icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

anetaadam
31. júl 2010

Ja som sa trochu vyľakala 😀 lebo mne sa už krčok skracuje a aj sa otváram 🙂

anetaadam
31. júl 2010

Ja mám sestrenku Tatianu 😉

aneta4
31. júl 2010

@andelik8 a už sa na široko nebalí?ja som malu balievala do 4 mesiacoch-a potom sme boli na nožičkach a povedali že už nie je treba.niektore baby aj do pol roka,tak balili.ale ja sa priznám,že som to zanedbavala,iba sem-tam som jej dala dve plienky.

andelik8
31. júl 2010

@aneta4 teraz nam aj priamo v nemocke na priprave hovorili, ze ak to vyslovene neodporucia pri konkretnom babatku na zaklade uz prvych vysetreni v porodnici, tak je zbytocne balit. Ak by tam zistili, ze tie klbiky nie su ok, tak to kazdej mamicke povedia. takze ak mi nikto nic neprikaze, balit nebudem

hobit
31. júl 2010

@andelik8 ja som si kupila len taky tenky, kratky po kolena, lebo som tiez mala doma len taky hruby teply obrovsky a v tych nemokach je hrozne teplo...

hobit
31. júl 2010

@zuzuz1 tak plienky este nema vobec, ani 1 balik...a prat som este tiezacala, nemam to zatial kam davat...ale akurat sa idem pustit do skladania postielky a komody takze uz budem moct zacat 🙂

aneta4
31. júl 2010

@andelik8 inak poviem ti že pre tie deti je to utrpenim.moja mala byvala taka zlááááá,uplakaná,ale ako nahle som jej nedala dve plienky bola kludnejšia 🙂 a ak bude teplo..och.nuž ale ked bude treba budeme musiet vydržat.

lucia20
31. júl 2010

@anetaadam mna niektori ludia odhovaraju od tatiany, ale mne sa to celkom pozdava, akurat sa mi nepaci tvar táňa.

tak ked sa ti skracuje krcok, tak to je ine... to by som asi tiez obcas zastresovala. mna ked to chyti. na chvilu lahnem, sadnem a cakam. :D co ine nam ostava. :D:D:D

@aneta4 ono to zalezi od toho babatka. poznam taku co balila nasiroko, malinka mala aj tak popruhy, hrozila jej operacia, potom bola skoro rok v sadre..... takze tiez to nijako asi neovplyvnime.

@andelik8 a ake vysetrenia robia na klbiky v nemocnici??? nam vysetrovali akurat sluch, mozog a ladviny.... ale klby nie.

hobit
31. júl 2010

@lucia20 no presne...aj ked este som to aj tak nezbalila, ale aspon to mam doma 🙂

hobit
31. júl 2010

ja sa nejako neviem rozhodnut s tym balenim nasiroko...

lucia20
31. júl 2010

@hobit mne to balenie zo zaciatku aj vyhovovalo. decka mali malinke prdelky, tak aspon drzali pekne pampersky, ale ono je to asi o zvyku. ja som tize nebalila uplne stale, trebars na noc boli bez, ale tiez sa mi nic nestane, ked ich balit budem. ale hovorim, tuto asi balit nebudeme. mam ich doma prichystane, ale v nemocnici bude aj tak iba v pamperske a ked dojdeme po mesiaci, neviem, ci to bude mat nejaky zmysel este tak nasiroko balait. :D

gladiola
31. júl 2010

ako teda budete bablit baby? ze pamperska, latkova, postolka? latkovu potom vzdy zehlit? som zmatena!!!

hobit
31. júl 2010

@lucia20 ved tiez nad tym tak uvazujem, ze mi to neublizi ked to budem robit a budem mat ciste svedomie, ze som urobila co som mohla...zopar si ich urcite kupim...

lucia20
31. júl 2010

@hobit
@gladiola baby, ja by som vam poradila jedno..... ja ked neviem, vzdy sa popytam babiek, segry ako to robili, precitam nieco a potom si sama zhodnotim co a ako.... pretoze ked som boal tehu s luckou - netreba balit, pri katke prisla era - treba balit. tak isto aj s choditkom..... nedavat, davat, nedavat.

no a co sa tyka zehlenia.... ja a zehlicka sa nemame rady. pri tom kvante oblecenia co mame a hlavne co deti a muz spotrebuju som neni na hlavu padnuta, privezovat sa tyzdenne k doske a ozehlit 9-10 pracok.....
ako novorodencom som im zehlila.... ale po par tyzdnoch, vacsinou dvoch-troch som prestala. ked dobre vyvesiate, tak to pradlo je ako ozehlene. jasne niektore veci treba zehlit, ale same zistite kolko mate casu a ci vas to bude bavit. ja rozhodne po troch detoch nemienim kazdy vecer stat pri doske. radsej si oddychnem a aj tak si to raz baby oblecu, vyjdu pred barak a vecer sa vratia a su tak spinave akoby to rok nosili vkuse. :D

lucia20
31. júl 2010

@hobit ked uz nic ineho, ja som to vyuzivala hlavne pri kojeni miesto podbradnikov a na odgrgavanie...

