icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
25. júl 2010

@estterka 😀 😀 😀 ja som naposledy kupila, 3 dielnu supravu - nohavice, tricko a bundicka. a konecne to neni modre ale zeleno-zlte, tak som sa z toho vytesovala, az kym som nepochopila, ze to co som kupila je velkost 3-6 mesiacov, a to budu asi mrazy najvacsie tu. a toto je take na prechodne obdobie 😒 aspon ze tie gate su podsite. no tak aspon raz... snad... mozno...

elixia
25. júl 2010

ahojte 🙂 S tym obleckom sme na tom rovnako asi, tu cisluju podla mesiacov, takze ja mam kopky 0-3m, 3-6m a potom vacsie...toho najmensieo sa mi zda aj dost, snad aj vela...ale ved vsade je toho plno,ako uz niekto pisal, dokupit sa da vzdy.

@gumimaci to je dobra tema co si dala link, uz som ju davnejsie citala a aj vdaka nej som par veci nekupila 🙂 Zo zaciatku som bola hrrr do vsetkeho (asi ako kazda hlavne prvorodicka 😀 ), ale postupne som prichadzala na to,co asi ani netreba az tak velmi, prip.sa da kupit aj neskor....
Tiez som sa zamyslala,ze je to tazke,ked ani len netusim,aky velky bude...aj to najmensie oblecko je male a este mensie aj ked vsetko cislovane rovnako 0-3m 🙂

gumimaci
25. júl 2010

@elixia hehe a to okrem velkosti 0-3 existuje este aj velkost newborn 0-0 a teraz babo rad 😀

elixia
25. júl 2010

@gumimaci ano, mas pravdu, zopar veci mam aj takych,len som to vsetko zapocitala ako 0-3...do porodnice asi vezmem jednu verziu z kazdeho, mozno bude velky a to NB ani neoblecie... Skoda,ze ja tu nebudem mat ani sajnu ako velke babo asi je..aspon priblizne,ci mam cakat 4 alebo 2,5kg...tak aspon nejake prekvapko,ked uz s pohlavim som nevydrzala 🙂

estterka
25. júl 2010

@gumimaci vsak to..a to tu nemame velmi obchody s detskym oblecenim,tak som kupovala vacsinu v HM,CA,Zara-v detskych sekciach a ked som to tu prvykrat napisala ake velkosti som kupila,tak baby povedali,ze dokonca aj na predcastne narodene..lenze potom mama doniesla z domu nieco a nie je to ovela vacsie,takzte fakt netusim,co vynosime a co nie-a co je skutocna velkost toho oblecenia..do porodnice zoberiem asi viac velkosti,snad nieco bude sediet 😀 😀 body mam plno,stale mam pocit ze nohavic nemame dost,ktovie..MM ten cely cas pyzamka kupuje,lebo niekto mu povedal,ze male dieta nema mat deku ani nic v postielke,tak aby chudatku nebola zima 😀 a na to sa to sa kamoskinej sestre narodilo babo vyse 5 kilove,tak to keby take sa stane,tak vacsinu veci rovno vyhodit mozem 😀

estterka
25. júl 2010

@elixia a co si planovala kupit a nekupila si nakoniec? ci som sa uz pytala? 😀 a vsak uz je to jedno,vsetko mame,len vanicka,autosedacka,ohrievacka vzduchu chybaju..a walki-talki vysielacky neviem ci kupime vobec..z takych tych mensich veci nemam uz nic na zozname..

elixia
25. júl 2010

@estterka no hlavne prebalovaci pult..od toho ma vsetci odhovarali,este aj moj sef,ze je to hovadina 🙂 Podlozku na kupanie a nemame ani vanicku,ale iba vedierko...a potom planujem ho supnut rovno do velkej vane. Potom oblecko - zo zaciatku som kupovala kadejake supravicky,nohavice, neskor kamoska poradila,ze malinkemu babu je najlepsie v overaliku, bodynku a dupkach - hlavne nechto nikde netlaci, takze som dokupila viac overalov. Take co doma vyuzijeme,kedze tu s nim nemam velmi kam chodit, ani k nam nikto nebude...tak na nejaku navstevu u doktora alebo tak mame par veci len 🙂
Zatial nemam ani odsavacku na mlieko, neviem ci kupovat rucnu aj elektricku, takze asi uvidim ako na tom budem po porode a kupime potom az...

estterka
25. júl 2010

@elixia a kupis taku tu podlozku na prebalovanie ci ako?lebo to este ani mi nemame doriesene..a vanicku tiez nevieme este ako doriesime..a oddsavacka neviem,lebo po porode ju velmi nemam kde kupit..to len v hlavnom meste asi sa da v nejakej lepsej lekarni a to je od nas daleko..

elixia
25. júl 2010

@estterka no rozmyslala som dost nad tym,nakoniec sa to vyriesilo samo,ked sme boli doma. Nasla som taku podlozku na postielku (ma taky pevny spodok a kolicky aby sa nezosmykla) tak som kupila..tu v UK maju take drevene na postielku a na to este treba makku podlozku - lenze tie drevene su dost drahe a sa mi za to nechcelo dat tolko penazi..ta doma stala 16 eur, taaak som sa vytesila 🙂

http://www.mothercare.com/Novo-Cot-Top-Changer-...
Toto som myslela,ze tu maju...

