icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

mamicka2009
1. jún 2010

mna to caka zajtra rano... teraz mam podla instrukcii mojho lekara 3 dni obmedzit sladke pod 150g cukru na den, zajtra nalacno zoberu krv, moc, vypijem glukozu a o dve hodiny znova krv.... tak uvidim, co je to za zbrndu🙂

nika80
1. jún 2010

Ja idem na testy 22.6. a to budem v 28.týždni.

manka76
1. jún 2010

ahoj ja som bola na glukozove testy pred tyzdnom v 25tt nalacno sestricka mi skontrolovala moc ten bol v poriadku potom mi zobrala krv zo zily a potom som musela vypit tu sladku vodu teraz som to zvladla v pohode ale pri malej som sa skoro pogrcala 😖 a po dvoch hodinach mi zobrala krv s prsta a vsetky vzorky som potom odniesla do laboratoria,a to bolo vsetko nie ako to tu niektore opisujete ze vam to robili dost komplikovane 🙂

bircka
1. jún 2010

Ahojte, aj mňa ten test ešte len čaká, tak sa veľmi teším 😀 Raz som ho síce už absolvovala, ale možno odvtedy sa čo - to zmenilo. Však uvidím na budúci týždeň. Pamätám sa, že prvýkrát to tiež nebolo "buh ví co". Tak nech to máme čím skôr za sebou.

mamicka2009
2. jún 2010

No, tak som to prezila, vypila som to pre istotu na ex, pretoze po prvom glgu mi bolo jasne, ze ak to pitie prerusim, ze uz sa neprinutim do dalsich glgov🙂 Ale bolo to v poho až na také následné točáky hlavy, pripadala som si ako po litri burcaku a hodinovom vozeni sa na kolotococh, tak sa mi vsetko krutilo🙂 Ale uz je dobre....

lucia20
2. jún 2010

@klaudia85 on je v podstate nebezpecny stale. lebo moze sposobit zaostavanie vo vyvine, menej vyzivy. ale najhorsie je to v poslednom trimestri. tam treba davat bacha na prietoky, dostatok vyzivy a kyslika.

@elixia ja som sa docitala ze do 28.tt ale mne ani teraz glukozu nerobili, iba vzali krv a tam sleduju cukry.

lucia20
2. jún 2010

vcera sa malinka pretocila, tak som sa vytesovala ako mala, ze je konence otocena a dnes skoncila zase krizom. 😢 preco sa jej nepaci v zvislej polohe? ☹ ☹ ☹

babulky, kde ste vsetky?

kesika
2. jún 2010

Ahojte, len som nakukla a zaspomínala. Moja Klárka sa narodila 7.9. 2009 SC, lebo bola KP. Teraz už bude mať 9 mesiacov a mne sa nechce veriť, že to tak ubehlo. Držím vám všetkým pršteky, aby ste to ľahko zvládli a mohli sa tešiť z drobčeka 🙂

lucia20
2. jún 2010

@kesika dakujeme..... 🙂

gumimaci
2. jún 2010

Ahojj Luci, moj maly je skoro stale priecne- ide mi kazdy den lavy bok vyvalit. 🙄 tiez sa mu do sedu, alebo dolu hlavou moc nechce...

elixia
2. jún 2010

@lucia20, ved prave,ze aj ja som to citala...no ale tu maju asi svoje vlastne pravidla 🙂 Tu na ten test ani neposielaju kazdeho, ja mam to 'stastie' kvoli vyssiemu BMI 🙂

Baby, ako citite pohyby babatka? Kazdy den? Ja som v nedelu od rana nic necitila a vecer som uz bola na pokraji hysterie...na kontrolu idem az o tyzden, nevedela som co mam robit.

lucia20
2. jún 2010

@gumimaci mojko, tym ze mala je velmi nizko, ja ju mam medzi bedrovymi kostami, tak je to velmi neprijemne, ked kope. teraz je tak nejako zosikma, lebo mi kope pod pravym prsnikom ale aj pri lavom bedre.

@elixia no ja som rada, ze mi to robili tak ako pir babach...... 🙂 ja citim malu kazdy den. uz babatko citis?
ja som mala take osvedcene recepty. bud pohar mlieka, alebo cokoladu. vzdy sa potom do dvoch hodiniek rozkopali. ty nemas nieco take "vykukane" na co babatko reaguje? co mu chuti?

elixia
2. jún 2010

@lucia, no ja som si dlho ani nebola ista,ci je to babo alebo iba moje creva 😀 Som citala rozne opisy pohybov,len sa mi zdalo,ze ja nic take necitim...Teraz to uz vyzera byt ok, asi mal iba veget a celu nedelu prespal 😀
Zatial som neprisla na co reaguje,ale vacsinou ked si sadnem a som v klude...

