icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gladiola
11. aug 2010

@kveta: dakujem

gumimaci
11. aug 2010

@andelik8 tipujem ze lekarka bola este o osmej na vizite na oddelen 😉 v TK je taka tabulka ze cervikalne skore: potom ridky 1 az 6, v stlpcoch su hodnoty 1-3

gumimaci
11. aug 2010

Cervikálne skóre

sa snaží objektivizovať nález (zrelosť krčka) pri vaginálnom vyšetrení. Stav sa hodnotí v týchto charakteristikách:

* dĺžka,
* dilatácia (otvorenie krčkového kanálu),
* orientácia (dorzálna je dozadu - ku kostrči, mediálna je v strede a anteriórna je dopredu - k lonovej kosti),
* konzistencia (tuhosť),
* cerviko-korporálny uhol (je to hodnotenie strmosti zúženia v oblasti vnútornej bránky krčka),
* naliehanie (je to vzťah najnižšie položenej časti plodu, najčastejšie hlavičky k panvovému vchodu).

Hodnota môže mať 0, 1 alebo 2 body. Teoreticky je možné nazbierať 12 bodov. Na začiatku tehotnosti je väčšinou cervikálne skóre 0 a na konci 9. V tehotenskej knižke je uvedená maximálna tolerancia pre jednotlivé týždne tehotnosti, špeciálne pre prvorodičky (primi) a pre viacrodičky (multi).

andelik8
11. aug 2010

@gumimaci ahaaaaa... cize to sa boduje pre kazdy riadok zvlast a potom sa to scitava... tak?

gumimaci
11. aug 2010

@andelik8 tak som to pochopila 😔
ja to mam napriklad zapisane: CS 101100

andelik8
11. aug 2010

@gumimaci ja mam vzdy len jedno cislo zapisane a vravim, z dnesnej poradne pre zmenui vobec nic... ale pytala som sa, ze zeatial to nevyzera na porod. tak uvidime co o tyzden

gumimaci
11. aug 2010

@andelik8 no uvidis, hlavne nech je vsetko v poriadku.

hobit
11. aug 2010

ahojte...tak ja mam dnes za sebou pripravu na Antolskej, navstevu porodnice a este aj poradnu...maly ma 2 kila a ja mam streptokoka ☹.....som jedina?

anetaadam
11. aug 2010

@hobit Ved ja som tiež mala minule streptokoka,dr. mi dala Macmiror

gladiola
11. aug 2010

@hobit: aj ja mam streptokoka, @anetaadam: mne dala tiez macmiror, ale ten je len na obycajnu mykozu, nie na nho, ci??

krtica11
11. aug 2010

ja som dnes bola tiež na poradni a zase sa nam skratil krčok mame oddychovať a uvidime za dva tyždne čo a ako ale vyzera to že pojdeme skor

anetaadam
12. aug 2010

@gladiola J a mám Macmiror complex,gulôčky.To je na bakterie,takže take ako atb,lebo na mykozu sa atb.nedavaju

anetaadam
12. aug 2010

@krtica11 Ja mám tiež skratený krčok a aj som už otvorena od 22.7,a nič sa nedeje

mamicka2009
12. aug 2010

no, baby, tuším sa nám to kráti🙂 ja som tiež včera bola u svojho pôrodníka a skoro mi zabehlo, keď mi povedal, že aj ja som otvorená - tak na 2cm, že teoreticky môžem vydržať do septembra, ale nech ma neprekvapí, ak ma to už drapne kedykoľvek. Normálne ma chytila panika, lebo ja ešte nemám ani len tašku do pôrodnice pripravenú, ani vecičky popraté, tak tuším to bude môj dnešný program - okrem toho, že idem ešte rýchlo vybavovať epidurál.

No a neviem, či sto súvisí s tým, že sa včera trošku vo mne "hrabal", ale aj v noci aj ráno keď som bola na vécku, mala som hustý výtok sfarbený dohneda, tak si myslím, či to nebola tá hlienová zátka.....

krtica11
12. aug 2010

anetaadam dufam že to vydržime ja mam maleho ešte stale dole zadočkom tak mi tlači dole a čo tebe drobec už je otočený? 🙂

sjusiquatro
12. aug 2010

@krtica11 ahoj prosim ta tie disney nalepky si kupila v papiernictve??

krtica11
12. aug 2010

sjusiquatro kupila som ich v obchode kde predavaju tapety a rozne dekoračne veci.

sjusiquatro
12. aug 2010

@krtica11 dakujem...lebo take zhanam .....

krtica11
12. aug 2010

🙂 sjusiquatro neni zač velmi sa mi pačili a lahko sa to da potom dať dole leb je to len na lepkach čo je super

lucinka83
12. aug 2010

@mamicka2009 ten hnedy vytok byva po vysetreni krcka, mal Ta na to upozornit, on uz je prekrveny a potom trosku krvaca

hobit
12. aug 2010

@anetaadam mne nedala nic, len mi povedala, ze ked budem robit, daju mi infuziu s antibiotikami...
@gladiola

lunana
12. aug 2010

Baby aké oblečenie beriete pre bábätko na odchod z nemocnice? Keďže sa nám narodia v septembri čo si mám nachystať?

hobit
12. aug 2010

@lunana tak toto by aj mna zaujimalo...vcera som bexradne pozerala do skrine a nevedela co nachystat...

aneta4
12. aug 2010

och mne je nejak v poslednej dobe blbo.tak od žaludka........čo zjem hned mi to zataži žaludok..a záha páli o dušu.vydržíme..ale strašne sa mi to teraz vlečie.......

andelik8
12. aug 2010

@hobit @lunana ja som si nachystala take teplejsie pyzamko/dupacky, popripade pod ne este mozem dat body ak by bolo ozaj chladno, alebo aj bez... a mozno si to v porodnici cele este rozmyslim a necham si poslat z domu nieco ine 😀
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/andelik8/alb...

andullinka
12. aug 2010

@mamicka2009 ahojky, no veru sa nam to blizi uz. Ja som bola tiez v utorok na poradni a odvtedy mam ten hnedy vytok. Vcera som bola na kontrolnom CTG monitore, lebo sa doktorke daco nezdalo v utorok, tak som sa spytala aj na ten vytok a povedala ze to je normalne po vysetreni v mojom tt, lebo ze ten krcok uz pracuje... No ale teraz to uz moze prist kedykolvek 😉 Baby, ja mam tiez streptokoka... ale nic mi nato nedali... 😒

hobit
12. aug 2010

@andelik8 jej, to je krasne...asi aj ja nieco taketo nachystam, len to musim este najprv asi kupit, lebo vacsinu veciciek mame od segry zdedenych a z porodky musi ist v novom predsa 🙂
@andullinka takze nie som sama 🙂

andullinka
12. aug 2010

@hobit no asi je nas viac so streptokokom 😒 Ty budes tiez rodit na Antolskej, vsak? Ku komu chodis do poradne?

hobit
12. aug 2010

@andullinka no, budem, ja este nechodim tam do poradne...ty chodis ku komu?

andullinka
12. aug 2010

@hobit no ja som bola tento tyzden u Dr. Kristufkovej, ale od buduceho tyzdna by som chcela chodit k Dr. Scholtzovi. Teraz je take blbe dovolenkove obdobie, ze vela lekarov neordinuje, resp. nikoho sa neda zazmluvnit, lebo su na dovolenkach ☹