icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

danulka3
9. aug 2010

@tothova5a tak to ťa obdivujem,že Tatry.Ja som doma zavelila,že stačilo,do pôrodu sa moce už len okolo paneláku.
Ja mám dnes taký pocit,akoby mi išlo bábo už vypadnúť,celý spodok ma bolí, tlačí.Takže riskovať už nebudem.Aj malý sa dnes akosi menej hýbe,som ho včera riadne utriasla,chúďa moje.

lucia20
9. aug 2010

no baby tak my sme mali dnes velmi zaujimavu noc... v noci som sa pretocila na bok, zrazu nieco privalovo vytieklo chvilku na to mi prvykrat stvrdlo brucho, no mala som dost... teraz som uplne v pomykove co sa stalo, ale hadam mala iba strasne tlacila na mocak... mne v zivote samovolne neodtekala voda. ale ak by mi v noci odtiekla, tak by som uz teraz mala kontrakcie nie???

ved ja ani normalny spontanny porod nespoznam. ja poznam len tie vyvolavackove.

gumimaci
9. aug 2010

@lucia20 Dobre ranko, no pokial viem tak nemusia byt kontrakcie. 😒 😕

aneta4
9. aug 2010

@lucia20 no mohol to byt aj plný mechur...ale ja by som určite stresovala.....a bruško netvrdne ti teraz viac?
tak ja som sa rozhodla,že dnes to fakt už pobalím.robim to od minuleho týždna,ale len s hubu 😉 mna tiež nejak lákajú vylety.len by som chodila všelikam-ale potom bývam jak dobitý pes

estterka
9. aug 2010

@elixia ako vela to nie je,ale prist to prislo tak ako malo za tu cenu 😀

tothova5a
9. aug 2010

@hobit, @elixia - tak nasi su tam tento tyzden a s MM sme uvazovali, ze by sme za nimi sli. Ja uz by som chodila len na prechadzky napr. okolo Strb. plesa a lanovkou na Hrebienok, nic narocne 🙂 Ale podla dlhodobej predpovede pocasia sa ma akurat od piatku pokazit pocasie, tak mozno nikam nepojdeme. No a ten porod v Poprade - tiez ma to napadlo 🙂

lucia20
9. aug 2010

@gumimaci
@aneta4 brusko netvrdne, akurat, ked som bola na wc, tak som mala cervenkasty vytok, takze teraz cakam na muza a pojdeme to dat asi skontrolovat... 😖

gumimaci
9. aug 2010

@lucia20 uf idete k doktorovi? ono to fakt vyzera, ze uz sa mala pyta na svet. Davajte si pozor na seba, daj vediet co a ako..

ladywitch26
9. aug 2010

@lucia20 ak toho nebolo vela, tak ten cervenkasty vytok mohla byt aj hlienova zatka. a ta moze odist aj dva tyzdne pred porodom a nic sa nebude diat. ale ak to bola voda, tak by si mala do 48hodin porodit, kvoli infekcii. kontrakcie nemusis mat, lebo kazde tri hodiny sa tvori nova voda.

ladywitch26
9. aug 2010

@lucia20 inak radsej sa prebehnut na pohotovost a zistit, ze je vsetko ok, ako cakat a prijst neskoro. takze radsej sa chod spytat, nech ta prezrie lekar. ides cisarskym, tak radsej nech sa pripravia, ako keby si tam mala nabehnut zajtra uz s kontrakciami a to by mali stresy vsetko pripravit

elixia
9. aug 2010

@lucia20 urcite sa dajte skontrolovat....daj vediet,ze co..teda ak ta este pustia domov 🙂

lucia20
9. aug 2010

no mna porazi.... boze, jak sa mi tam nechce ist. 😖

anetaadam
9. aug 2010

@lucia20 Tak to bola určite plodová voda,myslím si 😖

lucia20
9. aug 2010

@anetaadam no ved uvidime. :D

anetaadam
9. aug 2010

Ty si ešte doma? 😀
@lucia20

estterka
9. aug 2010

@lucia20 no chod pekne k lekarovi,drz sa,radsej paniku robit u lekara,nech ta pozrie akoby sa nieco stalo..kontrakcie a odtecenie vody totiz vobec nemusia prist naraz..drzim vam palceky 😉

anetaadam
9. aug 2010

No ved práve a ešte ked ti idú cisársky,tak sa ponáhľaj aby to pripravili. 😉

estterka
9. aug 2010

no nam na priprave hovorili,ze do porodnice treba ist,ak odtecie plodova voda a je jedno ake mnozstvo,ci s kontrakciami alebo bez,do dvoch hodin by sme sa mali hlasit(plus nam povedali,ze moze byt aj do tmavozelena zafarbena a nemame zbytocne stresovat a robit paniku,ze to znamena,ze krpec sa pokakal do nej v nejakom stadiu tehotenstva-mal na to nejaky dovod,ale to zevraj nevyriesime uz) a tiez nam vraveli,ze ta voda sa obnovuje aj ked vytecie,takze babatko bude stale v plodovej vode,az kym sa nenarodi...potom treba ist do nemocnice ak krvacame a je tej krvy viac ako pri menstruacii-lebo vtedy zle s placentou a treba to preverit...no a pri kontrakciach.a ta plodovka moze odchadzat aj postupne,nemusi naraz vytiect neviem ake velke mnozstvo zo zeny.

