♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
no baby tak my sme mali dnes velmi zaujimavu noc... v noci som sa pretocila na bok, zrazu nieco privalovo vytieklo chvilku na to mi prvykrat stvrdlo brucho, no mala som dost... teraz som uplne v pomykove co sa stalo, ale hadam mala iba strasne tlacila na mocak... mne v zivote samovolne neodtekala voda. ale ak by mi v noci odtiekla, tak by som uz teraz mala kontrakcie nie???
ved ja ani normalny spontanny porod nespoznam. ja poznam len tie vyvolavackove.
@lucia20 no mohol to byt aj plný mechur...ale ja by som určite stresovala.....a bruško netvrdne ti teraz viac?
tak ja som sa rozhodla,že dnes to fakt už pobalím.robim to od minuleho týždna,ale len s hubu 😉 mna tiež nejak lákajú vylety.len by som chodila všelikam-ale potom bývam jak dobitý pes
@hobit, @elixia - tak nasi su tam tento tyzden a s MM sme uvazovali, ze by sme za nimi sli. Ja uz by som chodila len na prechadzky napr. okolo Strb. plesa a lanovkou na Hrebienok, nic narocne 🙂 Ale podla dlhodobej predpovede pocasia sa ma akurat od piatku pokazit pocasie, tak mozno nikam nepojdeme. No a ten porod v Poprade - tiez ma to napadlo 🙂
@lucia20 ak toho nebolo vela, tak ten cervenkasty vytok mohla byt aj hlienova zatka. a ta moze odist aj dva tyzdne pred porodom a nic sa nebude diat. ale ak to bola voda, tak by si mala do 48hodin porodit, kvoli infekcii. kontrakcie nemusis mat, lebo kazde tri hodiny sa tvori nova voda.
@lucia20 inak radsej sa prebehnut na pohotovost a zistit, ze je vsetko ok, ako cakat a prijst neskoro. takze radsej sa chod spytat, nech ta prezrie lekar. ides cisarskym, tak radsej nech sa pripravia, ako keby si tam mala nabehnut zajtra uz s kontrakciami a to by mali stresy vsetko pripravit
no mna porazi.... boze, jak sa mi tam nechce ist. 😖
No ved práve a ešte ked ti idú cisársky,tak sa ponáhľaj aby to pripravili. 😉
no nam na priprave hovorili,ze do porodnice treba ist,ak odtecie plodova voda a je jedno ake mnozstvo,ci s kontrakciami alebo bez,do dvoch hodin by sme sa mali hlasit(plus nam povedali,ze moze byt aj do tmavozelena zafarbena a nemame zbytocne stresovat a robit paniku,ze to znamena,ze krpec sa pokakal do nej v nejakom stadiu tehotenstva-mal na to nejaky dovod,ale to zevraj nevyriesime uz) a tiez nam vraveli,ze ta voda sa obnovuje aj ked vytecie,takze babatko bude stale v plodovej vode,az kym sa nenarodi...potom treba ist do nemocnice ak krvacame a je tej krvy viac ako pri menstruacii-lebo vtedy zle s placentou a treba to preverit...no a pri kontrakciach.a ta plodovka moze odchadzat aj postupne,nemusi naraz vytiect neviem ake velke mnozstvo zo zeny.
@estterka sranda, tu povedali, ze mame len zavolat do nemocnice, aby vedeli o tom, ale ze staci aj na druhy den prist, ked odtecie. inak mne ju prepichli az na stole, ale nebolo jej nejak extra vela. zato kamoska jej mala tolko, ze potieklo az na dlazku a doktorovi do topanok 😀 sa smial, ze on v zivote tolko vody nevidel na porodnej sale.
@ladywitch26 zaujimave..ked odtecie voda,tak je riziko infekcie,tolko viem o tom este-lebo vravela ta poradkyna,ze keby nahodou si to niekto v nemocnici neuvedoml a chcel by nas vysetrit len takymi tymi beznymi rukavicami,co sa z krabice vytahuju,tak sa mame ohlasit,ze sterilne si musi zobrat 😀 tak to ma uz na starosti MM,lebo neviem ci take nieco budem vnimat v porodnici 😀 ale to je fakt divne,lebo dokonca nam aj vravela,ze ona vie,ze radsej by sme vlastnym autom do nemocnce isli,ale ked odtecie voda,lepsie sanitku volat,lebo tam lezis a vedia ti dat nohy vyssie keby nieco(vzhladom nato,ako daleko mame nemocnicu)
@estterka je tam riziko infekcie, lebo ked uz odteka voda, tak je jasne, ze si otvorena a tym padom uz nic nebrani bakteriam. no ale nasucho babo nezostane, lebo sa stale tvori nova voda.nam akurat povedali, ze uz sa nemame kupat, jedine sprchu si dat.
@estterka Prosím ťa,čo znamená,že môže postupne odtiecť? Ja mávam dakedy vlhké nohavičky,som myslela,že ak bábo kopne,môže to byť aj moč.Alebo mám mať obavy,že to môže byť aj plodovka?
Baby,ja už by som bola najradšej,keby to už bolo za mnou,lebo sa už bojím každého pichnutia,raz bábo kope moc,potom zasa dlhšie nie.
Akoze podla mna prva vec ked sa nieco taketo deje je ist hned k lekarovi radsej nech je to plany poplach nech nieco vazne hlavne ak je to rizikove tehotenstvo, aale taketo rady ze este v lekarni hladat nejaky roztok na zistenie ci je to plodova voda 🙄 to by sme dopadli kebyze pocuvneme na vsetky rady z konika 🙄
@lucia20 Mne začal prvý pôrod tiež tak, že mi ráno pri otáčaní v posteli začala pomaly odtekať plodová voda, išla som do pôrodnice, kde potvrdili, že je to naozaj plodová voda (vložka po kontakte s tým roztokom ozelenela) a už ma domov nepustili, každé 2 hodiny ma monitorovali a prvé slabučké kontrakcie prišli až po 15-16 hodinách - ale ja som bola prvorodička, tak u Teba to bude asi rýchlejšie, ak to teda naozaj bola plodová voda, ale to už v tomto čase určite vieš, na čom si... v každom prípade držím palce, nech všetko dobre dopadne 😉

@tothova5a tak to ťa obdivujem,že Tatry.Ja som doma zavelila,že stačilo,do pôrodu sa moce už len okolo paneláku.
Ja mám dnes taký pocit,akoby mi išlo bábo už vypadnúť,celý spodok ma bolí, tlačí.Takže riskovať už nebudem.Aj malý sa dnes akosi menej hýbe,som ho včera riadne utriasla,chúďa moje.