September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
tak my máme už 5 týždňov a deň, dnes sme boli na poradni, trápia nás pár dní soplíky ale inak všetko v poriadku. rastieme a priberáme- sme dobrý papáči, máme 5040g a nakoľko cm sme narástli, sme akosi so sestričkou pozabudli, tak nabudúce už určite nezabudnem, lebo som zvedavá. režim ešte nemáme, ale asi začneme pomaličky nejaký zavádzať, zatiaľ je veliteľka malinká🙂)) čo ostatné?hmm....
ahojte aj my sme boli dnes na poradni - za ten mesiac nám Sonička pribrala z 3000g na 4400g....doktorka so sestričkou len zalamovali rukami, že je prejedená......máme trocha problém so zaspávaním a keď aj zaspí je strašné nekľudná .- takže to môže byť práve z topho je že prejedená....od dnes teda prechádzame na nový režim, tak som zvedavá aká bude dnešná noc ☹ ....dnes mi napríklad nespala od pol štvtrej - zaspala až pred osmou.....biedačik môj maličký ☹ ☹ ☹
@vladka1828 no to ste pribrali vela.aky rezim zavedies,lebo bude hladna nie?
baby ktore nekojite alebo prikrmujete a mate asi trojtyzdnove baby tak kolko vam vypije?
@vladka1828
@ktore tak papaťj ej dávam každé 3 hodiny alebo aj neskôr.....predtým ked sa zobudila napr. po 2 hodinách a plakala tak som jej dala jesť, teraz sa ju snažím uspať alebo zabaviť 🙂 dnešná noc bola zatiaľ v pohode, tak uvidím ako nám to pôjde dalej 😖 ja zatiaľ neprikrmujem, mlieka mám dosť.... 😉
@vladka1828 no neviem podľa čoho to tie doktorky tak posudzujú, čo doktorka, to iný názor. Naša doktorka hovorí, že dojčené dieťa nemôže byť tučné ani prejedené a má sa mu dať papkať na požiadanie...náš malý pribral za 6 týždňov 2400g a vyrástol 6cm, reakcia doktorky bola, krásne priberá, pokračovať ďalej v dojčení, maminka má asi smotanu namiesto mlieka 😀 Toto je moje tretie dieťa a aj staršie dcéry priberali takým tempom a ani jedna nebola obézna a teraz, keď majú 7 a 3 roky sú tiež štíhle. Neviem si predstaviť takému maličkému bábätku "nasadiť diétu" a nedať mu mliečka na požiadanie. A podľa toho čo píšeš sa mi nezdá, žeby si malinkú dojčila pričasto
@kalia neviem či som ju dojčila veľa alebo málo - niekedy každé 2 hodiny, niekedy aj častejšie, keď mi plakala.....my sme s manželom boli tiež radi, že ako pekne nám priberá - presne ako píšeš, každý doktor má na to iný názor.....tiež som ešte nepočula, že by sa bábätko prejedlo mliečka 😖
baby, ten nas mal pri prepustani z porodky 3460 a po 12 dnoch sme boli v poradni a mal 4260g a nic nam lekarka nepvedala, skor bola rada, ze je taky papkac... cisto kojim len... sa nestresujte.
maminky pozývam vás do témy septembrových detičiek 2012 😉
koli refluxu Nutrilon AR a vy ste ako na tom,ešte kojíš,či prevláda UM?
@vladka1828 aj moja dokina vravela ze sa moze prejest.ona by stale papala a potom ma plne brusko.a je nepokojna.
@ktore no náš je taký stále,ja cez deň moc nič nespravím,aj tu keď sedím a píšem,tak ho hojdám v kočiari,aby spal,nemožem ani nič začať robiť,lebo buď je na rukách,alebo vo vajíčku hojdám,alebo v kočiari 🙂 A tvoja je taká hladoška,často papá?Náš každé 3 hodiny,mne dr.kázala dávať tak 7x denne cca.120-130 ml mlieka,vraj to má tak akurát na jeho váhu.
@paula80 moja 90-120 ale pyta aj o dve hodiny.dokina povedala ze ked zje 30 tak ak pyta o hodinu mam jej dat.kazdy doki je iny.ale to mas hentak velmi dobre,ked ti tolko spapa a vydrzi 3 hodiny.a ozaj ked grgne mojej stale vytecie.aj medzi jedlami je zvykne vybehnut.furt utieram.ako je to s tym refluxom.?to normalne aj vyvracia vsetko vtedy?
@paula80 moja tiez grcka ale neviem kolko grckaju deti z refluxom.mojej tiez vybehne po papani aj o dve hodiny.tak trochu nie vela.ale tecie jej z pusi.mas ten matrac pod matrac v postielke?juj ja doma nestiham upratovat.vsetko iba tak od oka ale kolko prachu uz je.jaj.musim vysavat zajtra.aj zehlit musim.
Nemusí mať reflux,iba jej vybehne mliečko so vzduchom,ak si dobre neodgrgla.Mám vyvýšený matrac,ale spí so mnou v posteli,tak je vypodložený tam a stále máva zvýšenú polohu,aby sa nepovrackal.
AHojte, nám tiež doktorka povedala že priberanie je v norme. Mne sa zdalo, že slabo papá a málo priberá, ale vraj je to ok. Pri prepustení z porodnice sme mali 3530g a na poslednej poradni, po 6 týždňoch aj 3 dňoch mal 4550, to je 980g naviac. Ale povedala nam doktorka že netreba prikrmovat. Týždenne priberáme cca. 150g.

vcera sme boli na poradni za tri tyzdne pribrala z 3730 na 4430 g.je to velka papkacka.no vcera mi dala riadne zabrat.bola od piatej hore.raz na ciciku raz na nutrilone a tak asi tri ,styri krat papala.zaspala vecer o desiatej z placom a ja som jej uz so slzami v ociach spievala kadeco len aby vedela ze neni sama v izbe.
inak baby aj vy davate na noc iba do postielky?ja davam cez do kocika spinkat ci do detskej na postel a na noc okolo deviatej uz ide do postielky do spalne.aky mate rezim ak uz vlastne mate nejaky?