No to uz je horsie ked nemas kde..ani cez net sa neda? Neexistuje tam nejaka siet lekarni,kde sa da aj on line nakupovat?

elixia
25. júl 2010

V niektorej teme som citala,ze nakoniec babo aj tak prebalovali len bud na gauci alebo na posteli, takze ziadnu podlozku nevyuzili...my zial mame taku mini spalnu,sotva sa tam da otocit, ani postielka este neviem ci vojde 😀 Tak porozmyslaj, ci sa to u vas neda tak nejako poriesit a ziadnu pdlozku ti ani netreba..

estterka
26. júl 2010

@elixia taku istu podlozku som tu videla,s tymi kolikmi na postel..ale neviem ci to vyuzijeme,ako vravis,myslim si,ze na posteli budem prebalovat.uvidime co povie MM,ked to uvidi. lebo zas my budeme mat nad celou postielkou baldachyn proti komarom,takze neviem inak ako by som tam tu podlozku poriesila..alebo proste pockam a ked sa mi bude zdat,ze nam to chyba,tak kupim.
take,ze siet lekarni tu ani neexistuje a cez net kym by mi to doslo,ked to uz potrebovat budem,to dlho trva..a ani tu nemaju taku,co by sme chceli-takze bud objedname uz teraz cez net alebo neviem..to je blbe,ze vsetci hovoria-vsak ked budes nieco potrebovat,MM vybehne kupi-no u nas v meste nema kam vybehnut,takze musime mat vsetko doma pre istotu 😠

anetaadam
26. júl 2010

Aj veľkosť 56 bude ešte trochu väčšia pre 3 kilové mimčo,v pohode to vynosi určite aj mesiac 😉

fubinka
26. júl 2010

Baby aky mate nazor na Nanny monitor dychu mate ho, alebo je to zbitočne

anetaadam
26. júl 2010

Mame,ho ale parkrát nás vyplašil uplne zbytočne takže neviem či ho budeme používať aj teraz 🙄

klaudia85
26. júl 2010

V telke dávali, že to je zbytočnosť ten monitor... Ale ťažko povedať, keďže veľa ľudí si to pochvaľuje a naopak :( My ho mať nebudeme...

No a čo je super, to moje malé v bruchu sa pretočilo tak úžasne, že mám pocit, že mi vyrazí mechúr a všetky orgány s ním susediace :(

elixia
26. júl 2010

My sme kupili Angelcare...ale nakolko bude uzitocny,zatial neviem...z toho,co som citala,je to asi 50 na 50, takze kazdy ako sa rozhodne..

estterka
26. júl 2010

my sme nad tym ani nerozmyslali,nebudeme mat monitor dychu a ani tie "vysielacky" neviem ci kupime,ci by sme to vobec vyuzili..

gumimaci
26. júl 2010

my vysielacky urcite ee, bo mame maly byt- asi by to bolo ine, kebyze byvame v dome. A monitor asi tiez nie, postielka bude prvy rok s nami, pri posteli.

estterka
26. júl 2010

@gumimaci vsak to,postielka tiez bude u nas v spalni a mame poschodovy domcek sice,ale spalna,kuchyna a obyvacka su dole vedla seba a MM tvrdi,ze je to zbytocne,ze vsak budem pocut,ze dieta place..

lucinka83
26. júl 2010

ake tampony do podprsenky a ake podrpsenky na kojenie planujete kupit? 😉

panki
26. júl 2010

My sme tiež kúpili ten monitor Angelcare v balení spolu s vysielačkami. Ja čo počúvam už veľa luďom to pomohlo a nedajbože by sa niečo stalo - to by som si nikdy neodpustila. Takže radšej to mám - aj keď je to možno iba pre lepší pocit 😉

aneta4
26. júl 2010

@lucinka83 podprsenky mám kupene kojenecke.zatial mám dve.ale mám ešte po prvej dcerke.kedže som kojila 2 roky,tak som ich fakt využila.teraz som si kupila cez mimibazar za super cenu...a velmi dobrá kvalita.dokonca už teraz ich nosim......lebo sa v nich velmi dobre citim.kedže sa mi teraz prsia stavaju citlivejšie.a jsu aj dobre na rozbech mliečka.no a tampony jednoznačne teskove.vyborna cena.....aj kvalita.a naozaj si neviem predstavit že by som musela kupovat nejake drahé,pretože hlavne na začiatku ich velmi vela budeš potrebovat

elixia
26. júl 2010

@panki uplne suhlasim 🙂

Podprsenky mam tiez take tie 'otvaracie' 😀 , zatial dve, neskor uvidim...
Tampony este nemam, netusim podla coho vybrat, asi zacnem od takych obycajnych (ako tesco u nas) a uvidim,ci budu stacit..ved tie sa tiez daju hocikde kupit.

