♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@ladywitch26 :D no to vies. ono to asi nikdy z nas nevymizne. ten syndrom mamiciek..... :D nikto to nevie tak dobre ako my - mamy. :D
@lucia20 no hovor mi o tom cosi. sice som od pol roka musela do prace a o malu sa staral muz, a celkom dobre, ale mama je mama. chlapov proste niektore veci nenapadnu. nemaju ten mamickovsky instinkt
@ladywitch26 no ved to. stale mam pocit, ze ich nikto nepochopi tak ako mama. ale velakrat sa mi potvrdilo, ze je to tak. starsia ma velmi komplikovanu povahu a aj ja velmi velakrat mam problem prist na to, co sa snou deje, lebo je introvertka, a rozlustit co a preco to robi da vela namahy. a toto muz nedokaze... nevie prist na to, preco sa v niektorych situaciach sprava tak ako sa sprava. ale to uz je ozaj asi len v mojej hlave...
@ladywitch26 zlatko dakujem, ze som sa mohla vykecat, ale myslim, ze asi poputujem do postele. tatianka tvrdohlavo bojuje s mojimi rebrami a bokom, tak uz neviem ako sa mam ulozit na gauci. 😀 citim sa jak velryba na suchu. :D a nez vyleziem na poschodie, tak sa budem citit ako lokomotiva. :D ufucana......
dobru nocku babulky.
@lucia20 dobru noc, ja by som tiez uz zalomila najradsej, ale maly ma zasa jeden z aktivnejsich dni. ide mi brucho rozkopat. az tak zurivo kope, strasne neprijemne to je. ☹
Baby nebojte, jasne,ze chlapi nas nenahradia,ale zas, treba aj snahu ocenit....aj ja viem,ze vsetko viem najlepsie 😀 😀 no musim aj ustupit ked chcem aby pomohol,lebo inak sa iba oduje ze tak si to urob sama.. 😀
Takze copiky sice nakrivo, sucha vecera cely tyzden,ale preziju urcite..a mozno sa este budes cudovat,ako to zvladnu 😀
ahojte baby chcem sa len spytať včera som mala pichanie v podbrušku neviem či to malý tak strašne tlačil alebo to bolo niečo ine.Nestalo sa vam to niektorej?
@ladywitch26 ani mi nehovor. mala je priecne a kope mi do rebier a do boku ako najata. vcera som poobede zadriemala po hodine kopania na gauci a dosiel muz a behom piatich minut ma zobudil. nechtiac ale zobudil. vecer detto. zalahli sme do postele, konecne som zaspala a on sa ma spytal:" zlatko spis?". okamzite som boal hore a ako inak, mala sa v tom momente rozkopala ako najata. ja uz som taka ukopana za posledne dni...... ☹ ☹ ☹
@elixia ale ved uvidime. verim tomu, ze ich najdem doma vsetkych troch zivych a azdravych. :D
@danulka3 dakujem velmi pekne, ale ver mi, ze nie je co obdivovat. citim sa ako ufnukane male decko. sa cudujem ze ma muz este nezabil. :D dakujem, ze nam drzis palce....
@lucia20 pri čitani tvojho prispevku mi vybehli slzy.aj ked ta nepoznám si velmi obetava a dobra mama.v brušku nosiš poklad a aj ked máš pochybnosti si silná.citim to steba.možno si povieš že každa by urobila toto pre svoje dieta.ale si na omyle je vela matiek ktore maju aj zdravé detičky a nevážia si to.ja sama beriem svoju dceru a chlapčeka v brušku za tie najväčšie poklady na svete.a ked mám nejaky problem alebo ma niečo trápi......pozriem na dceru -pohladim bruško a som šťastná,lebo ich mám.prežila som aj potrat a vtedy som si stale kladla otazku prečo?ale potom som to pochopila,lebo to tak malo byt a pánbožko nas stale ochranuje..a za kratku chvilu nám dal synčeka ktorého nosim pod srdcom.lucii želám ti vela sil a andeličkovi tiež.a vela zdravíčka....
aj ja sa cudujem mojmu muzovi, ze este nezdrhol 😉 bo ja sa prehadzujem v posteli ako trenderlik, ochkam a achkam, chudak, trebalo by mu medajlu udelit 😉
Pridavam sa do klubu stazovateliek 😀 Moj muz si uz povzdychol, ze boze, to este dva mesiace mam toto vydrzat?? 😀 Som nervozna a sama neviem z coho, naladu menim stokrat za den, v posteli sa neviem ulozit, vsetko mi vadi...no na nervy so mnou 🙂
Len dufam,ze sa to po porode zlepsi a nezhorsi este...lebo uz asi uteciem aj sama od seba 😀
veru, my trpime fyzicky, nasi muzi psychicky, ale inak nas predsa luuuubia, nie?
