icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

kveta
21. júl 2010

@janica81 Dám si magnézko, ľahnem na ľavý bok, medzi nohy vrazím vankúš a relaxujem. Nedotýkaj sa vtedy bruška, lebo to kontrakcie podporuje..

katrin31
21. júl 2010

@zabkaevka ja prave dnes periem vecicky pre maleho..ale sa mi toho zda malo..vsetko sme kupili vacsie..a tie najmensie veci skoro nemame..musim to doplnit 🙂 vcera som si zacala kupovat veci do porodnice pre mna. ale este stale nemam vsetko.ty mas vybavicku pripravenu?

elixia
21. júl 2010

@zabkaevka ja uz pomaly vsetko nachystane...dnes som prala latkove stvorce a osusky, postupne ked vyschnu budem prat dalsie veci.. 🙂 Cakala som, kym zase bude pekne svietit slnko, ze dam vysusit na dvor, no ale to by som sa zas nacakala 😀
Mne sa praveze zda,ze straaasne vela toho mame...manzel sa smial,ze ho budem prezliekat ako babuku,len aby stihol vsetko obliect aspon raz 😀

zabkaevka
21. júl 2010

@elixia : to nič že máte veľa, radšej viac ako menej. A počuuj tie látkové plienky si kde kúpila, strašne sú zlaté. Ja mám len také klasické biele, štvorec, čo poskladaš na miminku. Hmm toto čo máš som ani nevidela. Ďakujem za info.

zabkaevka
21. júl 2010

@katrin31 : ja pre seba mám veci do pôrodnice už kúpené, a pre mimi som tiež nakúpila, aj menšie aj väčšie, a vlastne neviem aké bude treba že aké veľké bude 🙂 tak potom ešte prípadne dokúpim. No myslím že mám dosť vecičiek. Pozri sa na môj fotoblog, niektoré som tam zverejnila 🙂

katrin31
21. júl 2010

@zabkaevka mne sa zda ze nemam vela veciciek pre novorodenca..skor tych vacsich mame vela. daco este musim pokupit 🙂

iron
21. júl 2010

@danulka3 to ti tvrdne brusko. Je to normalne, pri prvej som mala rovnake stavy a bolo to dost neprijemne. A ako rozoznas ze uz to prislo. Nad tym som sa tiez trapila a jednoducha odpoved je - rozoznas. Bude to bolest ako pri kramoch, niekto ma vsak krizove. Budu sa opakovat vo viac menej pravidelnych intervaloch a intenzita sa bude stupnovat. Nezmiznu ti pri zmene polohy, chodzi a podobne. Nie je vzdy pravidla ale odide hlienova zatka asi tak tyzden pred alebo aj ked sa to zacne a moze byt jemne spinenie. Ta hlienova zatka bude vyzerat ako sopel....

Ja uz by som tiez asi mala vybrat nejake vecicky a oprat...furt to odkladam. Ja toho nemam vela. Najviac sa mi osvedcili dlhe ruky a dlhe nohy....lebo gumicka babatka tlaci na brusku takze nieco co nie je do pasa. My sme tak chodili aj von...furt v pyzamku, len navrch som hodila svetrik alebo kabatik a pod deku....

elixia
21. júl 2010

@zabkaevka mas IP 🙂

@iron ja som tiez postupne prisla na to,ze asi najlepsie su take tie cele vecicky...takze som prestala nakupovat somariny (sice kraaasne,ale teda dost neprakticke 🙂 ) a podokupovala som cele dupku a overaliky...polodupky mame snad len dvoje.
Ako planujes davat babo do kocika po narodeni? Bude stacit len zavinovacka, tepla deka a nanozik? Neviem, ci este nieco dokupit, ci uz rovno fusak...
Teraz som si vsimla,ze ste vybrali Lindu..to bolo jedno z mojich mien pre dievcatko...snad na druhy pokus 😀

iron
21. júl 2010

@elixia no uvidim ako bude...ale to bude este relativne teplo...takze bude v zavinovacke prikryte dekou...
ak bude velmi veterno dam nanoznik....
fusak az ked bude zima...sneh, mraz atd....Fusak ti podla mna staci kupit neskor. Ja jej potom kupim taky teply overal este...ale to pockam aka bude velka. Ved dnes je toho vsade plno.

a dobre si urobila...vecicky su krasne teraz ale neprakticke. Nap. bodycka su najlepsie co sa nemusia prevliekat cez hlavu. Ja som kupila take HM. das rucicky, a zabalis na jednej strane je jedna patentka a na druhej tri dalsie a este medzi nozickami. To babatko je na zaciatku strasne krehke, hlavka pada...a skutocne nieco davat cez hlavicku....ale potom take co maju na ramienkach patentky. Urcite nie vzadu co maju...to ho bude tlacit ked bude lezkat...co bude furt.

