icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

krtica11
29. júl 2010

danulka3 som priamo zo Žiliny byvam na bulvari a maš pravdu prišla som domov a išla tepla voda huraaaaaaa.Kde chodiš ku lekarovi? 🙂

kuriatko84
29. júl 2010

@lucia20 ano ano ved aj andelik8 je 😉

lucia20
29. júl 2010

@kuriatko84 o nej viem.. ale o tebe som netusila....

elixia
29. júl 2010

@lucia20 no neviem ako ty,ale ja ked niekde usetrim napr.5 libier, tak sa tesim,ze ich miniem na nieco ine..ved co keby splesneli v penazenke?? 😀

Inak, len ziram co tu pisete o kontrolach...ja som dnes bola, akoze keby som nebola, o nic som neprisla 😀 Prehmatala mi brucho,ze tu nieco je, a aj tu...som si len pomyslela aky objav! 🙂 Odmerala tlak, skontrolovala moc a koniec..jaj a este ma pochvalila,ze ake mam dobre vysledky glukozoveho testu a aj hemoglobin ze uplne ok...Testy na streptokoka tu nerobia, mozem si sama urobit a zaplatit pravdaze 🙂 Chcela som ci ma nemoze este na jeden ultrazvuk poslat, tak vraj nemam ziadnu indikaciu na to, ze netreba...no co mam povedat.. 😉

Tabulka je fajn, mne celkom vyhovuje ze nas tam nie je vela, aspon mam aky taky prehlad s kym pisem...v 6 stranovej by som sa stratila.. 🙂 Tiez sice netusim co sa tu stalo a preco existuje aj sukromna skupina, no ked niekto citi potrebu pisat sukromne, jeho vec.

estterka
29. júl 2010

@elixia nic si z toho nerob,tu sa tiez polovica nerobi..resp.na pevnine sa robi,ako som sa dozvedela,ale u nas na to nie je dost personalu 😠

elixia
29. júl 2010

@estterka no tam to musi byt tiez zaujimave, je tam viac nemocnic alebo len v hlavnom meste? ty to mas daleko do porodnice?

estterka
29. júl 2010

@elixia no 80 km je porodnica od nas..nemocnica je len jedna..na juhu uplne mame centrum,kde je poradna,u nas v meste je dokonca raz tyzdna ordinuje pediater..do tej jednej nemocnici chodime vsetky z celeho ostrova na ult,ja som bola vcera na poslednom..a kedze ja som mala problemov plno,tak sme niekolkokrat na pohotovost museli ist ale tak ci tak-gynekola uvidi tehotna zena,len ak si zaplati..

lucia20
29. júl 2010

po prestudovani zaznamu z uzv som prave zistila ze moja dcera ma hlavicku na 37-38.tt 🙄 a ze mam na placente lakuny a to je - mezera, štěrbina, prohlubeň, přerušení, prázdný prostor
no ja mam dost..... asi prestanem studovat tie papiere sproste.

elixia
29. júl 2010

@estterka 80 km??? to stihas?? 😀 no tu gynekologa uvidis len ak mas nejaky vazny problem, inak vsetko riesia porodne asistentky... Dnes mi tvrdila,ze sa jej zda, ze maly je zadockom dole...no fajn,ze sa jej zda...som zvedava ako to zistia pred porodom,ci tiez len pozriem a vidim (pripadne nevidim) 🙂

elixia
29. júl 2010

@lucia20 pocuj draha, mas malo stresu este???? Kasli na papiere, myslis ze si nejako pomozes teraz???

estterka
29. júl 2010

@elixia to ako je dieta otocene,vedia nahmatat,to by zistia urcite..no stihat stiham,vsak nam tu stale hucia do hlavy,ze porod 10-14 hodin-cim neskor prideme do nemocnice,tym lepsie pre nas,lebo sa nam to nebude zdat take dlhe..teda ak nepraskne voda alebo nekrvacame..len ta cesta je strasna,lebo to je taka,nie dialnica-ale zas nam povedali,ze ked je urgencia,tak sa dava biela satka von z okna a trubi sa a ostatne auta nas pustia 😀 lebo sanitky mame na juhu len dve,a tie mozu prejst len do polky cesty k nemocnici,tam treba sanitku vymenit a uz tak par zien porodilo pocas cesty.

beanika
29. júl 2010

🙂 ja mam termin v novembri ale kazdy vravi ze mam vascie brusko

dadulienka27
29. júl 2010

@elixia ahojcek,ja som volakedy prispievala do tejto temy,ale ked sa vytvorila sukromna,tak uz sem nestiham,oslovila ma estterka,ze si tiez v uk a tiez si sa stazovala,ze nerobia streptokoka ako ja v sukromnej....ak by si si to chcela na vlastne naklady mozem ti dat adresu,balicek je zdarma,hradis len tie stery- £32,mne prave dnes prisiel 🙂 pekny vecer

lucia20
29. júl 2010

@elixia mas pravdu, to len teraz sme rozoberali skratky v tehu knizke a tak som tiez nakukla... hned ma napadol hydrocefalus, na ktory ma upozornovali teraz v pondelok... tak uz mi asi hrabe. uz by sa mala malinka narodit, lebo zosediviem. kazdym dnom cakam kliniec do rakvy......

no nic, uz som skoncila so studovanim.... uz budem studovat len tv program dnes... :D

elixia
29. júl 2010

@estterka fuuha, normalne dobrodruzstvo - stiham? nestiham? 😀 Tak nie ze si naplanujes kratky a rychly porod! 🙂
No ja som si tiez myslela,ze vedia nahmatat...teda mali by..no po dnesku si uz taka ista nie som 🙂 🙂