lucia20
2. jún 2010

@elixia ono moze byt ze sa aj otoci tak, ze kope dnu. tak vtedy je to malinko citit. ale neboj. este mas 16 tyzdnov na to, aby si presne vypozorovala, co malinkemu chuti.

hobit
3. jún 2010

dnes poradna 🙂

lucia20
3. jún 2010

@hobit drzim palce a daj vediet ako ste dopadli... 😉

elixia
3. jún 2010

@lucia20 dakujem 🙂

tittika
3. jún 2010

ahojte tehulky, robili niektorej z vas serkláž(zašívanie krcka)? v pondelok sa o tom rozhodne ci bude alebo nie 😔 ale pre dobro babatka vydrzim, otvarat sa mi krcok neotvara ale je skrateny a neviem co este, v knizke mam zapisane CS 2-3 ☹ dlzku krcka neviem

sjusiquatro
3. jún 2010

@tittika Ahoj aj ja mam skrátený krcok 3.04cm ale zatial vsetko v poriadku neotvaram sa....

hobit
3. jún 2010

dakujem lucia...dopadli sme dobre, drobec ma cca 25 cm a 650 g, pipik mal presne v mojom pupku 🙂
krcok ok, cukrovku tiez nemame, ale dostala som zelezo 😖

lucia20
3. jún 2010

@hobit tak to ste dopadli super. malinky pekne rastie a no co ti poviem. to ulozenie pipika je uzasne.... 😀 😀 😀 😀 lepsie miesto si nevedel najst.
@elixia ale prosim ta, za co dakujes... to nestoji za rec. 🙂

baby, mna dnes taaaaaaaak strasne boli brusko. presnejsie ma hrozne picha v lavej strane podbruska. baby aj vy ked sa ohnete tak vas zaboli brusko???? neviem, co sa deje. asi som len unavena a mam trosku upracovane brusko.

cez vikend som robila bridlicovy chodnik a vsetko v pohode, brusko nebolelo. dnes som sedela 6 hodin v robote pri PC a tak sialene ma boli ze az. som zvedava ako pri nom budem sediet v auguste. a som sa musela smiat, lebo malinka vobec so mnou nespolupracovala. cely cas mi kopala do tej policky s klavesnicou a stale mi ju odtlacala. absolutne nekolegialne dieta. 😀 😀 😀 😀 😀

elixia
3. jún 2010

@lucia20 ved za podporu,nnie pre kazdeho je to taka samozrejmost..

mna boli ked sa vyberiem na prechadzku, nas maly asi nema rad pohyb, manzel sa smial,ze bude po nom,najlepsi sport je gaucing 😀 Vcera som sa cestou do obchodu musela trikrat zastavit a na chvilu si sadnut...Este som len v siestom mesiaci a uz pri kratkej chodzi fucim jak lokomotiva...o tri mesiace ma uz asi drahy len na furiku bude prevazat 😀
Lucia, tvoja mala mozno prave ma rada manualnu pracu a vysedavanie za pc jej nerobi dobre 😀

lucia20
3. jún 2010

@elixia u mna to bude vzdy samozrejmost... toho sa neboj.

pekny sport ma tvoj muzik. som sa normalne zasmiala. ja som estelen na zaciatuku siedmeho mesiaca a uz fucim ako lokomotiva. sa mi zhorsilo dychanie teraz za posledny tyzden. mala sa otocila, je zvisle, takze aj vyssie kopka a ja fucim. tiez ma strasne zacala palit zaha, tak si uz zacinam uzivat tie "krasy" tehu. dnes som okukavala aky kotlik mi za par dni narastol :D a o prsiach ani nehovorim. lebo sa musim smiat, ked idem okolo vykladu, polhodinu idu prsia a potom zbadam az seba. :D

no malinka asi nebude mat sedavu pracu rada. len to ma trosku problem, lebo bude chodit do prace so mnou. :D

elixia
3. jún 2010

@lucia20
pozeram prave ze ty uz tretie babo?? fiiiha...to sa uz dnes len tak nevidi 😀 Ja som vzdy chcela 4 deti,ale kedze som zacala az v tridsiatke,aj dve budu stacit asi...Kolko mas rokov,ak sa smiem opytat? Inak, Tatiana je velmi pekne meno, kym sme nevedeli ze nase bude mat pipika,tak to bolo jedno z mojich top...
No mne tiez uz dobry narastol...minule leto som tak dobre schudla,chodievala som do fitka ja 4 krat tyzdenne a teraz som hotova po 10 minutovej chodzi ☹ Vo vyklade sa radsej ani neobzeram a na vahu nestaviam..pre istotu 😀 😀

