icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lucinka83
3. aug 2010

@andelik8 a co si Rebeke zabalila konkretne? Podobnu zostavu ako gladiola?

danulka3
3. aug 2010

aj ja som manželovi nachystala aj hrubšie aj tenšie,donesie všetko a potom z toho povyberám podľa počasia.

andelik8
3. aug 2010

@lucinka83 nooo... z porodky bolo na zozname nakazane: rukavicky, ponozky, ciapocka, plienky latkove 4x, plienky jednorazove 30x, a posledny riadok bol: oblecenie pre babatko 🙂 tak som zbalila 2x body s dlhym 2x s kratkym rukavom, polodupky, jedno tenke pyzamko a jedno hrubsie... v tom hrubsom ju ale asi poveziem domov, lebo sa mi neskutocne paci a bude v nom krasna 😀 toto: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/andelik8/alb...

anetaadam
3. aug 2010

Tak ja mám nachystane body s dlhým rukávom,poldupky,čiapočku,overal trošku hrubší zamatovy ak by bolo chladnejšie dame ho ak nie tak len tie body a poldupky

anetaadam
3. aug 2010

@andelik8 Ty už máš 37 týžden,tak to ja som už mala prvé dve detičky porodene v 37 🙂

andelik8
3. aug 2010

@anetaadam juj, nestras... sice uz mame vsetko pripravene, ale ja teda etse pripravena nie som... aj ked po dnesnej noci, co som sa stale len prevracala v posteli a zakazdym knucala od bolesti... hmmm...no... este nejaky ten tyzden vydrzim 😀

anetaadam
3. aug 2010

@andelik8 To som si myslela aj ja,že vydržím ale detičky boli šikovnejšie 😀

andelik8
3. aug 2010

@anetaadam ale tak v podstate by som ani nebola proti... zajtra idem na Kramare do poradne, tak sa snad dozvieme ako to vyzera 🙂

danulka3
3. aug 2010

tak ja mám nachystané pre bábätko toto.Ale neviem,či to ešte nezmením. Musím to s niekym skúsenejším ešte prekonzultovať. 😒

andelik8
3. aug 2010

@danulka3 to je na cestu z porodky? lebo ja som tie pisomne instrukcie z Kramarov pochopila tak, ze aj pocas pobytu tam bude mat oblecene svoje vecicky. A keby aj nie, tak jej aj tak obleciem to co si prinesiem 😉

danulka3
3. aug 2010

áno na cestu z porodky,v žiline dávajú všetko erárne,zbytočne nosiť,ešte by sa mi tam niečo stratilo,keby som si doniesla svoje 😠

andelik8
3. aug 2010

@danulka3 tak to ja som nabalena ako na tyzdnovu dovolenku... este aj pohar, misku a pribor si treba priniest 😖

danulka3
3. aug 2010

ale ozaj neviem,či to je dobré,chytá má panika,žeby som ešte niečo dokúpila?Nepoznáte nejakú dobrú stránku na detské oblečenie?

anetaadam
3. aug 2010

Už ste čítali že od januára sa na 90% ruší priplatok tych 600 neviem koľko presne eur pri narodení prvých 3 detí?No a meni sa aj výška rodičvského prispevku jednotne pre všetkych 180-190eur

danulka3
3. aug 2010

@andelik8 Tak príbor s pohárom mám aj ja zbalený,prezúvky,šľapky do sprchy,toaletný,no plný kufor...

andelik8
3. aug 2010

@danulka3 je to dobre a krasne, nepanikar 😉
@anetaadam ano, uz rano som citala na nete... je to svinstvo. no ked nie su prachy v rozpocte... ale tak inde by mali setrit.

anetaadam
3. aug 2010

@andelik8 No ved a ja som si dobrovolne platila nemocenské aby som dostala vyššiu matersku a dostanem h....o

anetaadam
3. aug 2010

No ale ma teší že dostanem tych 600

andelik8
3. aug 2010

@danulka3 je blbost mat prezuvky aj ako slapky do sprchy? chcem si vziat iba croksy, a vyuzit tak aj tak... aj tak sa uz bojim ze ich nenarvem do tasky potom, nie to este druhy par topanok brat

zuzuz1
3. aug 2010

@andelik8 no ja osm bola dnes s mm pozret na prehliadke v ruzinove... a aj oni maju na stranke napisane ze pribor misku a pod. som sa opytala na to bo sa mi to zdalo trosku pritiahnute za vlasy a sestricka na mna kukala jak keby som spadla z jahody... ze naco??? tak dik reku...je lepsie sa presvecit aj o takychto hlupostiach ako je svoj pribor apod. napr. priamo niekoho na kramaroch alebo si tu najdi temu mamy z kramarov a opytaj sa... ja si teda ziadne take neberem...

andelik8
3. aug 2010

@anetaadam pockaj, ale ved o tomto rec nebola, iba o rodicovskom prispevku pokial viem... aj ja som si platila dobrovolne nemocenske

danulka3
3. aug 2010

@anetaadam Aj ja som to videla v správach,dobrá správa je,že ten príspevok ešte dostaneme,ale mne to robí veľký škrt cez rozpočet,lebo som chcela ostať doma pri malom do tých dvoch rokov s tým rodičovským 279e,ale takto,ak to bude o 100eur menej,tak neviem,neviem.Aj ja si uvedomujem,že šetriť treba,ale prečo zrovna na mamičkách na materskej 😠

andelik8
3. aug 2010

@zuzuz1 no len ja mam ten zoznam priamo od Dr. co robi pripravu na porod na Kramaroch 😅

anetaadam
3. aug 2010

@andelik8 Jednoducho tych 256 eur sa ruší a dostanu všetci jednotne

zuzuz1
3. aug 2010

@andelik8 tak to uz hej...

danulka3
3. aug 2010

@andelik8 Ja som si zobrala žabky do sprchy a keď vyleziem zo sprchy,tak dám prezúvky,lebo žabky by ostali mokré,či?žeby som už zasa moc špekulovala????

zuzuz1
3. aug 2010

@danulka3 ja to tiez tak budem riesit... slapky normal do izby a nieco gumene do sprchy... byt cely den v tych jednych mokrych slapkach sa mi zrovna nechce byt.... 😖

anetaadam
3. aug 2010

@danulka3 Ja mám tiež jedny do sprchy a druhe na bežne nosenie

elixia
3. aug 2010

@danulka3 veeelmi riesis moja 🙂 snad este viac ako ja 😀
Ja sice este nemam oblecko zbalene,ale planujem 2-3 overaliky (tu nic nedavaju erarne), body s dlhym rukavom (s kratkym ani nemame), dupky, svetrik, ciapocku, rukavicky...no a potom mame zavinovacku do vajicka, pripadne este deku keby bolo veeelmi zima.

gumimaci
3. aug 2010

@zuzuz1 na Kramaroch urcite pribor aj pohar a mozno aj maly tanier alebo misku treba.
@andelik8 a nezabudni na utierku na riad. ja som zabudla a chybala mi 😅