icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

vranka6
20. jan 2010

zuzuz vitaj medzi nami 😉

janinna ďakaujem ti za super rady, určite vyskúšam minimálne tie slivky a lanove semienka.
slivky milujem!

a presne ako píšeš, keď dlhšie sedím, čo je v práci za PC normálne, mám až kŕče, tak sa musím pod stolom rozopínať, aby som nejako vydržala.
tak ti ďakujem ešte raz 😉

andzi
20. jan 2010

Ahojte, dnes som mala zlú noc, stále som sa budila. Aj ja už cítim väčšie brucho a práveže jem menej ako predtým keď som tehotná nebola. Tiež mi nechutí, ale okolo obeda a potom nadránom mávam hrozné návaly hladu, že mi je na odpadnutie a toto som nikdy nemávala. Moja mamina mi včera vravela, že keď bola tehotná so mnou tak jej strašne smrdelo údené mäso a klobásy. Tie hormóny s nami ale pekne burcujú.

vranka6
20. jan 2010

dobré ránko andzi...

prežila som podobnú noc...presne, už som to tu raz písala, nadránom sa zobudím, lebo mi treba ísť na WC a potom už nie a nie zaspať...a ohlási sa príšerný hlad...tak musím mať pri posteli aspon flašu s vodou, aby som ten hlad oklamala, lebo si neviem predstaviť, že by si som o 4.hod.vstala, jedla a potom zase zaspala na 2 hodiny ☹
no nič, musíme to vydržať...

maculienka123
20. jan 2010

aj ja mavam take noci,ale zas niekedy si pospim aj na obed 3 hodky tak to tym stylom dobieham,teraz som pre zmenu mala dobru noc.
dnes mi je o trosicku lespie,uz ma tak nenapina jak vcerra,to cely den strasne nieco,som len lezala a spala,lebo pocit na vracanie bol neprekonatelny.tak sa len modlim,ze dnes to vyjde a bude mi fajn aspon trosku 🙂

lucialen
20. jan 2010

Zuzu vitaj u nas 🙂
Ja mavam tiez niekedy krce, hlavne ked mam uzsie nohavice a potom ma boli aj podbrusko 😒

maculienka123
20. jan 2010

krce som mala okolo 7-8 tt a to sa ti roztahuje maternica a pripravuje na babo,je to normalne,sa neboj. 🙂

lucialen
20. jan 2010

Ja som zase mala zlu noc, som zaspala az o polnoci a o 7.30 som uz bola vyspata. Budem to musiet dobehnut na obed

agentkak
20. jan 2010

čaute babky
ja mam strašne stresy ☹ a citim že to asi neni dobre lebo mavam potom take blbe pocity v brušku ale bohuzial neviem to nijako ovplyvnit...

andzi
20. jan 2010

baby, nehovorme o zlých veciach, OK? Nerobí to dobre na psychiku! Všetko je v poriadku, aj to, že je nám zle, zle spíme, cítime hlad a aj tie kŕče. 🙂 Jasné?

agentkak
20. jan 2010

andzi ved toto ze to nerobi dobre na psychiku....ale ked su stresy tak si ťažko pomožeš 😖

vranka6
20. jan 2010

agentkak, prečo máš stresy? nechcem vyzvedať z čoho alebo z koho, ale je to pravda, že to je to najhoršie, čo môže byť pre krpčeka ☹

neviem, s čím tie tvoje stresy súvisia, preto ťažko radiť, ale aspon sa pokús pozerať na všetko pozitívne

agentkak
20. jan 2010

vranka keby to tak šlo.. v robote musim robit kvartalne uzavierky... no a mala sa zaučat jedna kolegyna ktora ochorela takze to nema a nevie kto robit...je toho vela a neviem čo skorej horišie je to že za dva tyždne mam štatnice a ja som chcela dovolenku ...ibaže HA! kto urobi kvartalku pracujem v štatnej sprave takže mam terminy čo neni sranda...nervozna zo školy a z roboty..to mi tak je treba.. 😒

agentkak
20. jan 2010

vranka ty sa ako citiš už je lepšie ???

vranka6
20. jan 2010

agentkak...moje chuda....viem si to predstaviť...
ja som teraz v robote taká apatická, robím si vklude robotu, a ked má niekto niečo, tak len si ho vypočuje, a vo vlastnom tempe to splním...je mi to fakt jedno teraz 😀 aj keby ma vyhodili.
ale zase, keď máš teramíny a musíš stíhať veci, tak jasné, držím ti veľmi palce, aby si to mala čím skôr za sebou a hlavne bez stresov ☹

ja sa už cítim lepšie, akurát na tu blbú zápchu a nafukovanie a nočnú nespavosť, ale čo sa týka krvácania, už dááávno našťastie prešlo, len ráno keď idem na WC tak slabulinko špiním, ale vraj je to ok.....
inač sa cítim super, rozmýšlam, že dnes si dám už materské gate do roboty, lebo robím do 22.hod. a večer mávam brucho akoby som bola v 4. mesiaci, tak aby som nemala kŕče, ved nikto nebude vidieť, že sú materské, hlavne, že ja sa budem cítiť pohodlne.

