icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

annie6
30. sep 2012

@aska ved mozno uz aj hej, necham sa prekvapit 😅

lussinkaaa
30. sep 2012

Ahojte baby, tak my sme mali mat termin az dnes, no narodili sme sa v stredu 26.09.2012 o 12.45 hod. s mierami 3400g a 48cm, spontanne s epiduralom, musim povedat, ze som maximalne spokojna a na porod mam len tie najkrajsie spomienky 🙂 vsetkym, ktore to uz mate tiez za sebou zo srdca blahozelam a tym, ktore to este len caka, drzim palceky 😵

kucharikova
1. okt 2012

ahojte,tak sa hlasim ze v stredu o pol3h v noci sa nam narodil zdravy a krasny Alex s mierami 3,75 a 52cm.porod spontanny,12h v bolestiach ale vysledok stoji za to 🙂

tanicka1976
1. okt 2012

Taaak baby a som uz doma, tu pustaju 5h po porode...rano o 8.40 sa narodil nas maly 2950g, 50cm...vsetko ok, aspon tak vravia..
hned sa prisal, mala som ho pri sebe, teraz spi..ja som dost unavena.

Kontrakcie som mala okolo 3-4 h rano take slabsie nijake, o pol siedmej som zobudila muza, o pol osmej ma prijali, povedali ze som na 7 cm a maly sa narodil po pol deviatej..dost som mala problem vytlacit, ale nno, zvladla som to.
po 3h som sa musela vycikat a to bola podmienka aby ma pustili domov. som doma, mamaina mi navarila, dcera reve nevie ho prijat maleho..
inak taaaak strasne lubi sat moje bradavky

inak mam kg navyse..ale brucho viditelne...spravila som si caj na dojcenie a pojdem si pospat...

a plodova bola zelena...povedali ze to sa stava, ale dychal, bol ok, srdiecko ok...

aska
1. okt 2012

@tanicka1976 wau tak to si mala celkom dobry porod a ze 5hodin po porode a si doma 🙂 teeeeda 🙂) gratulujem ti babtku prajem vam veeela zdravicka...ja stale nic dr ze to moc nevyzera na porod ze mam troska menej vody ale ze to je ok prietoky ok ctg v norme tak ze v stredu zasa ach jaj 🙂

annie6
1. okt 2012

@tanicka1976 tak to blahozelam , konecne to mas za sebou, vela zdravicka a sil 😉

susy
2. okt 2012

dnes aska porodila krásnu dcérku Nelku. 3840 g, 51 cm

tanicka1976
2. okt 2012

@susy super blahozelam, nadhera 😎

anicka245
5. okt 2012

kocky ako sa maju vase poklady? ten moj by len papal a papal 🙂 aj vas tak neskutocne uz bolia bradavky?

vladka1828
5. okt 2012

@anicka245 ahoj naša malá kočka sa má super....sem-tam sa z nej stane aj malý čertík 🙂 ale to patrí k tomu 🙂 v nedeľu už bude mať mesiac a ja ani neviem kedy to stihlo zbehnúť 🙂 inak ako Vám to ide s uspávaním??? my ako kedy - niekedy zabubka pri prsníku a niekedy sa musíme troška potrápiť 🙂 a cumlík nám odmieta 😅

anicka245
6. okt 2012

@vladka1828 no my mame kazdy den a kazdu noc inu 🙂 raz krasne spinka zobudi sa len na prebalenie a napapanie a potom zaspi ale napr tuto noc sme mali hroznu asi ho trapili vetry, do pol tretej vkuse sme boli hore aj sa napapal aj chvilku zaspal ale potom sa stale budil. Ale je to zlato nase, co by rodicia nevydrzali pre svoj poklad 🙂 dokonca aj prechadzku v noci na cerstvom vzduchu 😀

Inak co sa tyka bradaviek... aj vas to boli ako slak? ja vidim uz hviezdicky pri kazdom prisati... ale vytrvalo vsetko znasam 😅

aliaxa
7. okt 2012

Ahojte baby mne sa narodil synček - Adamko 26.9 s mierami 51 cm a 3700g porod bol komplikovaný este teraz mam problémy ale stojí to za to 🙂

ktore
7. okt 2012

@aliaxa gratulujem a drzte sa-problemy prejdu raz dva a budes sa citit ovela lepsie cochvilku.drzim vsetky prsty.aj ja som mala dcerku 3800 gramov a tazko aj sa jej zlomila klucna kost.

dadika663
7. okt 2012

@ktore aj nasa sa narodila so zlomenou klucnou kostou

lusinda1989
7. okt 2012

@vladka1828 ahoj aj my sa mame dobre sme na tom podobne ako vy niekedy zaspime pri prsnikiu a niekedy sa trapime aj my troska ale nie dlho... no nastastie mala nema s cumlom problem... 🙂
inak krasne papkame a priberame 🙂

lusinda1989
7. okt 2012

ako tak pozeram tak veeela deticiek sa nam narodilo v ten isty den a to 26.9. ??? ze????

keyka
8. okt 2012

Ahojte...tak nam sa podarilo porodit teda az v oktobri aj to sme museli absolvovat necakanu sekciu..ale malinka je zdrava a to je hlavne ;). Narodila sa 3.10. o 9,50 s mierami 48 cm a 3080gr a je kraaaasna ;)

lusinda1989
10. okt 2012

@keyka a ako to ze nakoniec sekcia? co sa dialo? dufam ze ste v poriadku 🙂 uz ste aj doma ze?