@dadulienka27 dakujem, si zlata, ja uz ten set mam doma, len som sa dnes pytala,ci neurobia aspon na poziadanie...viem,ze niekde urobia...zial,u nas nie. Nevadi, zaplatim si to, ved keby sa nieco nedajboze stalo, tak si to neodpustim. A ty kde v UK si?

estterka
29. júl 2010

@elixia no poradkyna tu hovori,ze kratky-rychli porod neexistuje..ze prvorodicka sa otvara dlho..inak nebojim sa toho,vobec,ze by sme nestihli dojst.

dadulienka27
29. júl 2010

@elixia ja som pod Birminghamom a ty?inac je tu aj tema porod v Anglicku,tak ak chces viacej info dievcata tam dost poradia,len ja som tam odvahu este nemala prispiet,len obcas precitam,lebo predtym tam vznikali aj mensie konflikty (nedorozumenia)... 🙂

dadulienka27
29. júl 2010

@elixia sorry,az teraz som si vsimla,ze uz o tej teme vies 😀 😀

elixia
29. júl 2010

@estterka no neviem, mozno neexistuju..moja babka vravi,ze moja mama mala rychle porody,vsetky tri,ze mali co robit aby neporodila niekde vo vytahu alebo na schodoch...tak ja len dufam,ze som to tiez zdedila. 🙂

@dadulienka27 my sme Cheshire... Ja viem, chodim do tej temy tiez...vela uzitocneho som sa tam podozvedala, vlastne aj o tom teste viem od bab odtial.. Nedorozumenia asi nie su na chatoch neobvykle, predsa len, je ine nieco povedat a napisat...nie vzdy to vyznie tak,ako to clovek myslel, ten druhy to moze zle pochopit a nedorozumenie je na svete...ty uz len do sukromnej temy chodis?

estterka
29. júl 2010

@elixia vravim,nepripustam si,ze by sme nestihli..a zas keby velmi nieco,tak ma odrodia aj na juhu na pohotovsti v najhorsom

lucia20
29. júl 2010

@elixia moja mama mala rychle a lahke porody a ja som presny opak. ale drzim palce, nech ti to vyjde...

ozaj baby, mate mlezivo??? ja mam uz asi 2 mesiace, to neni zvlastne ale vcera sa mi pustilo mlieko... skoro mi oci vypadli.... neviem co to znamena, to som nikdy nemala.

elixia
29. júl 2010

@estterka ale ved iste, naco by si sa tym stresovala.. Ja si tiez myslim,ze ako prvorodicka sa vyberiem do nemocnoce skor ako treba, alebo teda skor dufam,ze rozpoznam,ze to uz prislo 😀 sa ma muz pytal,ze to ako budeme vediet ze uz? akoby som uz tri deti odrodila,no viem ja?? 😀

estterka
29. júl 2010

@lucia20 je to v pohode,hlavne nevytlacaj a nechytaj si prsia-lebo to vyvolava kontrakcie,do 37tt su prsia zevraj tabu.ale je to normalne,ja som aj tie tampony do podprsenky jedno obdobie musela nosit uz.

baby,idem,dosla kamoska na dovolenku,tak si ideme sadnut na mineralku 😀 pekny vecer

elixia
29. júl 2010

@lucia20 no dakujem si ma potesila teda 😀 mledzivo? lahsie otazky nemozes davat?? 🙂 akoze ked si stlacim bradavku,nieco z nej ide,ale co to je....

lucia20
29. júl 2010

@estterka to viem, ze sa to nema vytlacat, ale inak pri prvej sme to museli normalne odsavat a mala aj tak prisla v 42.tt a druha tiez. no vlozky ficia....

lucia20
29. júl 2010

@elixia hej, to je ono. mlezivo je bezne pred porodom, po porode sa meni na mliecko. ale mlieko pred porodom, to som este nezazila...

dadulienka27
29. júl 2010

@elixia no prispievam zatial len do sukromnej....zajtra mam posledny den v robote,tak hadam bude viacej casu pridat sa aj do inych tem 😉 alebo ich aspon precitat 😀
uz sa musim aj rozlucit,lebo rano ma nikto nezobudi 😝
zelam pekne bezproblemove tehu 😉

elixia
29. júl 2010

@lucia20 ja si ako take teliatko niekedy pripadam, kedze sa nemam s kym poradit a nechat sa poucit, tak o mnohom ani netusim 🙂 nechapem ako mohli byt prvorodicky bez netu... 😀

lucialen
29. júl 2010

Ahojte 🙂 No aj ja som rozmyslala, co sa tu stalo, ked sa vytvorila sukromna tema. Ja som tu bola na zaciatku, potom som nestihala a ked som zase prisla kuknut, tak tu boli uplne ine baby - asi vy 😀 a nikoho som nepoznala. Ale teda septembrovych tehuliek tu bolo hrozne vela.
Estterka, mne mama tiez hovori, ze prvorodicka vpohode stiham prist do nemocky, my to mame 45 minut. No vcera mi rodila znama, prvorodicka, doma jej odtiekla plodova voda, isla do nemocky a od tej vody do konca trval cely porod 2 hodiny a to malicka mala 4kg 😕 🙂 Mudra literatura pise, ze od odteceni plodovej vody sa mam do 2 hodin dostavit do nemocky. Tak som sa spoliehala, ze to sa akurat oholim a pojdeme. No teraz uz neviem 😒 Hadam to stihnem 😉

dadulienka27
29. júl 2010

@elixia mledzivo-colostrum a urcite si nedrazdi bradavky a nestlacaj bradavky,lebo to moze vyvolat porod...neskusala si ist na antenatal classes v tvojom okoli?