elixia
21. júl 2010

@iron presne, tie bodynka mam aj ja..skoda len,ze ich je tazko zohnat, len v par obchodoch som videla...ja som aj pouzite kupila, ved stacia 🙂

iron
21. júl 2010

@elixia jasne stacia. Ja som teraz uz mudrejsia ked viem co skutocne budem potrebovat. Ale na zaciatku som tiez pokupila hovadin...take to ocarenie..jej bude babo..tak vselico mozne a bolo mi to naprd. 😀

estterka
21. júl 2010

@iron co napriklad bola hovadina? 😀

gladiola
21. júl 2010

baby, ake oblecko date babu, ked pojdete z porodnice???

iron
21. júl 2010

@estterka vela kozmetiky...potom take nohavice s gumickou v pase (bolelo ju brusko potom), podlozka na kupanie do vanicky....

elixia
21. júl 2010

@estterka podla mna napr. rifle pre take male babo su zbytocnost..a akekolvek nohavice do pasa (nevravim,ze my ziadne nemame 😀) Tiez som dostala radu,aby som nekupovala prebalovaci pult - s vanickou ani ziaden iny, ze je to v podstate zbytocnost...tak som nekupila, hoci som uz nad nim uvazovala 🙂

@gladiola ja mu asi dam bodynko (dlhy rukav, zavinovacie), dupky, svetrik a zvysok podla pocasia...mame zavinovacku do vajicka, pripadne este deku...taky je plan,ale necham si poradit 🙂

domi123
21. júl 2010

ahoj maminky,gratujem vsetkym ktore uz coskoro budu mat babatka
chcem vas zaroven poprosit o pomoc.mame zdravotne problemy nebudem to rozpisovat je to pre nas tazke a potrebujem kazdu korunku.
preto by som vas poprosila ci by ste si nekupili nejake veci po nasom babatku.
poprosim klic na moj bazar a vopred dakujem

estterka
21. júl 2010

ja sa priznam,tiez mam jedny rifle pre malu,ale na traky 😅

lucia20
21. júl 2010

@elixia malu budu operovat podla akutnosti, ale doktor mi vravel, ze vo vacsine pripadov nemaju dovod operaciu odkladat.
myslim, ze nam sa uz pomaly podpisuje rozsudok smrti na cisarsky. :D mala sa mi pred par dnami pretocila a je momentalne priecne. asi ma nieco proti mojmu bruchu. :D ked chce aby som tam mala taku "uzasnu" pamiatku. :D

lucia20
21. júl 2010

@elixia si zlata, ze si si na nas spomenula. no ja uz par dni mam pocit, ze to mame zapar.... 😖 strasne ma uz par dni bolia krize, podbrusko, mala strasne kope, pretocila sa priecne, no dovidenia. ja som povedala, ze toto tehu je asi najhorsie. na poschodie chodim len obcas, lebo vyliezt po schodoch je ako mont everest. :D v pondelok nas caka poradna, tak som velmi zvedava ako dopadneme. dufam, ze aspon do toho 37.tt to nejako doklepeme. uz odratavam dni..... :D ked sa mam ohnut, tak mam velke bolesti v brusku, tak som velmi rada, ze muz je teraz doma a pomaha mi. trosku ma chytá panika kvoli, porodu, operacii a hlavne kvoi tomu, co tu bude, ked tu nebudem. bojim sa, ze baby uplne vypadnu z kolaji v ktorych momentalne funguju......

a vy sa mate ako????? ja som sa pekne vystazovala a hned mi je lepsie. :D

elixia
21. júl 2010

@lucia20 len sa stazuj kolko chces, ved na to sem vsetky chodime,nie? 😀 Joj, tak to mi je luto,ze to s vami takto vyzera..ale neboj, bude lepsie...ved vies,ze najkrajsie veci byvaju vykupene najvacsim utrpenim 🙂 Baby budu ok, tatko ich urcite zvladne...a aj vy dve budete v poriadku. Krize aj mna bolia, niekedy mam pocit,ze uz ani nevydrzim. Vela oddychuj, zaangazuj manzela 🙂

lucia20
21. júl 2010

@elixia jaka si zlutucka.... ani nevies ako ma potesili tvoje slova. no nam sostava vydrzat este nejakych 24 dni a potom uz bude dobre....
teraz ked je muz doma a snazim sa ho pripravit na ten mesiac bez nas, tak zistujem kolko toho doma obstaravam ja, ze vobec nema prehlad vo veciach okolo bab, v ich navykoch, zvykoch, sposoboch ako ich utesit ako na ne. sak ani sa necudujem, ked chodi domov o siestej vecer a ony uz o pol siedmej idu pomaly do postele a osmej spia. ani nema sancu. bude to mat tazke, ale snazi sa, aspon to ma ukludnuje.

