icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lucialen
26. júl 2010

@lucia20 no na dievcatko je dost velka, ale ved tebe budu robit cisarsky. A mimochodom, velmi vam drzim palce, aby vsetko dopadlo co najlepsie s vasou princeznou 😵

anetaadam
26. júl 2010

@lucia20 Pôrody rýchlovky mala do 1,5 hodky a malý ten ani pol hodky 😀 😀 😀

anetaadam
26. júl 2010

Tak dobrú idem aj ja do hajan 😎

lucialen
26. júl 2010

@danulka3 No urcite to bude stat za to 😵 Mne nastastie brucho netvrdne. Hlavne ze vsade v literature sa pise, ako uz babatka nemaju dost miesta, tak sa menej hybu, no haha 😀 Co moj stvara by mali vidiet ti co to pisu. Iste je, len ze hlavicku ma dole ale kolko krat sa otoci za den ani nepocitam. A tie pohyby uz vobec nie su prijemne 😝

lucialen
26. júl 2010

No som rada, ze som si tu pokecala, este sa stavim vas pozriet 🙂
Maly uz zase vyvadza, to zase bude vecer 😝
Tak dobru noc 🙂

danulka3
26. júl 2010

Ináč od 24.7.som oficiálne na MD 😎
idem už ľahnúť,užiť si ortopedický matrac,lebo tri noci na tej nemocničnej posteli,poviem teda nič moc,takže dobrú nôcku všetkým tehuľkám.

lucia20
26. júl 2010

@lucialen no ono urcite nieco skresluje ten teratom ale ma fakt pekne miery. take mala prva tesne pred porodom. respektive v 42.tt odhadovali ze bude mat 2800gr a mala 3330gr. sa vravi, ze kazdy dalsi porod je vacsie babo. a u nas to asi bude platit. lebo aj katka mala viac ako lucka.

dakujeme.

@anetaadam tak to boli ukazkove porody....

lucia20
26. júl 2010

@lucialen mi nemusis o tyhc pohyboch hovorit. som si vcera v posteli aj poplakala....

@danulka3 dobru nocku..... uzi si matrac.... 😀

elixia
26. júl 2010

@danulka3 cervix znamena krcok..ale to dalej neviem 🙂
Tu prebalovaciu podlozku som kupila normalne v obchode na Sk za 16 eur, takze sice v Polsku vychadza lacnejsie,ale len kvoli nej sa tam neoplati ist 😀 Supravu do postielky som kupila na nete za 50 eur aj s baldachynom a konstrukciou nan, je to polskej vyroby.

Pozeram,ze zostavujete tabulku, tak sa pridam - teda nick, vek, datum porodu, pohlavie a porodnica?

Ja spavam na boku, na chrbte mi nie je dobre, bolia ma krize velmi. Na boku skor na pravom, aj ked sa odporuca na lavom,mne je tak nejak lepsie na pravom...

lucia20
26. júl 2010

@elixia prosim ta a kde si tu podlozku kupila???

liliana82
26. júl 2010

ahojte, komu mam poslat tie udaje do tabulky?
dakujem 🙂

lucia20
26. júl 2010

@liliana82 treba to poslat ellisabeth.

elixia
26. júl 2010

@lucia20 u nas na vychode v obchode s baby vecami...ma pevny spodok a take kolicky ktore zabranuju smykaniu sa...tak snad myslime tu istu 🙂

lucia20
26. júl 2010

@elixia hej hej,, myslime tu istu... ty kokso, skoda, ze na vychode nikoho nemame. tu to stoji dvojnasobok...... 😖

danulka3
27. júl 2010

@lucia20 ináč aj ja som ju videla tiež okolo 17e na MIMIbazare,skús ju tam kuknúť.

Uričte sa neoplatí ísť do Poľska len kôli podložke,ale mi sme tam toho nakúpili hodne a išli sme tam pre kočík,takže nám sa tam vyplatilo ísť.

zuzuz1
27. júl 2010

dobre ranko vsetkym 🙂 no ranko... lukyno ma zobudil uz pred 6-tou... 😖 no nic... idem sa pustit do prania... prala ste niektora podarovane veci? na kolkatke? staci ja neviem 40-60? bo kedze uz boli nespocetnekrat prane myslim ze je zbytocne nejako vysoke teploty davat nie?

danulka3
27. júl 2010

@zuzuz1 Dobré ránko,ja som prala klasika,farebné na 40 a biele na 60,aj nové aj darované vecičky,na 95 len plienky.Myslím,že to netreba preháňať.
A ozaj periete aj ten baldachýn na postieľku?

