♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
no u nas bola od zaciatku hannah(sa to cita normalne,slovensky hana),este sme ani nevedeli,ze je baba 🙂 sice si MM hudol svoje este zopar tyzdnov o nejakej marii magdalene,ale stale si myslim,ze to asi si len srandu robil,neviem..
Ahojte, ako čítam riešite tu mená, ja som si Ronina vykúzlila dobrýh 5 rokov dozadu, ale drahý o tom nechcel ani počuť, ale keď nám dr 1x povedal , že to bude chlapec, okamžite zmäkol a sám to meno navrhol, takže sa veeeeeľmi teším 🙂
Dnes sme volali na matriku a pýtali sa na ten poplatok za cudzie meno a povedali nám, že pokiaľ sa meno nachádza na stránke babyname.sk, tak je bez poplatku...noo a takú stránku sme nenašli, len babynamer.com, tak dúfam, že to je tá stránka, lebo tam Ronin je 😀
@lucia20 joj, ved aspon nadej mi nechaj,ty 😀 Moja kamoska to mala naplanovane presne tak ako my...pred dvoma tyzdnami sa jej narodil druhy chlapec...cele tehotenstvo dufala,ze sa doktori pomylili, raz dokonca s placom utiekla od doktora,ked jej znova povedal ze chlapec 🙂
Neviem preco,ale ja nejako viac k chlapcom inklinujem,aj tie chlapcenske vecicky sa mi pacia viac ako ruzove volaniky....tak nejak som sa nastavila Y 🙂
nie som si istá, či je to tá stránka, kedže mi povedala trošku iný názov, ale tú sme nenašli,tak ja verím, že je to ona... 🤐
@andelik8 ci uz si to privolavame alebo nie,myslim ze v nasich bruchach je uz rozhodnute 😀
@elixia dakujeme,ked ono sa to len inak pise,ako na slovensku,inak je to jednoducho Hana..a inak na slovensku musime platit za meno?dufam,ze Hannah sa im nebude zdat extremne zahranicna na matrike..kedze okrem toho musime vybavit do rodneho listu aj priezvisko bez "ova"..a sak ja len poslem instrukcie a nech to riesia na slovensku 😀
@estterka nasa stanka tiez nema priponu ova. vybavis to bez problemov, nam len na ambasade dali vyplnit tlacivo, ze dieta nebude mat prechylovaciu priponu ova a hotovo. nic sa za to neplati, akurat to musia podpisat obidvaja rodicia. na irskom rodnom liste som uviedla automaticky bez, tam nerobili problemy vobec, tam by mi zapisali akekolvek meno, lebo tomu nerozumeju 😀 ale ak som chcela aj slovensky rodny list bez toho, tak uz treba aj to tlacivo. a nemali by mat najmensi problem, lebo tvoja ziadost o rodny list nepojde cez normalnu matriku, kde by nejaka tetuska z horne-dolnej mohla frflat, ale na osobitnu matriku v blave, cize tam su zvyknuti na kadejake mena. 😉
@ladywitch26 no budeme riesit rodny list cez slovensko,sme sa rozhodli,ze nebudeme letiet do madridu,tak zevraj musime napisat ziadost,ze nechceme "ova"..len som cakala,ze aj zato sa u nas plati..
@estterka no aj tak myslim, ze vasi budu musiet ist na tu specialnu matriku do blavy. vsetky deti narodene v zahranici sa totizto zapisuju tam. ale skus si to este overit.
@ladywitch26 uz sa boli pytat nasi na normalnej matrike,ze neboli velmi mile tie pracovnicky,ale zevraj ziadny problem..teraz to tu akurat znami slovaci riesia,tak hovorili,ze mi vsetko povedia,co a kam poslat,lebo aj tu apostilu treba na inom ostrove vybavit atd..a zas byvame kusok od blavy,to nie je problem aj tam ist,ale dakujem 😉 uz som s tym zmierena,ze to potrva,kym sa odtialto s malou dostaneme,co ine mi zostava.. 😎
@estterka no ja mam ambasadu v dubline, co mame 3 hodky cesty, takze to mame tiez skoro ako keby na inom ostrove. hlavne, ked sa tam musim trepat s partyzdnovym babatkom. esteze teraz nam to vyjde na jesen, so stankou sme museli ist akurat v juni v tych horucavach.
@ladywitch26 ta apostila sa da postou vybavit z vedlajsieho ostrova..ale letiet z kanarov do madridu s malou-na to nemam vobec chut teda..
@estterka pred casom som citala o vybavovani jeden blog. nasla som ti lin k. v diskusii su aj prakticke rady... http://cocherova.blog.sme.sk/c/230530/Cakanie-n...
ja len nechapem stale,ako je mozne,ze tolko ludi ma spanielske obcianstvo-plus nejake ine...alebo nemecke obcianstvo-plus nejake ine..ked nam vsade povedali,ze spanielsko a nemecko dovoluju len jedno obcianstvo..takze aj ked slovensko by dovolilo dvojite obcianstvo,je nam to na nic..ci to ti ludia nelegalne maju alebo co,no neviem..
@estterka viem ze nemci mohli mat dvojite obcianstvo do 90teho neviem kolkeho. Pokial uz niekto dvojite obcianstvo mal tak o to neprisiel. Ked som robila v DE tak znama bola nemka mala muza svajciara. brali sa v osemdesiatych rokoch, tak ona mala aj svajciarske obcianstvo. Dieta sa narodilo 1999 a uz mohlo mat iba jedno obcianstvo.
co ja mam skusenosti s vybavovanim papierov po porode bolo to uplne super, vacsinu som vybavila cez net a RL s ostatnymi papiermi manzel na urade. Jedine na socialnej maju debilni system. Ale tam sa to posle doporucene a je to hotovka.
ahojte,kde ste všetky?
Ja som dnes vyvárala fľašky a cumlíky,ale ostal mi na nich ten biely povlak,neviete niekto,ako to spraviť,aby tam nebol?ten roztok,čo sa tu spomínal,som nezohnala,díky.
tu sme, len nevieme odpoved!!

@gumimaci no tak ako nechcem nic hovorit,ale pomaly by ste sa asi mali dohodnut,nie? 😀