hobit
31. júl 2010

@lucia20 ved tak to aj urobim 🙂...plienkz nemusim kupovat, tie mam od segry, myslela som tie postolkove nohavicky...

andelik8
31. júl 2010

@lucia20 to som len niekde citala ci pocula (uz mam zmatok z tolkych info) ze kontroluju aj hned v porodke predispozicie na klbiky. Tak ci tak, myslim, ze je to z velkej casti dedicna zalezitost, a kedze u nas v sirokej rodine s tym nikto problemy nemal, tak sa neobavam ze by moja mala mala. Ale ved do mesiaca este mozem 100x zmenit nazor 😉

kde ste kupovali take tenke zupany? ved to som asi este nevidela nikde. A zase neviem, ci sa mi to kupovat chce, ked to uz potom nevyuzijem asi a ten hruby uz doma mame... booze, to su mi starosti toto...

hobit
31. júl 2010

@andelik8 ja u cinana, nechcelo sa mi za to davat nejako vela evry 🙂

anetaadam
31. júl 2010

Ja som balila naširoko len do prvej kontroly nožičiek,ked bolo sono o.k,prestala som.Síce nam dal ešte jednu kontrolu,ale to som len dala malemu plienky ked sme išli k dr. 🙂

andelik8
31. júl 2010

@hobit tak asi pojdem pozriet v pondelok... aj tak este jednu nocnu koselu potrebujem, a tu som mala v plane tiez kupit u vietnamcov 🙂

anetaadam
31. júl 2010

Pokiaľ viem tam sa robí sono bedrových klbov hned v porodnici,takže ak tam niečo je zle hned upozornia

anetaadam
31. júl 2010

@andelik8 Ja som tiež kupila u vietnamcov

lucia20
31. júl 2010

@andelik8 tak starosti aj ked sa ti mozno zdaju malicherne, isto nie su. si zober, ze ak bude horko a pride ti navsteva, tak isto nepojdes na chodbu bez zupana, lebo co ak nahodou ti pretecie vlozka, taky neprijemny pocit, tak isto si ho brat budes. a ked budes mat hrubsi, bude ti horko, hned sa spotis, budes nervozna, nehovoriac o tom, ze hned po navsteve nakluses do sprchy. to su len moje skusenosti.
ja som kupila taky obycajny, aj keby som ho vyuzila len v nemocnici.... nemusim mat luxusny, ale nech mi je tam v tom case fajn. lebo uz som zazila aj po porode vdaka hormonom navaly horka a to som rodila v novembri a v nemocnici prave nekurili a ja som myslela ze umriem... :D:D

klbiky- to je osobna zalezitost. ty si mama a ty uznas co je najvhodnejsie. u nas tiez nikto nema problemy s klbmi a tiez som to flakala. aj vdaka tomu ze viem, ze to nikto nema.... ono velmi vela veci sa traduje a dedi a uz nie su aktualne. treba si to zvazit... keby si sa riadila tym co je vsade napisane tak ta porazi....

@anetaadam to som robila aj ja. ja som si dokonca predtym nastudovala knizky, co moze a nemoze papat a povedala som len to co bolo v knizke a bolo dobre. keby lekarka vedela co vsetko uz v tom case papali, tak by ma asi zozrala aj s topankami. :D

lucia20
31. júl 2010

@hobit ja som ich kupovala v lekarni. teraz su take super na suchy zips. prvu som balila este do tych so snurkami... 😀

anetaadam
31. júl 2010

Teraz su už aj farebné poštolky,nielen biele a tiež na ten suchý zips super jednoduché balenie 🙂

hobit
31. júl 2010

@lucia20 jezisi, to mala aj segra pri prvej, to bol des 🙂

zuzuz1
31. júl 2010

@andelik8 ja som planovala kupit v byvalej tatiane (v Oc plus) ten tenky zupan... len mamca ze naco budes kupovat vezmi si moj... tak ho idem vyskusat a uvidim ci pojdem kupovat alebo si vezmem jej....aj kojenecke nocne kosele tam maju... ja tam tiez planujem v pondelok po krvy skocit... cca okolo 10:00 😉

andelik8
31. júl 2010

@zuzuz1 presne tam mam v plane v pondelok ist 😀 tie nocne kosele uz som tam obzerala... jednu doma mam, taku kratku, sotva pod zadok, a je na nej volaco co uz nejde vyprat, tak tu si necham na porod a este jednu na prezlecenie si kupim.

hobit
31. júl 2010

@anetaadam a kde sa daju kupit tie farebne, prosim ta?

zuzuz1
31. júl 2010

@andelik8 no ja tiez jednu som si objednala tu cez MK a druhu si poijdem do tatiany kupit...