icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lucia20
26. máj 2010

@ladywitch26 no ved preto som rada, ze sa teraz pocikala. ten urologicky caj je tiez mocopudny. myslim, ze uz tri druhy bylinkvych cajov do nej nedostanem. :D

gumimaci
27. máj 2010

@lucia20 to neviem, ci si plakala, lebo ja som isla na odber ako druha. Pamatam si ta, lebo jedina mas 3 deti 🙂 Ale bavili sme sa ked som isla z genetiky, ty si s malou este cakala na vysledky. 😉 Kedy ides zas na Kramare? ja tam chodim pravidelne na poradnu.
PS: ten brusnicovy dzus si kupujem obcas aj ja, mavaju ho v Bille, inak malokde.

klaudia85
27. máj 2010

...a dnes som zistila, že máme dvojcievny pupočník... ☹

panki
27. máj 2010

klaudia - to Ti povedali na tom morfe? čo s tým? viem, že to neznamená nič dobré - ale neviem čo presne

gumimaci
27. máj 2010

klaudia, kamaratkina dcera mala tiez, a dopadlo to vsetko dobre Porodila normalne a mala je uplne zdrava. Ono to znamena vlastne to ze babatko nemusi mat az tolko vyzivy. tak mozno bude o cosi mensie a lahsie. pokial nemate ine anomalie, tak to bude ok.

klaudia85
27. máj 2010

Panki, ano, dnes na morfe mi to povedali...

Gumimaci, pozerali ma dvaja lekari, zevraj zvysok je v poriadku, tak dúfam to bude ok, Snad to bude aj moj pripad, ze bude len kusok mensie prinajhorsom :( ale nečakala som, že sa dnes dozviem čosi takéto ☹

gumimaci
27. máj 2010

my sme sa dozvedeli, v 177tt diagnozu - pseudocysta choroidealneho plexu rozdelena viacerymi septami (som to ani vyslovit najpr nevedela), a v podstate ziadnu prognozu. Tiez verim, ze bude vsetko ok, nemozme prenasat stres na babatko. 😔

hobit
27. máj 2010

klaudia neboj, urcite bude vsetko OK
gumimaci...co znamena ta diagnoza?

amunet
27. máj 2010

baby drzim vam palceky, tak strasne by sme chceli zdrave deticky ☹ , nam zase zistili diletaciu obliciek ☹ , tiez dufam ze bude vsetko v poriatku a napravi sa to. Stale mi tvrdne brusko aj10x za den.

klaudia85
27. máj 2010

Čítam, že nie všetky to tu máme bezproblémové... ach jaj

klaudia85
27. máj 2010

@lucia20 dnes ma inak vyšetrovali obaja... boli fakt milí.

lucia20
27. máj 2010

@gumimaci no ja zomrem. ze aka nahodicka. ale takto tvar si neviem vybavit. keby si sa opisala, tak by som vedela. ja som aj pri vysledkoch na genetike bola posledna. :( na kramare idem zajtra rano. prosim ta, co je to za diagnozu? resp. co to znamena?

@klaudia85 ostan v klude, nemusi to byt nic vazneho. akurat bude babatko trosku mensie. aj my ho mame. zatial sa drzime vramci noriem.

no baby, tie nase deticky, sa nam nejako "nepodarili". :( ako citam, tak kazda mame nejaky problem. asi ten stres pred vianocami..... ☹

gumimaci
28. máj 2010

dobre ranko,
to je cysta v hlavicke, resp. v chorioidealnom plexe (to je ta tekutina v hlave) a ked sa vyluzili vsetky mozne postihnutia Trisomnia 18,21, razstepy, a hydrocefalus u ktorych sa vyskytuje najcastejsie, tak vsetci lekari hovoria, ze to teda vlastne nic nemusi znamenat. tym ze sa to nenachadza na mozgu nema to mat ziadne nasledky, a vraj sa to vie do konca tehu aj samo vstrebat. Akurat mi sef hovoril ze jeho mama (cca70) bola teraz na nejakom vysetreni a nahodou jej tiez nasli takuto cystu a ze uz ju ma od narodenia.
@lucia20 ak si nepamatas mna, tak mozno mojho priatela, vsade chodil so mnou. taky copaty velky chlap 🙂

klaudia85
28. máj 2010

@lucia20 tak sa dneska držte, Ako často tam chodíte? Ja tam idem až za mesiac. snažím sa v kľude, no ak mi ani toto bábo nevyjde, tak ma picne.