potvorka88
20. jan 2010

Ahojte mozem sa k vam pridat? Este som nebola u dr ale som tehu. Je mi zatial dobre iba niekedy mi je tak tazko na zaludku a som strasne unavena.

agentkak
20. jan 2010

vranka
čo sa zapchy tyka ja som ju mavala aj pred tým takže nič nove mne nepomohli ani slivky ani vlažna voda rano na lačno ani lanove semienka a ani čaj z lan. semienok jedine glyc. čipky ale v poslednej dobe som začala viac piť acidko al papať aktviiu a ked si fak dam každe rano tak ti človeče aj idem niekedy kazdy den niekedy po dvoch dnoch ale to je u mna uspech....takže poznam a hlavne pitny rezim je dolezity lebo od toho zavisi konzistencia stolice a ked je vic pitia tak je redšia a ide to lepšie.... inak som len unavena ale brutalne..
no a ty že si už ok tak to je fajn tešim sa asi si bola dobre prestrašena ved kto by nebol ale tak vidiš všetko ide ako ma...len pekne papaj vitaminky a ty ako vidim to tiez nemas v robote jednoduche myslim z tou dobou dlho pracuješ a jasne hod na seba dačo v čom ti bude pohodlne...to je zaklad lebo aj ja ked mam sedavu robotu tzak mna v jeansoch talčí bruško...a inak listovku berieš ??? ta ja strašne doležita pri vyvine babetka hlavne zabranuje ráštepom ....

lucialen
20. jan 2010

Agentka, aj mna cakaju statnice za dva mesiace, tiez sa trochu obavam, ci to neublizi malemu, ale hadam nie 😉
Potvorka vitaj 🙂

mywiel
20. jan 2010

Ahojko no ja testujem dalej lebo na ♥ si pockam este 2 tyzdne. Citim sa fajn akurat mam tiez obcas problém so stolicou ale to je normalny sprievodny tehu priznak 😉 😀 dam si pomarancovy dzus a je po probléme. 😉 No a testujem dalej kazdé 3 dni aby som to nejako trpezlivo zvladla kym pojdem k dokimu, ciarka vybehne okamzite za par sekund. 😵 Dnes idem do mesta kupit si Nintendo Wii Fit plus na cvicenie jogy uz sa neviem dockat ako to vyskusam. 😵 A schudla som 1,5kg co je len dobre, lebo momentalne nemam hlad, da sa povedat ze je len 2x za den.

agentkak
20. jan 2010

luci
to ja mam teraz prvu štátnicu a v maji druhu + bakalarka...poviem ti že nič moc na psychiku ved sama dobre vieš...no stresy moc babatku neprospievaju tak ja sufam ze nas to obide...

ahoj myw čoo? scvhudla si ?? 😕 aj ja chcem ja som pribrala uz hadam aj tri kila...

vranka6
20. jan 2010

agentkak , jasné kys.listovú beriem odvtedy, ako som zistila , že som tehu...to mám inštrukcie od segry, tá rodila pred rokom a pol..takže na mna dohliada 🙂

mywiel
20. jan 2010

agentak schudla lebo som mala dni kedy som nevedela co skor do ust a teraz sa to otocilo nie som vobec hladna a vydrzim celé rano na caji 😅

janka0025
20. jan 2010

ahojde maminy...
takže včera nakoniec somnou nerobili nič, len infúzia....
Pozitívne je, že som sa konečne vyspala a prestala som trpieť bolesťami, ale ešte vždy krvácam...Myslela som, že aspoň dnes ma pošlú na sono, no nestalo sa, a dnes už ani infúzia....Myslela som, že budú chcieť kontrolovať plod, ale nieje to celkom tak. Nikto nič nevysvetlí, len to, že treba čakať, ...mám čakať na to, že prestanem krvácať???
Včera som celý deň preplakala, poobede mi ešte dali do izby jednu mladú tehotnú cigánku, ktorej hrozí predčasný pôrod, ale bábo je vraj velmi malinke...a ona miesto toho aby lezala na p....chodí vonku fajčiť....a potom chcú aby som oddychovala, tak toto už fakt nieje fér....tie špiny kašlú na všetko a bábo je ok....a ja..... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
som z toho celá zlá...najhoršie je to čakanie, nikto nič nepovie, nič neriešia....ležať som mohla aj doma....