zuzuz1
27. júl 2010

@danulka3 hmm dobry napad s tym baldachynom... podla toho ci je darovany alebo kupovany... aspon na 30 na rychlo ho prebehnem nech neni od prachu...aj tak sa tam bude zachytavat vacsina toho sajrajtu...

zuzuz1
27. júl 2010

@danulka3 este jedna otazocka... kolko velkosti si prala? bo ja mam vecicky od 56 po vecicky pre rocne babo.... tak neviem vytiahla som si zatial 56,62 a 68... staci/neni to vela?

lucialen
27. júl 2010

Caute 🙂
Zuzu, ja asi operiem len na 30, ved vecicky su ciste, len nech pekne vonaju. A zatial len do 3 mesiacov, to staci. 😉
Baby, este ste neboli na tych prietokoch vsak? Sa mi zda ze v BA posielaju aj skor.

andelik8
27. júl 2010

ahojte holky... po dlhsej dobe aj ja trosku prispejem... veci do postielky som vyprala komplet vsetky. Aj baldachyn aj futra do perinky/vankusika na 40tke. A vcera som prala aj prvu varku (komplet ruzovu 😀 ) veciciek, tiez na 40tke... velkostou asi tak do polroka podla toho ako bolo uvedene na visackach. dnes to pozehlim a dam prat druhu varku.
mimochodom, vezmete aj mna do tabulky? 😅 ja mam sice termin podla poslednej MS 29.8. ale podla vsetkeho to bude az zaciatkom septembra, takze sa od zaciatklu radim ku vam a do augustoviek neprispievam, ani ich necitam.

katrin31
27. júl 2010

aj ja som prala vecicky na 40tke..len perinky a take som prala na 60tke. supravu do postielky sa chystam az tento tyzden..len som zufala z toho, ze vecicky pekne vonali, ale tym ze osm ich dala do nove skrine tak napachli skrinou..ale kaslem uz na to..☹

ellisabet
27. júl 2010

@lucialen ja som bola na prietoky v 30týždni, všetko bolo našťastie ok, bodaj by aj nie, ked od 8 týždna beriem injekcie na riedenie krvi 🙂

fubinka
27. júl 2010

Ahojte ja idem akurat dnes na prietoky

zuzuz1
27. júl 2010

co su to tie prietoky? o tom som este nepocula...
@andelik8 vitaj spet... ja som tu tiez dlho nebola... len vcera vecer som sem zabludila... apoviem ti malo to neblahe ucinky na moje sny... 🙂 ze jake haluze sa mi snivali? 😀

panki
27. júl 2010

@lucia20 ja som presné takú istú prebalovaciu podložku ako opisuje elixia aj s tými kolíčkami kúpila v BA v Rači v tom Brandone za 17e.

danulka3
27. júl 2010

@zuzuz1 ja som tiež poprala asi tak do pol roka
@katrin31 my sme tiež dali vecičky do novej skrinky,ale sme ju vetrali každú noc,našťastie vecičky ešte neboli popraté.Takže sa to pekne vyvetralo a vecičky som oprala minulý týždeň
@lucialen prietoky,to je ten monitor,kde ležíš asi pol hodinku a zaznamenáva to aj tep srdiečka bábätka? tak to som absolvovala tento víkend asi 6x,keďže som bola v nemocnici.Všetko bolo ok.

klaudia85
27. júl 2010

Babi, ako sa cítite od spodu? Ja tak čudne chodím, mám pocit, akoby ma to tam dole tlačilo... Vo štvrtok som bola na uzv, všetko v poriadku bolo... Len ten pocit tlaku si neviem vysvetliť...

klaudia85
27. júl 2010

@lucia20 držím palce, nech všetko dopadne čo najlepšie.

lucialen
27. júl 2010

Mne teda doki este prietoky ani nespominal, snad na buducej poradni, to budem v 35tt - 36tt. A potom by som uz asi mala chodit kazdy tyzden. 😒
Danulka a ty si bola preco v nemocnici? 😕
Klaudia, ja zo spodu sa citim asi tak, ze v piatok vecer som sa zobudila na ostru bolest, ale nie podbrusko ale nieco dole vo vnutri, povedala by som ze krcok, inak neviem co este. A to prisla bolest tak 2 sekundy, prestalo, za pol minuty dalsia a to sa opakovalo tak min 10x 😒 Ale tak tvrdnutie som nemala ani nijaku inu bolest. A na druhy den som mala tiez tlaky dole, ako keby mi maly uz tlaci hlavicku von a aj tlak na konecnik. No kedze je to prve tehu, tak neviem, co to mohlo byt. Ale prestalo to, to je dolezite 😒 Som zvedava co povie doki na poradni, mozno sa mi skratil krcok alebo co.