icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lucia20
29. júl 2010

@elixia to je v pohode. prvorodicky fungovali na babkach , mamach, susedkach a s tym islo spustu milnych info....

@lucialen malokedy prvorodicky zacnu rodit pred terminom a bez vyvolavaciek...

elixia
29. júl 2010

@dadulienka27 ja som to skusala len raz, lebo som citala,ze sa tvori uz pocas tehu...tak ze ci to je pravda 😀
prihlasila som sa, idem v auguste, snad sa nieco uzitocne podozvedam...aj na water at birth idem pozriet, je tu moznost rodit do vody,ale zatial som sa nerozhodla...

lucia20
29. júl 2010

@elixia to moze byt zaujima do vody, ale ja by som na to nikdy nesla..... sucho je sucho.. :D

lucialen
29. júl 2010

@lucia20 Ja predpokladam, ze nijaka vynimka nebudem a budem tam predychavat 12 hodin 😀 No, dufam, ze nie, ale taky 2 hodinkovy porod by mi vyhovoval 😉

elixia
29. júl 2010

@lucia20 ja tiez este neviem ci pojdem...trochu som o tom citala, bolo tam vela pozitiv popisanych...ved pojdem pozriet a uvidim. Popri vsetkych negativach sa mi paci,ze tu ta nepriputaju k stolu pomaly hlavou dole,ale ze si mozes vybrat polohu v akej chces rodit, aj zmenit pocas ak nevyhovuje...vsetci sa stale pytaju ci si ok,ziaden nevrly personal, nahnevane sestricky a pod. Viem,ze nie vsade na SK to tak je, ale z reakcii co som citala, je zial realita na SK aj taka..pred tyzdnom rodila kamoska a ked mi to opisovala, mala som dost teda, videla som fotku dalsej z porodnej saly, ona s rozcapenymi nohami a pred nou zo 10 nejakych studentov,niekomu to mozno nevadi,no mne by teda ano...takze vsade je nieco lepsie a nieco horsie...

dadulienka27
29. júl 2010

@elixia ja som strasne chcela rodit do vody,aj PA ma na to nahovara,ale bohuzial som skepticka co sa tyka ich predstavy o hygiene,tak to radsej neriskujem a chcem vyskusat Tens a ten musi ist dole ak ides do bazena a este na predporodnej ti povedia,ze najlepsia poloha na porod je skoro ako na 4,len pod rukami mas par vankusov 🙂 tak a teraz sa rozhoduj 😉

lucia20
29. júl 2010

@lucialen moj prvy porod trval 36 hodin....

lucia20
29. júl 2010

@elixia to zalezi aj od mamicky ako to vnima. ja som rodila na sk dvakrat a nic z toho co si pisala som nezazila. ja som mala tiez porodnikov co sa zaucali a za nimi styria lekari, ale nevadilo mi to... ja som boal maximalne spokojna... teraz si vyskusame cisarsky, tak potom ohodnotim aj ten....
aj tu mozes menit polohu, vybrat si ako chces, mne vyhovoval ten obycajny stol a na to aby ti niekto pomohol je tam predsa muz a sestricky...

elixia
29. júl 2010

@dadulienka27 no ja sa tiez najprv pojdem pozriet ako to tam vyzera 😀 To tens musis mat asi svoje nie? ci poziciavaju? Neviem,ci sa mi chce do toho investovat,ked ani neviem ci pomoze...

@lucia20 lucka nieeeee...ja porodim za tri hodiny a na druhy den som doma..to je zatial moj jediny plan na porod 😀 Fakt,ze stale v myslienkach nejako fazu porodu preskakujem...existuje iba som tehotna a potom uz mam babo...bez porodu 😀

lucia20
29. júl 2010

@elixia neboj, to rychlo prejde... ak si das epi, tak uplne ako malina. ja som oba bez.... a prezila som... to ked uz si v tom kolotoci, tak nemyslis na nic iba na babo. vsetko bude dobre....neboj. pozri ja som teraz pred cisarskym rovnako nervozna ako ty...

