icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
28. jún 2010

@julcek ja este nemam nic do porodnice 🙂

hilaris
28. jún 2010

@andullinka prepac ze mi to tak trvalo. Cvicenia boli utorky a stvrtky tusim okolo 11.00 ale to bolo pred rokom 🙂

hilaris
28. jún 2010

@mamicka2009
@poki10 ja som velmi chcela ist ale dcera v tom case spala tak sme prisli ked uz bolo po vsetkom :( a urcite nie som sama tak ma dost mrzi ze to dali an taku hlupu hodinu...

andullinka
28. jún 2010

@hilaris ahoj, dakujem za odpoved. Ja sa tam chystam buduci utorok na vstupnu konzultaciu. Tam by nam p. Jandova mala povedat o cviceniach, tak uvidime. Chystas sa tam chodit aj tento rok?

kalypso
28. jún 2010

ahoj, ja tiez nemam nic do porodnice, ani vybavicku.. nic. asi je cas zacat. velmi rozmyslam nad latkovimi plienkami, ale tymi modernymi co sa len peru na 60 a nic viac. aky mate na to nazor?
http://www.klingacik.sk/catalog/2009/anavy
treba ist na spodok stranky.

danulka3
28. jún 2010

Ahojte tehuľky,mám termín v septembri,tak ako aj vy,chcela by som sa k vám neskoro,ale predsa pridať. Dnes som bola na sono a podľa sona sa mi posunul termín o týždeň neskôr,je to normálne?Znamená to, že bábo pomaly rastie? Doteraz som mala termína a j podľa PM aj podľa sona rovnaké.Díky

tothova5a
28. jún 2010

@mamicka2009 ja som bola tiez, ale prisli sme neskoro, lebo som zaspala 😀

lucia20
28. jún 2010

@danulka3 ahoj, vitaj medzi nami. je to v poriadku, ze ti to posunuli. nic sa nedeje.... este stale ti ho mozu posunut aj smerom skor....

gladiola
28. jún 2010

danulka3, ja som mala pred 3 tyzdnami termin 10 dni po povodnom a pred tyzdnom 9 dni pred terminom ???? ono je to vzdy tak hore dole dva tyzdne, nestrachuj sa, je to normal

danulka3
29. jún 2010

ďakujem,trošku ste ma ukľudnili, doteraz prebiehalo všetko ok,a včera som bola aj na poradni a doktor mi povedal,že mám trochu skrátený krčok a predpísal mi magnézium,lebo mi dosť tvrdne bruško,užívate ho niektorá?

hilaris
29. jún 2010

@andullinka pojdem len na pripravu aby som mohla mat sestru pri porode a to dufam ze len dobehneme a da nam potvrdenie a mozeme ist zasa spat k detom. Obe sme rodili minuly rok a este k tomu sme s p. Jandovou byvale susedky :D ale tie cvicenia mi moc nedali. Nemala som pocit ze by som pri porode bola tym ze som tam chodila nejak "zvyhodnena" ale e to urcite dobra prilezitost stretnut sa s inymi tehulkami v podobnom termine. S jendou mamickou som sa potom stretla na sestonedeli ;)

hilaris
29. jún 2010

@kalypso ja som pri prvej pouzivala plienocky babylucy do . mesiaca a bola som velmi spokojna. Kazde drahsie su urcite dobre 😉 zalezi to len na tebe ci ti to bude vyhovovat. trochu nam robilo problemy susenie pradla v malom byte... Aj druhemu mimi budem davat latkovky. Prestala som v tom 4. mes lebo som mala pocit ze jej to branilo v pohybe ked sa zacala prevraciat ale to bol len moj subjektivny pocit. Rozhodne si myslim ze sa nam to oplatilo.

hilaris
29. jún 2010

@danulka3 magnezium mam na dennom poriadku a ani nemusim byt tehotna 😝 . Uziva ho dost tehuliek. Bezna vec. Aj ja som mala pri prvej dcerke posunuty termin o tyzden neskor ale iba neoficialne a aj tak sa narodila 2 dni pred terminom s mierami akurat takze tie merania mozu mat odchylky alebo to babo to proste casom dozenie alebo len potrebuje o par dni viac v brusku. takze tiez uplne bezna vec 😀

julcek
29. jún 2010

@kalypso ja so tiez pozerala na latkove plienky, ale skor ma zaujali tie so separacnou vlozkou, ale nemam to este tak prejdene a druhov je vela ako pozeram, ale zaujimala ma tiez prakticka skusenost mamiciek ak to niekto pouzival

elixia
29. jún 2010

@julcek separacnu vlozku mozes dat do kazdej latkovej plienky..

klaudia85
29. jún 2010

Ach babi, ja som úplne mimo z toho tepla...

katrin31
29. jún 2010

@klaudia85 ja som tiez z toho tepla mimo..bola som chvilu von a hned mi bolo zle...

zabkaevka
29. jún 2010

ahoojte kočky 🙂
juuuj ako dlho som tu nebola v tejto témičke ☹
čítam že ste riešili magnézium, aj ja beriem magne B6,a to 2x1 tabletku. radšej, nehc mi netvrdne burško, kvôli čomu som bola pred mesiacom na 10 dní v nemocke. Ale nechcela by som už, tak pekne poctivo beriem. Aj železo, ale to len jednu tab.denne, pretože papám veľa čierných ríbezlí v kompóte, a tak aj toto dodáva Fe.