lucia20
3. jún 2010

@elixia no my uz tretie. my chceme tiez styri, tak sme zacali skoro. :D ja mam 24, manzel je presne o tri roky starsi. sme sa narodili v jeden den. :D som vzdy vravela ze je to osud. a asi ozaj bol.
moj muz asi pred mesiacom povedal, ze tatiana moze byt, ale teraz to vzal spat, ale ja uz som tak nastavena na tatianu, ze uz to neviem v mysli zmenit. moja mama furt rype, ze budeme mat tanu, ze je to skarede. tak ma nastvala a som jej povedala, ze jediny kto jej hani meno je ona. my ju budeme volat tatianka, tanja, tanicka. tak si bude musiet zvyknut. najhorsie je, ze my ovplyvnuje decka a nuti im, ze je to skarede meno a ze maju chciet zuzku. no chapes to??? by som taky pristup cakala od nejakeho soplaka a nie od nej... 😖 inak si ma velmi potesila, ze sa ti paci.... aspon niekomu. a ako sa bude volat malinky? moj muz hrozne chcel chlapca, ale zrejme ma len babske spermie. :D
ja som pri prvej pribrala 25kg, takze teraz tych ˇ8 je uplne super. aj ked uffff. no ale sak po porode schudneme. :D
zase.

lucia20
3. jún 2010

baby, ja viem, ze sa nema chvalit, ale ja sa tak tesim. aha co sa mi zadarilo vydrazit pre malinku.... strasne sa mi to paci....nehnevajte sa, ze sa tu chvastam....

elixia
3. jún 2010

@lucia20 tak to ta obdivujem,taka mladunka a uz tretie babo...
Mne sa to meno vzdy pacilo, este som mala v zalohe Sasku, Tamarku, Lindu. Podla mna ani Tana nie je skarede, ved 15 rocna slecna uz nebude Tanicka 🙂 No skoda,ze mame sa to tak velmi nepaci..zas si vezmi ze kolko je Zuziek..mala pride do skoly a tam v triede 4 Zuzky 😀
No my meno nemame, kedze moj drahy mi vsetko odmietol...velmi som chcela Maxima 😀 On este nevymyslel ani jedno,ale vsetky moje skritizoval,takze zatial nemame a ani neriesim...ak do porodu s nicim nepride, dam si svoje a bude Maxim 😀
No manzel ma este jeden pokus na syna a ak nie, ste mladi,mozte skusat,kym sa to nepodari 😀 Tu v UK, vo Walese,kde sme zili predtym, je bezne ze to tak robia...hlavne farmari maju vela deti,kym sa nepodari syn,ktoremu by odovzdali hospodarstvo. Aj ti,u ktorych sme byvali, mali 4 dospele dcery a maleho asi 12 rocneho syna..takze na piaty pokus sa zadarilo 😀

elixia
3. jún 2010

Len sa chval,kto ta pochvali,ak nie ty sama??? 😀

lucia20
3. jún 2010

@elixia pocuj, nemame toho iste muza???? 😖 silne zacinam pochybovat, lebo pises ako o mojom. :D u nas je to rovnake.
mne sa velmi pacila aj nataša, ale kedze sme boli s muzom odseba, uz to vyzeralo na rozvod, tak som si povedala, ze tretie uz mat nebudem, tak som dala svojmu psovi, co som si kupila meno Taša. :D tak uz by to bolo blbe. mat psa aj dceru s rovnakym menom. 😀
mne sa velmi pacil tadeas a matej, tiez simon, ale tiez sa muzovi nic nepacilo. jaj a este matus.
tiez som povedala, ze dam to co budem chciet. som vyberala meno obom babam, tak mozem aj teraz. este pri katke ked mi pustali vodu, tak sa ma sestricka pytala ake mame meno a ja ze ziadne. sa ma pytala, co sme robili devat mesiacov. hovorim, ze vymyslali meno. no sak da sa s takym muzom na niecom dohodnut??? :D
poznam jednych co chceli hrozne chlapca a tak uzasne sa im zadarilo.... maju dvojicky, rok na to jedno a tri roky na to trojicky. vsetko baby. 😀 ale vsetky su ronake. krasne blondave, kucerave. chodia vsetky za tatom ako take male kacicky. :D
a myslim, ze do nasho 4 izboveho domceku 6 bab nepomestime. :D

elixia
3. jún 2010

6 deti?????????? 😕 To by si moj muz asi ani ich mena nezapamatal 😀
No neviem ci toho isteho,ale urcite dost podobneho 😀 Mozno muzi uz len z principu nesuhlasia alebo co...
Simon a Matej su tiez moji favoriti,ale ani jedno neschvalene 😀 Paci sa mi Martin,ale uz mam dvoch svagrov,tak to radsej nie.
No s tym havom,to by bola sranda, zavolas Natasa a dobehne dcerka aj havina 😀
Joooj 4 izbovy dom,tam sa toho pomesti... 😀