elixia
29. júl 2010

@lucia20 ale ved ano, ja urcite nehadzem vsetko a vsetkych do jedneho vreca, ci uz tu alebo doma...ako vravim,nieco sa mi zda lepsie doma,nieco tu..ale je to individualne,kazdemu vyhovuje iny pristup, sposob..ved preto sme ludia rozni.
Ja asi nie som az taka tolerantna, mne by obkukavaci vadili 😀 Neviem ako u nas, tu sa dopredu rozhodnes, ci s tym suhlasis alebo nie...chapem,ze sa musia niekde zaucit,ved aj ja som studovala,ale nech sa radsej ucia inde 😀

elixia
29. júl 2010

tiez si vravim, naco stresovat, ved miliony zien rodia kazdy den... 😀 zatial nestresujem,mozno ma to chyti tesne pred a mozno vobec..
No idem uz spat, dnes som skoro vstavala, tak uz som ko...aspon raz nebudem mat problem zaspat. Predvcerom som o jednej v noci este vesala pradlo a vazne uvazovala,ci sa aj do zehlenia nepustim,vobec som nemohla spat 😀

lucia20
29. júl 2010

@elixia 😀 😀 😀 😀 😀 mne v danej chvili bolo fuk, ci je tam cela nemocnica alebo nie. malinka bola v zlej polohe, nevedeli najst srdiecko, takze ja som makala na tom, aby bola cim skor vonku a nevedela som ju vytlacit, lebo bola vacsia, tak som riesila len toto....

estterka
29. júl 2010

@dadulienka27 to o polohe na 4 aj nam hovorili,ze je najlepsie..najhorsie je lezat..a k tomu porodu do vody-poradkyna mi povedala,ze voda je super pocas otvarania,ale ked uz zena ma tlacit,tak sa jej zvycajne samej chce vyjst von,lebo je to lepsie..a lekarka gynekologicka mi povedala,ze to co vsetko z nas pojde von okrem dietata pocas porodu a kupat sa v tom-ze sa jej to nezda najlepsia metoda.

danulka3
30. júl 2010

@krtica11 ja chodím k Zacharovi na žel.polikliniku.Ale zrovna na konci augusta má dovolenku,keď budem "finišovať" v tehotenstve.Vtedy budem chodiť k nejakej lekárke na Hálkovu, polikliniku pri policajtoch.Takže nič moc.A ty chodíš ku komu? Čítala som,že baby posledný mesiac chodia do nemocnice na poradňu,aj ty budeš chodiť do nemocnice?Mne nič také nespomínal.

danulka3
30. júl 2010

@elixia to mám aj ja,keď stlačím bradavku,tak tečie najprv priesvitné a potom také žltkasté,ale už radšej nechytám,ak to vyvoláva predčasný pôrod 😲

dadulienka27
30. júl 2010

@elixia tens mozes mat vlastny (pozicany-boots,mothercare,alebo kupeny),a potom vraj ho poziciavau aj v nemocnici,no do nemocnice ta zoberu najskor ked mas konrakcie kazdych 5 minut a tens ucinkuje hned od zaciatku...PA povedala,ze niektore tehu ho miluju a niektore nenavidia,zalezi ci ti to tzv."vibrovanie"nepojde na nervy...... tens zabezpecuje tvorbu endorfinu v tele,ktory napomaha v prekonavani bolesti a okyslicovaniu organizmu......

inac akekolvek otazky ohladne tehu a porodu vobec nie su hlupe,ja som mala presne take iste ako ty...,a teraz co ti vypisujem,nie je,zeby som mudrovala, ale tiez som sa o tom informovala a to su veci co mam nastudovane,mozno realita bude ina 😉 pekny den

zuzuz1
30. júl 2010

@lucia20 hej hej... z pezinka je nas tu viac... pokila dobre ratam tak okolo 5 v tomto fore.... 🙂 mozno aj viac 🙂
@estterka nieco mi hovor o tych "inych" problemoch... pomaly ale isto ma zacina chytat panika... 🙂

zuzuz1
30. júl 2010

no dnes sa ide na nakup... snad zozeniem vsetko a nebudem to musiet po PK nahanat...

andelik8
30. júl 2010

aj ja sa hlasim k Pezincankam! nejaky urodny kraj je to tu... 😀

krtica11
30. júl 2010

danulka3 ja chodim k suk.lekarovi na hliny Hartelovi a do nemocnice nechodim lebo on je perfektne vybaveny ma tam všetko.Do nemocnice chodia na monitor srdiečka drobca pokial to tvoj nema alebo zastupujuci tak budeš chodiť určite.A čo ideš rodiť v Źiline?A už si pobalena?

