icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

aneta4
9. aug 2010

jako dievčence moje pekné,nemám ani naladu,ani chut sa nejak zatažovať,kto čo povedal-alebo ako kto čo myslel.aj ked sa mi nezdalo uplne fér-ako sa vyjadrila jazmina-že keby sme dali na niektore rady ktore su na konikovi.ja som nič zle tým nemyslela-ked som napisala o tom roztoku.preboha-ked niečo take existuje-tak som to iba povedala-ale opakujem-aj ja na luckinom mieste by som išla sa uistit do nemocnice.a na druhej strane,aj som strašne rada že existuje taketo forum.vela mi dalo,poradili mi dievčence v niektorych veciach-a vždy sa rano tešim ked sem idem -čo je nove.aj ked nevidim vaše tvare-teda nioektorych mamičiek tak som si vás oblubila.a teraz sa už budeme tešit len stoho ktorá kedy porodi svojho anjelika.tak nechajme to tak-pohladkajme brušká a tešme sa na našich drobčekov.

agentkak
9. aug 2010

@jazmina83 😀 😀 😀 neeee neboj včas sa dozvieš 😉

lucia20
9. aug 2010

babulky, tak hlasim pirchod domov...

velmi ma mrzi, ze ste sa tu hadali....
bol to len plany poplach, no vraj sa to spustit moze kedykolvek, tak hned pri kazdej pochybnosti naklusat do spitalu... a viete coho nasledkom toto vsetko bolo??? tych liekov, co mi dal lekar... ale o vedlajsich ucinkoch, resp. prejavoch sa mi neobtazoval povedat a v pribalovom letaku take nic nebolo...

takze mame tri dni lezat s vylozenymi nohami a na poradni sa rozhodne ak tam dovtedy znovu nenaklusem.

anetaadam
9. aug 2010

@lucia20 Tak to je super,že si domka 😀 No a tá hadka nestojí fakt za reč 😎

gumimaci
9. aug 2010

@agentkak No hlavne, ze ja by som ta podla tej tvojej poznala 🙂 Teraz sa casto pohybujem na parkovisku pri Bille, maju tam naj zmrzlinu... vlastne som tam kazdy den 😀 Inak ja som moc po meste nechodila, do min. tyzdna som pracovala.

gumimaci
9. aug 2010

@lucia20 Ahoj, aspon ze tak. To co su za lieky?

lucia20
9. aug 2010

@gumimaci ja som po jednom kupani ziskala kvasinky, tak na to mi to dal, ale nic mi o nich nepovedal, tak ma to ani nenapadlo...

estterka
9. aug 2010

@danulka3 tak som sa pytala a povedala mi poradkyna,ze pri hocijakom uniku plodovej vody,aj malom treba ist do nemocnice cim skor a tiez ak nie si ista co to je(a to ked tu povedia,tak im verim,lebo praveze vacsinou nam hovoria aby sme nechodili zbytocne na pohotovost a ze co vsetko nie je vazne a mame byt kludne doma atd)..a ze sa da rozoznat od uniku mocu pachom-moc vieme ako smrdi a plodova voda smrdi zevraj muzskym ejakulatom..a ked si si nie ista co tecie,tak si lahnut a ak tecie tak je to plodovka..ak si spomeniem co este sme sa o tom bavili,tak napisem,len teraz som dosla domov🙂jaj a ako to tu uz niekto spominal,zobrat "vzorku" do nemocnice..

gumimaci
9. aug 2010

Ja sa dneska vytesujem... cely den sa otocil, tak ako blbo zacal, tak sa mi pekne skoci. teraz sa mi na fb ozvala baba, ktoru som nevidela 10 rokov. spoznali sme sa v DE, ona je z CZ, ked odisla domov, tak sme postupne stratili kontakt. ja som ju neskor hladala, ale ona sa medzitym vydala a vsade uz ma svoje nove meno. Ona ma teraz nasla, tak mi napisala. no hotova posta pre teba. 😀 😀 😀

lucia20
9. aug 2010

@gumimaci na nieco je ten fb dobry.. ja som tam tiez nasla koooopu stratenych znamych...

estterka
9. aug 2010

@elixia ty si sa pytala na ten porod do vody?mne na to gynekologicka raz povedala,ze by tak nesla nikdy rodit,lebo to co vsetko z nas vyjde von pocas porodu a byt v tej vode..a zase na kurze hovori,ze vana/kupel je super pocas tych dlhych hodin otvarania sa,ale vacsinou ma zena taky reflex,ze sama chce vyliezt z tej vody tesne pred tym ako zacne tlacit..tak neviem..tolko nam tu k tomu povedali 😎 tak ja budem urcite v sprche pocas kontrakcii(ak si nedam epidural),lebo to vsetci hovoria,ze to pomaha,ale rodit pojdem "na suchu"

lucia20
9. aug 2010

@estterka ja som pri oboch isla do sprchy ale mne osobne sa to vobec neziadalo.... mne v tej sprche nebolo moc prijemne... ale to si uz kazda sama zisti co je jej v tej chvili fajn... ale u mna by tiez vana nikdy nevyhrala...