neviem, ci si len nepamatam, ale tieto posledne tyzdne ma uz asi odrovnaju. pri babach mi to take neprislo. ale mozno vela robi aj ta psychika a mala je uplne ina v brusku ako ony. uz ma chytaju take predporodne sny, no des a hruza. stale sa mi sniva o tom jej nadore, ake to bude. no niekedy je to brutalne. aj horor sa moze strcit do vrecka. :D najhorsi sen je ten, respektive predstava, ze sa vratim domov bez nej........ nesnazim si to pripustat, ale obcas sa to vynori, pripadne, ze sa narodi postihnuta. no uz je asi ozaj nacase absolvovat dalsiu poradnu a a uzv aby ma ukludnili je ze vsektko relativne ok....

aj parkrat uvazujem, preco sme sa na to dali... viem, ze by som sa ani teraz nerozhodla inak, ale beriem to ako skusku, ktoru verim, ze vydrzime, ale ak bude vsetko ok a donesieme ju domov, viem, ze to bude najobletovanejsie a najrozmaznanejsie babatko na svete. uz ju asi z ruky nepustim a budem ju len pusinkovat, objimat a hovorit jej ako moc ju lubime. :D

elixia
21. júl 2010

@lucia20 urcite to bez teba zvladnu, ved je nejaky chlap 😀 mozno nebude vsetko na 100% ale ved aj 90 postaci 😀

Naozaj ta obdivujem,ze to vsetko takto zvladas, ja by som asi zosalela...odhanam od seba vsetky myslienky,ze nieco nebude v poriadku..a to vlastne ani nemam dovod sa obavat, takze verim,ze u teba to musi byt stokrat horsie este. Hlavne pozitivne mysli, momentalne aj tak viac urobit nemozes...zbytocny stres a obavy ani malinkej nepomozu.
Vsetko bude ako ma...tomu som sa naucila verit 😉

lucia20
21. júl 2010

@elixia no ved to vravim..... uz ked sme sa rozhodli si ju nechat, tak sme bojovali s okolim a verime, ze to bude ok. ako inak, ale pochybnosti niekde su. tak ako ty pochybujes..... nam asi uz len pomoze, ze ju budeme mat uz vonku. :D viac ako nadoru sa obavam, ze jej zlyha ten pupocnik. no ale ved o par dni uz budeme vediet na com sme. uz len nejako vydrzat.....

viete co cakate???

to s tymi percentami nemalo chybu. to mas pravdu. staci na
90, len aby tych desat percent neznamenalo, ze zabudne jednu dcerku v skolke. 😀 😀 😀 😀 😀

elixia
21. júl 2010

@lucia20 no aj to sa moze stat, ale ved ucitelka mu to snad pripomenie 😀 😀 Ako si povedala, uz len dobojovat....do uspesnehokonca pravdaze 😉

nase by malo mat pipik...boli sme v genetone, lebo som nemohla vydrzat 🙂

lucia20
21. júl 2010

@elixia no tak to gratulujem.... to by sa nas tato potesil. stale dufa, ze to stvrte uz pipika bude mat, aj ked teraz mu je to uplne fuk, chce len zdrave babo. aj ked tretiu babu. :D

som vravela, ze mu napisem na dvere listok. rano vziat: dve deti, dva ruksaky, dvoje papucky, pyzamka. :D asi mu nieco podobne nalepim aj do skolky. :D

lucia20
21. júl 2010

@elixia ale keby si ho videla aky je zlaty, ked im hodinu robi copiky a nakoniec maju po hodinovej snahe jeden hore a jeden dolu..... 😀 😀 😀 😀 no ale hlavne ze tie copy maju, no nie??? :D strasne zlate. u nas ked tato od nas odisiel, tka sa nic nezmenilo. my sme fungovali dalej uplne bezne. ale teraz aj tato priznal, ze pre nich to bude asi velky skok. :D

ladywitch26
21. júl 2010

@lucia20 to je este v pohode, ked bola moja mama tyzden v porodnici s najmladsou segrou, tak otec nas pre istotu ani necesal. ked nas mama zbadala, tak len zalomila rukami 😀 cely tyzden sme mali len suche vecere, on ani len do obchodu nebol schopny zajst.

lucia20
21. júl 2010

@ladywitch26 no ja ich zrejme mesiac neuvidim, aby neboli potom rozlutostene, tak dufam, ze ked sa budeme mat vravtit domov, tak ich rychlo umyje a ucese..... nech mam pocit, ze boli ako z cukru cely mesaic. :D

ladywitch26
21. júl 2010

@lucia20 neboj luci, baby to preziju, budu to mat ako prazdniny. a nakoniec sa mozno oni budu starat o ocka 😀

lucia20
21. júl 2010

@ladywitch26 ved tiez sa utesujem s tym, ze predsa deti su velmi prisposobive a preziju v kazdom prostredi. 😀 😀 😀 este ze mame hned vedla babku. len ja ich drzim na kratko, tak dufam, ze mi to nepokazia.... lebo ked sa vratime tak bude doma chaos. :D