@gumimaci tak to ste mali tiež rušné obdobie, kým sa to zisťovalo. To zistili pri morfe tiež?

katrin31
28. máj 2010

gumimaci ja mam 25 rokov a tiez mi pred dvomi rokmi nahodou zistili ze mam takuto cystu v hlave.povedali mi ze ju mam od narodenia, a ze to nerobi ziadne problemy. dufam,ze ta to trochu povzbudi

gumimaci
28. máj 2010

klaudia, nam to zistili nahodou na beznom UZV v 17tt. A potom asi 6tyzdnov behaciek, po vyšetreniach...
@katrin31 dik ...

lucinka83
28. máj 2010

Ach, baby, to mi je velmi luto! Drzim Vam vsetkym aj drobcekom palce! Ja mam zase infekciu odspodu, tak som bola vcera u lekara znovu, pytala som sa ho aj na ten krcok, tak nenapadne, lebo my sme o prve prisli, tak ci to nemoze/ten potrat/ sposobit otvaranie krcka a tak a on vravel, ze by nemal a ze krcok budeme odpsodu vysetrovat od 30tt. A bol velmi mily, ukazal mi aj babo na usg, co povodne nebolo v plane, videla som ocka, zase gulky a pod :D

hobit
28. máj 2010

tak ja dzim palce vsetkym aby to dobre dopadlo
ja som dnes absolvovala glukozovy test...da sa to prezit, aj ked je to hnusne 😖

lucia20
28. máj 2010

@gumimaci jezis, no zabijes ma ale neviem. ☹ asi mi budes musiet poslat foto. :D
inak ta cysta moze byt ok, lebo robievaju sa aj na mozgu, plucas, srdiecku a vacsinou v tom 37.tt su uz vstrebane. tak drzim palce nech sa vstreba....
@klaudia85 my chodime kadzde 3 tyzdne, lebo teraz to este nie je az take podstatne, kedze tehu samo o sebe prebieha bezproblemovo a mala pekne rastie, ale posledny mesiac, ze bude najzaujimavejsi a ze tam budem ako na klaviri. :D

@gumimaci tie behacky su najhorise. my sme behali 8tyzdnov a stale nam nikto nepovedal ake velke je to poskodenie, co sa stym da robit a aka je prognoza. a tych osem tyzdnov sme nevedeli, ci ju budeme mat alebo nie.

buduci tyzden by som mala ist na glukozovy test a krv a nevedia sa dohodnut kto to ma robit. ci to mala este obvodna alebo kramare. no na porazenie.
@lucinka83 drzim palce, nech sa nic neotvara skor ako ma a babatko vydrzi v brusku aspon do 38.tt

gumimaci
28. máj 2010

@lucia20 sak sa mozno este na kramaroch stretneme, ked nie na ambulancii tak na 8C urcite 😀 Inak uz by si aj mohla prejst pod Kramare aj tak ti budu robit vsetky ostatne vysetrenia. a tie behacky nam ani nespominaj, kazdu chvilu niekde "vykotena" ... no a potom vsetkom som bola na detskej neurologii u p. doc. Brozmanovej, vraj kapacita- a ta sama povedala, ze netreba nijake vysetrenia, len sledovat (najblizsie ku koncu tehu)

maculienka123
28. máj 2010

juj baby,dnes je poroadne dusno,mne pecie do obyvky strasne,mam pozastierane a lehnim.no neviem co budem robit v lete.

kalypso
28. máj 2010

budeme teda riadne fucat.. ja uz teraz ked beriem psov na prechadzku fucim 😀 a to beztohladu na pocasie, chodim na taku hodku a pol... velmi pomaly sa presuvam, nie ako bredtym 🙂
dnes je fakt nadherny den, len mi volako brucho tvrdne, malickej sa asi volaco nepaci.
tu plavaren musim vyskusat, urcite ju to tam bude bavit a prestane to.
v pondelok idem na 3D, aby mala nejaku spomienku, bude cucat aka bola v brusku 😉 tesim sa.
dufam ze sa nebude hambit.