janica81
10. aug 2010

ahojte 🙂

chcem sa opýtať, všetky vecičky periete?? a v akom prášku??? tento týždeň idem dávať dokopy výbavičky nakomplet tak potrebujem nejake osvedčené rady 🙂

estterka
10. aug 2010

@janica81 no ako to myslis vsetky? 😝 ja som prala v lovele bez avivaze vsetko 😉

gumimaci
10. aug 2010

@janica81 Dobre ranko, ano vsetko Persil sensitive, a avivaz natural/ sensitive. oblecko 30-40C, plienky 90C.

gumimaci
10. aug 2010

@estterka Si nejak skoro hore? 🙂

estterka
10. aug 2010

@gumimaci idem na krv a na streptokoka 😀

danulka3
10. aug 2010

@estterka Ďakujem ti za tvoju vyčerpávajúcu odpoveď,budem to pozorovať a keby niečo utekám do nemocnice.Je super,že chodíš na ten kurz,máš sa so svojimi pocitmi a pochybnosťami s kým poradiť.U nás je tiež ten kurz,ale ja som už termín prešvihla,takže smola.Ešte raz ďakujem.

estterka
10. aug 2010

@danulka3 nemas zac,keby nieco,tak sa este opytam-kazdy tyzden pondelok a utorok to mavame.myslim,ze momentalne som tam jedina,co nie je spanielka a jedina co sa pyta.. 😀 ale nech,vsak na to mame 😀

gumimaci
10. aug 2010

@estterka jaj tak to ano, aj ja idem za chvilu 🙂

agentkak
10. aug 2010

@gumimaci 😀 😀 😀 😀 😀 no asi y sme sa nespoznali...no teda do billy zvyknem chodit aj ja dost často ale ešte som tam žiadnu tehulku nepostrehla 😅
😕 ty si do teraz vladala pracovat ??? fuha klobuk dolu ja uz som nehybna pekný mesiac 😀 😀
a ako sa citite ?? všetko je ok?

gumimaci
10. aug 2010

@agentkak Dobre ranko, tak nemam nejaku namahavu robotu fyzicky, takze dalo sa. Aj ked vstavanie bolo najhorsie, lebo som kazdy den musela jazdit do BA. Peniazky je treba tak som radsej robila co najdlhsie.
Dnes idem na poradnu, a okrem toho ze som cela spuchnuta tak je vsetko ok.

agentkak
10. aug 2010

@gumimaci no šak to cestovanie do ba by ma asi zabilo 😅 šikulka si že si tak zvladla 😉
tak držím palec na poradni a potom daj vediet ako si dopadla 🙂

katrin31
10. aug 2010

ja som bola na poradni vcera..ze maly ma okolo 2300 g..som sa zlakla ze to je malo, lebo pred tromi tyzdnami mal 2000 g..ale povedala mi ze to je v pohode, ze pri mojej vyske a stavbe tela, ze ja velke babo nebudem mat..ze ona pocita tak do 3000 g..a mam bielkovinu v moci..inak je vraj malemu u mna dobre, ze aj prietoky aj ozvy su ako z ucebnice.takze sa nemam bat..a potom sa ma pytala ze kolko som mala ja ked som sa narodila, ja som mala 3000g, takze to presne sedi ze aj maly bude mat nejak tak..tak som zvedava, lebo cela rodina sa stavili ze kolko bude mat maly..a tipovali viac :D

hobit
10. aug 2010

@tothova5a 🙂 zajtra ides na tu pripravu?

tothova5a
10. aug 2010

@hobit - ano idem, uz sa tesim 🙂 Ty ides?

hobit
10. aug 2010

@tothova5a jasne, idem aj ja...vcera som bola aj na prednaske 🙂

tothova5a
10. aug 2010

@hobit - na akej prednaske?

hobit
10. aug 2010

@tothova5a kazde 2 tyzdne tam byva prednaska s porodnikom (vcera tam bol Dr. Rozenberg) a detskym lekarom (vcera primarka novorodeneckeho oddelenia)....on hovoril o priebehu porodu, skor take organizacne veci - kedy ist do porodnice, ako, kam presne, co sa deje potom, prijem, partner pri porode atd.....ona hovorila o tom, co sa deje s babatkom prve dni, ake vysetrenia mu robia, ockovanie, starostlivost atd....+ tam vraj zvykol chodit aj zastupca Eurocordu kvoli pupocnikovej krvi, ale ten tam vcera nebol....najblizsia je 23.8., 12.30, je to v zasadacke na 3. poschodi nad bufetom a je to bezplatne.....

tothova5a
10. aug 2010

@hobit - do kelu, skoda, ze som to nevedela, lebo u Rozemberga chcem aj rodit, toho 23.8. tam pojdem, ale to tam urcite nebude on, lebo ma dovolenku :(