danulka3
30. júl 2010

@krtica11 rodiť sa chystám do žiliny,snáď to tam nebude také zlé,ako niektoré baby strašia,chcela by som ísť na nadštandard,ak bude voľné.Pobaliť som sa už pobalila včera,po tom poplachu cez víkend,keď som v nemocnici strávila tri dni a sestričky ma hneď "zprdli",že kde mám tašku,veď to môže byť aj na pôrod a ja som prišla len s kabelkou 😀 .Takže kufor zbalený.A ty? Ideš do žiliny,alebo do Čadce?

estterka
30. júl 2010

@zuzuz1 ked ja sa nebojim porodu,ja sa bojim viac toho co bude tesne po tom a potom aj doma,ako sa budem davat dokopy a s malou si ako nastavime rezim..ale tak tolke zeny to zvladli,zvladneme aj my🙂

elixia
30. júl 2010

Prave vcera sme sa tu o tom bavili:

http://www.najmama.sk/clanok/225315/na-co-mame-...

Komentara sa radsej zdrzim...len jedno - prava sice mame, ale vlastne nemame 🙂

@estterka ja tiez mam dost obavy, ci budem vediet co s tym mimcom doma.. 🙂 Po par hodinach nas vypoklonkuju z porodnice a co?? Tu ho ani nekupu v porodnici vraj...Snad sa vo mne nejake materinske instinkty objavia a nasepkaju 🙂

estterka
30. júl 2010

@elixia ja mam skor strach o to ako ja to zdvladnem,ako budem krvacat,chodit na wecko tesne po tom a podobne-teda tohto sa viacej bojim ako porodu samotneho.myslim si,ze so starostlivostou o babatko na tom budeme vsetky prvorodicky rovnako-nebudeme si iste,ci to robime spravne alebo nie,ale to je uplne normalne podla mna.my sme tu v nemocnici 2 dni a potom domov..a neokupu ho,pretoze je velmi dolezite,aby to "mazivo" co ma na telicku vstrebalo do pokozky ,lebo ma ochrannu funkciu-v pondelok nam to vysvetlovala poradkkyna,ze volakedy deti po narodeni drhli,ale uz zistili,ze sa to nema..a kupat ho nebudes velmi ani ty,kym neodpadnu pupok,len trosku nejakou handrickou..skor by som sa na tvojom mieste bala kojenia,lebo teoria je jedna vec,ale ked doma nebudes mat nikoho,kto ti povie,ci to robis spravne alebo ti poradi-ci mate tam poradkyne laktacne?

estterka
30. júl 2010

@elixia mozes si spravit porodny plan?

elixia
30. júl 2010

@estterka porodny plan si tu v podstate 'musis' napisat a oni sa ho snazia aj 100% dodrzat..iste,ze aj nenastanu nepredvidane okolnosti...najskor sa mi to nepozdavalo,ze ako ja mam vediet co chcem a co nie,ked som nikdy nerodila a nemam sajnu ako to funguje..no uz je vela veci, o ktorych viem,ze ich chcem ci nechcem...
Mysli,ze oni tu dost podporuju kojenie, hlavne asi preto,ze lenivym anglicankam sa velmi kojit nechce...takze mam aj predporodny kurz a vcera som sa pytala midwife ako je to, tak ze vsetci budu very happy mi pomoct ak budem nieco potrebovat..

estterka
30. júl 2010

@elixia tak potom super,lebo aj my tu mame kurz,ale myslim si,ze prax je obcas o inom a ked ta hned poslu domov z nemocnice..ani spanielky velmi nekoja a dokonca aj nemky po troch mesiacoch to nechavaju,hoci by mohli kojit dlhsie-pretoze sa chcu najest,a opat fajcit a dat si pivo-a uz ma to tu neprekvapuje vobec.

elixia
30. júl 2010

@estterka myslim ze anglicanky z rovnakych dovodov... ☹ Iste, aj ja si myslim,ze prax bude ina ako teoria,no ale momentalne aj tak viac ako aspon teoreticku pripravu pre to urobit nemozem...a potom ich budem otravovat ak bude treba, ved slubili, ze pomozu.. 🙂

zuzuz1
30. júl 2010

@estterka ty mi hovoris z duse... takisto nemam des z porodu... kolke pred nami porodili a su tu... skor sa desim obdobia po tom... presne ako ty... a kazda mamina z mojho okolia sa ma pytaju ci mam cuky z porodu... ee... z toho co pride... 😖