@aneta4 anetka, napisala si to velmi krasne, ale ozaj na mne neni nic takeho uzasneho. mne sa vobec nezda, ze by som robila a zvladala nieco extra, pretoze si stale vravim, ze su mamicky ktore postihol ovela horsi osud ako mna. ja som stastna, ze sme mali take vysledky, ze sme si malinku mohli nechat. pretoze ak by mala mat vazne postihnutie ako je razstep chrbtice alebo poskodenie nejakeho chromozomu, tak asi by sme si ju nenechali. mozno to znie velmi sebecky, ale ja osobne by som asi nezvladla opateru takehoto dietatka a tiez som si bola vedoma, ze velmi by to narusilo chod nasej rodiny a zvlast nasich deti, ktore su zdrave a stastne. nie ze by potom neboli ale su malinke a zrejme by to pocitovali ako krivdu. vraveli sme si, ze ak by dietatko malo telesne postihnutie ok, ale mentalne by sme asi nerozchodili. keby mala take poskodenie, ze by musela byt pre jej dobro izolovana od okolia, tak by s tym isto trpeli aj dievcata. v tomto si vravim, ze som boal velmi slaba. ale chvalabohu mozeme si ju nechat a nechali sme si ju. viem, ze je tu sanca, ze sa este nemusi vobec narodit, alebo zomrie pri operacii pripadne po. vieme o tom, snazime sa nebyt velmi velki optimisti. radovat sa z nej budeme az ked ju prinesieme domov. zatial je vsetko vo hviezdach. ale ak by aj nahodou zomrela, tak viem, ze som jej dala sancu na zivot. viem, ze je to moja velka bojovnicka. ked si predstavim, s cim vsetkym musela a musi bojovat a napriek tomu je silna, tak predsa musim byt aj ja. je to moj pohanač. dava mi silu. ked si vezmete, ze ona ma miesto trojcievneho pupocniku dvojcievny, cize kedy kolvek mohla zacat zaostavat alebo jednoducho "odumriet", krvacala vo vcasnej gravidite, ma teratom a napriek tomu vsetkemu moj pokladik kope ako o zivot. pri poslednom sono v 20.tt mala dokonca o dva dni dopredu vahu, vsetky organy ma v poriadku, no proste bojuje...... tak potom predsa musime aj my. no nie???? viem, ze to bude tazsie, ale aj tak napriek vsetkemu verim, ze si ju donesieme domov zdravu a my budeme najstastnejsi na svete.
moje podvedomie pracuje a vynaraju sa mi v noci sny, tkore su priam hororove, ale vravi sa,ze ak si to clovek odsniva, tak sa to uz nestane. tak verim, ze v snoch si odbijeme vsetko zle......
baby, ja som taka rada, ze som neni jedina, ktora sa takto stazuje. ja smutne pozeram do kalendara a vravim si, ze ako prezijem este mesiac a pol. sak mi to pride ako vecnost..... 😀 no sak ale doklepeme to nejako no nie??? :D
@aneta4 by si neverila, kolko ludi mi vravelo, daj si to prec, ved ste mladi budete mat dalsie a mozno to uz bude chlapec, ved mate dve krasne dievcata..... tieto reci ma priam zabijali. ako ostne do srdca..... ale ja som si nevedela predstavit, ze by som ju musela ist porodit, aby zomrela. moja lekarka mi vravela, ze mam pockat az do posledneho terminu, lebo ak sa rozhodnem pre UPT a po porode zistime, ze by bola zdrava asi by ma slahlo o zem...
@iron nieeeeee,nestras 😕 Ja stale verim,ze sa to po porode zlepsi 😀 😀 Dufam,ze aspon to,ze sa budem moct hybat a chodit bez toho aby som isla umriet ako teraz.
To aj vy mate taky pocit,ze tie posledne tyzdne su akesi nekonecne? Ked si predstavim, kolko ich mame uz za sebou...ale tych poslednych 8 mi pride ako bez konca 🙂
@lucia20 ja som tiez dost rozmyslala nad tym,co by som robila,ked by mi oznamili,ze baby bude postihnute...a prisla som na to,ze si neviem predstavit,starat sa o take dieta...viem,sebecke, viem, kazde dieta ma pravo na zivot....som Bohu vdacna,ze som sa nemusela rozhodovat.