ladywitch26
9. aug 2010

@estterka sranda, tu povedali, ze mame len zavolat do nemocnice, aby vedeli o tom, ale ze staci aj na druhy den prist, ked odtecie. inak mne ju prepichli az na stole, ale nebolo jej nejak extra vela. zato kamoska jej mala tolko, ze potieklo az na dlazku a doktorovi do topanok 😀 sa smial, ze on v zivote tolko vody nevidel na porodnej sale.

estterka
9. aug 2010

@ladywitch26 zaujimave..ked odtecie voda,tak je riziko infekcie,tolko viem o tom este-lebo vravela ta poradkyna,ze keby nahodou si to niekto v nemocnici neuvedoml a chcel by nas vysetrit len takymi tymi beznymi rukavicami,co sa z krabice vytahuju,tak sa mame ohlasit,ze sterilne si musi zobrat 😀 tak to ma uz na starosti MM,lebo neviem ci take nieco budem vnimat v porodnici 😀 ale to je fakt divne,lebo dokonca nam aj vravela,ze ona vie,ze radsej by sme vlastnym autom do nemocnce isli,ale ked odtecie voda,lepsie sanitku volat,lebo tam lezis a vedia ti dat nohy vyssie keby nieco(vzhladom nato,ako daleko mame nemocnicu)

ladywitch26
9. aug 2010

@estterka je tam riziko infekcie, lebo ked uz odteka voda, tak je jasne, ze si otvorena a tym padom uz nic nebrani bakteriam. no ale nasucho babo nezostane, lebo sa stale tvori nova voda.nam akurat povedali, ze uz sa nemame kupat, jedine sprchu si dat.

danulka3
9. aug 2010

@estterka Prosím ťa,čo znamená,že môže postupne odtiecť? Ja mávam dakedy vlhké nohavičky,som myslela,že ak bábo kopne,môže to byť aj moč.Alebo mám mať obavy,že to môže byť aj plodovka?
Baby,ja už by som bola najradšej,keby to už bolo za mnou,lebo sa už bojím každého pichnutia,raz bábo kope moc,potom zasa dlhšie nie.

danulka3
9. aug 2010

@lucia20 Ja by som na tvojom mieste tiež utekala,do nemocky,držím ti palce, nech to dobre dopadne.

estterka
9. aug 2010

@danulka3 neviem teraz,nepamatam si,ale opytam sa dnes,mame kurz,idem si to zapisat,co vsetko sa chcem spytat,potom ti napisem,ok? 😉

danulka3
9. aug 2010

@estterka díky,budem čakať

anetaadam
9. aug 2010

@danulka3 No jasné že plodová voda može odtekať postupne.Da sa to zistiť,tým že si dáš vložku a ked pojdeš k dr. tak ti to može vyšetriť pomocou takého prípravku.Kvapne to na vložku a ak to je plodová voda malo by to zozelenieť,aspon tak to bolo.

aneta4
9. aug 2010

@lucia20 lucii napadlo ma že v lekarni predavaju nejaky roztok,aby si zistila či to bola plodová voda.moja-ale teda ja si myslim že na teba to už jednoducho prišlo.a ten vytok k tomu.prosimta daj vediet ako si na tom.držim palčeky

jazmina83
9. aug 2010

Akoze podla mna prva vec ked sa nieco taketo deje je ist hned k lekarovi radsej nech je to plany poplach nech nieco vazne hlavne ak je to rizikove tehotenstvo, aale taketo rady ze este v lekarni hladat nejaky roztok na zistenie ci je to plodova voda 🙄 to by sme dopadli kebyze pocuvneme na vsetky rady z konika 🙄

aneta4
9. aug 2010

@jazmina83 počuj moja pekná,to bol iba moj nazor-respektive som povedala to čo viem že existuje.ako to zvaži lucia či pojde do nemocnice,čo by som určite aj išla je druhoradé.tak sa láskavo do mna neobúvaj nemám to rada. 😠 😠 😠

drakvak
9. aug 2010

@lucia20 Mne začal prvý pôrod tiež tak, že mi ráno pri otáčaní v posteli začala pomaly odtekať plodová voda, išla som do pôrodnice, kde potvrdili, že je to naozaj plodová voda (vložka po kontakte s tým roztokom ozelenela) a už ma domov nepustili, každé 2 hodiny ma monitorovali a prvé slabučké kontrakcie prišli až po 15-16 hodinách - ale ja som bola prvorodička, tak u Teba to bude asi rýchlejšie, ak to teda naozaj bola plodová voda, ale to už v tomto čase určite vieš, na čom si... v každom prípade držím palce, nech všetko dobre dopadne 😉