♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ja som sa cajov napila na litre a nic mi nepomohol... respektive nevyvolal porod a nepomohol ani k otvaraniu.. prenasla som 12 dni. 😖
Ja som tie čaje ešte neskušala,mne sa porody spustili same a ešte pred termínom 😎
Ahojte,tak som dnes bola na poslednej poradni u mojej gynekologičky,už si mám zavolať a objednať sa na Kramáre na tú termínovú poradňu,neviete niekto poradiť,v ktorý deň tam pracujú,od kolkej do kolkej a aký doktor,doktorka tam v ten deň je?A ešte otázočka,boli ste už niekto na psychoprofylaktickej príprave?Ja sa tam nejak neviem dovolať,vraj má doktorka Jandová dovolenku,ja by som len chcela,či by sa dalo dať len pečietku do knižky,už som tam bola na sedení pri prvom,aj druhom bábatku,ďakujem za radu 🙂
@lenkama Ahoj, Jandova ma dovolenku az do 30.8. takze dovtedy sa tam asi ani nedovolas...
@andullinka no teda,tak to budem musieť čakať,kým nepríde do práce,to už ale bude september,keď sa tam objednám,aspoň čo by mi dala pečietku,a ty už si po psychoprof.príprave?
@lenkama ahoj, ja mam tc na ambulaciu kam choidm. tam rozdeluju baby do poradni podla poctu pacientok...
na profilaxiu sa nedovolas, neni sanca. je tam odkaz, ze surne pripady, min. tri tyzdne pred terminom vybavuju na porodnici...
a objednat by si sa uz pomaly aj mala, lebo tam je strasny natresk..
ahojte baby tak ja som v noci nemohla spat co ma vsetko bolelo a rano od piatej az slzy v ociach...a reku ked idem na sono vypytam sa aj na pasy nech viem na com som...ono sa to bezne nemoze ale kedze mna tam vsetci poznaju lebo som robila dole v bufete v nemocnici tak mi spravili aj ozvy a ze vsetko v poriadku ziadne kontrakcie..tak som zvedava z coho ma vsetko boli...no a tu je vysvetlenie a presne odpisem to co mam v knizke zo sona: usg podla posledneho sona:33+0
podla posled. menstru.- 34+3
BPD x FOCD: 36+3
TAD x APD: 34+4
FL: 34+3
poloha plodu: PPH post 1
placenta lokalizacia: PS
placenta grading: 6 2-3
hydramnion: PM IPV 12,3
RI v a. umbilicalis RI 0,50
hmotnost plodu: 2502g
zaver: hlavicka dolichocefal.
a teraz prosim o vysvetlenie lebo som z toho debilek
@lucia20 a ty kedy mas termin na zakrok? nejako som to prehliadla 😅
@lenkama Ano, ja som tu pripravu u nej absolvovala este v july... akurat sme nestihli tu pripravu s oteckom... ☹ Ale tak snad zvladneme porod aj bez toho 🙂
@andullinka tak to máš fajn,ja som sa k nej skôr nedovolala,tiež som to už chcela mať potvrdené,takto si počkám kým sa vráti do práce a skúsim potom nejak rýchlo to vybaviť,no uvidíme ako to stihnem 🙂
@lucia20 aj tak sa dá tú pečiatku na pôrodnici vybaviť,keď nestihneš pred pôrodom? to je fajn,to som nevedela,no veď uvidím ako to ja stihnem vybaviť,mohlo ma to napadnúť aj skôr ísť tú pečietku vybaviť 😒 , no čo už ,jujha,tak rýchlo sa ti to už rozbehlo?tak držím palce,nech je všetko ok 🙂
@lenkama pockaj, mne sa este nic nerozbehlo... :D ale ja uz do porodu nemam ziadnu poradnu iba v stredu ctg, takze ked budem v nemocnici, tak skocim rovno na porodnicu, nech mi daju papier...
ona to ma jandova vyvesene na dverach, ze pocas jej nepritomnosti sa to vybavuje na porodnici.
@lenkama neviem ti povedat, este som tam nebola. v stredu ti mozem napisat... ale predpokladam, ze tam to moc riesit nebudu. aspon u nas. kedze muz k porodu nepojde. chceme len aby bol na porodnici s malou chvilocku, lebo potom sa k nej par dni nedostaneme a kedze uz bol pri dvoch porodoch, tak hadam uz nebudu chciet pripravu. :D myslim, z e porod v priamom prenose je dostatocna priprava. :D
@lenkama Ahoj, mne Jandova napisala, ze v surnych pripadoch spravia pripravku sestricky na 9tom. Ale neviem si predstavit, ako to realizuju 😔 ked tak jej napis a spytaj sa. katarina.jandova@kramare.fnspba.sk
@lenkama ale viem, ze tam davaju minimalne tri tyzdne pred porodom. skor nie...
@anetaadam jej, ale ty by si este mohla troska pockat. prave pozeram ze si v 36.tt, este dva by ste mohli vydrzat...
@gumimaci dik za mail. asi ho vyuzijem aj ja. lebo neviem, ci je nutna ta peciatka, ked muz priamo pri porode aj tak nebude... len kvoli malej chceme aby tam bol...

Ja mam tiež kupeny ten čajík,ale nepijem ho.Nakoľko som už pred mesiacom bola otvorena na 2 prsty a aj krčok skrateny a uvidíme po štvrtkovej poradni.