@elixia ja mam rovnaky nazor ako ty.... asi by som to nedokazala. som rada, ze som sa nemusela rozhodovat. lebo by som zomrela.
mojko, ja sa tu stazujem, ze musim vydrzat este sest tyzdnov a vy to mate este za devat. ale uz toho je ozaj dost. neviem, ci je to vekom alebo poctom tehu, ale fakt toto je najhorise. sak tiez ja sprosta som chclea septembrove babo. to ma nenapadlo, ze pred septembrom je august a jul a horucavy,????? ☹ ☹ 😖 dalsie si uz dam zimne tak ako katarinu. to bolo spicove.
6 alebo 9 to uz je jedno 😀 Ved aj u nas to nakoniec moze byt skor..aj ked mam taky nejaky citak,ze skor prenasat budeme..neviem preco 🙂
Ty si si naplanovala na september a aj ti to vyslo?? wow 🙂 Ja by som uprednostnila zimne tehotenstvo, ale nevyslo a nakoniec som rada,ze som vobec otehotnela...ked sa par mesiacov nedarilo,okamzite som prestala riesit termin, len som chcela,aby to uz bolo.
@elixia hej my sme chceli septembrove, kvoli tomu, ze teraz mi skoncila materska s katkou v marci a nebolo mozne ju dostat do skolky. tym padom sme mali problem dat ju niekam, kym som bola v robote. tak sme sa tomu chceli vyhnut. no nam sa zadarilo. v noci na moje meniny. :D
neboj, dalsie tehu bude isto zimne. lucku sme mali novembrovu, po prenasani, ale nebola som cez horucavy v taktom vysokom stadiu. ale tiez som fucala ako lokomotiva a zle to znasala. ale co uz. nejako to doklepeme.
ja som prenasala vsetky baby a ocakavala som, ze aj tuto budem, ale zrejme kvoli vsetkemu pojdeme najneskor v 39 tt. aj ked lekar to chce co najdlhsie udrzat, ale tak krv a pupocnik v kombinacii s teratomom si myslim, ze nebude mozne. uvidime ako to bude zvladat srdiecko.
Ahojte maminy, chcem sa spýtať, či aj Vás trápia také bodavé bolesti v hornej časti bruška pod rebrami. Ja to mám už skoro 3 týždne a neviem, čo to môže byť. Rozmýšľala som, či sa to nemôžu naťahovať vnútorné svaly, keď bruško rastie.
mňa tak stále pichalo v podbrušku a doktor povedal,že to sa maternica rozťahuje a prispôsobuje,je možné,že je to to isté.Ale ak chceš mať istotu radšej sa spýtaj doktorky,pre pokoj duše.
@nika80 ahoj, ja mavam presne toto iste pichanie ako ty popisujes pod pravym rebrom. Spominala som to doktorke teraz v utorok a povedala ze bud mi babo tlaci na zaludok, alebo pecen - ze ich mam teraz posunute hore, ale ze pre istotu mi z krvi skontroluje aj pecen a zlcnik, ci nahodou tam nevyskocia nejake zle hodnoty... Tak som rada, ze to nemam sama. Mna to dost trapi aj v noci ☹
Ja dúfam, že je to len rozťahovanie maternice a nič horšie. Niekedy ma to zabolí aj keď sa len zasmejem alebo sa prudko otočím. Veď uvidím o týždeň, čo mi povie doktorka.
nika80 ak to netrva dlho tak to podla mna nic vazne nebude..ale urcite sa opytaj. Mna zvykne pichat tak trochu vpravo hore od pupka (nie celkom pod rebrami) ked sa vyberieme na prechadzku...manzel sa smial,ze maly nema rad prechadzky,ze je jednoducho gaucovy typ po ockovi 😀
elixia začalo to bolesťou chrbta na pravej strane pod lopatkou asi pred 2 týždňami. A teraz ma chrbát už ani nebolí, len to pichanie. Včera som si na to dávala aj mokrú vreckovku, lebo sa mi zdalo, ako keby som tam mala horúčku. Pokiaľ som nemala tieto bolesti, tak som ani nevedela, že som tehotná. Dokonca ani tieto horúčavy mi nevadia.

@lucia20 pamatam si, som mala nejako okolo 10r, ked mama musela do nemocnice a pustili ju den pred vianocami domov. to len vyplakavala, ze ake to budu vianoce, dom nepoupratovany, kolace nenapecene atd. no a so segrou sme nakoniec nejako zmobilizovali sily, tak bolo aj ako tak upratane, aj sme par kolacov napiekli. sice neboli tip top, ale chutovo boli dobre 😀 a baby das potom "do laty", ked sa vratite. 😉