agentkak
20. jan 2010

vranka
tak super lebo som čítala o tom rozne študie..a aj od maminy čo som počula ked mala nejake pacientky a vela krát tam mali taky problém takže v tomto som aj ja opatrna,,, pri prvom som brala tiez poctivo a mala prebehla bez problemov a ani s imunitou nemame problem ostatne deti v školke su furt chore a ona je v pohode a dufam že jej to aj vydrži.. 🙂

mywiel
20. jan 2010

Janka zrejme ked krvacas sa nechcu v tebe hrabat aby to nezhorsili, a kedze je to malické zvonku by ho nevideli. Drz sa moja, oni tiez velmi nemozu co robit asi, a psychicku podporu od nich necakaj tu som v nemocke nikdy nedostala. Neboj bude dobre, psychika vela robi hovor mu ze mu veris nech sa len drzi.

pipika
20. jan 2010

HHALINA.........6tt..........holčičku.........asi ano....... CALIBRUM BABY PLAN, kys.listová....15.9....ještě nevíme
Zuzanockamt....5tt+4.....dievčatko.......určite áno .............Acidofolan .......................15.9....Monika (zatiaľ)
Andzi....7tt......ja dievčatko, manžel chlapčeka......áno......kyselina listová.....10.9. ...........Matúš/Barbora
Janka0025......6tt........chlapček.............asi ano.............kys.listová.......................11.9...nevieme zatiaľ
Lucialen.........5tt.........nezáleží..............áno....................Acidoflan...................21.9..........Rebeka-Mathias
Andullinka......7tt.........nezalezi............urcite ano..........CALIBRUM BABY PLAN..............1.9..........este nevieme
mariann2.......8tt........dievčatko.............áno......................Calibrum baby plan............3.9.........nevieme
lulu723..........8tt........dievčatko.............áno....................nič................................3.9............zatial neviem
pipika............8tt..........nezáleží.............áno.....................Elevit............................7.9...............nevieme

agentkak
20. jan 2010

jani
držím palce viem čo to je aj ja som si prezila take leažala som na rizikovom s tromi babami na izbe jedna rodila, druha išla na potrat a tretia bola tiez rizikové takže viem ake je to na psychiku....ty musiš mysliet pozitivne aj ked ten pristup ma trochu zaraža pretože by si mala vbyť dostatočne informovana osvojom zdr. stave a o tom čo bude dalej a ake su šance a rizika...takže normalne by som sa doktora spytala... neboj bude dobre len sa zamstnaj kknihou mp3 alebo niečim aby ta to prostredie nedeptalo.... drža saaaa 😉

agentkak
20. jan 2010

pipika
prosim ta tu tabulku skopiruj este raz uz je niekde najaktualnejšia myslim že na strane 28 bo v tejto chybyju nejake babule čo sa tam davali,,,,dakujeem 😉

agentkak
20. jan 2010

myw
ja tiez neviem čo skorej do ust.... ja nechcem tolko jest...ja to nechapem som jak šrotovnik... 😝

mywiel
20. jan 2010

No mne momentalne nechuti jest a ja som len rada, lebo rezervy mam, takze babo nebude ochudobnené a beriem aj listovku aj vitaminy 😉

pipika
20. jan 2010

agentka, dakujem za upozornenie 🙂

HHALINA.........6tt..........holčičku.........asi ano....... CALIBRUM BABY PLAN, kys.listová....15.9....ještě nevíme
Zuzanockamt....5tt+4.....dievčatko.......určite áno .............Acidofolan .......................15.9....Monika (zatiaľ)
Andzi....7tt......ja dievčatko, manžel chlapčeka......áno......kyselina listová.....10.9. ...........Matúš/Barbora
Janka0025......6tt........chlapček.............asi ano.............kys.listová.......................11.9...nevieme zatiaľ
Lucialen.........5tt.........nezáleží..............áno....................Acidoflan...................21.9..........Rebeka-Mathias
Andullinka......7tt.........nezalezi............urcite ano..........CALIBRUM BABY PLAN..............1.9..........este nevieme
mariann2.......8tt........dievčatko.............áno......................Calibrum baby plan............3.9.........nevieme
lulu723..........8tt........dievčatko.............áno....................nič................................3.9............zatial neviem
jana1411.......7tt+3....nezáleží................áno.....................kys.listová..................3.9...(Timotej/Tara mozno
mamicka2009..6tt.......dievčatko................?....................Prenatal, ky.list..............9.9....................nevieme
agentka..........7tt.........dievčatko.............ano................materna.......15.9.2010.....Nataša/Hanka/Filip/jakub lenina19..........7tt.........nezalezi..............ano....................kys.listova.....13.9............Patko/Sarinka
pipika............8tt..........nezáleží.............áno.....................Elevit............................7.9...............nevieme