Konenčne teplo je vonku, mne zase lepšie je v teple ako v zime a upršanom počasí 🙂

lucinka83
29. jún 2010

@kalypso ja uz mam nakupenu vybavicku latkoviek a som s nimi na vyzor velmi spokojna, kupila som viacero druhov a uvidim, co sa mi osvedci, Ja som kupovala cez ekoplienky.sk, zdali sa mi najlacnejsie a majitelka Mirus Ti v teme o latkovych plienkach vsetko poradi 🙂

gumimaci
29. jún 2010

@zabkaevka ahoj, konecne niekto komu teplo neva 😉 len keby mi z toho neopuchali nohy, tak by to bolo idealne 😒

liliana82
29. jún 2010

ahojte, aj ked sa moc nezapajam, patrim tiez k septembrovkam 🙂
tie opuchy noh poznam velmi dobre, ale co uz, tych par tyzdnov to uz vydrzime 😀
chcem sa opytat, ci aj vy mate niektora taku obrovsku chut na sladke?
ja som pred tehu okrem cokolady sladke moc nemusela, teraz stale tlacim dokola nieco sladke, ale cukor mam ok... 🤐

danulka3
29. jún 2010

ja mám tiež rada teplo,ale teraz,keď som tehotná,tak sedím zadšej zavretá doma,lebo mi to teplo nerobí dobre,ešteže už mám dovolenku a 24.7.nastupujem na MD. Ozaj,chcela som sa spýtať, čo sa týka detskej kozmetiky (na zadoček, do kúpeľa a tak) máte nejaký osvedčený tip? A čo z toho beriete aj do pôrodnice?

danulka3
29. jún 2010

@liliana82 tak ja som do 5.mesiaca na sladké moc chuť nemala,všetko,čo som zjedla malo rovnakú chuť,ale teraz, keby som sa nekontrolovala jem sladké stále.A keď dojem sladké mám chuť na slané a stále dookola 😝 .Sa čudujem,že som zatiaľ pribrala "len" 8kg.

zabkaevka
29. jún 2010

@gumimaci : niee zatiaľ mi nepuchnú nohy, len niekedy pred zaspatím mám taký napätý pocit v priehlavku chodidiel, ale inak v poho, nepuchnú. Sladké ja som ľúbila pred tehulkovaním, ale počas neho som na chuť sladkého prišla len asi pred dvomi týždňami, ale nepreháňam to, len max. zmlrzlinku, ovocie, sem tam keksík, či koláčik, celkom v poho, a keď ma to "chytí" večer alebo v noci, radšej si dám kompótik 🙂

andelik8
29. jún 2010

tak mne nohy v tychto teplach opuchaju riadne... ale nevadi mi to az tak... vylozim ich na stol a tvarim sa ze su stihle a krasne 😀
sladke by som mohla od rana do vecera... ale dokina mi zistila mierne zvyseny cukor, vcera som bola na testoch u diabetologicky tak uvidim ake budu vysledky 😖 no dnes som spravila perfektnu vec... dala som na spodok poharov rozdrobene cookies, na to slahacku vymiesanu s jemnym tvarohom a cukrom, na to cucoriedky, zase tu slahacku, dalsiu vrstvu cookies a teraz len cakam kedy pride navsteva aby som to mohla zavrsit vrstvou zmrzliny a posypat mandlovymi lupienkami... tak to si urcite dam, aj ked by som mala asi trochu dietovat 😀
a co sa kozmetiky tyka, dnes som v najnovsom MAMA a ja nasla tento clanok:

lucinka83
29. jún 2010

Aj mne uz trochu opuchaju nohy a ruky mam dvojnasobne, ale vtedy ked sa zobudim a vtedy mi aj velmi trpnu, dnes mi dal doki Magne B6 na to.
Maminky, ktore mate radi kozmetiku, kuknite sa na moj inzerat, oplati sa 🙂)))

lucinka83
29. jún 2010

andelik, aj mne prislo mama a ja, vzdy sa tak potesim ako male decko 🙂

gumimaci
29. jún 2010

@andelik8 uz je nove cislo? lebo na nete, je este titulka junoveho cisla 😕 asi su predplatitelia popredu 😀 Moj drahy sa mi smial, ze som z casopisu Moja Macka presla na Mama a ja 😀
Ak mas rada cookiese, mam fajn recept na domace, ak taky nemas napisem 😉

estterka
29. jún 2010

@gumimaci ja by som tiez rada poznala dobry recept na domace cookiese 😀 😉

gumimaci
29. jún 2010

Cookies
• 1 hera, 1/2 pohára kryšt. cukor / môže sa pridať aj med/, 2 vajcia
• l pol. lyžica mlieko, 1 van. cukor, 1 3/4 pohára hl. múka
• 1/2 kávovej lyžičky soli, 1 kávová lyžička sóda bicarbona
• 2 1/2 pohára ovsených vločiek
• l čokoláda na varenie – nasekať na malé kúsky /podľa chuti 100 -200 g/
• 1/2 - 1 pohár nasekané orechy ( vlašské, lieskovce, arašidy, kokos, môžu sa dávať samostatne alebo kombinovať, ja robím mix orechov- čokoláda, alebo kokosovo čokoládové). Niekto kto má rád može dať aj hrozienka.

Všetky suroviny zmiešať - je to veľmi tuhá hmota. Lyžičkou sa na papier na plech robia kôpky. Dávať trochu ďalej od seba - trochu sa roztečú. Pečiem v elektrickej rúre 200oC cca 10-15 min - mierne ružové. Keď vytiahnete na plechu nechajte chvíľu vychladnúť a až potom dávať dole z papiera