lucia20
26. júl 2010

No babulky moje, tak uz sme doma.... no co vam poviem, necakala som, ze v 35.tt budem odchadzat z uzv zo slzami v ociach. zase. :*-(

teraz sme tam nemali nasho doktora cunderlika, tak nas bral doc. klesken. obaja su uznavane kapacity na diagnostiku vyvojovych vad.

ten sa pozrel na monitor a vravi: " tak toto nie je teratom". skoro mi oci vypadli. vraj podla neho je to nejaky meningomyelocele.... vraj je to otvorena miecha, ci co a medzi mozgom a tym utvarom by mali prebiehat nejake impulzy. pytala som sa na dosledky, no samozrejme som dostala odpoved typu - to by nebolo dobre a to sa uvidi po porode ako je to poskodene. no skoro ma vykotilo.

prizval si aj cunderlika, kedze bol na oddeleni a ten dosiel, povedal, ze on predpoklada, ze je to teratom, kedze on to videl a sledoval od zaciatku a teraz ked je to velke tak to skresluje. a vraj by tam mali byt pri tej druhej diagnoze aj zmeny na mozgu, ale u nas nejsu. tak ja dufam, ze je to ten teratom.

no co vam poviem, ostala som uplne vykolajena. si vezmite, ze kolko zijeme v tom, ze bude po odstraneni zdrava a teraz mi povedia, ze mozno bude postihnuta???? :shock: :shock: :*-( :*-( :*-( :*-( :*-( ja si to neviem predstavit. :*-( :*-(

no a zaver je asi takyto. cunderlik, ak by som tam mala tasku ,tak ma tam rovno chcel nechat. teraz ma chce pri najblizsej kontrole nechat co je 4.8. tak dufam, ze to este o tyzden posunieme. sak tam zosaliem.

podla PM sme 34+1 ale malinka je velka na 36+0, vazi 2629gr. cize, docela pekne rastie. teratom, alebo co to teda je ma 64x84mm, srdiecko stiha, mala je akcna, akurat sa doktorovi nepodarilo zachytit nejake kopnutie. vraj ak poklepe so sondou na stehennu kost, tak by mala kopnut a nasa nekopla. tak z toho robil vedu. ale viem, ze mala ked do nej stuchnem, tak vzdy ma kopne. bitkarka jedna. :D vraj sa mam zamysliet ako kopali prve deti a ako ona. no je to rozdiel, ale ved hadam kazde dieta kope inak, nie?

moj lekar z rizikovky mi povedal, ze mame vydrzat, ze toto vsetko su teraz len hypotezy, on ma chce nechat doma az do nejakeho 38.tt a potom naplanujeme zrejme sekciu. ti dvaja z uzv su 100% rozhodnuti za sekciu, z poradne to stale zvazuje. ale chce ju nechat do 38.tt a potom ju vybrat. tak som zvedava. no dufam, ze aspon do polky augusta budem este doma. este nas caka nejake vysetrenie u detskeho chirurga a neurologa, tak uvidime. nabuduci tyzden ideme znovu na uzv, poradnu a na pasy. tak uvidime ako dopadneme.

kveta
26. júl 2010

@lucia20 CHceš k tomu počuť nejaké hypotézy, čo všetko by to mohlo znamenať alebo radšej nie?

elixia
26. júl 2010

@lucia20 ach moja, no mas toho dost...mozem len drzat palce nech to nakoniec vsetko dobre dopadne...ved je stale nadej,ze to bude dobre...

lucia20
26. júl 2010

@kveta ty sa v tom nejako vyznas??? my uz asi vieme zhruba vsetky moznosti, aj ked ich casom vylucovali, ale skus..... uz rozchodime vsetko

@elixia ved ja stale verim, ze to bude len ten teratom.... dufam...

gumimaci
26. júl 2010

@lucia20 ☹ ☹ Luci tak toto ma strasne mrzi. Uz ostava len verit, ze sa dr. Klesten mylil. S tymi pohybmi je predsa kazde dieta ine, mamicky co uz maju deti tu pisali, ze kazde kope inak.

lucia20
26. júl 2010

@gumimaci ja to tvrdim tiez. verim tomu, ze cunderlik sa nemylil a ze kleskenovi to len skreslovalo, kedze uz je to velke a aj malinka. neverim tomu, ze cunderlik by sa v troch uzv sekol. ved je to kapacita tize. vyhladavany odbornik.... aj nam blizsie pri poslednom specifikoval, ze to vyzera na najlahsiu formu. boze, nech uz je to za nami.... 😖 ja uz budem vystresovana a napata dokonca.

gumimaci
26. júl 2010

@lucia20 ta diagnoza od Klestena je nieco ako razstep chrbtice? lebo to ti predsa uz vylucili aj na amnio, a ultrazvukoch. 😒