keyka
11. okt 2012

@lusinda1989 no v pondelok mi odtiekla voda a porod nic..tak mi ho vyvolavali ale stale nic..vyckali do stredy potom uz museli spravit sekciu bo mala bola velmi dlho bez vody (samozrejme cely cas ju monitorovali a kontrolovali aj to ci nahodou nezacina daky zapal)...no skoda ze to tak dopadlo..ale tak hlavne ze malinka je zdravucka a robi nam radost ;) (aj ked musim uznat ze starat sa sama o babo po sekcii je celkom hard, ale tak zvladla to nejedna mamicka ;))

lusinda1989
11. okt 2012

@keyka no jasne hlavne je ze je vsetko v poriadku a ze malinka sa dostala na svet v poriadku.... no to ti verim ja som nastastie nemala po porode ziadne problemy takze ja som bola hned plne mobilna aj vsetko takze ja som rada ze som ankoniec nemuslea ist sekciou.... inak nejak to tu upada nezda sa ti? nikto sem uz nechodi :(

keyka
11. okt 2012

@lusinda1989 upada..ale to je tym, ze vacsina z nas uz ma ine starosti ;) ...ucime sa zžiť s našimi ratolestami...ja tiez mozem odskocit vzdy len na chvilocku ;)....a to rychlo vybavim postu a tak ;)...ved iste niekto napise ako sa ma a tak ;)...a vy ste zdrave a vsetko ok? My mame problem s mlieckom po sekcii ale tak pevne verim ze sa to rozbehne ;)

kalia
11. okt 2012

Čaute baby, idem to tu pozdvihnúť, lebo fakt to tu upadá 😀 No my už zajtra máme 6 týždňov a za sebou aj dve poradne a kontrolu kĺbikov. Za tých 6 týždňov náš chlapček narástol o 6 cm a pribral 2400g ! Takže naše aktuálne miery sú 6300g a 60cm (pri narodení 4300g / 54cm, v pôrodnici schudol na 3900g ) Rastie tak rýchlo, že kopec oblečenia nemal ani raz na sebe. Režim nemáme žiadny, spinká a papká kedy chce, v noci sa budí každé 3 hodiny. USG kĺbov dopadlo tak, že balíme na široko ďalej, ďalšia kontrola až koncom novembra. Používate niektorá na balenie nohavičky SENDY? Ste s nimi spokojné? Ja ich používam a neviem si ich vynachváliť, v porovnaní s 2 plienkami a poštolkami je to....to sa ani nedá porovnať 🙂

sjuz
11. okt 2012

@kalia tak to maly krasne pribera. Nasa ma zatial 2 tyzdne a tiez sa jej dari, lebo za tie 2 pribrala 780g, co je celkom slusne. Inak rezim celkom aj ma. Cez den papa kazde 3 hod a v noci kazde 4 hod. takze super, oproti prvorodenej ktora pytala kazde 2 hod cez den. Takze babo je to dobre, ale k tomu takmer 3-rocna slecna a to veru je narocnejsie. inak starsia ju zboznuje, uplne ze nechapem, to som si nepredstavovala ani v naodvaznejsich predstavach...
My nasiroko nebalime, ani v porodnici ani pediater nam to nekazali, ze sa uvidi po kontrole v 4tyz...

lusinda1989
12. okt 2012

@keyka hej hej my sme zdrave... posluchame v noci sa moc nebudime takze pohodka mamina si ma cas aj odpocinut.... neboj mliecko sa rozbehne len treba byt trpezlivy a prikladat... baba co bola so mnou na izbe po normalnom porode este na piaty den nemala mliecko takze je to individualne 🙂 my sa nastastie stazovat nemozme aj ked mala je hladosko velky a niekedy sa bojim ze toho mliecka ani neni dost ale nakoniec sa ukaze ze je 🙂 skusala som malej davat feniklovy caj ale akosik sa jej to nepacilo a odmietla mi aj flasku aj caj :(

janja2323
12. okt 2012

Ahojte, je tu nejaká mamička, ktorá rodila v Banskej Bystrici? Potrebovala by som vedieť ako to tam prebieha keďže tam budem rodiť teraz v októbri. 🙂

nkem
15. okt 2012

Maminky a nechceme založiť nejakú tému, že septembrové detičky 2012?
🙂

mojedieta
16. okt 2012

@manamani1 takyto test som mala aj ja v case naj ovulky 🙂

romanknopp
17. okt 2012

@ktore nastastie som bola v nemocnici prijata skor kvoli tlaku ale keby sa drzim rady duly tak fakt rodim doma pravdepodobne....

romanknopp
17. okt 2012

@janja2323 ahoj ja som rodila v septembri a tak ako ma vsetci strasili ze ako to tam je tak ja som bola prekvapena, pri porode skvela doktorka aj sestricky uplne kludne ma povzbudzovali aj napriek tomu ze som tam tak trochu panikarila, na oddeleni tiez pohoda, sestricky mile ustretove aj detske takze ja sa nemozem vobec stazovat.
Ale kamaratka rodila dva tyzdne po mne velmi nadsena nebola, takze je to asi individualne.

ktore
17. okt 2012

@nkem to by bolo fajn septembrove deticky lebo mame dve temy na september a neviem kam skvor citat.a pytat rady ci radit popripade.keby bola jedna tema to by bolo celkom fajn.