manka76
28. máj 2010

ahojky ja hovorim ze je lepsie byt tehotna cez leto (lebo nikde nieje napisane ze musia byt horucavy) ako v zime ked by som sa do nicoho nezmestila 😒 aj ked uz teraz mam problem sa do niecoho dostat ale materske saty to istia 😀

kalypso
28. máj 2010

urcite, ved to bude celkom zabava a v teple sa aspon lahsie pitny rezim dodrzi 🙂

ja uz som bola na nakupe vacsich veci, tak sa vytesujem, ze som zas kocka. celkom pekne tehotenske veci teraz dostat.

manka76
28. máj 2010

ja sa tiez chystam doplnit nieco do satnika lebo este mam pred sebou tri mesiace a nemam uz skoro co na seba 😝 teda mam ale sa nezmestim 😖

lucia20
30. máj 2010

@gumimaci neviem ako si to myslela, ze uz by som mohla prejst aj pod kramare, kedze ja na kramare oficialne patrim uz od zaciatku maja. mne v piatok na poradni vravel plank, ze ku koncu sa bude rozhodovat a sposobe vedenia porodu a ze pokial to budeme obe zvladat, tak sa ju tam budu snazit co najdlhsie udrzat, minimalne do terminu. po porode pojde k neurologom na vysetrenie a zrejme operaciu nebudu odkladat a hned jej to aj odoperuju. tak sak uvidime. uz tu mame o dva dni jun, tak to uz mame takmer za dverami. :D
@manka76 ja osobne som mala radsej zimne tehu, ale teraz mi to maximalne neprekaza, kedze byvame v lese a tu je pernamentne chladok. :D
ja som zistila, ze sa uz do jedinych tehu nohavic nezmestim. :D

gumimaci
31. máj 2010

@lucia20 ja som myslela ze este chodis aj k svojej gyndoske, kedze si pisala, ze nevies kde ti budu robit test na cukor. Chodis na 214tku?

lucia20
31. máj 2010

@gumimaci hej, ja uz chodim mesiac na 214-tku, to ze neviem kde mi ho budu robit je preto, lebo doktor sa rozculoval, ze to uz davno mali u obvodnej a nie ony a mne by bolo lahsie si skocit na odbery tu u nas v meste a nie sa trepat s babami do ba a tam cakat dve hodky. ale asi tak ci tak pojdeme do ba. lebo moja doktorka spravne podotkla, ze ked som od nej odchadzala tak sme boli na zaciatku 23.tt, takze ona to este robit nemohla. na cukrovku mam papier aj na kramare, ze ak by mi to nespravila obvodacka mam prist tam, len tu krv netusim kto mi spravi, lebo na to papier nemam iba v tehu knizke napisane ze to treba doplnit. ☹

gumimaci
31. máj 2010

luci, no pekne si ta prehadzuju... ak ti ale budu robit test ako mne tak tam nezabijes 2 hodiny ale pol dna. rano test na cukor, a na obed mi hned dala poradnu 😅 takze som si krizom krazom obisla celu nemocku, aby som zabila cas. este sestricka, sa ma pytala, ze ci tam budem cakat. Akoze co som mala robit? Nebyvam tiez v BA, tak sa mi neoplatilo ist domov. Tu krv ti asi tiez zoberu, aj mne to tak spravili, hned naraz, sak sestricka ti to moze vypisat aj v ten den. a na obed budu vysledky.

lucia20
31. máj 2010

@gumimaci a ta glukoza sa robi tiez na 214? ja osm to ani pri jednej nemala. tak absolutne netusim co ma caka. boze a ja tak neznasam sladke. ble.

zajtra aj tak mame ist do bratislavy, tak mozno to vezmeme cez tie kramare. tam sa ma byt na osmu alebo siedmu?
my sme tu mali velku kalamitu, tak teraz nam na cely jun uzavreli cestu od 8.OO-15.OOhod. ide ma porazit. ja chodim z roboty maximalne o 12.00. co budem dolu robit tri hodiny a viac tak to netusim.

ja mam dalsiu poradnu az 24.6. o 12.00hod.