pride nahlavu postavene,keby mali chodit aj cez vikend, ved predsa cez vikend ani do prace nechodim...tak som trochu teraz zmatena...

sissik
4. feb 2011

ahojte
@lucka1987 vsak to sono nerobia pol hodinu. ak treba, tak treba, radsej nech odsleduju ak su nejake pochybnosti
@suzieqiu a srdiecko uz videl? drzim palce, nech je vsetko OK. tie 2 tyzdne su hranicne, ale nech je vsetko OK
@zuzana_1 chora si kazdy den. davka PN je platena za kalendarne dni a liecebny rezim treba dodrzivat stale, nie iba cez pracovny tyzden. kontroly chodia a aj na tehotne si radi posvietia v poslednej dobe

cerimi77
4. feb 2011

@zuzana_1 ja momentálne nie som PN, ale viem, že kontrola zo sociálky chodieva aj cez víkedny, neviem ako v nedeľu, ale v sobotu môže prísť, takže si treba dávať pozor, nejde o to, že v sobotu normálne nechodíš do práce, tu ide o to, že ak si na PN treba dodržiavať kľudový režim a to nie len cez pracovné dni 😉

lilly
4. feb 2011

@suzieqiu a vies kedy si otehotnela, alebo kedy si mala ovulaciu? lebo to je strasne indivindi, kludne tam moze byt aj viac ako 2 tyzdne rozdiel.. ja som napr mavala aj 50 dnove cykly a ovula bola 12 dni pred zacatim dalsieho cyklu, takze ak by som v takom cykle otehotnela, tak by som tam sklz nejakych 5tt.. v poslednej dobe sa mi trocha upravil cyklus, tak na cca 32 dnovy, ale aj tak som gyndosovi nepovedala skutocny datum poslednej ms, ktora bola 28.11. ale povedala som, ze bola 3.12., lebo on berie stale za termin porodu len ten datum podla ms a potom zase to strasenie, ze je to male a nevyvija sa tak ako ma a tak podobne som nepotrebovala pocuvat.. no ja som vedela kedy som mala ovulaciu, aj teraz aj pri prvom tehu a vtedy som otehotnela tiez v takom velmi dlhom cykle, vtedy som si pridala asi aj tri tyzdne oproti skutocnej poslednej ms.. moju sestru tiez tak potom strasili v nemocke na ultrazvuku,ze je to male, ze asi potrati a uz ma 5 rocnu dceru... tiez im darmo vravela, ze mava dlhsie cykly a aj tak stale hudli svoje.. 😖

lilly
4. feb 2011

@zuzana_1 kontroly chodia aj cez vikend, lebo PN vyplaca socialna poistovna a nie zamestnavatel /ten plati len prvych 10 dni/, takze kontrolovat mozu hocikedy 😉

zuzana_1
4. feb 2011

@sissik @cerimi77 ale je predsa rozdiel dovod pre PN...ja nemam ziadne problemy,ale mam rizikovu pracu,kde sa pohybujem v infekcnom prostredi a ina pozicia neprichadza do uvahy...tak nechapem preco by som mala sediet doma...to je katastrofa s tymi uradmi !

zuzana_1
4. feb 2011

@lilly "super" cez tyzden to viem zakryt,ale vikend tazko :( snad ku mne na kavu nepridu :D

mamatata
4. feb 2011

@mattia1 - dakujem pekne, verim tomu 😉 🙂

suzieqiu
4. feb 2011

@sissik no akcia uz bola vidiet.. ale este bola fazulka strasne malinka,len nejakych 9mm. dakujem, za podporu. v pondelok uvidime, co sa s fazulkou deje.

suzieqiu
4. feb 2011

@lilly ja som si na 100percent ista,ze sme babatko splodili az na konci cyklu. ja som prestala kojit,tak moja MS bola taka vselijaka. Toto bol este len 2 cyklus po porode.

lilly
4. feb 2011

@suzieqiu tak potom sa neboj, bude to ok, fazulka vie co ma robit.. 🙂
@zuzana_1 no socpoist bohuzial nerozlisuje z akeho dovodu si PN, proste si doma, neschopna prace, ona ta plati, tak musis posluchat.. ked ta nenajdu doma, tak ti vezmu davky a to tiez nie je velka vyhra..
ale u nas sa zase hovorilo, ze tehotne nechodia velmi kontrolovat, ak vidia, ze si PN z dovodu tehotenstva, tak je dost mozne , ze vobec nepridu.. ja som bola na PN v prvom tehu asi 2,5 mesiaca na zaciatku a nikto nikdy neprisiel, segra bola na PN cele tehu a tiez jej nikto nikdy neprisiel, tak snad ani k tebe na kavu nepridu a cez vikend uz vobec nie 😀